Şimdi Ara

Yeni yıl şansı - Kaza hakkında sorular (Karşı tarafın sigortası yok)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
929
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,
    Otomobil geneli takip etsem de aktif olarak yazmıyordum. Bu sabah saat 9 sularında yaptığım kaza ile ilgili aklıma takılan birkaç soruyu sormak istiyorum.
    Kaza sonrasında "tutanak tutulmasın hasarınızı cebimizden karşılayalım" teklifinde bulundular. Çarpıştığımız mitsubishi l200 saçılan parçalarını toparlayıp yoluna devam etti. Ben de çekiciyi bekleyip mal sahibi ile aracı servisime çektim. Otomobilime 4000TL masraf çıkarıldı. Bu kez meblağ fazla geldi ve "bir kısmını kaskonuzdan halledin kalanını ödeyelim" teklifini sundular. Olayın iyi niyetten usulsüz işleme kayacağı gerekçesiyle kabul etmedim ve kaza tutanağını karşılıklı doldurup imzalayarak sigortacıma teslim ettik. Onlar benim çarptığımı iddia etse de ben olayın gerçekleştiği gibi yazdım. Özetlemek gerekirse iki araç da frenledi ve kızaklayarak önden çarptı. Hızlarımız oldukça yavaş, yol kaygandı. Şahsi kanaatimce ikimizde de kusur yok :) Kazadır olur. Can sağolsun. Elbette ki bunun kararı belgeler incelendikten sonra verilecektir. Sormak istediğim ise benim evraklarımda herhangi bir eksik yok ama karşı tarafın zorunlu trafik sigortası yok. Kaskosu da mevcut değil. Bu durumda nasıl bir işlem uygulanır sigortasız dolaştığı için direk onlar mı suçlu bulunur yoksa suç oranınca belirlenen masraflar mı ödenir? Şimdilik eksperin gelmesini ve geçici otomobilimi bekliyorum. Konforunda, sınıfında değilim az yakan bir dizel ayarlayın dedim güldüler :)
    Görmek isteyenler için bunlar da fotoğraflar efendim
     Yeni yıl şansı - Kaza hakkında sorular (Karşı tarafın sigortası yok) Yeni yıl şansı - Kaza hakkında sorular (Karşı tarafın sigortası yok) Yeni yıl şansı - Kaza hakkında sorular (Karşı tarafın sigortası yok)







  • geçmiş olsun.bu aralar forum ahalisine sigortasızlardan çarpan çarpana.

    bu arada,sizin aracınızda gözle görülür pek bi hasar oluşmamasına rağmen o akan antifriz,su vs. sizin aracınızda mı aktı?garip
  • Opel sizin sanırım??? 4000 tl ne masrafmış öyle



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi colibaly -- 3 Ocak 2012; 18:32:23 >
  • 4000 tl masraf orjinal kaput takacaklar galiba?
  • geçmiş olsun öncelikle

    geçenlerde de anıll hondasına rastlamıştı bir siogrtasız

    sigortasız gezerken düşünseymiş uyuz oluyorum bu sigortasız gezenlere sigorta yaptıranlar enayimi
    yap kazayı ilk sorduğu soruda kaskonuz var mı ?

    sanane ulen benim kaskomdan
  • Dilekleriniz için teşekkür ederim.
    Akan su radyatörden geliyor. Zaten bu sebeple aracı çalıştırmadım çekici ile götürdüm.
    Kaput aluminyum. Tamiri mümkün değil. Fotoğraflarda belli olmasa da sol far iç taraftan kırılmış.
    Parçaların tamamı orijinal takılacak. Tamir sürecinde de yanında olacağım yan sanayi kullanmalarına müsade etmem.
    Kaput, panjur, sol far, su radyatörü, ön tapmon, tampon braketi, tampon alt demiri, boya, mekanik, işçilik derken 4000 liranın biraz üzerine çıkıyor. Unuttuğum parçalar olabilir. iyi müşteri iskontosuyla en en iyimser şekilde 3500 olur zaten. Umarım eksper geldiğinde dersim olmaz da yanında durup nasıl karar vereceğini görebilirim.
  • Ferrari mi bu, 20000 liralık arabada nasıl dokunmayla 4000tl masraf çıktı
  • geçmiş olsun
  • Fotoğraflarda görebileceğiniz üzere markası opel. Parça listesini bir önceki mesajımda kabaca yazdım. Daha uygun fiyatlara temin edecekseniz telefonunuzu özel mesaj olarak gönderin iletişime geçeyim :)
    Bu arada asıl merak ettiğim sigortasız sürücüyle olan kazada işlerin nasıl yürüdüğü konusunda paylaşımlarınızı rica ediyorum.
  • geçmiş olsun...

    yanlış yapmışsınız...

    DİKKAT!!! Aşağıdaki durumlarda bu tutanak DOLDURULMAYACAKTIR. Bu durumlarda 155 veya kaza mahalli Jandarma bölgesiyse 156 numaralı telefondan trafik zabıtasına haber veriniz.

    * Sürücü belgesiz motorlu araç kullanılıyorsa veya yetersiz sürücü belgesi ile motorlu araç kullanılıyorsa,

    * Sürücüde yaş küçüklüğü varsa,

    * Sürücüde alkol veya akıl sağlığı şüphesi varsa,

    * Kazaya karışan araçlardan biri veya daha fazlası kamu kurumlarına ait ise,

    * Kamu kurumlarına ait eşyada zarar meydana gelirse,

    * Trafik Kazasında sadece 3 üncü kişilere ait eşyalara zarar gelirse,

    * Kazaya karışan araçlardan birinin veya birkaçının trafik sigortası yok ise,

    * Trafik kazası ölüm ve/veya yaralanma ile sonuçlanmışsa.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arif -- 3 Ocak 2012; 19:06:56 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: CmrHun

    Dilekleriniz için teşekkür ederim.
    Akan su radyatörden geliyor. Zaten bu sebeple aracı çalıştırmadım çekici ile götürdüm.
    Kaput aluminyum. Tamiri mümkün değil. Fotoğraflarda belli olmasa da sol far iç taraftan kırılmış.
    Parçaların tamamı orijinal takılacak. Tamir sürecinde de yanında olacağım yan sanayi kullanmalarına müsade etmem.
    Kaput, panjur, sol far, su radyatörü, ön tapmon, tampon braketi, tampon alt demiri, boya, mekanik, işçilik derken 4000 liranın biraz üzerine çıkıyor. Unuttuğum parçalar olabilir. iyi müşteri iskontosuyla en en iyimser şekilde 3500 olur zaten. Umarım eksper geldiğinde dersim olmaz da yanında durup nasıl karar vereceğini görebilirim.

    Geçmiş olsun. Görünürde bir şey yok ama iç kanama olmuş galiba




  • Öncelikle geçmiş olsun.. Karşı tarafın zorunlu trafik sigortası yok ise tutanak tutulmaz, o anda polisi aramanız gerekirdi. Karşı taraf zaten en başından yan çizmeye başlamış, hasarınızı büyük ihtimalle siz kaskonuzdan yaptırmak zorunda kalacaksınız ama inşallah karşı taraf ile bir şekilde anlaşabilirsiniz.
  • karşı tarafın sigortası yoksa bence direk suçlu olur diye biliyorum. 4000 tl masraf ne ya ayrıca karşı tarafa değer kaybetme davasıda açabilirsiniz.
  • geçmiş olsun öncelikle... Karşı tarafın sigortası olmaması sadece süreci uzatır. Olay büyük ihtimal yargıya taşıyacaksınızdır aksi halde hiçbir hak iddia edemezsiniz. mahkeme safhasında bilir kişiler gerekli tutanaklarını hazırlar , kusur oranlarınızı belirler ve servis masraflarına göre kimin hakkına ne kadar ödenmesi gerekiyorsa karar verilir. suçun %100 ü karşı tarafta ise mahkeme size ödenmesine karar verir , tabi karşı tarafın ekonomik durumu vs iyi değilse haciz icra vs uğraş dur. Eğer polis raporu istiyorsanız müracaat edeceksiniz polise ve muhtemelen ilk olarak size kaza yeri terk etmekten ceza yazacaklar. ve ilk raporu trafik polisi değil %90 mahalli polis tutacaktır. sonrasında bilirkişi aşamasında trafik polisinden konu ile ilgili görüş alacaktır mahkeme.

    karşı tarafla konuşmanızda fayda var tüm bunlardan önce , zira 4.000 tl masraf tamam çok ama iş mahkeme aşamasına geldiğinde karşı tarafın masrafı daha çok olacaktır.. öncelikle sigortasızlıktan işlem yapılacak , araba muhtemelen otoparka çekilecek , kaza yeri terk olduğu için ceza yazılacak , otopark masrafları cezalar vs derken belki karşı taraftan 2.000 tl ye yakın para çıkacak.. birde %100 hatalı ise tüm masraflar + avukatlık adliye ücretleri vs adama 6-7 bin liraya mal olacak. eğer bunu uygun dille anlatır ve ikna edebilirseniz , 4.000 tl yi ödemeyi kabul edecektir. yoksa hem arabasından olacak hemde cebinden çok daha fazlası çıkacak.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: dkerem2

    karşı tarafın sigortası yoksa bence direk suçlu olur diye biliyorum. 4000 tl masraf ne ya ayrıca karşı tarafa değer kaybetme davasıda açabilirsiniz.

    Direk suçlu olmaz , hatta %100 haklı olup karşı tarafın hiçbir masrafını ödemeyebilirde. Ama kanunda sigortasız trafiğe çıkmanın cezaları vardır onları öder , araç sigortalanana kadar otoparka çekilir vs.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.