Şimdi Ara

Yeni Yerleşim Yerlerinden Ev Alma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
169
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Emlak piyasası ülkemizde en hızlı gelişen bir sektör haline geldi. Özellikle İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Bursa, Antalya, Denizli, Manisa illerindeki emlak ilanları ve projelerdeki artışla birlikte emlak piyasasında yaşanan hareketlik hemen göze çarpıyor. Bunun ile birlikte yeni yerleşim yerleri de git gide artmaya başlıyor. Yepyeni ve çeşitli imkânlara sahip siteler yapılıyor. Bu durum alıcıları harekete geçiriyor. Çünkü yapılan evler hem yeni yerleşim bölgesi olarak adlandırabileceğimiz gelişmeye açık yerlerde olduğu için hem de evlerin yeni, sıfır ve farklı farklı olanaklara sahip olmasından kaynaklanıyor.

    Yeni yerleşim yerlerine yapılan evlerin içi yepyeni olmasının yanı sıra, özellikle site içinde olanlarda çeşitli imkânlar barındırıyor. Sitelerde yüzme havuzları, oyun parkları, yeşillik alanlar, ilgi çekici peyzaj çalışmaları, spor salonları vb. pek çok olanak bulunuyor. Bu neden ile ev almak isteyenler bu tarz evlere yöneliyor. Çünkü fiyat açısından bakıldığında yeni yerleşim yerleri büyük ölçüde cazip geliyor. Bu fiyat olanağının yanında bir de evlerin sahip olduğu özelliklere bakıldığında satın almak çok mantıklı bir karar gibi görünüyor.

    Yatırım olarak bakıldığında, emlak satın alırken pek çok dikkat edilecek husus vardır. Kira getirisi, emlağın gelecekte kazanacağı değer vb. titiz davranılıp araştırma yapılması gereken konular oldukça önem arz etmektedir. Yatırım yapılacaksa da yeni yerleşim yerleri oldukça caziptir. Düşük fiyata alınan evler ileride satılmak istenirse büyük ölçüde kar elde edilebilir. Hatta bazı durumlarda yeni yerleşim bölgelerindeki Emlakların değeri çeşitli koşullara bağlı olarak 3 ile 5 yıl arasında şaşırtıcı bir artış gösterebilir. Kiraya verilecek ise yeni yerleşim bölgesi olarak adlandırılan yerlerde kiralar düşük gibi görülebilir. Fakat gelecekte kira getirisi artış gösterebilir, bunun göz önünde bulundurulması gereklidir. Bunun dışında yüksek kira getirisi olan yerlerde satılık ev fiyatları da fazla olabilmektedir. Yatırım yapacak kişinin elindeki paraya göre bir emlak alması ya da en az borçlanacak şekilde yatırım yapması her zaman daha mantıklıdır. Bu durum tabi ki bölgeye ve emlağın özelliklerine göre değişiklik gösterebilmektedir. Dolayısı ile yeni yerleşim yerlerinden yatırım amaçlı ev, daire ve villa satın alınacaksa öncelikli olarak titiz ve kapsamlı bir araştırma yapılmalı, bilgi edinilmelidir. Emlak Mağazası sitesinde tercih edilen emlak tipine göre, emlak ilanları( satılık daire, satılık ev, kiralık daire, satılık villa, kiralık villa, satılık arsa) incelenmelidir.
    Kaynak:https://www.emlakmagazasi.net







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.