Şimdi Ara

*_* YENİ YARİS 1.0 ve 1.3 TARTIŞMA GRUBU *_* (9. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.163
Cevap
9
Favori
203.871
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: obrador

    arkadaşlar sizlere teklifim toyota merkeze (istanbul) hep birlikte e-mail atalım. şikayetimizi, memnuniyetsizliğimizi ve hayal kırıklığımızı belirtelim. ben yapacağım. sizlerinde katılmanızı bekliyorum.


    evet obrador ben varım merkezin maili neydi? ben bu durumu yazmazsam içimde kalır ayıp valla. belki utanırlarda birer tane gönderirler pek zannetmiyorum fakat filtre nedir kaç paralık maliyettir Allahın aşkına böyle bir opsiyon olabilir mi? ne yani polen filtresi var mı diye de mi soracağız bu devirde?




  • quote:

    Orjinalden alıntı: şiretli

    ortopedik engelli biriyim bana yaris önerildi bende aldım şu an samsun çarşamba arası gidiip geliyorum 20 ytl 'lik mazotla 83 km yi 3 defa gidip geliyorum.Yol güzel hızım 80-90 km yalnız esp nin olmaması kötü yani daha kalitesizbir arabada bi bakmışşsın esp standart olmuyo sen koskoca toyotasın esp yada vsc her neyse yok işte yağmurlu ve kaygan bir yolda esp çok gerekli diye düşünüyorum.birde ön taraf yere çok yakın çok dikkatli kullanmak lazım her an garç diye bir sesle irkilebilirsiniz.



    hayırlı olsun.

    yani yanlış anlamadıysam 20 ytl ile 250 km mi gitmiş oluyorsun? km de 8 kuruş (80000 tl) yakıyo o zaman çok iyi bir rakam gerçekten. geçen haberlerde en az yakan ilk 5 aracı yazmışlar. yaris dizel içlerinde yoktu. bence bu değerlerle olmalı. çünkü ortlama 4,5 lt yakan aracı koymuşlar o listeye C2 ve fiesta vardı.

    ayrıca sen esp olmadığından bahsetmişsin fakat biz sana polen filtresi yok arabamızda diyoruz. esp nasıl olsun? esp'yi yeni corollanın üst donanımına koymuşlar.

    aracın alcaklığı konusuna katılıyorum özellikle kasislere yumuşak ve yavaş girmek lazım yoksa çiniz gider.




  • 3-4 ay önce esp gelecekmi diye mail atmıştım toyotaya cevap bile vermediler
  • araba bakıyorum deyince ertesi gün cepten arıyorlar (ayrı ayrı yerler gerçi ama biri genelmerkez biri bayi)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: toyyarisçi

    araba bakıyorum deyince ertesi gün cepten arıyorlar (ayrı ayrı yerler gerçi ama biri genelmerkez biri bayi)


    eeee normal bir anda müşteri oluvermişsin
  • toyota bu forumları takip ediyormudur acaba? müşterileri için herşey çok iyi iken çok önemsiz gibi görünen fakat önemli olan bir parçanın bu kadar can sıktığını ve düşünceleri değiştirdiğini görüyorlar mıdır sizce. daha önemlisi henüz araba almamış ve bu forumları okuyarak karar verme aşamasına gelenler ne gibi bir düşünce içinde olurlar.

    TOYOTA MERKEZE DUYURULUR !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • quote:

    Orjinalden alıntı: obrador

    toyota bu forumları takip ediyormudur acaba? müşterileri için herşey çok iyi iken çok önemsiz gibi görünen fakat önemli olan bir parçanın bu kadar can sıktığını ve düşünceleri değiştirdiğini görüyorlar mıdır sizce. daha önemlisi henüz araba almamış ve bu forumları okuyarak karar verme aşamasına gelenler ne gibi bir düşünce içinde olurlar.

    TOYOTA MERKEZE DUYURULUR !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


    obrador senden merkezim mail adresini sitemiştim varmı acaba
  • Orjinalden alıntı: cagduygu




    obrador senden merkezim mail adresini sitemiştim varmı acaba



    toyota istanbul merkez mail adresi musteri.iliskileri@toyotasa.com.tr
  • Merhaba arkadaşlar.

    Bu haftasonu 1000 km bakımı yaptırmak için servise gitmeyi planlıyorum. Sizce neler sormalıyım?

    Polen filtresi olayını da soracağım. Ayrıca bu bakımda para alıyorlarmı? Önceden telefon edip randevu almak gerekir mi vs. Önerileriniz varsa yazarmısınız.


    Teşekkürler.
  • sattığınız arabanın markesı ne idi?neden yarisi düşünüyorsunuz?
  • ben vanda iran benzinikullanıyorum.yakıt ortalaması 6.5 gösteriyor.sanırım türk benziniile bu ortalamanın daha da düşeceğini tahmin ediyorum.iran benzini 1.4 -1.5 ytl
  • quote:

    Orjinalden alıntı: oktaykk

    Merhaba arkadaşlar.

    Bu haftasonu 1000 km bakımı yaptırmak için servise gitmeyi planlıyorum. Sizce neler sormalıyım?

    Polen filtresi olayını da soracağım. Ayrıca bu bakımda para alıyorlarmı? Önceden telefon edip randevu almak gerekir mi vs. Önerileriniz varsa yazarmısınız.


    Teşekkürler.


    oktaykk
    eğer araban 1.0 motor yada manuel klimalı ise polen filtresi yoktur. alabilirsen senin için iyi olur.
    1000 km bakımına önceden randevu alman gerekir yalnız ücret ödemiyorsun. arabada farkettiğin aksaklıklar varsa söylersin, bu sorunları gidermeleri gerekir.

    Ayrıca arkadaşlar yakınlarında bosch servisi olan varsa polen filtresinin fiyatını öğrenebilirmi? bu açıdan toyota ya kıl oldum mümkün olduğu sürece onlardan almamaya çalışacağım. bu olayıda bir an önce halletmemiz gerekiyor yaza doğru klima kullanmaya başlayınca hem toz yutmaya devam ederiz, hem de klimaya zarar verme gibi bir durum olabilir.




  • yarisi yeni aldım 2004 1.3 sol

    corsa ile woswogen polo ,hundai getz ve diğer araçlara göre yarisin konfor ve rahatlığını merak ediyorum.yakıt hemen hemen hepside aynı sanırım
  • arkadaşlar sanırım bu forumdan sıkılmaya başladık. önceleri günde 3-4 mesaj atanlar artık pek uğramaz oldular. ya sıkıldık ya da arabalarımızı artık iyice tanıdık ve paylaşacak bir şey kalmadı .
  • Yaris sahipleri söyle arabalarınızı fotolarını koyunda konu canlansın bence Bende yaza almayı planlıyorum yaris 1.3 terra ancak 2. elini nasıl bulacağım onu bilmiyorum zaten yaris sahibi az bide yarisi'ni satıpta temiz ve uygun fiyatlı olanını nasıl bulacağım kara kara düşünüyorum. İnşallah yaris bulamadığım için başka marka/modellere kalmam neyse hayırlısı olsun diyeyim. 1.3 terra'yı sizce yazın nekadara bulurum "0" fiyatı şu an sözüm ona "şubat kampanyal!" 27.750. Birde 0 almak istesem nekadar bir indirim yaptırabiliriz veya toyota belli bir aya kadar "0" faizle kredi veriyor mu bilen var mı?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: cagduygu


    quote:

    Orjinalden alıntı: cagduygu

    yakıtla ilgili bir bilgi de ben vereyim. geçen akşam 2. depo benzinimi aldım. ilk depo sonuçlarına göre 95 YTL karşılığı 34 lt BP Ultimate kurşunsuz benzinle 550 km gitmiş oldum. yani 6.18 lt/100km şeklinde bir değer. benzin aldığım sırada yol bilgisayarı ort 6.2 lt gösteriyordu ve değerlerin bu kadar yakın olmasına inanamadım. ben sapma olur felan diye bekliyordum. bu hesaplama % 80 şehirdışı ve %20 şehiriçi şeklinde düşünülebilir. sakin kullandım ve şehir dışında 100 km hızı hiç geçmedim (yani 3000 deviri). ayırca benzin ışığı yanıp sönmeye başlar başlamaz yakıt aldığım ve depo 42 lt olduğu için içinde daha 8 lt yakıt olduğunu öğrenmiş oldum. bu da önemli bir bilgi bence.

    kitabında yazılı değer karışık 6.0 lt olarak gösteriyor. rodajda olduğunu da düşünürsek çok iyi. ayrıca aracı ilk aldığımda depoyu sıfırladığım ve izmit- gebze arası TEM e çıkmam gerektiği için 90 km sabit hızla 5.2 lt ortalamayı okudum. yani sakin bir kullanımla kitabındaki değerlerden daha iyi değerler yakalanabilir.

    benzin olarak kesinlikle BP ultimate öneririm. bence çok fark ettiriyor. bu araç yeni fakat ben önceki aracımda bu durumu defalarca test etmiştim. çok sessiz ve temiz bir yakıt. aslında kredi kartıma avantajı yok ama olsun BP ye devam diyorum. Hele Axcess kartın varsa çok avantajlı olur. ultimate almanız önemli 3 kuruş fiyat farkı var bence önemli değil. 35 litrede 1 ytl fark ediyor. önemli bir fark değil.


    arkadaşlar,

    2. depomu da bitirdim ve sonuçları buraya yazmak istedim. bu sefer 35,5 lt BP ultimate kurşunsuz ile 588 km gittim yani 6,03 lt /100km ortalama ile yaktım. benzini aldığımda yol bilgisayarı da 6,0 lt değerini gösteriyordu. ilk depomda olduğu gibi yine çok yakın bir değer çıktı ve yine beni şaşırttı. ayrıca. geçen sefere göre daha az yaktığımı söyleyebilirim. yine %80 şehirdışı ve %20 şehiriçi diyebilirim.

    ayrıca aracım 1200 km ye geldi ve geçtiğimiz cumartesi 1000 km bakımını yaptırttım. 30 dakika felan sürdü. genel bir kontrol yaptıklarını ve artık rodaj döneminin geride kaldığını söylediler. bu nedenle artık 3000 devirin üstüne çıkmaya başladım. hatta 140-150 hızlara bile çıktım ilk defa. hızlı ve devirli kullanım sebebiyle 3. depomda çok iyi sonuçlar beklemiyorum. ilk 2 depoyu sakin kullanım ile yakmıştım.

    bundan sonraki yakıt değerlerimi de burada paylaşacağım. aracımdan çok memnunum. iyiki almışım diyorum. binenler de hayran kalıyor. dışardan bu kadar büyük gözükmüyor diyorlar çok ferah diyorlar.


    arkadaşlar,

    3. depomu da bitirdim. bu sefer şehir içi oranım arttığı ve aracın rodajı bitme sebebiyle daha agresif kullandığım için 35,4 lt ( pompa otomatı atana kadar) ile 510 km gidebildim.yani 6,9 Lt/100km ort yaktım. nerdeyse yarı yarıya belki daha fazla şehir içi diyebilirim. yol bilgisayarı ortalama 6,8 değerini gösteriyordu. değer yine yakın çıktı.

    aracı artık biraz daha devirli kullanmaya çalışıyorum. bu da sarfiyatı artıran bir etken fakat yine de yakıt durumundan memnunum. 140-150 gibi hızlara hiç zorlanmadan ve herhangi bir dengesizlik yaşamadan çıkabiliyorum. aracımdan genel olarak memnunum. sadece polen filtresinin olmadığını öğrenmem beni hayal kırılığına uğrattı.




  • Ya arkadaslar forumu takıp edemıyordum bır suredır. Bu polen fıltresının olmaması dogru mu yahu? Her modelde eksik olan bir sey mi? Bizde Toyota'nin eksigi, yamugu yok diye aldik bu kadar basit bi sey nasil olmaz? arabanin kitapcigina bi bakiim nasil kontrol ediliyormus su filtre.

    Bu aralar arabayi manuel'de kullanma meraki geldi bana. cok zevkli. ustelik araba cok daha ataklasiyor ve benim kontrolumdeymis hissini veriyor.

    Yakit tuketiminin dustugunu ben de fark ediyorum. rakamlardan cok ne kadar araliklarla benzin aldigima bakiyorum. gitgide daha seyrek benzin aliyorum son zamanlarda.
  • Polen filtesi ile ilgili İstanbul'dan aldığım e-mailli ekliyorum.


    Öncelikle Toyota tercihiniz ve göndermiş olduğunuz e-mailiniz için teşekkür ederiz.

    yeni kasa Toyota Yaris araçlarımızın, Sol Special donanım seviyelerinde ( otomatik klimalı araçlarımızda ) polen filtresi bulunmaktadır. Alt donanıma sahip modellere ise istenildiği takdirde polen filtresi takılabilmektedir.
    Aşağıdaki dosyada adres ve telefon bilgilerini bulabileceğiniz Toyota Yetkili Satıcı Servislerimizden detaylı bilgi alabilirsiniz.
    Saygılarımızla,

    Toyotasa Müşteri İlişkileri
  • buna benzer bir mesajı banada gönderdiler

    buradan şu sonuç çıkmaktadır bana göre.

    araçları sol special donanıma sahip olanlar bizim için daha değerli, diğerleri olsada olur olmasa da . onlar kendi başlarının çaresine baksınlar. bizim için önemli olan doğal olarak bize daha fazla para kazananlardır. diğerlerinin sağlıkları o kadar da önemli değildir. solunum yolu hastalıklarına özellikle de araçlarında klima kullanırken bir yerlerine giren tozlardan hasta olanlara şimdiden geçmiş olsun diyor, 37 ytl gibi bir meblağ bayılmak üzere tekrar bize bekliyoruz.

    ayrıca 37ytl yi küçük görmeyin bunu sadece Türkiye de 5000 araçta olmadığı ve taktıracakları düşünülürse 5000*37=185000 ytl yapar ki bu sanırım toyota için çok büyük bir miktar. sadece ar-ge ye 8 milyar dolar ayıran bir şirket için. Yazıklar olsun.




  • arkadaşlar,

    bu polen filtresini kendimiz taksak 37 ytl de düşme olur mu yani buna işçilik dahil mi? çok zor birşey değil takmak.

    ayrıca toyotayı böyle saçma ve küçük hesaplar peşinde koştuğu için protesto ediyorum. bir arkadaşımız şans gele söylemese haberimiz bile olmayacaktı bunun olmadığından. gerçekten yazıklar olsun.

    ben eminim ki bu araçlar üretildiği ülkede (ben belçika diye biliyroum) kesinlikle filtrelidir fakat bizim türkiyede olan araçlar için gerek yok demişlerdir. nasılsa bizim insanımıza birşey yapmaz öyle polen felan.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.