Şimdi Ara

YENİ YABANCI KURALI ACIKLANDI!! (32. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
688
Cevap
5
Favori
15.504
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Sen 2 sene öncesine kadar nerede yaşıyordun merak ettim. Fenerbahçe ceza alınca yabancı sınırlaması geldi yazmışsın da. Bu ülkede yıllardan beri yabancı sınırlaması vardı. Fenerbahçe ceza almadan öncede sınırlama vardı. Öyle yorumlar yapıyorsunuzki görende 2 sene öncesine kadar Türkiyede yabancı sınırlaması hiç yoktu sanacak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: adoreco

    Bu habere çok sevinen arkadaşların Milli takım ile ilgili düşünceleri nedir acaba çok merak ediyorum
    herhalde Milli takımda yabancı oynatma hakkı isteriz gibi geliyor

    Milli takıma olumlu yansıyacaktır. Mevcut yabancı sınırlamasında hiç bir Türk futbolcu kendini geliştirmiyor, geliştirmek istemiyor Arda Turan hariç Edirne sınırını geçen yok.
    Futbolcularımızda bir kere Avrupa'ya gitme hayali bile yok neden gidiyim salak mıyım diyor. Burada kazanacağı parayı Avrupa'da kazanması imkansız Türkiye futbolcular için vergi cenneti. Çoğu genç futbolcu 3 büyüklere kapak atayım da hayatım kurtulsun derdinde.
  • Zamanlaması manidar.
  • Karara kötü diyen olaya 1-2 yıllık bakan kişilerdir bu kadar basit.

    Sırf takımlar Türk oyuncu oynatmak zorunda olduğu için kendini geliştirme gereği duymayan ve bunun yanında it gibi çalışan, top oynayan yabancılarla aynı hatta daha fazla para alan oyuncularla dolu Türkiye ligi.

    Belki kısa vadede sürünücez ve belki milli maçlarımız kötü geçecek ama bir süre sonra bu işin böyle olmayacağını anlayan Türk oyuncular kendilerini zorlamaya, yabancılar arasından sıyrılmaya çabalayacaklar. Uzun vadede çok süper bir karar.

    Tabi gerçekleşirse.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BJK

    Şimdi çıkın bakalım 11 tane yabancı futbolcu ile , istediniz alın size yabancı, gelsin Afrikalılar, Nijeryalılar, sonra da lig futbolcu çöplüğüne dönsün

    Eksileyenler niye eksilemişki? Kendi milletlerine bu kadar hakaret eden ve yerin ta en dibine sokan bir millet olduğumuz gerçeğini içlerine sindirmişler sanırım.

    Şahsen futbol maçı izlemiyorum ama maçları izleyenler en azından çok yakında "zenci görmekten bıktık" derler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yorumların yarısında milli takım geriye gider yazılmış, cidden komik adamsınız

    ingiltere liginde her takımın 11'inde 8-9 yabancı var. geriye kalan 2-3 tanesi ingiliz, misal chelsea geçen sene 10 yabancı birde terry ile maçlara çıkıyordu

    geçen hafta manchester city'de joe hart dışında 11'de bulunan ingiliz oyuncu yoktu. gel gelelim o takımlarında oynayan 1-2 ingilizin hepsi milli takımda. çünkü lig kaliteli, terry yıllarca hurşut meriç'i savunmamış, tecrübeli çünkü dennis bergkamp'ı henry'i ruud van nistelrooy'u savunmuş.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ofsaytı Bozan Stoper

    yorumların yarısında milli takım geriye gider yazılmış, cidden komik adamsınız

    ingiltere liginde her takımın 11'inde 8-9 yabancı var. geriye kalan 2-3 tanesi ingiliz, misal chelsea geçen sene 10 yabancı birde terry ile maçlara çıkıyordu

    geçen hafta manchester city'de joe hart dışında 11'de bulunan ingiliz oyuncu yoktu. gel gelelim o takımlarında oynayan 1-2 ingilizin hepsi milli takımda. çünkü lig kaliteli, terry yıllarca hurşut meriç'i savunmamış, tecrübeli çünkü dennis bergkamp'ı henry'i ruud van nistelrooy'u savunmuş.

    eklemeyi unuttum sanki milli takım yıllardır çok başarılıda geriye gidecek.

    fifada bruni adalarının bile gerisindeyiz lan, bruni ne olum bruni ne




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jetmax


    quote:

    Orijinalden alıntı: Sheffield Wednesday

    quote:

    Orijinalden alıntı: Jetmax

    Hahahahah nonda cakmismismis yasin max 12 galiba ben kalite olarak dedim. Drogba var nonda var anca nondayi alirsiniz bu saatten sonra hadi git isine. Senin mantiginla yuz tane oyuncu var fenerde gsye cakan cok hamsi yedin bu aralar sanirim

    Shabani Nonda
    Yıllar Takım Maç (Gol)
    1994-1995 Vaal Professionals 14(9)
    1996-1998 Zürich 75 (36)
    1998-2000 Rennes 62 (39)
    2000-2005 Monaco 115 (57)
    2005-2007 Roma 14 (4)
    2006-2007 Blackburn Rovers 26 (7)
    2007-2010 Galatasaray 61 (23)
    Toplam 367 (175

    Bu adam gibi kaç tane adam var fenerde. Son zamanlarda Alex dışında hangi yabancı oyuncu sizde patlama yaptıda biz görmedik. Nonda fenere 27 Nisan 2008 tarihinde çaktı. Nasıl çaktıysa artık acısını yaşıyorsun. Galatasaray olmasa kaliteli futbolcu izleyebilir misin bu süper ligde. Araştırda kaliteli yabancıları en çok kim getiriyor Türkiye'ye.
    Yaş olayına girmeye gerek yok gir profilime yaşımı görürsün. İnanmazsan sana inandıracak türlü türlü yollar var.

    Sözüm senin gibi devreleri yanmış taraftarlara.

    Eee? Drogbadan iyi mi adam sakatlanmasa drogbadan iyi demis nondayi savunuyosunuz saka gibisiniz ya pino elano lincoln dimi cok iyi tesekkurler galatsaray bunlari izledik en buyuk topcular bunlar r.carlos alex guiza anelka kimmis gerci siz fenere gol atmayi sayiyosunuz sanirim sizin gibi kus beyinlilere anlatcak sozum yok havlama git burdan liseli

    Profili kapalı, üstüne birde şikayet iyi oldu bu iyi




  • Sanki milli takima 500tane adam aliyoruz her takimda yabancilarla rekabete girip 11e secilen 2 tane turk olsa zaten kadro çıktı
  • 1- Ptt 1. ligde 3 yabancı kuralı var ama Süper lig'e kaç tane yerli oyuncu ihraç ediyorlar, etseler de ne kadar iyi oyuncu oldukları belli.

    2- Futbolcu oynayarak gelişir bu doğru ama bizim yerlilerimiz oynayınca nasıl olsa benim yerim garanti diyerek rahattılar. Bundan sonra böyle olmayacak.

    3- Yerli futbolculardaki anormal fiyat-performans dengesi normale dönecek.

    4- Oyuncularımız yurt dışında da oynamaya başlayacak. Hem ülkemdeyim hem de 3 milyon kazanıyorum niye gideyim ki diyemeyecekler.

    5- Avrupa kupalarındaki durumumuz mutlaka daha iyi olacaktır. Çünkü ligin kalitesi artacak ve bu haliyle oraya da yansıyacaktır.

    6- Bu kuralın bize ne gibi yararlarının olacağını görmek için Türkiye Basketbol ligi iyi örnek olacaktır. Her takım iyi oyuncular alabiliyor. Büyük takımlar
    Euroleague için daha çok yabancılara yönelseler bile düşük bütçeli takımlarda iyi yerliler yer buluyor ve her şeyden önce ligin kalitesi çok arttı. Büyük bütçeli Efes'te genç Cedi banko oynayabiliyor.

    7- Kayserispor, Eskişehirspor gibi takımlarımız Almanya'dan Türk oyuncu getirip 4-5 milyona satmak yerine belki liginden bir oyuncu getirip Avrupa'ya pazarlayacaklar belki bu oyuncuyu.

    8- Ligimizde hep aynı yabancı oyuncular dolaşmayacak. Nasıl olsa bildiğimiz oyuncu risk yok diyerekten aynı oyuncu 4-5 kulüp dolaşmayacak. Kulüplerimiz riskli ama potansiyelli oyuncular alarak o oyuncunun yeteneğini ortaya çıkarabilecek.

    9- Mutlaka Scouting sektörü daha ileri gitmelidir ve gidecektir de. Aksi olursa zaten çok yanlış hamleler yapılabilir.

    10- Sağ ayaklı olsalar Beyaz grupta bile zor oynayacak olan sol bekler yerine aynı paraya 2 gömlek daha iyi sol bekler gelebilecek.

    Not: Her kulüp bütçesinin belli bir yüzdesini alt yapıya aktarmalı. Bunun için kurallar olmalı. Herkesin bildiği gördüğü oyuncular yerine hiç bilinmeyen oyuncular aranmalı. Kulüpler mutlaka finansal olarak düzlüğe çıkmalılar. Bunu sağlamak ligin kalitesini artırmaktan geçer ve bu da iyi oyuncularla olur. Oumar Niasse'yi vatandaşı Sonko'nun yerine scout ekipleri bulup getirmeli yoksa 10 tane Afrikalı'dan 9'u saatçi olur 1 tanesi para kazandırır. Eskisi gibi burnumuzun dibindeki Balkan'lara yönelmeliyiz. Boşnak, Sırp hatta Hırvat ligleri hep elimizin altında olmalı.




  • Ya kafayı yemişsiniz milli takım çok ileride de sanki geri gidicek zaten dipte takım,beğenmediğiiz bizim illerimiz kadar nüfüsu olan ülkeler bile bir ivme yakaladı takır takır oynuyorlar. Milli takımın tek başarısı o kuşağın başarısıdır ve aynı kuşak aynı başarıyı galatasaray'da da yakaladı zaten. Ergün bülent hakan suat fatih hasan gibi adamlar zaten milli takımda da hagi ve tafo olsaydı o dönemde finale giderdi o takım. Şimdi bu adamlar ayarında kaç futbolcu var belki gökhan,belki caner. Caner yurtdışı zaten emre belözoğlu da aynı kuşakla yetişti. Bu ivme yi şimdi belçika yakaladı mesala ama milli takımda ki neredeyse tüm oyuncuları premier ligde,kendi liglerinde oyuncu yetiştirip satmayı başarıyorlar. Birde porto shaktar gibi takımlar var başka takımda yetişmiş yıldız adaylarını toparlayıp deneyen sonra da fahiş fiyatlara satan. Neymar 18 yaşındayken bile yıldız adayı diye bir ton haber çıkıyordu o zaman piyasası 10 m du alıp denenebilirdi yani,bir tarıkla salih dursun paketi yap sana neymar yapıyordu yani. Olaya böyle bakın bruma gibi yıldız adaylarını alıp satabiliriz bu adamlar genç maç yaptıkça kendilerini bulucaklar. 2015 yılında sözleşmesi biticek yabancı oyunculara bir bakın da aklınız uçsun...

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yeni kural 11+3

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • diğer takımları bilmem ama bu en çok galatasaraya yarıyacak tabiki.. saçma sapan bir kural yüzünden yolladığımız nice yabancı futbolcular.. şu aralar geri dönmesi çok istenilen elmander riera vs. bilmem ama ambrabat'ın döneceğine kesin gözle bakıyorum.
  • Önder Özen ve Fikret Orman'ın kanal kanal gezip yabancı kuralı Gs'yi bitirecek diye röportaj vermelerini hatırlıyorum da Allah çok büyük be.Hadi şimdi o planlarınız kurtarsın sizi.
  • Takimlara mali disiplin getirmezsen yerli oyuncu icin tonla para verirsin ama asil sorun burdaki esek, cöp gibi kelimler ile kendilerini anlatanlarin anlamadigi olaylar var bir kere ingiliz milli takimi iyi degil ayrica italya son dünya kupasi sonrasi sistem degisikligi karari aldi.
    Burda salak sacma konusan özellikle Liseli yada millet olgusunu bilmeyen zavallilari ciddiye alicak degilim bos bos konusup bir sey biliyorum saniyorlar.

    Sen oyuncunu satamazsin zaten pek cok ülkede avrupa birligi dalgasini kabul etmiyorlar sen icinde degilsin adaysin ne zaman girecegin belli degil ispanya ve 1 ülke daha taniyor bu siniri.
    Porto bilmem ne örneklerini yazan cahiller icin Brezilya, Mozambik ve Afrikada bazi ülkelerde Portekizce konusuluyor ve bu adamlar iyi bir scout ekibi ile kültür benzerligi ve dil sorunu olmadigi icin bunlari aliyor.
    Fransa örnek veren cahiller icin o adamlar orada dogmus oranin kültürü ve egitimini almis üstelikte pek cok ülkenin ana dili Fransizca Tunus, Cezayir vs vs devam eder gider
    Almanya degisik örnek cünkü klupler maddi yatirimlar iyi tkaip edildigi icin alt yapi örnek vermek zorunda ve bu sorun yüzüne isler kötü giderken 2000 lerde yapilanmaya gittiler.
    Gene Türkiye liginde 200 bin alan adama 1 2 milyon euro cakarken hesabini yöneticilerine sor.
    Ayrica takimlardaki yabancilarida görüyoruz 1 lira alan 3 liraya oynuyor zaten.
    Anadolu takimlari 100 200 bin dolara adamlar bulup alirken sen 5 para etmiyecek kisilere 2 3 milyon eurolari dayiyorsun isim isim yazmaya gerek yok bilen zaten biliyor.
    Kluplerin avrupada basari hikayesine gelince hic biri basarili olamaz toplama takimlarin basarili olma sanslari yoktur sadece takimlar kendilerini cok üst düzey görüp adam toplarlar dünya kadar borc batagina girerler göreceginiz gruplardan cikma olayi belki olur olucagi bile belli degil.
    Yerli oyuncularin performansi yoksa zaten nal toplarsin Gs takiminida getiren yabancilari degil yerli oyunculari oldu hem avrupada hemde lig yarisinda

    Daha devam eder giderde gerek yok acinacak bir durum daha Türkiyede borsada olan kuruluslara denetim yapilmazken hesap sorulmazken mali yapi getirsen ne olucak normalde sürekli borc altinda olan ve gelirini düzeltemeyen sirketler hisseleri batar gider ama bizde o bile hikaye.
    Yabanci oyunlara 3 4 kati paralar verip getirirken esek, cöp olmuyor yerli oyuncu yetistirmiyorsun, genc oyunculara sürekli sans vermiyorsun sonrada bu sacma islere kalkisiyorsun toplum olarak acinacak bir duruma gelmisiz surada 11 sayfayi okuyunca kendinden utanan hatalarini görmeyen bir toplum cok merak ediyorum Türkiyede 15 20 oyuncu haricinde hangi yabanci oyuncu ülke futboluna katki saglamis ve bundan sonra ansil katkisi olucak ilginctir.




  • Diego yine yedek kalır




  • Le Blanc kullanıcısına yanıt
    Kardeş Olcay'ı 800 Bin Euro'ya aldınız, adam çatır çatır oynuyor hem. Biz gittik Tarık'a 5 Milyon Euro verdik adam daha Sabri'yi kesemiyor.
  • Bu arada arkadaşlar sistem nasıl işlicem 11 yabancı sahada olursa yedekte hiç yabancı olmucak mı
  • 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.