Şimdi Ara

YENİ YABANCI KURALI ACIKLANDI!! (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
688
Cevap
5
Favori
15.504
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Leonardo DiCaprio.

    Gelsin Pandevler Diegolar Dzamaililer

    Aynen daha çok gelecek Sneijder,Bruma,Muslera'lar.Kadrosundaki en güçlü oyuncusu Ba olarak gözüken takımın önceden inandığı 5+3'ten dolayı kararı eleştirmesi de saçmalık.

    Bu planı yapan Önder Özen bile sistemin değişmesi gerektiğini 5 yıldır söylüyor.Önder Özen adamın dibidir o ayrı.
  • Kararı beğendiğimi bunun Türk futbolunun marka değeri, seyir kalitesi gibi unsurrları olumlu etkileyeceğini düşünüyorum şöyle ki;

    Öncelikle bu düşünceyi beğendiğimi açıklamam için futbola bakış açımı özetlemem gerekir.

    Türkiye'de ligde 18, Avrupa liglerinde ise yine 18 ile 20 takımlı bir lig sistemi var ve hemen hemen her ülkede, bizdeki 4 büyükler gibi her sene kafaya oynayan takımlar ve diğerleri izlenir takip edilir ligler.

    Peki bu hep kafaya oynayan takımların bu şekilde büyük olarak görülmesinin sebebi nedir? Taraftar sayıları, yönetim kadrosunun aynı zamanda ülke ekonomisinin temel biriminde olan insanların, hobi olarak gördüğü futbola, bu hobileri ile eğlenmesi adına (yani o koltuk sayesinde kendini adam sananların değil, zaten adam olanların, keyifleri, sevdaları için çalışmaları çabalamaları) karşılıksız maddi ve manevi desteği vermesi, tarihinde yatan başarılar ve kupalar, ayrıca uluslararası turnuvalarda ülkeyi temsil etme görevini, elinde bulundurmuş olduğu şartlardan ötürü en iyi şekilde yerine getirebilmesi.

    Yani özetle ülkelerde bir kaç köklü kulüp vardır. Diğerleri de onların şampiyonluk macerasında onlara figüranlık edenler olur.

    Ayrıca, Özellikle Luis Figo'nun 2001 yılında 51 milyon dolara Real Madrid'e transferi ile, para (bakın siyaset demiyorum) futbola iyice entegre olmuş, artık futbol sadece bir spor dalı olmaktan çıkmış ve bir endüstri haline gelmiştir.

    Çünkü; o sene REAL MADRİD Perez başkanlığında her sene bir yıldız transferi sözü vermiş, bunu gerçekleştirecek kaynağı ise, antreman sahası ve kamp alanı olarak gözüken arazileri açılan imar izinleriyle birlikte arazinin %20 lik bir kısmını satma politikasına gitmişti. (Satılan alan da da ihaleyi alan yapı firması Real Madrid'e yine bir antreman sahası yapma hükümlülüğü de alıyordu.)

    Özetle kulüpler, sahip olduğu değerleri, yöneticilerinin kulüp menfaatleri ve bekaası adına bulundukları girişimlerle elindeki taşınmazları değer artırımı stratejisiyle paraya çevirmek ve futbolun temel başarı simgesi olan kupa yarışlarında, uzun stratejili oyuncu yetiştirme, alt yapı sistemlerini terk etmiş oluyordu.

    Bir diğer bakış açısıda, futbol takımlarını ve maçları, antik çağın gladyatör dövüşleri olarak adlandırırsak, ki onlarda hafta sonu yapılan halka yönelik eğlence etkinliği sayesinde, nufuslu insanların kendi hobileriyle tatmin olmasının sistemiydi, en iyi gladyotörler, en prestijli insanların sahibi konumundaydı, ve o insanlar, galdyotörlerin nasıl yetiştiğine değil, nasıl dövüştüğü ile ilgilenip, yatırımı, iyi dövüşçü olmak için yetiştirmek adına değil, iyi gladyötrün, moral, motivasyon, fiziksel açıdan düşmemesi için beslenme gibi giderleri adına yatırım yapardı.

    Tabi böyle yapmayan kulüplerde var mesela hemen klişe olarak söyleyebileceğimiz Ajax, Barcelona, Portekiz takımlarını kısmen katabiliriz çünkü orada Brezilyalılar yabancı sayılmıyorlar, ve yetiştirdikleri futbolcular portekiz milli takımından çok Brezilya veya, diğer ülke oyuncuları oluyor. ANcak bunun Portekiz futboluna doğrudan bir katkısı yok, mesela öyle bir ülke de hala daha Nuno Gomez'in kadar başarılı bir forvet çıkaramadılar.

    Kısacası, artık para furbola entegre olmuş, futbol endüstüriyelleşmiş, globalleşen sistemde, futbolcunun milliyeti, yerli yabancı olması, kulupten yetişmesi yada yetişmemesine kimse ilgilenmiyor. Önemli olan, mücadeleci futbol, teknik, fiziksel mücadele, şut, gol kısacası seyir zevki.

    Dolayısıyla bu noktada yabancı kontejanı 'Futbolun' değişen kimliği yüzünden ve yine sporun kalitesi ve seyir zevki yüzünden bir engel oluşturuyor.

    18 takımlı ve sadece 1 şampiyonun olacağı 3 ünün alt lige düşeceği ayrıca max 4 takımın ülkeyi Avrupa'da temsil etme gibi büyük bir ödevi olan bir ligde, eşit adelet yerine optimum adalet önemlidir. Çünkü herkes kazanmayacakki herkese eşit olsun lig.

    Yani bir Eskişehir, Bir Gaziantepspor, Çaykur Rize spor bundan olumsuz etkilencek o zaman yapmamak doğru olurdu demek için, öncelikle bu kulüplerin mevcut durumuna bakmak gerek. Bunların hepsi şehir takımı, peki hangi büyük takım Anadolu'ya deplasmana gittiğinde kendisini deplasman gibi hissediyor? Dolayısıyla ben bu ülke için Fenerbahçe, Galatasaray gibi büyük, Beşiktaş, Trabzonspor gibi belli potansiyele sahip takımlar dşındaki 14 takımın sadece 34 haftalı ve 3 puanlı sistemin uygulanması adına figüran rolünde olmasından başka bir şey olduğunu düşünmüyorum. Ha bu takımlardan birine gönül veren, futbolu seven, o kulübün başkanlığını, kendi işyerinin adına reklamını yapmasından ziyade, birikimlerini, onun adına harcar, o zaman oda belli bir potansiyel olur, işte çeşitlilik böyle olur.

    Çünkü bu dünyada böyle. Real Madrid, Barcelona altlarında Atletico ve belli bir geçmiş birikimi sayesinde mevcut durumlarına göre parlayan Valencia, Sevilla ve Villareal.

    İngiltere'de Manchester united, Liverpool, Arsenal çekişmesi yaşarken 1990 larda, bir anda paranın devreye girmesiyle, Manchester city, Chelsea, tottenham girdi yarışa. İngiltere'nin en köklü ve en fazla şampiyonluk yaşayan kulübü Liverpool, İngiltere Priemer Leuge sistemine girdiğinden beri Şampiyon olamıyor.

    Senin de bir Beşiktaş'lı olduğun ışığında şunu söyleyebilirim. Beşiktaş'ın o efsaneli yıllarında, Metin; Ali Feyyaz;lı kadro, toprak sahada antreman yapıp, antreman tesislerinde sadece kendi çevresine ısı veren sobanın yanında ısınmaya çalışan, yıkanan malzemelerin kurumamasından dolayı, kışın ayazda o nemli ıslak formalarla antreman yaparak kazandıkları şampiyonluğun verdiği haz ise seni gururlandıran. Kusura bakma artık bunlar mazide kaldı. Evet çok saygı duyuyorum. Bugün bile o anıları anlattıklarında dönem şahitleri takdir ederim, gözlerim dolar. ANcak artık böyle kısıtlı imkanlarla futbolda yürümek imkansız. Kaldı ki ne o dönemde ne de Şimdi Beşiktaş'ın mali açıdan sıkıntı çekmesine gerek yok, taşınmazları en fazla takım, ve taşınmazların bulunduğu yerin değeri sayesinde en fazla imar değerine sahip mülk Beşiktaş'ta ama sen feda larla kendini kandırırssan olmaz bu iş.

    Ha bu işin yabancı kontejanıyla ne ilgisi var dersen; konunun başındaki gibi artık futbolda alt yapı, oyuncu yetiştirme, alt yapı programları vs bunlar uzun vadeli ve riskli yatırımlar, onun yerine verirsin parayı alırsın hocayı, oda kurar kadroyu ister transferini verir listesini yaparsın. Futbolun da spor seyrinin zevkide daha fazla çıkar çünkü.

    Çünkü biz 10 yılda 1 Arda, 1 Alper çıkartabiliosak bu, yabancıdan yada alt yapıya önem vermemekten değil. Tabiatın doğasından kaynaklanan bir durumdur. Yani özetle senin yetiştirdiğin oyuncu sayısı kadar dışarda da aynı sayıda yetişir oyuncu, yani alt yapı bir fabrika değil sürekli üretsin. Futbolcu daki özellik tanrı vergisi kişiye hastır, sen o yeteniği geliştirirsin. AMa mesela senin ülkende milli takım havuzuna baktığında belli bölgelerde hiç alternatifin yok. Herkes belki anasının karnından sol bek doğmuyor ama, içgüdüsel olrak o mevkide iyi performans gösteren oyuncular var.

    Dolayısıyla alt yapı, çocukları dizip, fizik ve diğer unusurlar doğrultusunda sen sen sen sol bek olcaksınız, siz 2 nizden stoper, seni forwet yapıcam deyip çalışmaya başlayamazsın çünkü başında dayatma var.

    O zaman bırakacaksın o eksikliği yabancı oyuncuyla kapatsın takımlar. Ama yine yok 5 tane yok 6+0+2 şeklinde dayatmalar la da değil. serbest bir biçimde.

    Saygılar.




  • Türk futbolu başarısızsa yabancı sınırlaması genişleyince neden tepki veriliyor ?

    Türk futbolcular zaten yerim garanti deyip kendilerini geliştirmiyorlar. Üstüne em kulüpler bonservis ücretinde hem de futbolcular maaşlarında uçuk fiyatlarla anlaşma yapıyorlar. Bu konuda özellikle 3 büyüklerin mali açıdan sıkıntısı oluyor.

    Sınırlama diye bir şeyin olması bile saçma. Yabancı takım geliyor; adamın kadrosunda 15-20 tane yabancı var. İstediği gibi yetenekli yabancıyı bulup koyuyor senin karşına.
    Sen 8 tane yabancı getiriyorsun, onların da katkı vermesi gerekiyor. Vermezse de, zaten piyasada AVRUPA DÜZEYİNDE yerli futbolcu yok, o zaman baştan kaybediyorsun.

    Şuan fenerbahçede stoch yabancı sınırlaması nedeniyle dışarıda kaldı. Halbuki türk olsa mehmet topuzdan daha fazla katkı sağlayacak.


    En çok fenerbahçeye yarayacak bu durum. İnşallah iyi değerlendiririz.




  • Yeterrr yıldırım demirören yeterrrrr...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aziz Yıldırım devreye girmiş
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MrTeksen

    quote:

    Orijinalden alıntı: Leonardo DiCaprio.

    Gelsin Pandevler Diegolar Dzamaililer

    Aynen daha çok gelecek Sneijder,Bruma,Muslera'lar.Kadrosundaki en güçlü oyuncusu Ba olarak gözüken takımın önceden inandığı 5+3'ten dolayı kararı eleştirmesi de saçmalık.

    Bu planı yapan Önder Özen bile sistemin değişmesi gerektiğini 5 yıldır söylüyor.Önder Özen adamın dibidir o ayrı.

    önceki karara inanmak, sevmek, aşık olmakla ilgili bir itiraz değil bu. bilal'e anlatır gibi anlatıyorum, yıllar önce bir kural ilan ediliyor, sonra bir takım buna planlı olarak transfer yapıyor, sonra yok yav bunu diğer sevgili büyükler beğenmedi değiştiriyoruz deniliyor. bu ülkede plan yapan cezalandırılıyor, tff binanın üzerine kocaman carpe diem yazsın tam olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • burak yılmaz yandı şimdi
  • Artık milli takımı gruplarda sonuncu sıralarda görürseniz şaşırmayın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • büyük avrupa takımları hep karma ülkelerden olan sporculardan oluşuyor. araştırıp ondan sonra yorum yapın. türk futboluna ileri taşıyacaktır, hiç şüphem yok. güzel karar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ~Lion King~


    quote:

    Orijinalden alıntı: barman

    quote:

    Orijinalden alıntı: ~Lion King~

    Beyler ben pek anlayamadim. Şimdi 11 yabanci futbolcuyla sahaya cikabiliyoruz ancak yedek yada tribunde oturuyor olsada kadroda 7 turk oyuncu olmak zorunda mi? Biri kisaca yazabilir mi lutfen?

    İlk 18'de 7 Türk olmak zorunda. İstediğin kombinasyonu yapabilirsin. İstersen yabancıları kulübede oturt.

    Semih, selcuk, burak ilk 11de garanti gibi. 4 oyuncu da yedekte tutarsin, sabrinin yerine eboue yi cagirir amrabati geri getirirsin. Bu kural en cok bize yarayacak.

    O kadar borçla

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Açıkçası milli takım beni ilgilendirmiyor. Turnuvalar 4 yılda bir düzenleniyor, sen hangi kuralı koyarsan koy Türkiye bu turnuvaları şampiyonluk ile tamamlayamaz. Tarihimizin belki de en iyi jenerasyonu 2002'de üçüncü oldu. Grup aşamasında Brezilya dışında futbolla alakası olmayan Çin ve Kosta Rika vardı. Gruptan zar zor averaj ile çıktık, Kosta Rika ile 4 puana sahiptik. Brezilya sağolsun 5-2 yendi Kosta Rika'yı, yoksa gruptan çıkamıyorduk. Gruplardan sonra yine zayıf bir ekip olan Japonya ile karşılaştık, 1-0 ile eledik. Sonra bir diğer zayıf ekip Senegal geldi, onu da Altın Gol ile 1-0 eledik. Sonra zaten Brezilya geldi karşımıza, yenildik üçüncülük maçını Kore ile oynadık. Futbol tarihinin en kolpa Dünya Kupası 2002'dir.

    Kulüp takımları çok daha önemli, bu kural ile birlikte Avrupa'da başarılı olma ihtimalimiz daha da artacak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sioner

    Milli takım geriye gider.

    şimdiye kadar çok öne gittide he gardaş heeee
  • Ayrıca Kazmalara milyonlar vermekten kurtulacak bazı kulüpler herhalde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlhan Cavcav ilk uçakla Afrikaya gitme kararı almış. :D

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ama en önemli noktasını atlamışsın, borcu olan kulüpler sınırlı sayıda yabancı oyuncu alabilecek. Senin dediğin şekli hiç bir yere borcu olmayan kulüpler için, bu da şu an sadece Gençlerbirliği'ne yarıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: chronicle

    İlhan Cavcav ilk uçakla Afrikaya gitme kararı almış. :D

    dalga geçiyoruz ama adam zamanında Geremi'yi Real Madrid'e kazandırdı
  • adamlardaki mantıga bak basarısız milli takım daha ne kadar basarısız olaca k diyor.basarısız desende yine aynı oyuncular oynayacak sorun oyuncu cikmaması bundan sonra cıkacak mı adam stoch gelir diyor digeri eboue gelir amrabat gelir diyor adamlar hala celisiyor.karar dikkat ederseniz milli takıma oyuncu katmak gelistirmek bu yüzden senin yurt dısına albenisi olmayınca türk oyuncuların bir anlamı yok dez avantajı daha cok gencler pes fifa oynayıp sanal takım kurup kazanacagını zanneden tam bir beyin fakiri olmuş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Le Blanc


    quote:

    Orijinalden alıntı: MrTeksen

    quote:

    Orijinalden alıntı: Leonardo DiCaprio.

    Gelsin Pandevler Diegolar Dzamaililer

    Aynen daha çok gelecek Sneijder,Bruma,Muslera'lar.Kadrosundaki en güçlü oyuncusu Ba olarak gözüken takımın önceden inandığı 5+3'ten dolayı kararı eleştirmesi de saçmalık.

    Bu planı yapan Önder Özen bile sistemin değişmesi gerektiğini 5 yıldır söylüyor.Önder Özen adamın dibidir o ayrı.

    önceki karara inanmak, sevmek, aşık olmakla ilgili bir itiraz değil bu. bilal'e anlatır gibi anlatıyorum, yıllar önce bir kural ilan ediliyor, sonra bir takım buna planlı olarak transfer yapıyor, sonra yok yav bunu diğer sevgili büyükler beğenmedi değiştiriyoruz deniliyor. bu ülkede plan yapan cezalandırılıyor, tff binanın üzerine kocaman carpe diem yazsın tam olsun.

    TFF'yi eleştirmeyen kaldı mı ki?

    Aralık 2013'te Yıldırım Demirören değiştirmeyeceğiz dedi.1 sene sonra 6 yabancılık hak geliyor.Zaten bu kararı 5 yıl boyunca koruyamayacaklarsa almasınlar hiç ama 5+3+0 (1) gibi matematik oyunları da kulüpleri batırır bu da gerçek.Bir Beşiktaş taraftarı şu an TFF'ye sinirlenebilir,kızabilir ama kararı beğenmemesi tamamiyle fanatikliğe girer diye düşünüyorum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: MrTeksen

    quote:

    Orijinalden alıntı: Le Blanc


    quote:

    Orijinalden alıntı: MrTeksen

    quote:

    Orijinalden alıntı: Leonardo DiCaprio.

    Gelsin Pandevler Diegolar Dzamaililer

    Aynen daha çok gelecek Sneijder,Bruma,Muslera'lar.Kadrosundaki en güçlü oyuncusu Ba olarak gözüken takımın önceden inandığı 5+3'ten dolayı kararı eleştirmesi de saçmalık.

    Bu planı yapan Önder Özen bile sistemin değişmesi gerektiğini 5 yıldır söylüyor.Önder Özen adamın dibidir o ayrı.

    önceki karara inanmak, sevmek, aşık olmakla ilgili bir itiraz değil bu. bilal'e anlatır gibi anlatıyorum, yıllar önce bir kural ilan ediliyor, sonra bir takım buna planlı olarak transfer yapıyor, sonra yok yav bunu diğer sevgili büyükler beğenmedi değiştiriyoruz deniliyor. bu ülkede plan yapan cezalandırılıyor, tff binanın üzerine kocaman carpe diem yazsın tam olsun.

    TFF'yi eleştirmeyen kaldı mı ki?

    Aralık 2013'te Yıldırım Demirören değiştirmeyeceğiz dedi.1 sene sonra 6 yabancılık hak geliyor.Zaten bu kararı 5 yıl boyunca koruyamayacaklarsa almasınlar hiç ama 5+3+0 (1) gibi matematik oyunları da kulüpleri batırır bu da gerçek.Bir Beşiktaş taraftarı şu an TFF'ye sinirlenebilir,kızabilir ama kararı beğenmemesi tamamiyle fanatikliğe girer diye düşünüyorum.

    diğer takımlar gibi plansız gitsek ben desteklerdim. ama şimdi düşün olcay'ı zararsız satmaya çalışsak alan olmaz, yerine yabancı alsak en istikrarlı adama yazık olur, almasak ondan iyi fayda vericek yabancılar var. yoksa anadolu kulüplerinin çöp futbolcular için milyon euro taleplerini düşününce kararı desteklememek elde değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Tatangaa kullanıcısına yanıt
    Iyi bildin sakaryali

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.