Şimdi Ara

Yeni Windowsta Eski Windowsun Ayarlarını Kullanmak [Sorun]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
954
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Başlık için çok açıklayıcı bir şey bulamadım kusura bakmayın şöyle açıklayayım olayı;
    C: de kurulu bir windowsum vardı. Bir gün svcnost.exe virüsünü görev yöneticisinde gördüm, ve silMek için 2-3 anti virüs denedim, bulan bir antivirüs olmadı ama spyware doctor adlı antivirüs 3 tane virüs bulup onları sildi, ve yeniden başlatılmasını istedi. yeniden başlattığımda windows hep mavi ekran verdi, 0x0000007b kodlu hatayı sürekli verdi, acpiyi kapattım biostan hata vermedi ama windows açılmadı. Perfect Xp olduğu için onarma da yapamadım. Ben de D: ye yeni windows kurdum o windowstan chkdsk yaptım C: ye düzelir umuduyla ama bir düzelme olmadı yine mavi ekran vermeye devam etti. Mavi ekranda bilgisayarınızın zarar görmemesi için windows durduruldu diskteki virüsleri temizleyin ve chkdsk yapın gibi şeyler yazıyordu, ben de bütün virüsleri D: deki windowstan silebildim, bir daha chkdsk yaptım yine açılmadı, sonra D: deki windows klasörünü olduğu gibi C: ye kopyaladım yine açılmadı. Ama C: ye giriş yapabiliyorum ordan müzik açabiliyorum hatta oyun oynayabiliyorum fakat o windowstaki yüklü program sayısı ve oyun nedeniyle formatı kesinlikle düşünmüyorum.
    şimdi ben de şöyle bir şey düşündüm, bu C: dEki windowsun ayar dosyası ntuser.dat, regedit vs.leri kopyalasam atsam bir yere, sonra C: ye yeni windows kursam ve o windowsataki ayar dosyalarıyla değiştirsem yeni kurduğum windowsta eski windowsun programları gözükür mü ? ya da böyle bir şey mümkün mü, başka bir şekilde olabilir mi veya, yardımlarınızı bekliyorum, teşekkürler..







  • Tam yardımcı olur mu bilmiyorum ve xpde öyle bir şey var mıydı hatırlamıyorum ama eğer varsa disk birleştiricisini kullanarak c ve dyi birleştirsen (ayrı harddisk değillerse) ve cdeki windowsu silip d dekiyle devam etsen? Böylelikle verilerini de kaybetmemiş olursun.
  • verilerimi kurtarabilecek ekipmana sahibim, ama o windowsta gözüken yüklü program ve oyun sayısı nedeniyle gerçekten düşünemiyorum bunu bu işlemi yaptığımda programlar program files'da kalsa bile D: deki windowsa ait olmayacak, ama çok teşekkür ederim ilgilendiğiniz için sağ olun
  • Rica ederim. Böyle bir durum bilgisayar performansını ne kadar etkiler bilmiyorum ama sizin için bir sorun teşkil etmiyorsa bu şekilde kullanmanızda sakınca olacağını sanmıyorum.
  • böyle de kullanırım fakat programlar bu windowsta yüklüymüş gibi gözükmüyor, sağ olun
  • başka bir önerisi olan arkadaşlar yok mu, aciliyet var da biraz ? :S
  • up up up
    fikri olan var mı ?
  • Yazdıklarınızı çok okumadım fakat genel olarak size tavsiyem,

    Acronis True Image programı kurun ve yeni işletim sisteminizi kurmanız bittiğinde back-up alın.
    Yeni bilgisayarlardaki recovery gibi çalışır, bu tür durumlarda işinize yarar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.