Şimdi Ara

Yeni tünelin ismi için 'Atatürk' ve 'Abdülhamid' isimleri yarışıyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
150
Cevap
1
Favori
4.950
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kesin abdulhamid olur kesin ya yuzde bir milyon ihtimalle

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Avrasya Tüneli iyiydi işte
  • benim tercihim isminin şık olması ve avrasya tüneli olarak kalması yönünde
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Civitas Terrana


    quote:

    Orijinalden alıntı: Kraven


    quote:

    Orijinalden alıntı: Maggese

    Hep asker hep devlet adamı, bir sanatçının adını versek fena mı olur? Mimar Sinan Tüneli olsun mesela

    Ne zaman önemli birşeye Evliya Çelebi ismi verilecek merak ediyorum... Bütün Türk tarihinin yetiştirdiği en büyük seyyah, tam bir gazeteci hatta bir savaş muhabiri. Buna rağmen ne bir üniversiteye ne de önemli bir bölgeye yahut yapıya ismi verilmiş değil. Hakikaten anlam veremiyorum. Katip Çelebi'nin ismini de vermediler vermediler, sonunda bir üniversiteye verdiler ama Evliya Çelebi için halen bekliyoruz.

    Gördüğü şeyleri uydururak, abartarak, komedi katarak anlatan bir adam Evliya Çelebi.


    Böyle tiyatral bir gezgini nasıl “Türk tarihinin yetiştirdiği en büyük seyyah, tam bir gazeteci hatta bir savaş muhabiri” ilan edebiliyorsun

    Edebiyat nedir bilmezsen, dönemin yazım dilini bilmeden konuşursan böyle saçmalarsın işte... Bütün Osmanlı topraklarını dolaşmış ve o dönem ile ilgili, başka yerlerde şöyle olmuş böyle olmuş diye anlatılan olayların tüm detayını onun kitabında bulabildiğimiz Evliya Çelebi, büyük seyyah falan değilse Türk tarihinde seyyah yok demektir.




  • Atatürk'ü yermek nasıl bir rezillik ise son Osmanlı padişahını yermek de o kadar rezildir. Bir de Aziz Nesin'in sözünü yazıpta birilerine laf göndermeye çalışanlar benim gözümde Aziz Nesin kadar küçük durumdalar. Sizene kimi yazdıysa yazdı. İnsanların bekçisi mi oldunuz?
    Bu tartışmalar böyle süregelir gider. İllaki devlet yöneticilerinin ismimi olmak zorunda? Yukarıda bazı arkadaşların yazdığı gibi neden ilim, sanat adamlarının ismi dile gelmiyor? (Piri Reis, El Cezeri, Evliya Çelebi..) Onu da geçtim neden illa birinin ismi olmak zorunda? Birlik, Sevgi gibi kavramlarda olabilir. Bu tür oylamalarda ideolojiden başka bir şey ortaya çıkmıyor.
    DÜZENLEME: Mimar Sinan ismini taşıyan bir yapımız bildiğim kadarı yok. Umarım yetkili merciiler bunu da hesaba katar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nohouse -- 6 Aralık 2016; 0:47:8 >
  • Abdülhamit iyi olacaktır.
  • Abdulhamid Karma eğitime geçmiş,kızların okuması için teşvik vermiş,medreselerin gerçek yüzünü görmüş ve lise ve orta okullar açmış,bira/rakı fabrikaları kurmuş,Çarşafı yasaklamış,Telgrafı getirmiş ve devlet dairelerinde Arap Alfabesini bırakıp Fransızca temelli latin Türk alfabesine geçmiş(Telgrafın kullanıldığı dairelerde),Halkın okur yazar oranının artması için Latin Türk alfabesine geçmeyi denemiş.

    Bence Abdülhamid olması daha doğru.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi exent4246o -- 6 Aralık 2016; 0:44:39 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Böyle yaparak bile milleti birbirine düşman etmeye çalışıyorlar. Yap adam gibi bir isim gitsin kardeşim yaparken bize mi sordun? dolar bazını aldın da bize mi sordun? Cumhuriyet, Osmanlı devletinin devamı niteliğindedir. Nitekim öyle ya da böyle Osmanlı Da Abülhamit Han Ve Atatürk ikisi de bizim atamızdır. Ecdadımızdır, ikisi de bir şeyler yapmış tarihe isimleri geçmiştir. Böyle bir kıyaslama ile bakın bakalım Osmanlı torunları size ders verecek ya da cumhuriyet torunları size ders verecek gibi bir kapıştırma amacı var. Bunda bile art niyet var. Gereksiz.

    Hala boş konularla uğraşıyoruz.
  • Kraven kullanıcısına yanıt
    Ama abdulhamiti ilahlastiran ve gereginden fazla ovgu dizenler ideolojik olarak yakinlik hissettigi icin yapiyor.

    Ben de abdulhamiti severim kendisi raki ve bira fabrikalarinin kurulmasina onculuk etmis ulu bir hakandir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tünele Sultan II. Abdulhamid Han ismi verilmelidir, 3. Havalimanına Vecihi Hürkuş havalimanı ismi verilmelidir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: darklord1905

    Ama abdulhamiti ilahlastiran ve gereginden fazla ovgu dizenler ideolojik olarak yakinlik hissettigi icin yapiyor.

    Ben de abdulhamiti severim kendisi raki ve bira fabrikalarinin kurulmasina onculuk etmis ulu bir hakandir

    E ben her zaman için tarihe ve tarihi şahsiyetlere ideolojik yaklaşılmasının hata olduğunu söyleyen biriyim zaten. Ulu Hakan Abdülhamid Han Hazretleri diyen kafa ile olmasaydı olmazdık, onun çakmak çakmak gözleri sayesinde buradayız yüce Atatürk'üm diyen kafa arasında bir fark yoktur.

    İkisini karşılaştırmak gibi bir iş yapmıyorum fakat birisi nasıl atamız, geçmişimiz, tarihimiz ise diğeri de aynı şekildedir. Ha Atatürk'ün son Türk devletini kurmak ve bütün bu zorluklara rağmen bu şekilde bir iş yapmak gibi bir ekstra özelliği vardır, onun için yeri her zaman için ayrıdır. Ama tarihimiz olarak bakıldığında, ikisi de bizim öz ve ortak tarihimizdir. İnsan bu; birisini daha çok sevebilir, kendine daha yakın hissedebilirsin, bundan doğalı yoktur. Fakat (ikisi için de konuşuyorum) birini daha çok sevip kendine yakın buluyorsun diye diğerine sövmek gibi hakkın yoktur. İkisi de Türk milletinin evladıdır, Türkiye'mizin ve Türk milletinin geçmişidir, devleti ve milleti için çalışmış kişilerdir. Onun şusu hatalıydı, ötekinin buyu yanlıştı kısmı sonraki iştir.




  • Güya türkiye Cumhuriyeti, hizmete açtıkları tüm kamu malları ya kendi adları var yada osmanlı padişahı adları.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nuri Demirağ olsa iyi olur

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu bir duzmecedir. Bilerek toplumda Ataturk-abdulhamit kiyaslamasi yapiyorlar, resmen algi politikasi. Amac doludan alip bosa koymak, abdulhamiti itibarlandirmak.
    Not: Abdulhamit'in ismini tuvalete vermem. Sahsi gorusumdur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leipold -- 6 Aralık 2016; 12:5:40 >
  • Atatürk çıksa bile vermezler bence
  • Abdülhamid ingilizlere Kıbrıs I kendisini ruslardAn kurtarma karşılığında vermiş ulu öndedir. Aynı zamanda mısır işgaline ses etmemiş. Bu sayede İngiliz desteği ile uzun yıllar hüküm sürmüş ulu bir onderdir.
  • CNN Turk'un dun geceki face anketinde, Ataturk, Abdulhamit'e 500 bin oy mu ne fark atmisti ama sonra anket sayacini sifirladilar. Herhalde AKP'den firca yemis olacaklar ki alelacele kaldirdilar anketi face sayfasindan.



    Ben Abdulhamit'i sevmem, Osmanli'dan da cok hoslandigim soylenemez ama boyle bir kiyaslama yanlis oglu yanlis. AKP bu boluculugu hep yapiyor. Boluculuk konusunda PKK ile kiyaslanabilecek icraatlar yapiyor. Ataturk sevdalisi olup Osmanli ile problemi olmayan ya da Osmanliyi sevip Ataturk'e de hayran olan yuzbinleri- milyonlari bir secim yapmaya zorluyorlar.



    AKP ve RTE'nin surdugu bu araba gunun birinde duvara carpacak.
  • Sasha Grey olsun kendisi Dj lik yapan bi ablamızdır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: muradisdan

    Turkler isim verme ozurlu oludugunu birkez daha kanitladi hep ayni isimler. Ne bi yaraticilik var ne bi degisiklik yillardir ayni tas ayni hamam.

    +1

    Savunma sanayi ürünlerine güzel isimler veriliyor.Onun haricinde saçma sapan aynı isimler ya da yabancı özentili isimler.
  • Atatürk çıksa kesin Abdülhamit yapacaklar.
    Her zaman böyle yapmıyorlar mı zaten?.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.