|
Bildirim

|
sinyalini verip sağdan geçmek makas değil. makasın ne olduğunu herkes biliyor. suistimale açık bir konu olabilir neticede türkiye burası tabi
|
|
Mecbur bırakıyorlar insanı, yoksa hiç yapmak istemediğim şeyler de. Geçiyorlar sola, 80 le 100 le gidiyorlar. Selektör atıyorsun, korna çalışıyorsun çoğunluğu umursamıyor. Mecbur sağlıyoruz
|
|
Makas ile sollama aynı şey değil. Trafiği kapatıp konvoy yapanlara da aynı tarife uygulanması lazım
|
|
Makas, şehirlerarası yollarda değil şehiriçi daha ciddi problem. Zaten dolu olan yolda, yoğun trafik saatlerinde defalarca ve tehlikeli sekilde sürekli şerit değiştiren evrimini tamamlamamış tipler var. Onlar için umarım bu ceza tavizsiz uygulanır. |
|
Çine Yatağan arasında biri makas attı, kamera kaydıyla başvurdum, arabasını bağlattım
büyük keyifti. |
|
Değildir bence, sonuçta bunu agresif bir şekilde adamın tamponuna sıfır gidip yapmıyoruz. Metrelerce geriden yapıyoruz. Aksine yanlış hatırlamıyorsam sol şeridi boşuna işgal eden sürücüye ceza uygulaması vardı.
|
|
Makas atma olayını neye göre değerlendiriyorlar. Mesela soldan yavaş gidenleri geçmek için mecburen sağa sinyal verip geçmek zorunda kalıyoruz çoğu zaman sol şerit hastaları yüzünden. Bu da aynı muameleye tabi mi?
|
|
Üşenmedim araştırdım valla, trafik kanunu 46/2-d maddesi uyarınca gidişe ayrılan en soldaki şeridi sürekli işgal eden araçlara idari para cezası uygulanır ve ehliyetten 20 ceza puanı düşülürmüş 🤣🤣
|
|
Makas atılmasını tabii ki tasvip etmiyorum ama makas cezalarının arttırılması yerine önce sol şerit ihlali cezasının arttırılması gerekiyor. Cezanın arttırılmasından önce böyle bir cezanın varlığını hatırlamaları gerekiyor. Gerçekten böyle bir ihlal var ama o kadar uygulanmıyorki kimsenin haberi yok. Trafik arabalarında kamera donanımı var zaten çıksınlar otobana sağı boşken sol şeritte gidenlere (aynı şekilde orta seritinde ihlal edilmemesi gerekiyor) yapıştırsınlar cezaları. Bu uygulama hayata geçtikten sonra hâlâ makas atan varsa onlara en ağır cezalar verilsin ama o zamana kadar mecburiyetten şeritler arası gezmek zorunda kalanlara da dokunulmasın.
İkinci ceza da çoğu yerde EDS sistemi var. Taralı ofset alan ihlallerine otomatik ceza gönderilsin. Çevrenize bakın şoförlerin çoğunluğu makas atan diğer sürücülerden mı şikayetçi yoksa sol şerit ihlali ve taralı ofset ihlali yapanlardan mı şikayetçi? |
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|
|
|
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|
|
|
|
|