Şimdi Ara

Yeni Toyota Yaris Hybrid Spirit e-CVT (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
254
Cevap
10
Favori
28.015
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • merhaba hibritçi arkadaşlar,
    bu aracın multimedya ekranı nasıl? iphone kullanımı için ideal mi? veya carplay mevcut mu? yoksa bu yazılım yüklenebiliyor mu? bilgilerinizi rica edeceğim..
  • irresponsible kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Maalesef Carplay veya Android Auto desteği yok. Ama iPod bağlanabilir.

    Standart hali ile bile özellikle bas sesleri güzel veriyor.

    Bazı resmi olmayan müdahaleler ile Screen Mirroring yapılabildiğini forumlarda okumuştum. Fakat böyle dikkat dağıtıcı şeyler yerine, telefonu Bluetooth ile sisteme bağlayıp sesli komutlar ile müzik dinlemek daha doğru olabilir. 'Ok Google' dedikten sonra kayıtlı müziklerinizden birini veya bir albümü veya favorilerinizi sesli olarak söyleyin, müzik çalmaya başlar. Aynı şekilde sesli komutlar ile birine telefon edebilir, SMS gönderebilir, bildirimlerinizi okutabilir, gideceğiniz yeri söyleyebilir, hatta WhatsApp mesajları bile gönderebilirsiniz. Binlerce lira verip gelişmiş araç multimedyası almaya gerek yok aslında.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bulentcandan B kullanıcısına yanıt
    şuan bu cihazda dedikleriniz yapılabiliyor mu anlayamadım tam?
    kesinlikle dikkat dağıtıcı görüntü veya video oynatılması doğru değil fakat bir nevze de olsa misal harita ve trafik yoğunluğunu görmek isterdim bu ekranda..
  • Hayırlı olsun Allah kazasız belasız kullanmayı nasip etsin. ben de bir hybrid aracım olsun isterdim. Güzel bir teknoloji. Chr yi çok beğeniyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • irresponsible kullanıcısına yanıt
    Yukarıda kısaca bahsettiğim sesli komut, Android işletim sistemli ve 'Ok Google' sesli komutunu çalıştıran bir telefonun özelliğidir. Böyle bir telefonu Bluetooth ile aracın multimedya sistemine bağladığınızda sesli komut ile birçok işlemi yapabilirsiniz.

    Hatta Automagic veya Tasker gibi android uygulamalarını kullanabiliyorsanız çok daha gelişmiş komut sistemi yaratabilirsiniz. Örnek bir akış olarak; telefon, araç multimedyasına bağlandığında yakınlık sensörüne elinizi gezdirirsiniz, 'OK Google' sesli komutu beklenir ve ardından işlem için sesli komut söylenir. Bir başka örnekte telefon sürekli dinleme halinde olabilir veya başka bir tetikleme kullanılabilir.

    Yaris Hybrid'in ekranına verimli olarak görüntü aktarılamıyor. Çin'den sipariş edilen Android Box'lar ile composite bağlantıyla video aktarıldığını biliyorum ama yavaş veya düşük çözünürlüklü görüntü veriyor diye hatırlıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • bulentcandan B kullanıcısına yanıt
    anladım hocam bilgi için çok teşekkür ederim, merak ettiğim bir şey daha var, bu araçla şehir içinde ortalama yakıt tüketim değerleriniz nedir acaba?
    bu arada ben apple iphone kullanıcısıyım :) androidden hiç anlamam
  • irresponsible kullanıcısına yanıt
    Kullanım tarzınıza göre ve güzergahın durumuna göre yakıt tüketimi değişir. Örneğin benim kullanım tarzım sakindir, güzergahım genellikle deniz seviyesinden 150 metre yukarıdan deniz seviyesine iniş ve çıkış şeklindedir. Şehir içi trafikte (ortalama hız 9-23km/h arası) 3.5-4.5lt/100km yakıt tüketimim olur. Rakım farkı olmayan güzergahta ve sakin trafikte 2.5-3.5lt/100 km ortalama yakıt tüketimi de sergiler araç. Ek olarak, klima açıldığında tüketime 0.5-1.5lt/100km daha ekleyiniz. (1.5lt/100km tüketim artışı çok sıkışık trafik için geçerlidir)

    IPhone'yi bilmiyorum ama Bluetooth bağlantı ile Siri'yi araçta denemek lazım. Zannediyorum Android bir telefona göre kısıtlı işlevler olsa bile sesli komutlar kullanılabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bulentcandan B kullanıcısına yanıt
    merhaba tekrardan, bugün itibariyle ben de vw'nin çamur gibi leş düşük hacimli dizel motorlarından kurtulup, hibrit camiasına yaris spirit aracımla adım attım. umarım beklentilerimi karşılar.

    bugün ataşehir'den yeniköy'e geldim. şuan için izlenimlerim;

    olumlu yönler;
    - mükemmel bir sessizlik
    - süspansiyonlar söylendiğinden çok daha güzel ve yumuşak, darbeleri emiyor (vw'lerde rezalet)
    - 32 km'lik yolun %70'ini elektrikle geldiğimi düşünüyorum, zira çok trafik vardı.
    - parklarda, dönüş çapı o kadar iyi ki çok rahat park ettim.
    - yol tutuşu ideal ne çok iyi ne kötü
    - performans ideal

    olumsuz yönler;
    - direksiyon çok fazla hıza duyarlı değil, biraz güvensiz hissettim kendimi. vw'de bu daha iyiydi, acaba bana mı öyle geldi bilmiyorum. diğer kullanıcıların yorumlarını merak ediyorum açıkcası
    - kaporta yine vw'ye göre çok sağlam durmuyor
    - multimedya ekranı çok ortada kalıyor, sürücüye yönelik değil ama illa ki vardır bir sebebi belki de.

    bunların haricinde olumsuz bir şey görmedim, mükemmel bir araç, metro gibi adeta.. :)

    bu arada bülent bey merak ettiğim, klimanın benzinli motordan güç almadığı, elektrikli motordan destek aldığı ama..? yani yakıta etkisi yok diye biliyorum. yanlışsam düzeltin lütfen.
    saygılar.




  • irresponsible kullanıcısına yanıt
    evet klima gücü direk bataryadan alır. uzun yolda yakıtıda gücüde etkilemez ama trafikte bataryayı çabuk bitirir bu yüzden motor sarj etmek için çalışmak zorunda kalır. aşırı trafikte eco açılırsa klima bataryayı daha az kullanır.
  • irresponsible kullanıcısına yanıt
    Olumlu ve olumsuz olarak gayet güzel açıklamışsınız. Direksiyonun hissizliğine zamanla alışıyor insan.

    MetalWave çok güzel açıklamış klima konusunu. Bu araçta klima motoru elektriklidir, doğrudan benzin motoruna mekanik bağlantısı yoktur. Dikkat ederseniz benzin motoru çalışmadığı zamanlarda bile klima motoru çalışabilir. Aşırı yoğun trafikte klima açıkken elektrik ihtiyacı için benzin motoru daha sık devreye girer. Ama yine de araç, o kadar yoğun trafikte bile saatlerce klima çalışsa dahi standart bir içten yanmalı otomobilden daha az yakıt tüketebilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • irresponsible kullanıcısına yanıt
    Tahmin ediyorum aracı şehir içinde kullanacaksınız büyük oranda. O zaman çok iyi bir tercih yapmışsınız bence. Hayırlı olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bazen merak ediliyor diye düz yolda 90km/h hız ile anlık yakıt tüketimini videoya çektim. Toplam yol 150km kadar, şehir içi ve şehir dışı karışık, yokuş iniş ve çıkış (Kuşadası eski yolu), geri kalan yollarda 70-80-90km/h hız ile 3.3lt/100km yakıt ortalaması tutturabiliyor araç.



    https://youtu.be/4gkvxL7BxGk





     Yeni Toyota Yaris Hybrid Spirit e-CVT



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bulentcandan -- 27 Haziran 2018; 16:50:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • bulentcandan B kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim bülent bey, evet istanbul'un yoğun trafiğinde kullanacağım. 7 yıl 1.2 tdi vw bluemotion araç kullanan biri olarak söylüyorum bu araç DİZEL araçlardan daha az yakıyor!! özellikle yoğun dur kalk trafiğinde dizel araçla rölantide deli gibi yakıt harcarken bu araçla sıfır tüketim ve sıfır sessizlik ve konforla ilerliyorsunuz. daha ne olsun? japon mühendisleri tebrik ediyorum. videonuzu izledim, gayet makul bir tüketim. bu yakıt pahallılığında deli gibi gaza abananları "ben araçtan zevk alacam arkadaş!"cılara anlam veremiyorum, heralde paraları çok?! bu hafta cuma günü işe gidiş saatinde 15 temmuz şehitler köprüsünü neredeyse sıfır yakıt tüketimi ile geçtiğimi düşünüyorum. diğer araçlar parparpar deli gibi leş çamurlu dizel araçlarıyla trafikte dur kalk yaparken, siz sessizliğin konforun tadını çıkarıyorsunuz. ben iyi bir tercih yaptığımı düşünüyorum, umarım zamanla daha da seveceğim bu aracı bakalım :)




  • irresponsible kullanıcısına yanıt
    Eğer trafik kurallarına uyan ve otomobili sakin kullanan biriyseniz hibrit bir araçtan sonra tekrar konvansiyonel bir araca dönüş yapmak istemezsiniz diye düşünüyorum. Evet, Toyota mühendisleri hibrit konusunda gerçekten iyi iş çıkartmışlar. (Marka düşkünü değilimdir)

    Go-Kart turnuvalarından birincilik kupalarım vardır, gerçekten hırçın ve hızlı kullanırım aracı yarış esnasında. Ama trafikte asla hırçın otomobil kullanmam. Hem kendime, hem de başkalarına hiçbir konuda zararım dokunmasın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • onurcandmt kullanıcısına yanıt
    Vay arkadas yila bakmadim otv indirimli yazisina baktim defalarca 50 bin tl b sinifinami vercez demis biriside nerden nereyeee

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Su konuyada bi aciklik getireyim cok bilmisler...



    4.5 lt yakan mazot 4.5 lt yakan benzin den daha tasarrufludur.





    Bi bitmediniz....



    Neymis dizelle hatta dizelden az yakiyormus.. tobe tobe ya.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lınc L kullanıcısına yanıt
    ben istanbul'da dur kalk trafikte dizel araç kullanıpta, 4.5 lt yakan ne duydum ne gördüm, en iyi ihtimalle 5.8 lt o da çok hafif kullanımda. ayrıca dizelle benzin arasında 57 kuruş fark var. çok büyük fark yok?. avrupa'da bile artık dizel motorlu araçlar yasaklanmaya ve üretimi durdurulmaya başlandı.. hala kimin bitip bitmediğini anlamak için über zeki olmaya gerek yok diye düşünüyorum.
  • Şu merete lpg takılsa efsane olacak

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: unknownartist

    Şu merete lpg takılsa efsane olacak
    Takılıyor.
  • Lınc L kullanıcısına yanıt
    siz böyle kişilik haklarına hakarette bulunarak konuşacaksanız, muhatap olup tartışmaya girmeyeceğim. aklı başında olanlar benim ne demek istediğimi gayet iyi anlamıştır diye düşünüyorum.
    iyi forumlar!
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.