Şimdi Ara

Yeni Toyota Yaris Hybrid Cool e-CVT (99. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.153
Cevap
37
Favori
168.838
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 979899100101
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • selam arkadaşlar.2013 yarıs hybrıd sprıt alındığı günden beri servis ziyareti 10.bin de bir olarak yapıldı.70 bin bakımı için randevu talep ettiğimde servis ziyaretinin 15 binde bir olduğunu söylediler....böyle bir durumla karşılaşan veya bu durumu açıklayabilecek bir arkadaş var mı teşekkurler....
  • quote:

    Orijinalden alıntı: drozaksoy

    selam arkadaşlar.2013 yarıs hybrıd sprıt alındığı günden beri servis ziyareti 10.bin de bir olarak yapıldı.70 bin bakımı için randevu talep ettiğimde servis ziyaretinin 15 binde bir olduğunu söylediler....böyle bir durumla karşılaşan veya bu durumu açıklayabilecek bir arkadaş var mı teşekkurler....
    Doğrudur. Toyota hibritlerde bakım aralığı artık 15.000km'de bir oldu. Ona göre yeni bakım çizelgesi var. Son bakım kilometresine 15.000km ekleyip ona göre periyodik bakıma devam edebilirsiniz.
    Ek olarak; son kez ücretsiz 'Hibrit Sağlık Kontrolü' yaptıracaksınız. Bir sonraki sene ise artık ücretli olacak ve takip eden 5 sene boyunca batarya garanti altında olacaktır. Yani 2023 yılına kadar batarya garantisi devam edecektir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bulentcandan -- 4 Eylül 2018; 17:52:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • son bakımda hybrıd sistem kontrolü ücretli demişlerdi.yaptırmamıştım.ücretsiz nasıl yaptırabiliriz hyrıd sistem sağlık kontrolünü....
  • drozaksoy D kullanıcısına yanıt
    Aracın trafiğe ilk tescil tarihi üzerinden hesaplayarak ücretsiz hibrit kontrolü için baskı kurun. Başka bir serviste bakım yaptırabileceğinizi üst yetkiliye söyleyin, baskı yapın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Servis işi çok entresan bir boyut almaya başladı. İlk önce izmirde aracı aldığım yer tokulları aradım. 85.000 km bakımını yapmak üzere fiyat ve uygun zaman talebinde bulundum ilk önce bana 1740 TL olduğunu belirttiler. önceki yazımda da belirttiğim gibi bunun yaklaşık 450 lirasının bujilerin değişimi tuttuğunu bu bakımın 90.000 km bakımında yapılacaklar kapsamında tutulduğunu söylediler.

    Daha uygun bir fiyat olur mu diye borovalıyı aradım onlardan fiyat almak için 1740 TL civarında aynı fiyatı ve aynı şeylerin yapılacağını söyleyince ilk aradığım tokullarda yaptırmaya karar verdim. buraya kadar herşey normal.

    Ara not: fiyatların ne kadar bu kadar yüksek olduğunu sorduğumda sene başından beri servis ücretlerine gelen 4. zamın bayramdan sonra yansıtıldığı bilgisini de verdiler.

    Tokluuarı aradığımda ilk aramamla aynı süreçleri geçip araç plakası vs verdikten sonra telefonla görüştüğüm kişi 1300 TL tutacağını belirtti. nelerin yapılacağını sorduğumda öncekilerden farklı olarak CVT şanzımanı yağı değişeceğini belirtti. şaşırdığım için bujilerin değişmesi gerekmiyor mu diye sorma gafletinde bulundum, bir sonraki sefer değişeceğini belirttiler.

    Bunlar bilgisayardan standart olarak belirlenmesi gereken bakım maddeleri ile iken nasıl oluyorda farklı operatörlerle görüştüğümde 400 liralık fark oluşacak bir bakım farklılığı çıkıyor anlayabilmiş değilim.

    Görünen o ki toyota yaris hibrit bakım aralığını 10.000 kmden 15.000 kilometreye hiç bir alt yapı hazırlığını yapmadan artırmış durumda. Önceki bakıma götürdüğüm kilometre 70.000 km olduğu için operatör acaba sizin aracınızı 80.000 km statüsünde mi 90.000 km statüsünde mi değerlendirmemiz gerekiyor diye bana soruyor. Önümüzdeki hafta 80.000 kapsamında olduğunu düşündüğüm bakıma aracımı götürdüğümde çıkartılan parçaların tarafıma verilmesini de talep edeceğim.




  • mrsozen M kullanıcısına yanıt
    Servise gittiğimde hibrit bakımlarının 15.000km'de bir yapıldığını bilmiyorlardı bile. Bilgisayarlarında hala 10.000km bakımı ve 5.000km ara bakımı şeklinde görünüyor (Umarım düzeltmişlerdir). Bu yüzden operatör ile hiç görüşmeyin bile, direkt servis müdürü veya daha yetkili biriyle görüşün.

    Bildiğim kadarıyla 90.000km'de e-CVT yağı değişiyor, 100.000km'de iridyum bujiler değişiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • demek ki toyota da servis ne yaptığını bilmiyor.bu markada bu şekilde hizmet üretmeye başladıysa en iyisi yerli araçlar kullanmak.arkasında toyota var diye aldığım araç canımı sıkmaya başladı artık.her aracın bir geçmişi var.trafiğe çıktığı tarih var.aç servis kaydını hangi araca ne yapılacak çıkar plakaya.randevu yada servis ziyaretinde müşterine ilet.toyota müşterisini niye üzersin.toyota kullanıcısı akıllı insandır.fiyat -kar zarar hesabını iyi yapar.küstürmeyin insanları.piyasa şartları değişiyor artık.eskiden ne üretilse tüketiliyordu.o günler geride kaldı artık.tüketici kılı kırk yaracak artık.satmak istiyorsan hizmet kaliteni her aşamada artırmak gerekiyor......toyota yetkililerine duyurulur buradan.....
  • Hybrid yakıt tüketimi nasil şehiriçi ?
  • illabacokdekcuf kullanıcısına yanıt
    beni yanlış anlamayın ama aracı almayı planlıyorsanız konuyu en azından ortasından itibaren okuyun sadece yakıt ile değil arabanın dezavantajlarınıda görürsünüz. defalarca sorulan ve neredeyse her sayfada cevaplanan soru bu. yinede cevap vereyim benim istanbul içi 4.5 sakin kullanırım

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • MetalWave kullanıcısına yanıt
    Tşkler tüketim gayet güzel tabiki okurum
  • Yaklaşık 2.000km'lik yakıt tüketimi ortalamasıdır. 3.8lt/100km



    Şehir içi ve şehir dışı kullanımı içerir. Hız limitleri dahilinde sakince kullanılmıştır.






    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hangi şehirde kullandınız acaba? Tabi hangi şehirde yaşıyorsunuz da denebilir:)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mitbaer

    Hangi şehirde kullandınız acaba? Tabi hangi şehirde yaşıyorsunuz da denebilir:)
    İzmir'de kullanıyorum aracı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar
    Aracımın 40.000 bakım zamanı gelmiş bulunuyor.(10.000-25.000-40.000 şeklinde geliyor.) KAR Toyota servisi 1130 TL fiyat verdi. 600 TL civarı yaptırırken bu fiyat fazla geldi.
    Aracımın garantisi de mayıs ayında doluyor. Garantiyi beklemeden dışarıda bakım yaptırmak mantıklı mıdır? Dışarıda daha uygun fiyata yaptırabilir miyim?
    Aldığım teklif içeriği de bu şekilde...
  • mitbaer kullanıcısına yanıt
    Fiyatlar arttıkça artmış.

    5 yıllık hibrit batarya garantisi dolduysa zaten yıllık belli bir ücret karşılığı 'Hibrit Sağlık Kontrolü' ile +5 yıl daha pil garantisi uzatılıyor. Bu süreçte illa serviste bakım yapılması zorunluluğu da yok. Bunu da hatırlatın servis müdürüne veya yetkili kişiye.

    İndirim isteyin, pazarlık yapın mutlaka.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dönüşünüz için teşekkür ederim. Aracımın garanti süresi 3 yıl.
    Hibrit batarya garanti süresi, mekanik garanti ile aynı mıdır?
    Servise mi yaptırmak gerektiğini düşünüyorsunuz?
    Dışarıda yaptırsam normal araçtan pek farklı bir işlem görünmüyor ama Hybrid olmasından ötürü bir problem çıkar mı acaba?
    Çok soru sordum ama fiyat düşündürüyor. Daha uyguna yaptırabiliyorsam ve sıkıntı yaşamayacaksam özel bir servise de yaptırabilirim herhalde...
  • mitbaer kullanıcısına yanıt
    Batarya garantisi 5 yıldır. 5 yıldan sonra her yıl belli bir ücret karşılığı (160TL civarıydı en son) +5 yıl daha batarya garanti aldına alınır.

    Aracın bakımı normal bir araçtan farklı değil aslında. Yani hibrit sistemde bakım gerektiren bir şey yok, sadece 5.yıldan sonra Hibrit Sağlık Kontrolü var, bir de arka koltuğun altındaki batarya soğutma fanını kontrol edip gerekiyorsa kendiniz temizlersiniz.

    Şöyle yapın; uygun standartlardaki yağı, filtreleri kendinizin alacağını söyleyin servis yetkilisine. Bakım ücretinde indirim de isteyin. Kabul edeceklerini düşünüyorum.

    Eğer servis kabul ederse; Enos 0W-20 yağı, karbonlu kabin filtresini, hava filtresini, fren hidrolik sıvısını, enjektör temizleyiciyi siz alın. Yağ filtresinin servisten takılmasını öneririm.

    Kabul edilmezse servis dışında bakım yaptıracağınızı belirtin. Bakalım ne diyecekler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bulentcandan -- 5 Kasım 2018; 13:47:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.
    Bu şekilde servisle görüşeyim. Bakalım ne diyecekler. Parçaları da araştırmam gerekecek. Fiyatlara göre de belki yakın yerlere geliyorsa direk servise verilebilir bakım için.

    Hayırlı günler dilerim.
  • İyi Günler, sarf malzemelerin dışardan temini hususunda verilen cevabı bizimle paylaşır mısınız?

    Bülent Bey, İzmir'de servise nereye götürüyorsunuz, belirttiğiniz şartları İzmir'de kabul eden servis var mı?

    Teşekkür ederim.
  • mrsozen M kullanıcısına yanıt
    Servis adı belirtmem doğru olmayabilir belki, İzmir'de iki adet servis var zaten. Fakat olay şöyle gerçekleşti. Servis 5w-30 yağ koyacaktı araca, ben bunu önceden biliyordum. Yetkili ile görüştüm, kitapçıkta ilk önerilen yağın 0w-20 olduğunu belirttim fakat bu yağ ellerinde yoktu. O zaman dedim ki, sarf malzemelerini ben alayım, siz bakımı yapın.

    Ha, şunu da belirttiler; mesela kalitesiz polen filtresi ola ki parçalanır ve klima fanını bozarsa sorumluluk size aittir dediler. Tamam dedim.

    Yağ filtresini servisten temin ettim çünkü içinde bir valf varmış ve benim aldığımda bu valfin olup olmadığına emin olamadım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 979899100101
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.