Şimdi Ara

Yeni Toyota Yaris Hybrid Cool e-CVT (92. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.153
Cevap
37
Favori
168.838
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9091929394
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar aracım 2013 model ve torpidoda çatlama olsu sıcaklar başladığında. Çatlak yerin altından yine aynı renkte aynı desende zemin çıkıyor. Acaba aracımda kaplamamı var. Servise yolum düşmedi daha. Yolda benim aracımdan gördüm içinde bayan olmasa durdurup soracaktım valla :) benim şüphem aracım önden kazalı acaba hava yastığı patlatıp üstünü kaplama ile mi kapattılar. Hiç bir belirti de yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MetalWave kullanıcısına yanıt
    Bir resim gönderin sakıncası yoksa. Ben yarın gündüz ışığında kendi aracıma da bakıp durumu anlamaya çalışırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bulentcandan B kullanıcısına yanıt
    yarın işe giderken çekip koyarım. gündüz sağdaki cama üfleme yerinin ve srs-airbag yazan yerin yakın net fotosunu çekip koyarsanız karşılaştırma yapabilirim aslında.
  • MetalWave kullanıcısına yanıt
    https://forum.donanimhaber.com/fiat-markasinin-torpido-airbag-sismesi--127413754



    Böyle bir sorun olabilir. Servisle görüşün yarın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende herhangi bir sorun yok.

    Sizin araçta nasıl bir çatlama oldu? Mümkünse resim paylaşırsanız sevinirim. Ayrıca servise uğradıysanız eğer; sorunun neden kaynaklandığını, ne yapılabileceğini/yapıldığını, ücret alınıp alınmayacağını paylaşırsanız seviniriz.

     Yeni Toyota Yaris Hybrid Cool e-CVT

     Yeni Toyota Yaris Hybrid Cool e-CVT

     Yeni Toyota Yaris Hybrid Cool e-CVT

     Yeni Toyota Yaris Hybrid Cool e-CVT

     Yeni Toyota Yaris Hybrid Cool e-CVT



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bulentcandan -- 8 Temmuz 2017; 13:32:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • bulentcandan B kullanıcısına yanıt
    bu sabah ikitelli sanayide işim vardı şans eseri torpidocu- airbagci gördüm. baktırdım kaplama yapılmış. sanırım airbag patlayınca kaplatmışlar. tşk ederim. senin fotolara baktıktan sonra benim aracım torpidosu kaplama olduğu kesinleşti :)
  • Yorumlarınız için teşekkür ederim. hız sabitleyici gerçekten rahat oluyor. önceki aracımda vardı. bunda ekstra olarak gaza yumuşak basma ihtiyacı olunca daha da bir ihtiyaç sanki uzun yolda:) hız sabitleyici normal yaris araçlarla aynıdır herhalde di mi? farklı bir temin yoluyla taktırılabilir mi acaba diye aklıma geldi ama bilemiyorum.

    hangi şehirlerdesiniz acaba? ben istanbuldayım. güzergahım gereği iniş çıkışlarım oluyor. bir de tabi istanbul trafiğinde hızlanma gereği. bundan dolayı da pek düşmüyor galiba.

    yakıt olarak ne kullanıyorsunuz? forever kart sebebiyle hep bp den aldım ama türkiye petrollerinden alınabilir mi? yerli petrole destek açısından. deneyimleriniz var mı? bu sorum tasarruf için değildi:)

    hayırlı günler dilerim.
  • mitbaer kullanıcısına yanıt
    güngören - bayrampaşa arası işe git gel kışın 5,6-yazın 4,8
    güngören - ikitelli arası şle git gel yazın 4,2 yi gördüm. zaten istanbul içi 4,5 çok iyi. kafaya takmayacaksın. benzin almaya gidince az yaktığını hissediyorsun. 45 lt lik 1.2 motor i20 ile 400 450 görürken 36 lt lik hybrid ile 600 ü aşabiliyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MetalWave

    güngören - bayrampaşa arası işe git gel kışın 5,6-yazın 4,8
    güngören - ikitelli arası şle git gel yazın 4,2 yi gördüm. zaten istanbul içi 4,5 çok iyi. kafaya takmayacaksın. benzin almaya gidince az yaktığını hissediyorsun. 45 lt lik 1.2 motor i20 ile 400 450 görürken 36 lt lik hybrid ile 600 ü aşabiliyorum.

    eyvallah benim de yaklaşık değerler aynı..ı hybrid tabii ki çok makul
  •  Yeni Toyota Yaris Hybrid Cool e-CVT

    130 metreden 35 metreye gidiş ve tam tersi dönüş şeklinde 9 adet yolculuğun klimalı/klimasız ve farklı ortalama hızlardaki yakıt tüketimi ekteki gibidir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bulentcandan -- 17 Temmuz 2017; 13:46:4 >
  • arkadaşlar bu araba gerçekten ekonomik. bassanda basmasanda sana ekonomi yaptırıyor.
    hafta sonu amcaoğlunun düğünü vardı. 100 tl lik benzin doldurdum. konvoyda 1,6 benzin yarı otomatik kia vardı.
    güngören akyazı arası gitgel
    370 km yol yaptık ve genelde otobanda 120 bastım, kalkışlar e5 de falan agresifti.
    ortalama hız 98km,
    eco kapalı,
    hor kullandım. bayır yukarı bile kökledim, birbirimizi kökleyip solladık buna rağmen benzin ibrem 100 tl almadan önceki yerine gelmedi. ortalama 4,9 lt. eniştemle hep peşpeşe gittik ve o 150 tl attığı benzini bitirdi.
  • merhabalar
    hybrid aracımız yakıt tüketiminin düşük olmasının yanında karbondioksit emisyonu olarak da düşük değerler veren bir araç. bununla ilgili aslında destekleme mekanizmaları olması gerektiğini zaman zaman konuşuyoruz. bir girişim yapsak konuyla ilgili. bulunduğumuz şehirdeki belediyelerden otopark indirimi hatta ücretsiz kullanımını talep edebiliriz.
    İstanbul daki arkadaşlar için İBB Beyazmasa'ya taleplerimizi bildirsek ya da dilekçe ile başvursak bir sonuç çıkabileceğini düşünüyorum. Karbondioksit emisyonunu belli bir seviyede tutma hedefleri var aslında. her ne kadar çapı şu an için düşük de olsa belediye için sembolik önemi olacaktır. zaten kaybedeceği çok birşey de olmayacaktır. Hybrid ve elektrikli otomobil sayısı yüzde 0.00. falandır zaten.
    ne dersiniz? Kendimde İBB de çalışıyorum. böyle bir talep olduğunda ilgilenmeye çalışırım. neden yapmıyorsunuz derseniz kayıtlı talep olması her zaman için iyidir.
    iyi günler dilerim.




  • mitbaer kullanıcısına yanıt
    http://www.hurriyet.com.tr/yarimadaya-elektrikli-arac-sarti-geliyor-40294394

    Kesinlikle katılıyorum. Engelli araçlar da ispark ücretlerinden muaf. Temiz hava sahası, sera gazı salınımının azaltılması ve küresel iklim değişikliği gibi birçok konuda Hybrid araçların tüm dünyada kullanımı devletler tarafından teşvik ediliyor. Toyota Hybrid araçlar için yapılan ötv indirimi henüz çok taze iken bizde de toplumsal farkındalığı daha da artırmak adına, belediyelerin bu tür bir pozitif ayrımcılığı desteklemesini isteyebiliriz. Sadece toyota sahipleri değil, bmw, renault, opel, tesla, dma gibi diğer elektrikli ve hybrid marka araç sahipleriyle iletişime geçilir, ortak bir metinde mutabık kalınabilinirse, belki %100 muaf değil ama ben de @mitbaer gibi olumlu neticeler alınabilir diye düşünüyorum.




  • Konuyla ilgili az önce BİMER'e istek yazısı yazdım. İzelman A.Ş.'ye de konuyu ilettim. İzmir'de toplu taşımada elektrikli otobüs kullanılmaya başlandı. Umarım çevre bilincini arttırmak adına İzelman A.Ş de otoparkları hibrit ve elektrikli araçlar için ücretsiz veya indirimli yapar.
  • Yaris hybrid alarak aranıza katıldım. Evimizin diğer aracı passat 1.6 tdi 120hp dsg ile karşılaştırarak (yakıt tüketimiyle ilgili) hybrid araç almayı düşünenlere fikir vermek istiyorum.



    Hergün işe gidip gelirken kullandığım yolda ve benzer sürüş davranışlariyla (ortalama trafik hızında giderek) ölçümlerimi yaptım. Tamamen yol bilgisayarlarına güvendim.

    Mesafe : gidiş geliş toplam 28 km

    Guzergah : cok yokuşlu, 4 adet trafik ışıkları olan ancak dur kalk trafiği pek olmayan (Ankara'da Alacaatlı-Beytepe-Bilkent-Odtü) bir yol. Ortalama hız 35-40 km/s civarı genelde



    Passat 1.6 tdi 120hp dsg : Ortalama tüketim 5.4 lt/100km motorin



    Yaris Hybrid: Ortalama tüketim 4.2 lt/100km benzin



    Parasal olarak karşılaştırdığımızda km'de passat 24.8 kuruş, yaris ise 22 kuruş yakmaktadır. Yani yaris hybrid, dizel passata göre %11 daha az yakmaktadır. (Güncel akaryakıt fiyatları motorin 4,60₺, benzin 5,25₺)



    Dur kalk trafiği olan bir güzergahta farkin daha da çoğalacagini tahmin ediyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • merhabalar

    bakımla ilgili bir konuyu paylaşmak isterim. hybrid araçların bakım periyotları önceki mesajlarda geçmişti sanırım. benim son aklımda kalan ve bildiğim 10.000 km idi.
    uzun yola çıkacağım için bakım yaptırmayı düşünüyordum. km si gelmek üzereydi. istanbulda kar plazadan teklif almak için aradım. aracımın km sini sordular. 20.000 bakımı olduğunu söyledim. randevu oluşturalım mı dediler. ben dönücem dedim.
    Bir de gideceğim yer olan denizlideki bayiyi aradım. neyse bir süre konuştuktan sonra hybrid araç bakımlarının 15.000 km de bir olduğunu söyleyerek daha sonra yaptırabileceğimi söylediler. bunun yeni birşey mi olduğunu sordum. olmadığını söylediler.

    Bunun üzerine Toyota müşteri hizmetlerini aradım net bilgi almak için.(sitesinde 15.000 km yazıyormuş ama ben bakmamıştım. 10.000 km ye şartlanmıştım.) onlar da başından beri böyle olduğunu söylediler. e dedim o zaman niye bayi benim aracın bakımını 10.000 km de yaptı? dedim. 1 yılı doldurdu mu dedi ama böyle birşey yok tabi. henüz 9. aydı. ne olacak dedim şimdi. işte sorun olmaz bundan sonra 15.000 de bir yaptırırsınız falan dedi. o zaman dedim şikayet ediyorum. yanlış yönlendirildim falan. gerekli yerlere aktarıyorum gibi klasik cümleler. neyse uzatmadım.

    velhasıl toyota ppolaza kar benim aracın bakımını 10.000 km de yaptı. burada bir mağduriyet olduğunu düşünüyorum sonuçta bana deseydi 15.000 km de yapılıyor. buna rağmen ben yaptırsaydım eyvallah ama bana hiçbir şekilde böyle bir bilgi vermediler.
    tüm bunların üzerine belki de 20.000 km için bile bakım yapabilirlerdi.

    sonuç olarak bakımlar 15.000 km de bir yapılacakmış.
    sizce ben bu durumda nasıl hareket etmeliyim? mağduriyetimin telafi edilmesi için ısrar etmeli miyim?

    Hayırlı günler




  • Hatırladığım kadarıyla; Toyota, 2017 yılı başlarında tüm Avrupa'da ve Türkiye'de sadece hibrit bakım aralıklarını 10.000km'den 15.000km'ye çıkarttı.

    Tarihi tam net olmayan bu bilgi ışığında hakkınızı arayabilirsiniz ama burası Türkiye; hak ararken insanın psikolojisi bozulabiliyor...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bulentcandan B kullanıcısına yanıt
    evet. hatta hakkınızı ararken sanki bir şeyleri bedavaya getirme çabası gibi görülebiliyor. Neyi aramak gerektiğini de bilmek lazım:)
    Kurumsal firmaların ve yönetim sistemleri uygulayan firmaların bu tarz senaryoları yönetebilmesi lazım.
  • Zaman zaman hybrid ikinci el fiyatları inceliyorum. Tamam piyasa yükseliyor da biraz el insaf yahu. yani takip edip bilmesen tutturabildiğine fahiş fiyattan vereceklere arabayı... üstelik toyota bayileri.. yazık
    https://www.sahibinden.com/toyota-yaris-1.5-hybrid?sorting=date_desc

    özellikle şu ilan. 2014 model arabayı 2017 sıfır fiyatıyla kıyaslayarak satmaya çalışıyor. Sıfırını alsan şu kadar diyordur herhalde. çok gözü açık araştırmacı olmak lazım bu dünyada galiba..
    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-toyota-plaza-otojen-den-yaris-hybrid-2800-km-de-453403857/detay



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mitbaer -- 23 Ağustos 2017; 12:26:32 >




  • Merhabalar
    vergi artırımları gündemde biliyorsunuz. buradan bir ekmek çıkar mı ümidiyle bimere başvuruda bulundum. hybrid araçlar için. mtv vergilerinin düzenlenmesi için. bu düzenleme içerisinde olur da belki birşey yaparlar. size de mantıklı geliyorsa talepleri artıralım. etkisi daha fazla olabilir bu şekilde belki.
    hayırlı günler dilerim.
  • 
Sayfa: önceki 9091929394
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.