Şimdi Ara

Yeni Toyota Yaris Hybrid Cool e-CVT (87. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.153
Cevap
37
Favori
168.810
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8586878889
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar cidden merak ediyorum, bana tanıtırken fren balataları 100 binden önce değişmeyecek dendi. servis ücretleri de en düşük olacak, bunun da etkisi var dendi. Bu balata olayı doğru mu? Satın alırken ya da serviste bir şey dendi mi size?
  • erincar kullanıcısına yanıt
    araç kitabında hangi km de ne değişeceği yazıyor olmalı. oradan bakılabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erincar

    Yol yardım senelik olur ama onu size sormadan satmazlar hocam. Faturada da yazar yol yardım diye. muhtemelen eklememişlerdir. Suyunuzu doldurup gitseniz, enjektör temizleyiciyi falan yazmasalar en fazla 40 lira daha düşer olur 500. En uygun bakımlı toyota olacak diye sattıkları (pazarladıkları) araç olmuyor yine.

    Alj bu işi çok beceremiyor. Servislerde eskiden daha iyi indirim alınıyordu, ahbap olmanız yeterliydi. Eşitlik olsun diye forever kart çıkarıp indirimleri oraya aktardılar ama o da fos çıktı. siz de demişsiniz 70 bin lira ama geçerli artılar bulmak zor. Bunlardan bağımsız bakabilsek, güvenlik donanımı, vergiler, servis vs avrupa standartlarında olsa (Bulentcandanın dediği gibi) aslında çok güzel araç. Ama cidden bize yedirtiyorlar.

    samimiyet önemli birşey. firmalar maalesef böyle yapmıyor. halbuki ikna etmeye çalışmak yerine makul açıklamalar olsa daha etkili olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mitbaer -- 23 Şubat 2017; 13:39:30 >




  • Avrupa'da (Türkiye için de geçerli)https://www.toyota-tech.eu/ sitesinde bakım aralıkları bilgisini paralı yapmışlar. Hangi akla hizmet!



    Fakat, Amerika'da satılan Prius C (Yaris Hybrid ile aynı hibrit sisteme sahip) için bakım belgesini buldum.http://www.toyota.com/t3Portal/document/omms-s/T-MMS-17Priusc/pdf/T-MMS-17Priusc.pdf Bu belgenin 12. sayfasına bakarsanız hibrid sistem 8 yıl veya 100.000km (160.000km). Diğer sayfalarda bakımların her 5.000mil'de (8.000km) olduğu, fren diskleri ve balataların görsel olarak bakılması ve gerekirse değişimi görülüyor.


    Not olarak, artık Yaris Hybrid'in bakım aralıkları Türkiye'de 15.000km veya 1 yıl oldu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bulentcandan -- 23 Şubat 2017; 15:47:10 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: desky

    Arkadaslar ben iki hafta once hybrit cool almaya karar vermistim iyi bir piyasa araştırmasi sonucu 61 bin e bulmuştum ancak 1 hafta sonra kur farki nedeniyle fiyat artmis su an 6550 bu nedenle benzinli almayi düşünüyorum. Biraz arastirdim peugeot 208 de 110 beygir tam otomatik baya guzel bir arac olmuş bu da benim kafamı karıştırdı. Size ayni ozellik ve fiyata benzinli yaris mi 208 mi? Ya da fiyatı artsa da hybrit cool mu?

    eğer hala araç almadı iseniz size, mitsubishi space star öneririm. donanımı oldukça iyi. cvt sorunsuz otomatik vitesi var. atmosferik mivec motoru da oldukça ekonomik. bakım masrafları düşük. vergi dilimi en altta.

    tek dezavantajı, boyutları ve bagajın nissan micra gibi b segmentinine göre biraz daha küçük olması.

    donanımda, anahtarsız giriş ve çalıştırma, otomatik far, silecek ve klima, alaşım jant, karartılmış arka camlar, 6 havayastığı, tüm 3 harfli elektronikler, lastik basınç kontrol sistemi, hepsi var. renk farkı da almıyorlar sedefli veya metelik renklere.

    şehir içi 4,5-6 arası, şehir dışı ise, 4-4,5 arası yakıt tüketimi var. servis 20binde bir ve 300 tl. asg, yani beklemelerde motorun durması mevcut, ayrıca araç 860 kg ve cd kaysayısı 0,26. tüm bu nedenler ve mivec motor cvt şanzıman birleşimi bu kadar düşük yakıt tüketimine neden oluyor. mivec, vtec ve vvti benzeri motor teknolojisinin mitsubishideki adı. mivec motorlar tüm japonlar içerisinde en düşük yakıt tüketimi ile biliniyorlar.

    araçta trigger kayışı olmadığından, ağır bakımı da yok. zincirin araç ömrü kadar gideceği belirtilmiş.

    garanti ise 5 yıl ilave uzatma olmadan.

    en büyük sıkıntı aracın piyasası dar ve 2. eli de çok güçlü değil bu nedenle. yine de düşünebilirsiniz. hybrid yaristen 12 bin tl daha ucuz 2016 model yılı olarak.




  • triger zinciri araç ömrü kadar değil ses yapana kadar. kullanılan yere görede ses yapması değişiyor. Corsa da 90 binde ses yapmaya başlamıştı. kimiside 150 binde falan ses yapıyor.
  • MetalWave kullanıcısına yanıt
    haklısınız o corsa, onda yapar. gm chrysler ile birlikte yıllarca dünyanın en sorunlu araçlarını üretmesi ile biliniyor. ford onlara kıyasla nispeten iyi olan idi.

    japonlar aracın ömrü kadar yani en az 150bin km gideceğini söylüyorlar. makinenin küçük, torkun düşük olması da malzemenin dayanımını artırıyor olabilir.

    space star iyi bir araç ve dolu, hepsinden önemli özelliği ise, işletme maliyetinin en düşük olduğu araçlardan biri olması.
  • Space star , Yaris hybritten daha ekonomik sürüş vaad ediyor,

    Verdiğiniz bilgilere göre,

    Bakınca MTV düşük , bakım giderleri çok aşşağıda ,

    Yakıt neredeyse hybrit ile eş değer ,

    Araç erişilebilirliği , Yaris hybritten çok daha yüksek,

    Yani S. Star akanın cebine 19 bin tl kalacak,

    Donanım da yüksek,

    2. El değerininde düşük olduğu söylemişsiniz ,

    Lakin Yaris hybrit 2. El de çooook zor satan bir araç ,

    Dizel yada benzinli yarislerin 2. Eli S. Star'dan daha iyi olabilir , ama hybrit yarşs satmak gerçekten zooor...!

    Yaris hybridimi satmak istediğimde , galericiler bakmadı bile,

    Zar zor 10 bin tl altına sattım 6 aylık aracı , siz anlayın artık hybrit aracın 2. Ek değerini ,

    Hybrit alan uzun süre binecek , yada satarken zararı göze alacak ,

    S. Starın 2. El değerinin düşük olması rakibi hybrit Yaris in elini güçlendirmiyor dersem yanılmamış olurum .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • malzemec kullanıcısına yanıt
    gözünü seveyim bırak Allah aşkına. inceledim aracı. ancak micranın rakibi olur. senin profilini inceledim yazılarını gördüm cvt ve hybird i kötülemekle geçiyor her mesajın. birde dsg yi tavsiye edip durmuşsun. dün silivriden güngörene 3,7 lt ortalama trafikle geldim. bunu hangi araçla yapabiliceksin?

    söylediğin araç 865 kg ben bu araçla ihtiyacım olduğunda nasıl basıcam. yine dün yarisle 110 130 basarak 4,9 lt ortalama ile silivriye gittim. nerden tutsan sıkıntı.
    öyle cebinde 10 bin lira olmuyor o işler. benzinciye gidince iş değişiyor. yaris zaten al sat arabası değil.

    arabanın iç dizaynına baktım ve geri kapattım. Lütfen zaten o aracın ucuz olması gerekir aynı fiyat olsa kim gider o malzemeye para verir.
  • malzemec kullanıcısına yanıt
    satmanıza üzüldüm. araçtan çok memnundunuz ve en iyi yakıt tüketimleri de sizde idi.

    bence yaris hybrid çok iyi araç. ama amacı sadece ekonomi olan biri için özellikle de yılda 10bin veya daha az km yapacaklar için değil. ekonomi yanında, farklı, teknolojik ve ekolojik olmak isteyen ve bunun yanında buna ilave 10-20bin tl fazladan verebilecekler için ideal gibi görünüyor. acaba benim ihtiyaçlarıma uyar mı diye tüm forumu baştan sona 2 hafta vererek okudum. çıkardığım sonuç bu.

    ben gerek az km yaptığımdan, gerekse de aradaki farkı veremeyeceğim gibi bir tablo çıktı karşıma.

    2016 model yılından kalan modeller içerisinde en mantıklısı, ki onun da fiyatı pahalı olmakla birlikte space star gibi göründü bana. space star/attrage forumlarında cvt vites ve hyper-miling tekniklerini bilmeyenler, özellikle kadın sürücüler bile en yüksek şehir içinde 7-7,5 şehir dışında 5-5,5 yakmışlar. ancak yavaş hızlanma, ayağını gazdan erken çekme, ara ara gaz pedalından ayağını kaldırma, her aşağı doğru eğimde bunu deneme, az fren yapmaya çalışma, cvt mantığını bilme gibi özelliklere sahip olan sürücüler bunu rahatlıkla 1,5 litre daha düşürebilmişler, hatta bazıları daha fazla. bu nedenle arabamı yenilersem, space star veya attrage düşünüyorum şu anda.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FDAA8C141 -- 6 Mart 2017; 12:47:56 >




  • - Avrupa modellerinde olup da Türkiye modellerinde olmayan ısıtmalı koltuk ve cam tavan bu aracı tam bir şehir içi otomobili yapardı.



    - Şehir dışı için keşke biraz daha iyi yalıtıma sahip olsaydı.



    - Süspansiyonlar daha yumuşak olabilirdi.



    - MirrorLink olsaydı çok kullanışlı olurdu.





    Öte yandan, özellikle şehir içindeki düşük yakıt tüketimi ve huzur verici kullanım stili ile etkileyici bir otomobil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MetalWave kullanıcısına yanıt
    aradığın şartlara , cevap veren araç kalitelidir....
    buradan yola çıkarsak ,her marka araç ve şanzıman için kalitelidir diyebiliriz ...
    cvt , tam otomatik ve tek kavramalı şanzımanlar benim aradığım özellikleri barındırmıyor...farklı şanzımanlarda çok araç kullandım ,
    dsg aradığım özelliklerde olunca ,
    yoluma dsg ile devam ettim,
    garanti süresi bitince aracı değiştirdiğim için dsg sorunları beni korkutmadı...
    lakin çok uzun süre bir araç kullanacak olsam , tercihim tam otomatik şanzıman olurdu, dsg yi kullanmazdım,

    şanzımanda aradığım özellikler; motor gücünü kayba uğratmadan AKTARMASI,
    vites değişimlerini en kısa sürede yapması,
    sarsmaması...: DSG...
    HYBRİT ARACI DA SEVEREK KULLANDIM, LAKİN sürüş dinamikleri bana zayıf geldi, en az yakıt tüketimini hybrit de gerçekleştirdim,

    yaris hybrit sollama yapmak ani hızlanma isteklerimde yetersiz kaldı, (cvt şanzımandan DOLAYI)

    KISACA, BEKLENTİLERİNİZE GÖRE HER ARAÇ KALİTELİDİR...!
    BENİM TERCİHİM DSG...




  • cumartesi yağ bakımı yapmaya gittim. benim peşimden bir Citroen c3 dizel geldi. adam yakındı çok yakıyorum diye. bakayım abi dedim yakıt ortalamana, 9.9 lt yazıyordu ve ortalama hızı 13km/s di. benim şuanda aynı ortalama hızda 5,8 lt. hemde onun güzerghı beylikdüzü merter arası düzlük benimki Bayrampaşa Güngören kısa mesafe bayır düzensiz. onun kullandığı yolu ben 3,7 lt ortalama ile tamamlamıştım.
  • Bugün hyundai resmi facebook profilinde byundai nin hybrid modeli ilgili link vardı

    https://www.forbes.com/sites/kbrauer/2017/03/13/2017-hyundai-ioniq-most-efficient-hybrid-you-can-buy/#220cf13d7c03



    Birkaç anlayabildiğim

    1.6 104 beygir motor

    45 kw elektrikli motor

    Lion pil

    Sedan araç.



    Ben sevindim açıkçası

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • malzemec kullanıcısına yanıt
    Daha belirgin bir yazısını buldum. Hyundai farklı yaklaşmış. 2 motorda tek düzenek ayrı değil. Birleşik tork ve beygirde daha az kayıp var. Toyotadaki gibi 2 ayrı motor değil ve şanzıman çift kavrama lı dct. Sanırım bütün hikayeyi motor içinde geliştirilip normal bir araç sisteminde ilerlenmiş. Kendi motoru 1.6 104 beygir 45 kw de elektirk motoru. Toplamda 135 beygir gibi bir rakam yazıyordu. Kağıt üstünde yüksek performans sunacağı kesin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En son Ekim ayında 40 bin bakımını yaptırdığım yaris hibritimi bugün 55 bin bakımı için Ortaköy Toyota'ya götürdüm. Dün sabah yanmasına rağmen dün akşam sağ farımın yanmadığını farkettim nasıl olsa servise götüreceğim için müdahale etmedim. Sabah bırakırken aracımdaki sıkıntılarımı belirttim bunlardan biri de sağ farımın yanmayışı. Aracı alırken 3 yıl daha uzatarak en kapsamlısından garantimi uzattırmıştım. Fakat ampulün bu garantiye girmediğini belirttiler. Garantiye girmeyen ekipmanların bizim hatamızdan sebep, kullanıma bağlı olan problemlerden dolayı, bozulan ekipmanların olması gerekmez mi? Bir ampul deyip geçmeyin fiyatına 250 TL dediler. Madem benim sebep olmadığım mekanik aksam bozuklukları garantiye girmeyecekse neden yaptırdık. Yeni araç alacak olanların dikkat etmesinde fayda var.
  • ampulü dışarda değiştir 40 tl.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MetalWave -- 23 Mart 2017; 13:50:50 >
  • MetalWave kullanıcısına yanıt
    Hocam bilgilendirmeniz için teşekkürler artık çok geç bu kadar fiyat farkı olduğunu tahmin etmemiştim. Bundan sonra olursa dediğiniz gibi yapıcam.
  • acaba 2014 kasanın ön tamponu 2013 kasa ile uyumlu mu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MetalWave

    acaba 2014 kasanın ön tamponu 2013 kasa ile uyumlu mu?

    2014 ile 2013 arasında ön farlar da sanki farklı gibi geldi bana.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 8586878889
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.