Şimdi Ara

TOYOTA COROLLA (2013-2019) ve (2019-) ANA KONU TEMEL BİLGİLER İLK SAYFADA (1625. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
35.051
Cevap
331
Favori
2.218.154
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
44 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 16231624162516261627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • needacar kullanıcısına yanıt
    Evet hatta bir ara 170 e bile denk getirdim ama işlerimin yoğunluğundan alamadım. Kayın biraderim usta şimdi onun yanına geldim yağ acil lazımdı dün. Onların dükkan castrol satıyordu edge aldım uygun fiyata artık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nuri1979 N kullanıcısına yanıt
    Çok gereksiz bir şey olurdu, zira alabileceğiniz en dolu araç 50 yıl olur ki zaten aynı kasa aracınız var, 2 model yılı büyütüp %95 aynı araca (safety sense, 17 jant) en az 25-30000 lira fazladan vermek..... Hele şu ekonomik koşullarda iyice gereksiz olur. Yeni kasa satışa çıksın, emin olun 25-30000 liradan bir tık fazla farkla ona geçersiniz. Daha önce bolca gördüm, 17-18000 lira isteniyordu benim aracımın üzerine 0 km ile değişim için. 1 sene sonra makyajlı kasa çıktı 21000 liraya değiştirmiştim :)


    Şuanda aracımı geçen hafta sattım, araç ihtiyacımız yok ama olursa eğer belki bende düşünebilirim. Tabi eğer böyle bir düşüncem olur ise, araç bayilere gelmeden alırım. Fiyat konusunda daha esnek oluyor. Şunu söyleyeyim fiyat olarak şuankilerden çok çok fazla olacağını düşünmüyorum. En fazla 5-8000 lira ekler üst donanım seviyelerine.

    Mart ayında satışa sunarlar mı bilmiyorum ama genellikle haziranda başlıyor toyota satışa. Daha önce genelde bu şekilde oldu, bu defa bu sistemi bozarsa o da kısmet tabi :)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: bozak07

    Evet lpg var aracımda. Bu dediğinizi bilmiyordum katalogda ayrıntılı yapmıyor işin açıkçası. Castrol edge titanium koydum bu seferlik. Mobil yağları acayip pahalanmış. Bu dediğiniz yağı araştıracağım kesinlikle. Honda kullananlar eneos çok tercih ediyor. Eneos deneyebilirm. Siz ne zamandır kullanıyorsunuz
    Aracım 49 binde benzinli olduğu için 0w20 kullanıyorum. Ama sizin aracınız lpgli olduğu için 0w20 yetersiz gelebilir. Bir kere motul kullandım onda pişman oldum. Castrol kullanmanızı tavsiye etmem en kalitesiz yağlardan biri ileri zamanlarda kurum yapiyor. Yagburada.comdan alabilirsiniz eneos

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tuerkraider kullanıcısına yanıt
    Evet kitapçıkta önerdiği direk 0w20. fabrikadan da öyle geliyor dediğiniz gibi lpgli kullanım için 5.30a döndüm. Malesef yetkili serviste 5.30 koyuyor corollalara.



    Bir dahaki bakıma eneosumu internetten alayım götüreyim artık. Dediğim gibi edge gerçekten dükkan bizim olunca çok komik rakama geldi o yüzden maddi olarak da iyi geldi şu süreçte. Ha nedir esp formula yı 12 kullandım bunu 10 bin kullanır atarım. Oldum olası castrolü sevmem bende.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cadot C kullanıcısına yanıt
    Koltuk korumaya kılıf kadar güvenmiyorum diyelim. Bu de kılıf takılmış gibi değil. Orjinal duruyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _AveNTuriN_

    Sanmıyorum, Toyota dizeli bitirdi. Hybrit ve benzinli seçenekleri olacak.
    ne zaman başlamıştıki diyeceğim ayıp olacak. yaptığı her dizel motor birbirinden beter. reno 1.6 dan 160 bg alırken 170 e merdiven dayarken toyota onun için 2.8 motor kullanıyor. 4.5 lt den aldığı 286 bg den fazlasını bmw,mercedes 3.0 lt motordan alıyor. hülasa toyotanın dizelle hiç işi olmadı. beceremediler.
  • _AveNTuriN_ kullanıcısına yanıt
    Aventurin merhaba dün hatta bir 2017 50 yıl 22 binde araca sizin renkten sırf güvenlik paketli diye üste 12 bin teklif ettim kabul etmedi arkadaş sonra yeni corollanın tanıtımını gördüm fabrikada tanıdık arkadaşlarım var aylardır arabayı çok övdüler görünce bende çok beğendim siz enson Balıkesir’den bir araç almıştınız onu mu sattınız? Mart ayına kadar takipte olalım belki birlikte alırız 😀birde Aziz kaliteyi bozmuş üstadım son gittiğimde çok vasattı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nuri1979 N kullanıcısına yanıt
    Merhaba, evet o aracı sattım. Ne yazıkki fiyat olarak çok fark çıkıyor, 12000 lira değilde 15000 deseydiniz kabul ederdi muhtemelen. Model yılından dolayı 5000 lira oynuyor ortalama(2 yaşa kadar)Açıkçası martta satılacağını çok düşünmüyorum ama bellide olmaz tabi. Birde şu var, fiyat bandı ne olacak? Yani şuanki fiyatlara çok fazla ekleyeceğini düşünmüyorum ama olurda birebir aynı donanıma 15000 lira ekler ise satışlar daha düşük olacaktır.

    Ki ayrı bir bakış açısı olsun, 2018 yılında ilk 2-3 ay bayilerde doğru düzgün 2018 araç yoktu. Hepsi eldeki 2017 leri satmaya devam etti, illa 2018 olsun diyenlere de siparişle getirdiler. Durum böyle iken, 2019 da nasıl olur kestirmek daha güç. Şuanda araç ihtiyacı olmaması ve mantıklı bir fiyat teklifi olması nedeniyle sattım aracı. Ailede 2016 makyajlı corolla var yine, daha 30000 km de bile değil. Hasarı vs de yok. En azından 2-3 sene daha binilir diye düşünüyorum. Daha üstü dediğimiz sürece sınır yok, ne yazıkki maddi durumlarımızda malum. Hele hele eldeki nakitin bankadaki karşılığınında yüksek olduğunu düşünürsek, ne kadar az nakit yatırırsak o kadar iyi araçlar için.

    Eğer yine araç almaya niyetlenirsem açıkçası çok üst limitlere çıkmayı düşünmüyorum. Hele artık 0 km almayı neredeyse düşünmüyorum bile diyebilirim. Modelli araçlarda özellikle kısa zamanda ikinciel bulunabiliyor. Aynı aracı çok daha uyguna alabiliyorsunuz. 0 km de satmanız gerekse eğer piyasada anormal bir yükselme yoksa karlılık oranınızda olmuyor. Aslında hiç karlılık olmuyorda orası ayrı bir konu. Bugün bayide 120000 liraya(son fiyat) satılan aracın aynısını başka bir galeride yine 0 km olarak 115000 liraya, 5000 km kadar olanınıda 107-108000 liraya buluyorsunuz. Durum böyle oluncada zaten zarar başlangıçta oluyor.




  • texjrwillerjr T kullanıcısına yanıt
    Açık açık biizm planlarımızda yok, ama madem olsun diyorsunuz alın bu var denilerek devam etti hep. Ki zaten özellikle sattığı ülkelerde bizim gibi ülkeler oldu. Dizel araç yerine daha iyisini sunuyor bence, elbette şuan için tıpkı ilk çıkan dizel otomobiller gibi bilgi ve maliyet problemleri var ancak bir süre sonra daha iyi oturacaktır.

    Şuanda dizel benzin fiyat farkı çok az, litre tüketimi olarakta şehiriçi bakımından %30 civarı fark var dersek, hybritte bu oran aynı şekilde benzinli cephesinde. Daha çevreci, daha sessiz ve ayrıca sistemsel olarak bakılınca dizel araçlar kadar arızaya elverişli değiller. Ki çok büyük iş makinelerind bile kullanılan bir sistem olduğunuda düşünürsek, geleceğin sistemi diyebiliriz.

    Eskiden kampanyalar olurdu, benzinli parasına dizel diye. Belki yakın gelecektede benzinli parasına hybrit olacak. Seri üretimler arttıkça, modeller genelleştikçe maliyetler düşecek.




  • _AveNTuriN_ kullanıcısına yanıt
    Acaba hybrit dizel seçeneklerde olacak mı merak ediyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BOOOOOOOOOOO B kullanıcısına yanıt
    Vw'de bu seçenek var :) Tanıtımı yapılmıştı. Ancak Toyota bu topa girmez, zira çevreci seçeneklere yönelirken daha fazla karbon salınımına sebebiyet verecek bir şeyi yapması kafasına sıkmak olur onun için.
  • quote:

    Eğer yine araç almaya niyetlenirsem açıkçası çok üst limitlere çıkmayı düşünmüyorum. Hele artık 0 km almayı neredeyse düşünmüyorum bile diyebilirim. Modelli araçlarda özellikle kısa zamanda ikinciel bulunabiliyor. Aynı aracı çok daha uyguna alabiliyorsunuz. 0 km de satmanız gerekse eğer piyasada anormal bir yükselme yoksa karlılık oranınızda olmuyor. Aslında hiç karlılık olmuyorda orası ayrı bir konu


    benzinli-dizel konusundaki düşüncelerinle hemfikirim. yukarıdaki söylediklerin de çok doğru. ben artık işin fiyatında da değilim. ben kendime 1 araba alacağım fiyatına göre 1 yada 2 de devlete. yok öyle yağma hasan böreği. piyangodan milyon da çıksa gider ikinci el alırım. böyle enayi yerine koyan ötv oranları olduğu sürece bir daha sıfır araba almam.




  • texjrwillerjr T kullanıcısına yanıt
    Öyle ne yazıkki, sadece araç için değil ev içinde durumlar bu şekilde. Misalen 500000 liralık evin kirası 6-70000 lirayı geçmezken(en iyi yerdekinden bahsedersek) 500000 liranın aylık getirisi 10000 lira civarında. Evin değerleneceği yok artık, satayım deseniz o kadar parayı bir araya getirecek birini bulmakta zor. Kaldıki olsa bile her ay üste para kalıyor, ne zaman isterse eşyaları toplayıp çıkması da cabası.

    Araçlardada ticari getirisi yoksa, işi fazlasıyla görüyor ve üzmüyorsa bence fazlasına gerek yok. Fazladan verilecek parayı başka şekilde kullanıp değerlendirmek daha mantıklı olur.
  • nuri1979 N kullanıcısına yanıt
    Bugün benzin pompasının, ısı müşürünün kontrolleri yapıldı sıkıntı yok, ancak yakıt değerleri çok yüksek çıktı, boğaz kelebeği simsiyah olmuştu temizliği yapıldı, bujiler daha 40000 km olmasına rağmen çok kötü durumdaydı değişti, muhtemel arıza olarak lpg regülatörü söylendi lpg iptal edildi zaten 2 yıl süreyle uzun yol harici kullanmayı düşünmüyordum. Ustaya oksijen sensörü temizliğini yaptıramadım ısrarla yapmak istemedi nedenini anlayamadım ilk kez dükkanına gittiğim için de fazla ısrarcı olamadım, bakalım yarın sabah düzgün çalışacak mı. Önceki corollamda sıkıntısız lpg kullanmış isem de lpg den iyice soğudum ki bana 3 yılda sistem bedeli ile birlikte 10000 tl ye yakın masrafı oldu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kasadivalyos kullanıcısına yanıt
    Lpg olunca hiçbir parça fabrikasyon kadar ömürlü olmuyor. Bujiler içinde bu değerler gayet normal. Oksijen sensörünü temizlemek istememesinin sebebi çok hassas be pahalı bir parça. Elinizi değdirseniz iç yüzeyine bozulabilecek bir şey. Temizlerken dikkat edilecek şeylerin ilki kesinlikle iç kısma el değmeyecek, balata spreyi kullanmak gibi hata yapılmayacak. Özellikle dikkat ederek yağsız kontak spreyi ile trmizlik yapabilirsiniz. Kuruduktan sonra takarsınız yerine. Ki zaten 5 dk sürmez kuruması.

    Lpg aracı bitiriyor, hele birde montaj sıkıntısı olursa ekstra bonus oluyor. Her zaman söyledim aracın doğasıyla oynayıp pahalı bir araca binmektense orjinal haliyle çevirebileceğiniz bir araca binmek daha mantıklı ve avantajlıdır.

    Lpg yi iptal etmek çözüm değil, lpg ile ortak kullanılan bir sürü yer var ve buralarda problem var ise ki var gibi görünüyor( en basiti aracın yakıt haritası bozulmuştur yeniden sıfırlanması lazım) bunlar giderilmezse sıkıntı büyür. Ayrıca lpg sistemi öyle bir şey ki şimdi aracı satmak isteseniz sıkıntılı diye devredışı bıraktım dediğiniz az araç satılmaz. Söktüreyim deseniz vardı söküldü diyeceksiniz o zamanda demekki sıkıntı oldu söküldü denilecek. Ki sökülüncede manifolt vs delindiği için tamiri sıkıntılı.

    Tavsiyem iyi bir usta bulun(internetten araştırın mutlaka çıkar) her nerede ise gidin ve sorunu çözün. Diğer türlü araca yazık olur. Harcadığınız paralar zaten çok daha fazla canınız yanar aracıda satamazsınız.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • _AveNTuriN_ kullanıcısına yanıt
    Haklısınız orjinalliği bozmak bir şekilde olumsuz olarak geri dönüyor. Lpg yi yakıt haritası düzelene kadar iptal ettik, iptal ettik derken regülatörün olduğu bölüme bir civata takarak manifolda yakıt sızdırmasını durdurdular, tüpün vanasını kapatmanın yeterli olmayacağını belirttiler. Çokça uzun yol yapan birisi olarak zaten yaza doğru lpg regülatörünü değiştirerek yeniden ayar yaparak lpg kullanmaya devam edeceğim. lpg sistemi takılıp sonradan sökülen bir aracı alacak cesareti olan birisi olacağını zannetmiyorum. Şu an hava sıcaklığı -1 derece, araç 8 saattir çalışmıyor bir deneyim dedim; ilk marşta aldı ancak 1500-1600 devir arası ( en azından önceki gibi 600-1100 arası değil) gidip gelirken motor ışığı yanıp sönmeye başladı, kontağı kapatıp yukarı çıktım. En kısa sürede oksijen sensörlerini de temizletip sonrasına bakacağız artık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kasadivalyos kullanıcısına yanıt
    Açıkçası sorunun oksijen sensörü kaynaklı olma ihtimali var ancak tek başına yeterli olmayabilir. Çünkü oksijen sensörü sıkıntı olsa yakıt miktarını doğru ayarlayamayacağı için araç sürekli ya zengine ya fakire düşer. Bu da araç bilgisayara bağlandığında bariz belli olur. Haritanın düzeldiğini söylüyorsanız bu durum oluşmuyordur. Zira bahsettiğim şey oluyor olsa hiçbir şekilde harita düzelemez. Araç kararsızlığa düştüğü içinde arıza ışığı yanar.

    Ayrıca benim önerim şuanda hiçbir şekilde aracı kullanmayın. Sıkıntı çözülmeden aracı kullanırsanız emin olun en iyi ihtimalle pistonlar, sekmanlar, enjektörler, fincanlar, biyeller vs vs zarar görür. Bunlarında çoğu onarımı olmayan doğrudan değişim gerektiren şeyler.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • _AveNTuriN_ kullanıcısına yanıt
    Araç zenginde çalışıyordu, haritanın düzelip düzelmediğini bilemiyorum, benzinde kullandıkça düzeleceğini söylediler. Şu an hiç bilmediğim bir şehirdeyim ve araç benim işe gidiş geliş için tek seçeneğim. :( tiner sensör temizliği için uygun mudur?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kasadivalyos kullanıcısına yanıt
    Asla!! Yağsız kontak spreyi harici bir şey olmaz. Yağsız olacak dikkat edin. İnternette satışı var pahalı bir şeyde değil

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • _AveNTuriN_ kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler yarın buradaki sanayide bulabileceğimi umuyorum, deneye deneye bulacağız artık sorunu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 16231624162516261627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.