Şimdi Ara

TOYOTA COROLLA (2013-2019) ve (2019-) ANA KONU TEMEL BİLGİLER İLK SAYFADA (1561. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir - 7 Masaüstü
5 sn
35.051
Cevap
331
Favori
2.218.112
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
44 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 15591560156115621563
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • _AveNTuriN_ kullanıcısına yanıt
    dostum beni yanlış anlama lütfen ama 125.000 i bir corollaya vermek, kendi sınıfında hiçbir özelliği ile öne çıkamamış bir arabaya vermek ne bileyim bana çok mantıklı gelmiyor. 125.000 e ford custom var otomatik vites. iç mekan genişliği ile corollayı katlar, yol tutuş iyi. arka havalı süspansiyon. ben 85.000-110000 bandındaki 7 serisi bmw lere bakıp bakıp yalanıyorum. biliyorum artık hiçbir araç ucuz değil ama bizi almaya zorladıkları fiyatlarla öyle araçları kaçırıyoruz ki. niye? allahın belası ikinci el.
  • texjrwillerjr T kullanıcısına yanıt
    Ne yazıkki öyle, yakıt sıkıntısı olmasa dediğim gibi hiç düşünmeden gördüğüm avensisi alacağım. Ama ne yazıkki satılma oranı bile çok düşük. Yani ikinciel alayım desen 10 tane ilan bile bulamazsın ama aracın keyfi güzel.
  • _AveNTuriN_ kullanıcısına yanıt
    ben bir ara benzinli düz viteslisine kafayı takmıştım. test yorumları da güzeldi gel geleim toyota da test aracı yoktu (aynı verso test aracı olmaması gibi) ben de birdaha kullanmadığım aracı almamaya töğbeli olduğum için (corolla test ettim auris aldım) avensisten vazgeçtim. valla ne yalan söyleyeyim 80.000 e dizel otomatik astra bulunda astra nın eksik gediklerini bile görmezden gelip aldım.
  • Arkadaşlar şu aralar konuştuklarınızla ilgili olmayan bir şey sormak istiyorum. Corolla advanceye ön kamera takıp bunun görüntüsünü orijinal ekrana verebilir miyiz? Önlere ya kamera ya da sensör taktırmam gerekiyor. Ön sensör önerilerine de açığım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yurt dışından sipariş ettiğim "ambleme monte edilen ön park kamerası" kullanıyorum. Lakin ben yurt dışı siteden aldığım android multimedia cihazı ile kullandığımdan sorunuzun cevabını net bilemiyorum. Aracınız hangi yıl,ona gore de değişir...Ancak geri görüş kamerasını gösteren orginal ekran, herhalde ön park kamerası görüntüsünü de gösterebilir diye düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mahmdemir

    Yurt dışından sipariş ettiğim "ambleme monte edilen ön park kamerası" kullanıyorum. Lakin ben yurt dışı siteden aldığım android multimedia cihazı ile kullandığımdan sorunuzun cevabını net bilemiyorum. Aracınız hangi yıl,ona gore de değişir...Ancak geri görüş kamerasını gösteren orginal ekran, herhalde ön park kamerası görüntüsünü de gösterebilir diye düşünüyorum.

    Aracım 2015 model. Multimedya ekran ben de düşünüyorum aslında ama biraz pahalı buluyorum. Sanırım sensör taktırıp kullanacağım öne.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1şahıs kullanıcısına yanıt
    Orjinal ünite için pek mümkün değil. Ancak belki bir dönüştürücü ile vs yapılabilir gibi ki o da ayrı sıkıntı olur. Öncelikle her defasında açıp kapamanız gerekir menüden vs. Yani gereksiz uğraştırır. Belki obd den hız bilgisini okuyan bir cihaz olursa buna gerek kalmaz ama tabi ünite değişir bu durumda.

    En garanti yol ön arka park sensörü taktırmak. Ön sensörün montajını yaparken aracın hız bilgisini almasını sağlayacak şekilde montaj yapılırsa açma kapama gibi bir sorunda kalmaz.
  • Arkadaşlar özel mesaj ile bana danışan bir arkadaşımızın başına gelen bir konuyu burada da yazmak istedim. Aracında lpg yok, araca yaklaşık 1 hafta önce benzin alıyor hiçbir sorun yok araçta. Sonra önceki gün aracı otoparka parkediyor ve sabah geldiğinde aracı çalışmıyor. Araç marş yapıyor ancak 5-6 defadan fazla marş denemesine rağmen çalışmıyor. En son daha uzun süreli 2 marş denemesinin ikincisinde zorla çalıştırıyor. Aracı servise götürdüğünde aracın emisyon değeriyle ilgili bir hata verdiği ve bu hata kodu sebebi ile kendisini kilitlediği bilgisi veriliyor.

    Bu sırada tuhaf olan nokta şu bu benzinle araç 1 hafta kullanılıyor hiçbir sorun yok. Araçta emisyonla ilgili hata kodu var ancak bilgi ekranlı olmasına rağmen göstergede bir bilgilendirme yok. Yani herşey normalmiş gibi görünüyor ancak arka planda arıza kodları mevcut olabiliyor. Sorunun yakıt kaynaklı olması sebebi ile üzerine benzin ekleniyor ve hata kodu silindikten sonra sıkıntı kalmıyor.

    Böyle bir sorun yaşayan olursa aklında olsun.




  • oasis99 O kullanıcısına yanıt
    Park yasağından dolayı kusur verirlerse lütfen itiraz edin trafik veya sulh hukuk mahkemesine...

    Kazanın oluşmasında sebebiyet vermeyen durumlar kusur sayılmaz.



    Sen aracını park ettin. Trafik akıyor. Sorun yok. Adam park yasağı olan yerdeki aracı görmüyor mu? Görüyor... manevraları düzenleyen genel kurallara dikkat etmesi gereken odur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Akasey kullanıcısına yanıt
    Eğer son dönemde bir düzenleme yapılmadı ise park yasağı olan bir yere aracınızı parkettiniz ve hiçbir şekilde kimseye engel olduğu yok ancak yasak olduğuna dair tabela uyarı vs mevcut ise parkedene de bir miktar kusur veriliyordu. Ayrıca park cezası yazılıyordu araca. Ancak şuanda durum nedir bilmiyorum.

    Yani her iki taraf içinde haklı olunan noktalar var. Bir taraf kendince ben kimseye engel olmadım diyerek savunma yaparken diğer tarafta park yasağı olan yere parketti orada olmaması gerekiyordu ve olmasaydı bende ona çarpmayacaktım şeklinde savunma yapabilir.
  • Ustam ceza yazmak başka mevzu. Ben adli trafik bilirkişisiyim aynı zamanda. Kazaya direk sebebiyet veren durumlar kusur sebebidir. Ne baktığım kazalarda nede Bilirkişilik yaptığım kazalarda park tabelasını kusur olarak almam. Hatta şöyle söyleyeyim. Park halindeki bir aracı göre göre çarptığına kanaat edeceğim sürücüler olursa kasten mala zarar verme yönünden bile şikayetçi olunması aklını veririm adama... Aldığım eğitime görede, kazaya direk sebebiyet vermiyorsa park tabelasını dikkate alan trafikçi yanlış yapar. O yüzden itiraz edin derim.



    Şöyle örnek vereyim birde;

    Sen beni yakın mesafe takip ediyorsun. Bende ani frenle park etmek için aracı durduruyorum ama sen takip mesafesi sebebiyle bana arkadan çarpıyorsun. Sen arkadan çarptığın halde benim nasıl kusurum olabilir. Takip mesafesine uymayan sensin ben yolda aniden durabilirim. Önüme insan-hayvan çıkabilir. Rahatsizlanabilirim... vs vs...

    Oasis in kazasıda böyle. Geri geri gelip yolun karşısındaki araca çarpan kamyon % 100 kusurludur. Park yasağı olsada. Trafik Yönetmeliği 137. Madde derki "park halindeki araçlar hareket etmeden önce önündeki arkasındaki sağındaki solyndakiler için tehlike yaratmamak için yolu kontrol edip öyle hareket eder" gibi birşey işte...



    Bu sebepten kusur sebebi değildir park...



    Ama sen aracını dik bir tepe üstüne park edersin. Üstelik tepe çıkılırken tepe üstü görünmüyorsa ve tam tepeye yada rampanın üstüne ulaştığın anda yolu görebiliyorsan işte o zaman kusur olur park.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Akasey kullanıcısına yanıt
    Henüz bir sonuca baglayamadik. Aslinda camurlugu boyatmak istememem sebebiyle neticelenemedi. Yoksa belgeleri servise verseydim kaskodan hemen islemler baslatilacakti.

    Araci park ettigim yerde park yasagi levhasi yol boyunca yoktur. Zaten şoför hatali olduguna dair tutanagi imzaladi. Kamyon sirket araci. Bana 400tl gonderdiler. Ben muhasebeyi arayip servisin istedigi ucreti istedim. 850tl. Finanstan sorumlu kadin 700tl olmazmi dedi kabul ettim güya bugun hesabima yatacakti yatirmamislar. Aslinda deger kaybini gercek piyasa uzerinden.alabilirsem hic beklemeden baslatacagim. Sizce camurluk icin deger kaybi ne kadar ödenir? 500tl ise hic degmez. Bu aracin camurluk boyanirsa 2000-3000tl deger kaybina ugrar. Niyetim gocukcude düzelttirmek. Düşündüm komple boyali camurluk yerine nohut buyuklugunde rötuşu tercih etmeye karar verdim. Yani asgari zararla atlatmaya calisiyorum. Rötuşla deger kaybi daha az olacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oasis99 -- 5 Ocak 2018; 0:32:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oasis99 O kullanıcısına yanıt
    Ustam bu konuda nasıl hesap yapılır bilmiyorum. Üzgünüm.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • D sinifi arac almayi dusunenler icin tercihlerdeki trendi gosteren satis tablosunu gonderiyorum. 2016dan 2017e tercihlerde degisme var. Bmw 3 serisi yari yariya duserken, a5de satislar 4 kat artmis.

    TOYOTA COROLLA (2013-2019) ve (2019-) ANA KONU TEMEL BİLGİLER İLK SAYFADA



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oasis99 -- 5 Ocak 2018; 16:49:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adam geldi göz göre göre sağ kapıya curdu yaa :(

    Sizce göçük çektirme ile boyasız düzelir mi arkadaşlar?

    Tam o kapının altındaki çizgiye denk gelmiş, ondan dolayı sorun olabilir mi diye düşündüm. Birde birisi şöyle dedi "sacı çektirme ile düzeltseler bile sacın içine koyulan mukavemet için olan bariyerler varsa onşarda yamulmuştur haliyle çekme ile düzelmeyebilir"

    Sizin görüşünüz nedir arkadaşlar?

    TOYOTA COROLLA (2013-2019) ve (2019-) ANA KONU TEMEL BİLGİLER İLK SAYFADA

    TOYOTA COROLLA (2013-2019) ve (2019-) ANA KONU TEMEL BİLGİLER İLK SAYFADA

    TOYOTA COROLLA (2013-2019) ve (2019-) ANA KONU TEMEL BİLGİLER İLK SAYFADA

    TOYOTA COROLLA (2013-2019) ve (2019-) ANA KONU TEMEL BİLGİLER İLK SAYFADA

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Geçmiş olsun. Cok ciddi hasar gözükmüyor. En iyisi bir göçükcuye bir gostermek. İyi göçükcu.olmazsa daha kotu yapar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Akasey kullanıcısına yanıt
    Çekmeyle hallolacak bir şey bu hocam. En az 500 alırlar ama

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 400 tl dediler izmir Seferihisar da. Boya gerekirse oda dahil... allah razı olsun sağolun. İçim acıdı yaa :(

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Akasey kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun, daha öncede sol tarafta hasar vardı değil mi yanılmıyorsam? Bence basit şekilde düzelir ama boya işin içine girerse inci beyaz gibi bu renkte biraz tutturmak sıkıntı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Akasey

    400 tl dediler izmir Seferihisar da. Boya gerekirse oda dahil... allah razı olsun sağolun. İçim acıdı yaa :(

    Boya gerekirse ne demek? Kesinlikle boyasız yaptırın. O çizgileri bile yapıyor işini bilen usta.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 15591560156115621563
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.