Şimdi Ara

TOYOTA COROLLA (2013-2019) ve (2019-) ANA KONU TEMEL BİLGİLER İLK SAYFADA (1550. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
35.051
Cevap
331
Favori
2.218.018
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
44 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 15481549155015511552
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • _AveNTuriN_ kullanıcısına yanıt
    İlandaki aciklamada sadece sağ on camurlukta lokal boya var harici boyasiz hatasiz yaziyor.

    Zaten zor oldugunu bildigimdenve corolla piyasasinii iyi bildiginizden size danismak istedim. Bizim tercihimiz kmsi düşük, sanayiye goturtmeyecek benzinli 1.6 corolla. Ama fiyat uygunsa temiz bir dizel aracta olur. Yani biraz denk gelirse olacak takipte olacagiz. Fiyatlardan dolayi dizel zor gözüküyor. Benzinli veya lpgli corolla. Benzinli alirsa lpg kiti taktiracak. 2014 ve ustu model tercihen 2015 veya 2016 model.

    Corolla olmazsa hyundai olacak gibi. 2015 model hyundai 1.6 accent blue crdi 20bin.km civari kazasiz 54bine bulunabiliyor.



    Uygun fiyatli corolla denk.gelirse onerilerinizi bekliyorum. Kardesimin ilk tercihi corolla. Hyundai zaruretten.olacak yoksa bu aracta bildigim kadariyla ne kalite ne konfor ne de guvenlik var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oasis99 -- 8 Aralık 2017; 12:44:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oasis99 O kullanıcısına yanıt
    Dediğim gibi açıklamaya bakmadım ama resimden o şekilde görünüyor. Zaten renk inci beyazı ise tek çamurlukta işlem olsa dahi kapıda vernik vardır. Yoksa renk tutmaz iyice sırıtır.



    Ben olsam manuel 2015 alacağıma 2013-2014 otomatik alırım. Birde bence 40000 km geçmememiş diyorsunuz ama, 20-30000 de alacağıma 40000 bakımı yapılmış bir aracı fiyat daha düşükse tercih ederim. 40000 bakımına az kalmış ya da trafiğe çıkışı 2 seneyi geçmiş araçta fren hidroliği ve şanzıman yağı değişmeli. Ya bakımda değişecek(40000 de hidrolik değişiyor şanzıman yağını değişmiyorlar ama gerekli bakım kılavuzu bunu söylüyor) bu bakım 1000 liradan aşağı tutmaz ve 20-30000 de aracın balatasıda bitmek üzeredir. Ama 40000 bakımı yapılan araçta bu durum çoo daha düşüktür.



    Otomatik benzinlinin keyfi ve rahalığı manuelde yok. Ayrıca manuelde 120 ile giderken devir 3000 de iken otomatikte çok daha düşük(yola göre 2000 devir gibi olduğu dahi oluyor)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaşlar benim arabada atiker gold lpg var. Dip gaz yapınca 5 bin devir civarında büyük bir tekleme yapıyor. Biraz araştırınca gördüm ki bu valve matik motorların hastalığıjmış. Bunu düzeltmek mümkün mü veya lpg servisleri düzeltebilir mi? Başka yaşayan var mı bu sorunu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1şahıs kullanıcısına yanıt
    Alakası yok, lpgnizin programında bir ayarı var bu motorlar için. O ayar kapalı geldiği için bu sorun oluyor. Motorla değil lpg ile alakalı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi günler.Platinyum metalik (1G2) renginde rötuş boyası nerden bulabiliriz.İzmit Toyata Kaya da bakım yaptırmıştım olmadığı söylendi.Serviste nasıl olmaz.Bilgisayardan sorgulama yaparak olmadığı bilgisi verildi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DB9C4BCE7 -- 8 Aralık 2017; 18:33:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • _AveNTuriN_ kullanıcısına yanıt
    Otomatik şanzıman hakkinda çok farkli şeyler söyleniyor. Kendi aracimi sirf mekatronik ariza verebilir diye otomatik almadim. 2.elde aracin nasil kullanildigini bilmedigimizden otomatik tercihimiz degil. 2.el arac ararken birisi toyota servisindeki elemanlerin arizali corolla araclarin cogunun otomatik oldugunu soylemis.



    Bakimlar konusunda daha dikkatli olacagiz.

    Sizinde bildiginiz gibi hemen.bemen tum markalar cok iyi zam yapti. Benim 110binden.aldigim arac 2 haftada 124bin oldu hemde indirimli fiyati. Ben 1 aya 2 el araclara bu zamlar yansir diyorum. Hatta leon satanlar hemeen.yansitmis bile. Sizcede hemen.almak dogru degilmi? Toyotacilarda yansittimi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oasis99 O kullanıcısına yanıt
    Benzinli otomatikte mekatronik parçası yok dişli olmadığı için. O nedenle arızada veremez. Servisteki arkadaşlar biraz sallamayı seviyorlar ve benzinli cephesinde manuellerde daha fazla sıkıntı çıktığını çok rahat söyleyebilirim.
  • Her yerde bulursunuz, internette bile dolu :) 1G2 renk koduyla satılan tüm boyalar işinizi görür. Zaten çok geniş alan olmayacağı için sıkıntı olmaz.
  • _AveNTuriN_ kullanıcısına yanıt
    Otomatiklerde fiyatlar 70bin üstü.

    Sizce şu fiyatlar uygunmu?

    2013 model 1.6 advance otomatik 37bin.kmde. 71.750tl. Toyota ortakoy bayisinde. Ben 2 yil once aralik ayi sonunda 1.33 corollayi bu bayiden sifir almistim.

    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-toyota-ortakoyden-1.6-advence-multidirive-s-corolla-otomatik-505695794/detay



    2014 1.6 advance otomatik 44bin.kmde 69bin tl.

    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-ihtiyactan-hatasiz-44.000-binde-toyota-corolla-505650568/detay

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • oasis99 O kullanıcısına yanıt
    İlk araç ifyat yüksek, 40000 bakımıda yapılacak, 73000 lirayı bulur maliyeti. Son araç 2015 model ama sağ ön maşpiyel, arka tampon, sol arka kapıda hasar var.25 kasım ilan tarihi normalde araçta sıkıntı olmasa emin olun çoktan satılırdı. Bence şuan araç almak için(0 km alınmıyorsa) doğru bir zaman değil. Ankara'da bir galeride 3-4 corolla vardı 2015-2016 premium ve advance karışık şekilde araçlar, son 1-2 tane kaldı bildiğim ve hepsininde fiyatları 75-76 civarındaydı. Yine 2015 advance otomatikler 72000 liraya falan var baya ilan.

    2013 modellere 70000 gibi bir rakam vermeyin, piyasası bu falan demeyin, şuanda makyajlı kasasını 80000 civarına bulursunuz biraz araştırırsanız. 3 model düşük ve kasası eski bir araçla da arasında 10000 olmaz değil mi? Aynı aracın 0 ve ikincieli bile 5000 siliyor.
  • Teşekkürler.Bayiden alınması şart değil o zaman. Renk tutmama sorunu olsa bile küçük alanlar olduğu için pek belli olmaması gerekir.Forumda rötuş boyası satan satıcıdan alıp deneyeyim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • _AveNTuriN_ kullanıcısına yanıt
    Sitede hep bu fiyatlar ve ben en düsük fiyatli ve hasar kaydi fazla olmayanlari sectim. 2.ilandaki boyasiz yazmis, her zamanki firildaklar devam ediyor iste. Zaten ben bu tür ilanlardan biktigimdan sifira yonelmistim. Fotograflardan iyi cikariyorsunuz.

    Kardesimin bütçesi 60bin civari. Benim destegimle maksimum 70bine cikabiliriz. Onun tercihi lpgli olmasi yani touch ve active paket lpgli corollada olur. Sitedeki.ilanlara kalirsa arac almak çok zor. Fiyatlar epey yükselmiş. Gerci satan varmi oda mechul. Ben leon takip ediyordum 70-75binlik dizel leonlar simdi 80-85bin olmus son 1 ay icinde. Onceden yazdigim gibi acelemiz yok sifir dusunmuyoruz. Kampanya olursa iyi bir indirim olursa o baska. Bu sartlar altinda siz beklemeyimi tavsiye ediyorsunuz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oasis99 O kullanıcısına yanıt
    Ben olsam beklerim, o sitede ciddi satıcıların oranı 1 ise birini bulurda şu rakama satarsam bende başka birşey alırım diyenlerin oranı 10. O nedenle piyasayla alakası yok. Size basit bir yöntem söyleyeyim, birkaç makul olduğunu düşündüğünüz ilanı kaydedin ve günlük bakın. Eğer 1 hafta içinde satılırsa fiyatı makul demektir. Ama bekliyorsa anlayınki rakam yüksek :) Benim makul dediğim bir araç 3-4 gün içinde satılır genelde, hatta geçen bir araç gördüm arkadaşa söyledim 2 saat sonra aradı birisiyle anlaştım eğer vazgeçerse ararım dedi ama satıldı gitti.
  • _AveNTuriN_ kullanıcısına yanıt
    Oyle 100 tanede bir cikar onceden kendimde yaklasik 2 ay 2.el aradigimdan biliyorum. Cogu en az 2 hafta bekliyor. Uygun fiyatli olanlarin cogu da döneklik yapiyor pazarlık bittikten sonra birsey bahane edip satış yapmiyorlar çünkü 300, 500 de olsa biraz fazla veren cikinca yapilan pazarligi bozuyorlar. Gecen.hafta biriyle pazarlik yaptim ilani.kaldir dedim sonra bir bankada parayi toplamak.icin ciktim yarim.saat sonra vazgectim.kusura bakma diye mesaj atti. Kendime arac bakarkende leon satan biri boyle yapmisti. Bunlarin fiyati uygundu. O kadar arac baktim o sitede ben sadece 1 tane durust saticiya rastladim. Yetkili bayilerden bile durust olmayanlar var.

    Size uygun fiyatli temiz dusuk kmli bir corolla denk.gelirse haber verirseniz memnun.olurum. Manuel.veya otomatik farketmez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oasis99 O kullanıcısına yanıt
    Bugüne kadar hiç 15 günü geçmedi istediğim aracı bulmam. Bence doğru yerlerde aramak ve doğru adımları atmak önemli. Mesela ben aracımı satıyor olsam beni arayıp telefonda pazarlık etmeye çalışan biriyle asla görüşmem. Çünkü yol yordam bilmediği nettir, yazdığım fiyatın azçok olabileceği bellidir. 1 lira edecek şeye 1.25 yazmam, ikincielde 0 km gibi 3-4000 pazarlık olmaz, olmamalıda. Oluyorsa eğer kusura bakmayın o aracın fiyatı ya istenen o değildir ya da alıcı kişi öldürüp almaya çalışıyordur. Yani uzak mesafe vs işleri yalan, fiyat aklına yatıyorsa gelip bakarsın. Konuştun ettin diyelim(yüzyüzeden bahsediyorum) anlaştıysan, basit bir satış sözleşmesi yaparsın, şu marka model aracın şu tutarla şu kişiye şu tarihe kadar ödemesini yapması halinde satılacağını, o tarihe kadar şu kadar kaporanın satıcıya verildiğini, ilgili tarihten önce alıcının vazgeçmesi durumunda kaporanın satıcıya ait olacağını, satıcının vazgeçmesi durumunda ise kaporanın o güne kadar yasal faizi birlike iade edileceğini kabul ettiğini beyan eden bir sözleşme olur. Ancak bu durumda ilanı kaldırmasını istersiniz. Diğer türlü kapora vermeden kaldır derseniz bende olsam kaldırmam. Vazgeçme olayı başka bir konudur, nasılki satışı yapılan bir üründen dahi vazgeçme hakkı kanunen varsa bu tür olaylarda da olabiliyor. Hukuki yönden bir sorun yok, ama etik mi(eğer daha yüksek rakama birine satıldı ise) orası tartışılır.

    Bayilerin fiyatları çok çok yüksek, 0 km sattığı rakama ikincielini satıyorlar ilanlara bakarsanız. Ama bayiye 0 km için giderseniz durumun öyle olmadığını görürsünüz.

    Size tavsiyem;

    1)İlandaki aracın fiyatı aklınıza yatıyorsa arayın, 2-3000 gibi pazarlık gerektiriyorsa hiç girişmeyin. Satıcı eğer o rakamı düşüyorsa zaten ya araç satılmıyordur ya kusuru vardır.

    2)Aradığınızda araçla ilgilendiğinizi ilanda yazıldığı gibi olup olmadığını sorun. Şehirdışından geliyorum başka bir şey çıkarsa masrafımı öde gibi bir şey söylemeyin. Son dönemde ne yazıkki satıcılara bu şekilde yanaşıp aslında aynı şehirden gelip aracı kendi tanıdıkları yerlere gösterip ekstra birkaç şey çıkarıyorlar şuradan geldim deyip yol parasıydı, ekspertizdi vs para sızdırıyorlar. Verilen ekspertiz raporlarının çoğuda 24 saat geçerli olduğu için hukuki bir şeyde çıkmıyor. Yani satıcıyı huylandırmak dışında bir şeye yaramaz.

    3)Aracın şasi ve plakasını isteyin, sorgulamalarını yapın. Mümkün ise servis kayıtlarına bakın, değişen bakım parçaları neler bunlarda önemli olabiliyor bazen.

    4)Aracı görün, pazarlığınızı yapın. Anlaşırsanız aracı bir yere götürüp baktırın.(Şehirdışı ise önceden sizin bulduğunuz bir yer olsun, çok kurumsal bir yer yoksa mümkünse başka semtte olsun, önceden randevu gerekiyor ise ayarlayın)

    5)Satış koşullarını konuşun, eğer nakit alacaksanız paranız hazır olsun. Yani param şuan hazır değil görüp hazırlayacağım muhabbetine girmeyin, çoğu satıcıyı inandıramazsınız ve bu da ne yazıkki bir dolandırma yöntemi oldu. Önce 2-3 gün bekletiyorlar, sonra arayıp işte 2-3000 eksik kaldı eğer 1 hafta daha beklersen toparlayabilirim ya da kabul edersen 2-3000 eksik var hemen geleyim gibi.

    Yani kesin anlaşmadığınız, bir güvence vermediğiniz birinden sizde bir şey talep etmeyin. Kendinizi hem alıcı hem satıcı gibi görüp hareket edin. Kesinlikle çok kısa sürede güzel araç bulursunuz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _AveNTuriN_ -- 9 Aralık 2017; 11:35:59 >




  • https://forum.donanimhaber.com/elektrikli-otomobil-istiyoruz--130291306#130291306



    Baslıga desteginizi bekliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ecz_mel E kullanıcısına yanıt
    Güzel bir başlık Melih Bey, ancak ne yazıkki çok bir konu bahsi geçen şey...

    Toyota yaptıda ne oldu? Hadi auris ve chr yeni diyelim, priusta ya da daha ucuzu yariste pek yokki piyasada. Yaris fiyatı nedeniyle bir ara satıldı biraz, onlar devam ediyor. Birde gördüğüm araçların çoğu belediyelere ait. Mesela bende auris ts için düşündüm hatta niyetlendim baya ama sonra etrafıma baktım, dolaylı yollardan satış rakamına baktım neredeyse hiç yok. Doğal olarak geri durmamdaki en büyük etken bu oldu. Birde 1.8 motor olması var tabi... 1.6 corollanın 110000 lira olduğu yerde onada 130000 vermek etkilemez ama saydığım unsurlar beni geri plana itti. Bu arada karma tüketimi 4.1 litre olarak verilmiş, yani 1.4 dizel ile aynı değer.... Benzinlisi 6.1, evet benzinli ile karşılaştırınca fark var ama dizel ile bakınca çok esprisi var gibi durmuyor.

    Birde alışkanlık yapısı var, yani hiç ihtiyacı olmamasına rağmen dizel alan ya da lpg takan insanlar var bu ülkede. Senede 5000 km binip 2 senede bir araç değiştiren çok insan var. Durum böyle olunca gerçekten çok çeşit gelse bile ne kadar tutunabilir bilmiyorum. Birde yavaş yavaş dizel terkediliyor, ama hala dizel motorlar geliştiriliyor, bu motorların satılacağı ülkeler lazım markalarada. Dizelin terkedilme sebebi malum, bu durumların çok önemsenmediği ülkelerin haricindeki ülkelerde satamayacağını düşünürsek bizim gibi ülkelere dizel yoğunluğu daha da artırılacak gibi görünüyor.

    Özel siparişle araç olayını sormuşsunuz ama ne yazıkki çok zor bir durum. Yetkili bayiler bunu yapamaz, çünkü uygunluk belgesi alınmamıştır o modellerin burada satılmadığı için. Ancak genelde lüks araç satışı olan galerilerin bunu ithalat yoluyla getirme şansı olur. Eğer ciddi olarak almayı düşünüyorsan bu seçenek haricinde yolun yok hocam. Onda da aldın diyelim araçta sıkıntı olursa garantisinde bakımında sıkıntı olma ihtimali yüksek.

    Biraz olumsuz konuştuğum için konunu baltalamış gibi olmamak adına orada yazmayacağım. Ancak çok çok zor bir beklenti ne yazıkki.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: _AveNTuriN_

    Alakası yok, lpgnizin programında bir ayarı var bu motorlar için. O ayar kapalı geldiği için bu sorun oluyor. Motorla değil lpg ile alakalı.

    Bugün lpgciye gittim. Adam lpgye bağlandı ve programı açtı. Bahsettiğiniz ayarlar işaretliydi. Lpgnin ayarlarında başka hatalar varmış onları düzeltti. Ancak arabanın 5-6 bin devir arasındaki teklemesi geçmedi. Hafta içi bilgisayar ile bağlanarak yol testine çıkıp çözeriz dedi. Arabayı aldığım adamı aradım, hiç farketmemiş bile. Çok sakin sürmüş arabayı. Ne yapsam bilemedim normal kullanımda sorun yok. 5 bin devri kaç zamanda bir görürüm sanki. Hiç oynatmasam mı acaba arabayı? Ne dersiniz?



    Bu arada takip ediyorum konuyu. Fiyat soranlar var. Ben 14 kadımda 74250 tlye aldım. 37 binde. 1.6 multidrive s. Advance. Epey araştırma sonucunda biniciden aldım. Hatasız boyasız. Uygun aldığımı düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 1şahıs kullanıcısına yanıt
    Detaylı incelemeden konuşmak kafadan sallamak olur, mutlaka bir ayar bozukluğu var. Karışım düzgün olmuyorsa zamanla bu motora zarar verir. Yani bakılması her yönden iyi olur. Lpg de 5000-6000 devirde kullanırsanız motorun ömrünü kısaltırsınız. Ayrıca tasarruf etsin diye takılan lpg bu durumda daha da zarar ettirir. Bazı kitlerde belirli devir üzeri benzine geçecek şekilde ayarlanıyor, ya da belirli oranlarda değişiklik yapılıyor vs vs Yapılan ayara göre sonuçlarda değişiyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _AveNTuriN_

    Detaylı incelemeden konuşmak kafadan sallamak olur, mutlaka bir ayar bozukluğu var. Karışım düzgün olmuyorsa zamanla bu motora zarar verir. Yani bakılması her yönden iyi olur. Lpg de 5000-6000 devirde kullanırsanız motorun ömrünü kısaltırsınız. Ayrıca tasarruf etsin diye takılan lpg bu durumda daha da zarar ettirir. Bazı kitlerde belirli devir üzeri benzine geçecek şekilde ayarlanıyor, ya da belirli oranlarda değişiklik yapılıyor vs vs Yapılan ayara göre sonuçlarda değişiyor.

    Bakıyorum göstergeye benzine almıyor. Bakalım salı günü bir inceletelim ne diyecekler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 15481549155015511552
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.