Şimdi Ara

TOYOTA COROLLA (2013-2019) ve (2019-) ANA KONU TEMEL BİLGİLER İLK SAYFADA (1545. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
11 Misafir (3 Mobil) - 8 Masaüstü3 Mobil
5 sn
35.051
Cevap
331
Favori
2.218.147
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
44 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 15431544154515461547
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 2015 model 1.6 multidrive s PREMIUM aracın 2. el fiyatı sizce nedir? (36.000 KM'de)

    Bir de 1.6 otomatik kullananların yakıt tüketimi bu dönemde ne civarlarda? Yakıt tüketimi göstergesi doğru rakamı veriyor mu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OfisSoft -- 18 Kasım 2017; 14:11:8 >
  • _AveNTuriN_ kullanıcısına yanıt
    Aventurin hocam öncelikle merhaba harıl harıl araç arıyorum size birşey sormak istiyorum makyajlı kasa 2016 lar var yağmur ve far sensörü olmayan advance paket bu özellikler sonradan takılabilir şeylermi ve maliyeti nedir eğer çok değilse böyle bir araç var ekonomik epey hocam iyi akşamlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nuri1979 N kullanıcısına yanıt
    Sonradan eklenemez, harici olarak yapan yerler var ama modül takıyorlar orjinaldeki gibi değil. Çalışmasında sorun yok ama tercih meselesi. Benim çok aradığım bir özellik olmadı hiç.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: OfisSoft

    2015 model 1.6 multidrive s PREMIUM aracın 2. el fiyatı sizce nedir? (36.000 KM'de)

    Bir de 1.6 otomatik kullananların yakıt tüketimi bu dönemde ne civarlarda? Yakıt tüketimi göstergesi doğru rakamı veriyor mu?

    Benim ortalama 10 ama arabayı alalı bir hafta olmadı. Turbo dizel arabadan geçtim. Habire basıyorum arabanın iyi hızlandığına kendimi ikna etmek için. Ayrıca lpg var. 11 litre lpg yakıyordur şu durumda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar, corolla advance aracın advance olduğunu nereden anlıyoruz. İnternetten bulduğum donanım özelliklerinde koltuk ısıtma var diyor. Benimkinde yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1şahıs kullanıcısına yanıt
    Corollanın hiçbir versiyonunda fabrikasyon ısıtma yok, yazanlar ya yalan yazıyor ya da sonradan takılanlardandır. Orjinalini sonradan takmak sadece parça fiyatı olarak bile 1000 lira.

    Advance ve üzeri donanımda ön camda dikiz aynasının solunda(önden araca bakınca) sensör vardır, içte dikiz aynası kararan dikiz aynasıdır. Bu donanım sadece 2016 kasım ayına kadar üretim olan(2016 haziran-2016 kasım) advancedonanımda yoktur. Haricinde advance ve premium için geçerlidir.
  • _AveNTuriN_ kullanıcısına yanıt
    Adventuren hocam size birşey danışmak istiyorum 2017 advance buldum 83 lira içi siyah 5 bin de belki 82 olur pazarlıkla kazasız.birde 2016 makyajlı premium buldum içi bej 26 binde oda 85 diyor renk ikisinde de aynı sizce ne yapmalıyım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nuri1979 N kullanıcısına yanıt
    Ben olsam premium alırdım ama tercih meselesi.....

    Not; Bu arada kullanıcı adıma dikkat ederseniz sevinirim.
  • nuri1979 N kullanıcısına yanıt
    Superb 1.6 tdi active manuel aracimi teslim.aldim ve ilk izlenimlerimi yaziyorum.

    1.toyotayi satip üstüne iki kati para verip bu araci aldigima değmezmiş. Fiyati nerdeyse 1.33un iki kati. Kesinlikle o parayi hakeden bir arac degil

    (liste fiyati 118bin indirimli 114.500). Guya d sinifi hic abartmiyorum.konfor konusunda corolla kesinlikle geri kalmaz. Zaten ben corollanin sadece rampadaki performansindan memnun degildim birde konsolu goze hos durmuyordu.

    Benim superbde gordugum eksilere gelince:

    1. aracin yalitimi zayif motor sesini iceri iyi aliyor. Yeni megane 1.5 touch dizel test etmistim. Kesinlikle yalitimi superbden cok daha iyiydi. Nerdeyse benzinli gibiydi. Superb alman vw grubundan daha iyi olur diye düşündüm ama yanildim. Beklentimin cok altinda bir yalitimi var.

    2 aracin ara hizlanmalari oldukca vasat. Teknik verilere gore 1500 devirde tork veriyor ama pek hissedilmiyor. Belki motor acilinca degisir. Ama 110-120km hizla giderken sanki 80-90km gider gibi hissediliyor iste d sinifi oldugunu burda hissettim. Aeac sifir oldugundan 120km yi gecnedim. Bu arada bayideki.teknik servis elemani rodaj hikaye oldu dedisyede ben takmadim motora fazla yuklenmedim.

    Bir superb aile araciysa standart donanimi da olsa arka koltuklarda cocuklar icin kol dayamasi, en azindan bardaklik olmaliydi. Far, yagmur sensoru ve baska cokta gerekli olmayan seyler var ama daha onemli bir donanim yok, sanki spor araba olarak tasarlanmis.

    Start-stop her zaman devereye girmiyor. Hatta bayide teslim.edilirken bile bazen devreye girdi bazen girmedi. Dizel leon sw test etmistim hic aksamadan devreye giriyordu.

    İlk izlenimlerime gore ben sahsen superb tavsiye etmem. Bu benim tecrubem. Bazilari tam tersini dusunebilir. Simdi olsa leon dizel, yeni megane dizel touch paket.veya test edip 1.6 octavia dizel style paket alirdim. Zaten sirf bagaj genis ve d sinifi daha konforlu olur diye almistim. Forum sitelerinde superbin yalitiminin daha iyi oldugunun yazmasi araci almamda etkili olmustu. Parasina ve sinifina gore kesinlikle yalitimi iyi degil. İyi yazanlar gitsin bir dizel yeni megane test etsinler. Fransiz arabasi diye uzak durdum ama superb hicte alman eli degmis gibi degil. İnsallah kullandikca olumsuz dusuncelerim değişir.

    Son olarak araca kötü diyemem yukarıda benim gözümde eksileri yazdim. Yani beklentilerimin altindaydi. Artilari yokmu var ic hacmi ve bagaj cok genis ve ferah, malzeme kalitesi iyi, yumusak plastik kullanilmis. Dokunmatik ekran 6.5 inch olmus ve oldukca hassas daha once 5" di. 2017 temmuz uretiminden itibaren ekran buyumus. İc ve dis dizayni cok guzel. Yakit tuketimi uzun yilda 110-120km'de 4.3lt. D sinifi bir arac icin cok iyi bir değer. Yol tutusu cok iyi. Elektronik park frenini otomatige alinca bir daha el freni ile ugrasma derdi yok. Yorgunluk.tespit sistemi 4*4luk. Yolda birkac kez uykum geldi her seferinde hemen ikaz verdi. Gerci rodajda yapmamaliydim ama virajlara 1-2 kez deneme amacli sert girdim kendini cok iyi toparladi. Rampadaki performansa gelince 1.33un.acisini iste burda cikaracagim. 120km de dik rampalari.banamisin demeden cikiyor. Teknik.verilere gore de zaten oyle olmali. Daha da gaza bassam eminim hakkini verecektir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oasis99 -- 22 Kasım 2017; 18:3:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • _AveNTuriN_ kullanıcısına yanıt
    Kusura bakmayın hocam özür dilerim.premium da tercih sebebiniz nedir sadece yarım deri koltuklar kendini park etme özelliği ve ön park sensörü var ilave olarak benim bildiğim başka bilmediğim birşey varmı hocam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nuri1979 N kullanıcısına yanıt
    Otomatik park makyajlıda yok, premiumun ön farları ve ön arka park sensörü gibi artıları var. Koltuk vs değil yani söylememin sebebi. Diğer farklılıkları sonradan eklemek kolay ama farlar için hem maliyet fazla hemde zor. İkinciel olacağı için o şekilde dedim, 0 km alacak olsam advance ile arada baya fark var artık o zaman başka konu olur.



    2017 ile 2016 şuan farkediyor gibi geliyor ama 2 sene sonra farketmeyecek. O nedenle model yılındansa donanım daha iyidir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oasis99 O kullanıcısına yanıt
    Aracınız hayırlı olsun, ne yazıkki vw ve diğer gruptaki araçlarda orta donanım dahi alsanız en fulünü almadığınız için çok fark görürsünüz. Yani donanım harici yalıtımı da farklı ne yazıkki.



    Eskiden skodada en basiti göstergeyi görüntü olarak aynı yapıp üst donanımda renkli yapıyordu mesela. Yani böyle oluncada hoş olmuyor tabi.



    Zaten piyasada her araç farklı avantaja sahip, bir araç tümünde iyi olsa diğerleri satamazdı :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • _AveNTuriN_ kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler. Dediginiz gibi her aracin arti ve eksileri var. Genel bir degerlendirme yapmak gerekiyor. Gecen yil otomobil icin 110bin cok iyi bir miktardi ve ama simdi degil.

    Vw bahsettiginiz donanim ozelliklerini kendi lehine kullanarak cok iyi istismar ediyor. Gerci sadece vw degil cogu marka oyle. Sogutmali torpido yapiyor ama aile arabasi icin arka koltuklara bardaklik bile koymuyor. Al basina cal sogutmali torpidoyu. Aracta var ama benim ayda yilda bir kullanacagim bir ozellik. Yani bunun prestige paketi 200bin civari ama o paranin araci degil. Bence burda hata yapiyorlar. Disardan ithal eden holding veya sirket herneyse ulkenin sartlarina gore avrupadan ithalat yapmali. Avrupada zaten aile kalmadida yani tr'nin ozelliklerini, insanlarin.tercihlerini dusun ona göre getirt arabani. Doğuşu da yüce otosu da ayni al birini vur ötekine. Bence ceo vs hep kalburustu olduklarindan hep elitleri ve onlarin tercihlerini dikkate aliyorlar. Orta direk ve ihtiyaclari umurlarinda degil. Burda hata yapiyorlar.



    Corollasi olanlar araclarina sahip ciksinlar bosyere satmasinlar. Simdiki aklim olsa 1.33u satmazdim. Bazi seyleride yasamadan olmuyor işte.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • oasis99 O kullanıcısına yanıt
    Bence 110000 lira eskiden yi paraydı şimdi daha da iyi para. Çünkü şu koşullar yeni bir şey alınacak koşullar değil, daha öncede söyledim, çok çok elzem olmadıkça harcama yapmamak lazım. Her an birileri işini kaybedebilir, her an ekonomk bir çıkmaz oluşabilir vs vs. El altındaki paralarda harcanırsa(şu zamana kadar ne biriktirdiyek o zaten artık imkansıza yakın birikim yapmak) ilerisi için çok zor olur.

    Ne yazıkki şu söylediklerinizi ben veya başkası size söylemiş olsa, şu yazdığınızdan önce isteristemez tavır alırdınız. Ama şimdi sizde öyle düşünüyorsunuz. Bazen insan kendine hakim olamıyor, ama hala geç değil.... Eğer memnuniyetsizlik varsa(maddi olarakta çok zarara girmeden) hala aracı satabilirsiniz. Daha uygun fiyatlı bir araç bakabilirsiniz.
  • _AveNTuriN_ kullanıcısına yanıt
    Dogru. Ulkenin ekonomik.durumu gittikce daha kotuye gidiyor, doviz kuru arttikca cepteki paramiz eriyor. Artik sifir araci satmaya kalkarsam iş iyice cigrindan çıkar. İnsallah bunu satmadan kullanacagim.

    Bu arada bende basindan beri sizin gibi dusunuyordum. Aslinda beni cevremdekiler ayartti veya fikrimi degistirdi diyelim. Soyledikleri de gerci haksiz sayilmazdi. Zamaninda durumu iyi iken birikim yapan birkac kisi sonradan saglik sorunu yasadi simdi arac kullanamiyorlar. Benimde bizzat sahit oldugum ornekler var. Bir arkadas yillarca reno 9 kullandi. Kendi isyerindeki biri felc olup yeni aldigi toyota versoyu kullanamis. Bunu gorunce gecen yil sifir otomatik passat dizel aldi. Hala borcunu oduyor ama gecen yil kredili 118binden almisti hic zarari yok. Yani parayi kullanamiyorsanda pek ise yaramiyor. Hersey zamaninda sonradan alsanda tadi olmuyor. Parasini yiyende ölüyor, yemeyende. Bu fikirlerde yabana atilir gibi degil. Ama bir sartla kredi veya borc almadan al alacagini ve kesinlikle arabadan once bir dairen olsun. Ben kredi cekmedigimden ve borc almadigimdan ciddi bir sikinti yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • oasis99 O kullanıcısına yanıt
    Kısmen doğru, yani örneğin şuanki gelir kaynağı kesildiğinde eğer elindekileri satmadan en azından 1-2 yıl gibi bir süre idare edebilecek kadar birikimi varsa sıkıntı yok, ama o durumda şunu satarım bunu satarıma gidiyorsa mantıklı değil. Kaldıki, bence tabi, sattığınız araçta şuanda birçok insanın erişemediği bir araçtı. Yani öyle bir geri kalınacak durum yoktu. Ki zaten insanoğlunun özelliğidir hep daha fazlası der. Yani bu araçtan hevesinizi alınca başkasına bakacaksınız ve bu defada onun için aynı konuşmalar olacak vs vs.

    İnsanoğlundaki bu özellik olmasaydı şuanda birçok şey bu kadar gelişmezdi, ama kontrolsüz güç misali bazende hatalara itebiliyor dikkat etmek lazım.
  • _AveNTuriN_ kullanıcısına yanıt
    Dogru zaten o yuzden sonradan pisman.oldum.

    Sık uzun yol yapmayan biri icin 1.33 sehirici ihtiyaci karsilar. Araca karsi bir antipati olusunca duygular devreye giriyor gerisi corap sokugu gibi geliyor. Pismanim derken abartili degil, gereksizdi anlaminda. Yani sifir aracin keyfini yasamiyor degilim. Eksileri var ama memnun olunmayacak bir arac degil. Bende yurtdisinda yaptigim birikimi iyi degerlendirdim yatirim yaptim. Gidip sifir arac almadim. Kapi komsumuz oglunin istegiyle opel astra almisti. O zaman verdigi parayla bir daire aliniyormus. Araba yerine daire alsaydim cok karim olacakti dedi. Oglu da kanser oldu 33 yasinda 4-5 yil once öldü. Yenide evlenmisti. Araci oglu icin almisti ama oglu keyfini suremedi. Ölümün ne zaman kapi calacagi belli degil.

    Buyuk konusmayim ama bir daha daha iyisi demem bir tecrube yasadim. Esime kalsa bana bmw veya audi aldiracakti. Allahtan yedek parca kasko bakim masraflari derken tuzlu olacak diye onu dinlemedim. Bmw audi fiyatlari uçmuş zaten 150bin de vermezdim. İnsallah kazasiz beladiz surup aracin keyfini cikarmak nasip.olur..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaşlar bugün cam kaldırma modülü sordum, net bir cevap alamadım. Bizim arabalarda bu modüller sağlıklı çalışıyor mu? Arıza lambası falan yanıyor mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1şahıs kullanıcısına yanıt
    Sürücü cam kontrol butonunuzun altında all auto yazıyorsa düzgün çalışmaz, haricinde olanlarda çalışıyor. Ancak ben önermem çünkü cam motorunu cma tamamen kapandıktan sonra 1-2 saniyede olsa zorlayabiliyor bazı modüller(çoğu zaman ayarlı çünkü) bu da cam motorunun ömründen yiyor haliyle.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oasis99

    Teşekkürler. Dediginiz gibi her aracin arti ve eksileri var. Genel bir degerlendirme yapmak gerekiyor. Gecen yil otomobil icin 110bin cok iyi bir miktardi ve ama simdi degil.

    Vw bahsettiginiz donanim ozelliklerini kendi lehine kullanarak cok iyi istismar ediyor. Gerci sadece vw degil cogu marka oyle. Sogutmali torpido yapiyor ama aile arabasi icin arka koltuklara bardaklik bile koymuyor. Al basina cal sogutmali torpidoyu. Aracta var ama benim ayda yilda bir kullanacagim bir ozellik. Yani bunun prestige paketi 200bin civari ama o paranin araci degil. Bence burda hata yapiyorlar. Disardan ithal eden holding veya sirket herneyse ulkenin sartlarina gore avrupadan ithalat yapmali. Avrupada zaten aile kalmadida yani tr'nin ozelliklerini, insanlarin.tercihlerini dusun ona göre getirt arabani. Doğuşu da yüce otosu da ayni al birini vur ötekine. Bence ceo vs hep kalburustu olduklarindan hep elitleri ve onlarin tercihlerini dikkate aliyorlar. Orta direk ve ihtiyaclari umurlarinda degil. Burda hata yapiyorlar.



    Corollasi olanlar araclarina sahip ciksinlar bosyere satmasinlar. Simdiki aklim olsa 1.33u satmazdim. Bazi seyleride yasamadan olmuyor işte.

    dostum,

    öncelikle araban hayırlı uğurlu olsun, kazasız belasız mutlu günlerde kullanmanı dilerim. ben 1.4tsi active için bayi ile tartışmıştım siparişle getirdikleri için. dizelini testte kullandım. parasının arabası değil diyorsun ama corolla dandirik dizel motoruyla biraz da donanımla 110.000 tl. bence skoda superb d sınıfındaki fayda/maliyet oranını en iyi karşılayan araba. elbetteki zevk senin keyif senin ama corolla benim gözümde superb in bijonu olamaz. değil corolla, toyotanın çıkarttığı çıkaracağı hiçbir d sınıfı araç vag gurubu d sınıfı araçların rakibi olamaz. land crusier/hilux. gerisi hikaye.




  • 
Sayfa: önceki 15431544154515461547
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.