Şimdi Ara

TOYOTA COROLLA (2013-2019) ve (2019-) ANA KONU TEMEL BİLGİLER İLK SAYFADA (1497. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
15 Misafir - 15 Masaüstü
5 sn
35.051
Cevap
331
Favori
2.218.003
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
44 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 14951496149714981499
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Davids41 D kullanıcısına yanıt
    Bir çok kişinin genel düşüncelerini yansıtmışsınız. Artısıyla eksisiyle değerlendirmeleriniz çok başarılı. Yalnız bir noktaya katılamadım. Son iki aracım Corolla oldu. Her ikisine de alırken protect seramik koruma yaptırmıştım. Araba temiz olduğu sürece parlak ve Yen'i görünümde hiç bir sorun görmedim şahsen.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hun_estergon H kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler. Kamyonlardaki kör nokralara ilaveten bence bu tür kazalari yapanlarin vurdumduymazliga kazaya sebebiyet veriyor. Bana carpan vinç man kamyondu. Olaydan sonra patronu gelip şoföre fırça cekti senin bu caddede ne işin var diye. Şoförde agziyla itiraf eder gibi benim aracin hep burasına vuruyorlar dedi. Kendi carpti ama vuran biz oluyoruz. Gerçekten verilmiş sadakam varmis eğer yola daha birkac santim daha fazla girmiş olsaydim kapiya yani bana vuracakti.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ScHeNKii_ScP kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz herşey aynen geçerli. 2016'larda da değişen birşey yok. Tüketimi azaltmak için seri sürüşten ödün vererek çok -gerçekten de çok- sakin kullanmaktan başka çare yok. Trafik durumu, araç hızını aldıktan sonra, sabit hızla gitmeye müsait ise ancak o zaman tasarruf yapılabiliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1şahıs kullanıcısına yanıt
    Bence yokuş performansında sorun yok ama motor ısınmış olması şartıyla. Yeni çalıştırıldığında yokuşlarda bağırıyor ve yeteri kadar ivmelenmiyor. Sıksan da olmuyor yani. Eğer yokuşa devri iyi ayarlayarak girersen fişek gibi ilerleyebiliyorsun. Devri iyi ayarlamadan girersen motor sıcak olduğu durumlarda biraz gaza asılıp bağırtınca toparlayabiliyor. Yokuşu tırmanırken gazı artırınca hız artırılabiliyor. Hele ki sport moda alınca çok daha seri oluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bombar Dıman kullanıcısına yanıt
    Eski görünümünden ziyade, demek istediğim aslında sac kalitesi sanki biraz zayıf gibi.Yani kabaca nasıl denir?Tok bir havası yok.Ben, beyaz dışında çok renk göremediğim için aldığım dönemde,biraz rengine başlamıştım.Daha sonra gördümki aynı görüntü diğer renklerde de var. Umarım daha açıklayıcı olabilmişimdir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Davids41 D kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun, 4. maddeyi anlamakta zorluk çektim, aracınızın boyası metalik ise diğer beyazlar gibi görünmez, biraz daha krem rengine çalar, dışarıdan işçilik kıyaslaması yapmak istiyorsanız, kapı, bagaj kapağı, motor kaputu gibi bölgelerde sealer uygulamalarına, rotuşlarına bakmalasınız, üşenmeyin Honda civic, Peugeot gibi markalara bakın, aradaki farkı anlarsınız

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aracinin kasko policesini Sompo japana yaptirmistim. Bugun aracimi servise biraktiktan sonra hasar kaydi dosyasi acilir acilmaz sigorota bana rent a car'dan araç kiraladı. Bu kadar hizli ayni gun icinde beklemiyordum. Daha oncedende kaskomu sompo japana yaptirmistim. Kesinlikle tavsiye ederim. Fiyati diger sigortalardan daha uygun. Mini onarim vs de var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oasis99 O kullanıcısına yanıt
    Merhaba; Öncelikle geçmiş olsun, sana vuran aracın vinç olduğundan bahsetmişsin, eğer vinçse iş makinası sınıfına girer ve bunların trafiğe çıkmaları izne tabidir ve gerekli önlemleri almadan trafiğe çıkamazlar, eğer böyle bir durum varsa sen haklısındır, bu konuyu araştırın, hatta trafikten sorgulattırın, üsteleyin biraz suçu size yıkmasınlar.
  • Taş lekelerine karşı motor kaput filmi yaptıran var mı arkadaşlar aranızda. Biraz araştırdım reklamcıların yaptığı PVC folyo kesinlikle olmasın ,Poliürethan malzemeden olmalıymış. Bilindik markaların fiyatları epey tuzluca.Sizler yaptırdınız mı ya da gerekli görmüyor musunuz fikirlerinizi alabilir miyim. Haa birde seramik kaplama olayı varmış çizilmeye karşı koruyormuş onun için ne düşünüyorsunuz ?
  • 30000 de corolla nın ön arka balataları bitermi arkadaşlar?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mharununal

    30000 de corolla nın ön arka balataları bitermi arkadaşlar?

    Kullanıma bağlı biter. Devamlı hızlanıp duruyorsaniz çabuk biter. Motor freni kullanmiyorsaniz çabuk biter.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi günler arkadaşlar. 2016 corolla sahibi arkadaşım aracına lpg taktıracak karar veremedik. Hangi kitleri önerirsiniz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Anchowy61

    İyi günler arkadaşlar. 2016 corolla sahibi arkadaşım aracına lpg taktıracak karar veremedik. Hangi kitleri önerirsiniz?

    LandiRenzo hariç ne olursa olsun. LandiRenzo da enjektör 30.000 km. de bozuluyor. Tanesi 200 TL, toplam 800 TL. Siz ne yaparsanız yapın firma hata kabul etmiyor. Türkiye'de LPG kalitesi kötü diyor. Siz nereden yakıt alırsanız alın. Onlar kusuru size buluyor. Bayi ağı çok zayıf, olan yerler de çok üst düzey ustalar yok. İç Anadolu'da Ankara Şaşmaz OLGUN LPG'nin kalbi gibidir. İşi yapanlar 18- 20 yaşlarındaki gençler. Ona göre diğer firmaları, bayileri hesaplayın. Öyle tecrübeli bir usta yok işin başında . İlk montajı yapmayı iyi kötü öğrenmişler ama bir sorunla karşılaştığınız da çözüm bulacak tecrübe yok. LandiRenzo'nun bayi listesindeki bir çok firma sadece motaj yapıyor, tamir yok. örnek: Liste de Ankara'daki Fiat bayisi de vardı. Gittim. Tamire biz bakmıyoruz dedi.

    Ya biraz daha para verip Keihin enjektör (240.000 km'yi aşkın süre çalışabilir) olan seriden Prins LPG kiti ya da ucuz olsun diyorsanız Atiker GOLD Lpg kiti. En azından yedek parça ucuz. Bayi sayısı fazla. Dolayısıyla seçenek çok.

    Not: PRİNS'in ucuz serilerindeki enjektör kalitesini bilmiyorum.

    Bildiğim kadarı ile , Keihin enjektör Toyota'nın orijinal benzin enjektör hızına en yakın marka.

    Hatta hatırlayamadığım bir yerde, bir yazı okumuştum: "Toyota'nın orijinal benzin enjektörlerini de Keihin firması üretiyor." diye. Ama bunu araştırmak gerek. Kesin doğruluğunu bilmiyorum.

    Şurada bilgi var: http://www.prins.com.tr/keihin-enjektorleri



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sky_lark -- 29 Nisan 2017; 11:51:38 >




  • cLk kullanıcısına yanıt
    Motor freni nedir. Dizel otomotik 2014 var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Suleyman7272 S kullanıcısına yanıt
    Manüel viteste yavaşlamak gerektiğinde vitesi bir küçültünce motor aracı yavaşlatır. Otomatigi bilmiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Suleyman7272

    Motor freni nedir. Dizel otomotik 2014 var

    Makul devirler içerisinde kulakçık ya da vites kolu üzerinden vitesi küçülterek frene basmadan yavaşlayabilirsiniz. Buna motor freni denir. benim sık başvurduğum bir yöntemdir. Mesela ışıklara yaklaşırken direkt frene basıp yavaşlamak yerine vites küçülte küçülte yavaşlar frene basmayı en sona bırakırım. böyle yaptığımda pek çok kez ışıklarda beklemekten de kurtulabiliyorum. Hem balatalarınızın ömrü uzar hem de küçültme esnasında gaza basmadığınızda motora mazot-benzin vb. gitmediği için. yakıt tasarrufu sağlamış olursunuz. yokuş aşağı inişlerde frene bastığınızda şanzıman bunu otomatik olarak yapar. Motor sesinden anlarsınız zaten.
  • 2016 advance navigasyon uzun nasıl fall hale getirebilirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MAVİ0967 kullanıcısına yanıt
    Tesk. Ruhsatta vinç kamyon yazıyor. Trafiğe cikma izninin olduğunu tahmin ediyorum. Patronu bu caddeden niye geldin diye ona çıksmıştı. Belki o guzergahta olmamasi gerekiyordu. Trafikten ogrenmeye calisacagim. Adam aracin basina vatandaşlar birikince farkina varmadan vukuatli oldugunu itiraf etti. Bu arabanin hep burasina vuruyorlar dedi. Vuruyorlar dedigi taraftan 2-3 kere kornaya bastim insan en azindan durup bekler. Yanibasindaki bir aractan korrnayi duyuyor ama umursamiyor. Artik kamyonlarin yanindan gecerken cok daha dikkatli olacagim. Gelen mala gelsin Allah'tan ucuz atlattik.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anchowy61 A kullanıcısına yanıt
    Ben landirenzo öneririm. Yetkili servis onaylı bir marka.9000 km de lpg takılmış şu an 48 binde Aracım hiç sıkıntı yok çok şükür. Arıza lambası yakmayan sorunsuz bir kit

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 14951496149714981499
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.