Şimdi Ara

Yeni Tip Ehliyetim Geldi, (Detaylar İçerde) (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
821
Cevap
34
Favori
148.263
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ben aile hekiminden rapor aldım fakat ehliyetimde gözlük veya lens yazdığı için polis memuru kabul etmedi. Aile hekimi sağlam diyor , polis memuru sağlam değilsin diyor. :) Mecburen para verip özelden göz muayenesi ile birlikte rapor aldım . Anca o koşturmaca içinde nüfus cüzdanı fotokopimi memura vermeyi unutmuşum o da sormadı. İnşallah bir sorun çıkmaz.Bu arada Akbank her iki ücreti 13+2 TL.yi kabul ediyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umutbaran -- 18 Şubat 2016; 19:53:31 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: [escobar]


    quote:

    Orijinalden alıntı: Viper36

    quote:

    Orijinalden alıntı: [escobar]

    Arkadaşlar benim 2002 senesinden B sınıfı ehliyetim vardı.
    Ben yeni motorsiklet ehliyeti için sınava girdim ve geçtim. Randevu aldım bu cumaya.

    Harç bedelleri ne kadar olacak acaba benim yatıracağım ve nereye yatırılacak ? Bilgi verebilirseniz sevinirim.

    108 TL + 20 TL kart bedeli
    133 küsür a sınıfı harcı.

    Hepsini tek alan banka var mi

    İnternette bankaların listesi vardı. şimdi şu banka dersem yanlış yönlerdirmiş olurum :) :)

    25 Ocakta başvurduğum ehliyetim bugün geldi fakat anlamadığım birşey var. 2010 yılında b sınıfı ehliyeti almıştım ve yenilerken a2 dosyasını verip a+ b olarak yenilettim. B sınıfındaki otomobil minibüs kamnoyet kısmında minibüs D1 olarak geçiyor ve 2021 son ama kamnoyet sınıfını göremedim. B nin kendi içinde mi yoksa sınıf mı değişti ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Viper36 -- 18 Şubat 2016; 19:43:19 >




  • Kart ücreti olan 128 TL'yi nereye yatıracağız?
  • Oyun parklarında günlük çıkarılan plastik ve ince yapılı kartlar gibi olmuş :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ruhumun kullanıcısına yanıt
    En iyisi yapmışsınız Hocam, devlette hem çok pahalı hemde bir dünya sıra var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ankara;
    8 Şubat başvuru,
    18 Şubat sms,
    19 Şubat teslim edildi.

    Darısı başınıza arkadaşlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her şey tamamdı trafiğe gittim o kadar sıra bekledim. Nihayet sıra bana geldi. Memur saglik ocağı raporu yanlış vermiş dedi. Nesi yanlış dedim 1 sınıf sürücü olur gibi bir ibare var dedi. O zaman sadece otomobil olarak ehliyet çıkar panelvan transit felan kullanamassın dedi. Doktor o ibareyi çizip kaşelesin gelin dedi. Lanet olsun dedim çıktım.
    Doktor acaba E Sınıfı yazsa bunlar bana e sınıfını da dahil edecekler mi. Allahın belasi mevcut ehliyetim neyi kapsiyorsa onu yapın doktor da saglikli raporu vermis daha neyi karistiriyorsunuz. saçmalık yani. Raporda dikkatli olun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • _Saint_ kullanıcısına yanıt
    Bende de ayni sorun oldu duzelttirdim, ehliyetim C-A2 'di doktor Ikinci gurubu isaretlemis polis bu sekilde sadece agir vasita ehliyetin olur A2'yi kaybedersin motorsiklet kullanamazsin dedi bende doktorlara tekrar dolastim ayni kagida birinci grubuda isaretleyip Not dustuler C ve A2 sinif ehliyet icin uygundur yazdilar 3 ayri doktor kaseledi ve imzaladi yeniden trafik subeye gittim bu sefer kabul ettiler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tatli45 -- 20 Şubat 2016; 16:1:35 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ehliyetin arka yüzünün sol alt bölümünde bulunan 12 numaralı hane eski tip ehliyetlerde bulunan "kullandığı cihaz ve protezler" bölümünü ifade ediyor peki "14" numaralı hane neyi ifade ediyor bilgisi olan var mı?

    Yeni tip ehliyet alan arkadaşlarımın hepsinde bu bölüm boş olduğu icin merak ettim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim anlamadığım konu şu arkadaşlar bende bugün sağlık raporu aldım özel hastaneden tek doktor baktı kağıdı imzladı "sürücü olabilir" kısmını işaretledi "uzman tabip muayenesi gerekiri" boş bıraktı. Sizleri uzman tabip muayenesi gerekiri işaretlediği için mi formun orta kısmı dolduruldu yani birinci grup ikinci grup vs. Uzman tabip/Tabipler kısmı bende de B+A2 var dediğiniz gibi doktor sağlık raporu verir Ehliyet Dosyamda ne var ise ehliyet onu kapsamaz mı? B+A2 gibi benmi yanlış yanlıyorum sizi aile hekimi mi uzmana sevk etti?
  • seas79 kullanıcısına yanıt
    Hocam senin b-a2 ikiside birinci gruba giriyor ancak c-a2 ve e-a2 ler ise hem Birinci grup hemde ikinci gruba dahil oluyor , ben ilk saglik ocagina gittim aile hekiminden saglik raporu talep ettim bana direkt soyledigi saglik bakanligindan yeni bir yazisma geldi ve artik ben veremiyorum dedi beni goz, kbb ve dahiliye olmak uzere 3 ayri poliklinikdeki uzman doktorlara yonlendirdi, bende gittim ozel hastaneden aldim, yani kurula falan sevk etmedi, ben hic saglik ocagina gitmemis olsaydim direkt ozel hastanenin birisinden tek hekimden belki alabilirdim ama oldu artik bir kere, 5 sene sonra C sinifi yetkisi bitince direkt özel hastanenin birinden sansimi denerim, ilk defa saglik raporu alacaklar icin burdan uyaralim saglik ocagina hic gitmeyin kulagi tersden tutmayin yol cok uzuyor, farkli branslar surpriz olarak karsiniza cikabiliyor, norolojiye, uyku apnesi testine , kardilojiye, fizik tedaviye bile sevk yazilanlar var, en guzeli saglik raporunun ciktisini alin ( ilk sayfada linki mevcut) formu doldurun fotografi yapistirin o kagitla ozel bir hastaneye gidin tek hekimden alin ve cikin, onemli hatirlatma agir vasita ve A2 ehliyetiniz varsa formdaki birinci grup ve ikinci grup seceneginin ikisinide isaretlesin doktor ve aciklamaya not dussun c-e / A2 surucu belgesi alabilir diye, polis killik yapiyor benim basima geldi cunku c-a2 ehliyetim vardi doktor ikinci secenegi isaretledi ikinci grup surucu olabilir yazdi raporu polise goturdugumde sende a2'de varmis bu raporla sadece agir vasita ve otomobil kullanirsin motorsiklet yetkisi A2 'yi veremeyiz dedi, bende diklendim en zor ikinci grubu doktor verdi sen bu kagidi nasil kabul etmezsin desemde solugu tekrar doktorlari bulmak oldu birinci grubuda isaretletip aciklama dusurtturdum birinci ve ikinci grup c-A2 surucu belgesi uygundur alabilir diye, Not: kurula sevk edilenlerde var, tekerlekli sandalye ile kullananlar, tek gozu gorme yetenegi azalip zor gorenler, epilepsi hastalarinin bazi sag yada sol elleri hassasiyeti dogustan dusuk olanlar, ayagi sekenler, bacagin bazisi kisa olanlar, protezi vs gibi durumu kritik olanlar sadece kurul toplanip karar verebiliyor, Durum bu sekil farkli sorulariniz olursa cekinmeden yazin, biz cok ugrastik siz ugrasmayin gayemiz bu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tatli45 -- 21 Şubat 2016; 8:28:44 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • tatli45 T kullanıcısına yanıt
    Saol hocam bu sabah başvurdum sorun yok...
  • seas79 kullanıcısına yanıt
    Hayırlısı olsun

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bugun verdim gerekli belgeleri bakalim ne zaman teslim alacagiz bu arada son imzayi cizgi disina tasirdim diye memure hanim kufur eder bir bakis atti siz siz olun tasirmayin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: engin_er_26

    quote:

    Orijinalden alıntı: f@ithline

    Hocam bu yanlis dusunce, bakin bakanligi verdigi kararname var tek hekim verebilir seklinde. Aile hekimleri verebilir yani ama sorumluluk almamak icin kolay yolu seciyorlar bu hic etik degil. Bu sayilan testlerin cogu hekim gerekli gorurse yapilmasini istemesi gereken testler. Oysaki beni hic muayene bile etmedi. Fiziksel bir kusuru olmayan hastayi fizik tedaviye niye yollarsin? 2 uni mezunu bana iq testinden bahsediyor Uyku apsesi testi diyor yapan hastane bir elin parmagini gecmez tum gece cihaza bagli sekilde uyumaniz lazim bu test icin gerekli hastalar bile yillarca sira bekliyor vu testi yaptirmak icin 30m ehliyet sahibine nasil yaptiracaklar bu testi? Yani yeterince iyi duzenlenmemis bir durum soz konusu ama asil suclu mesleki etige sahip olmayan aile hekimleridir. Nitekim benimkini heryere sikayet ettim ugrassin dursun

    e-Nabızda hangi dr. gittiğiniz, hangi ilaçları kullandığınız hepsi görünüyor, dr. rapor verirken orayı kontrol ediyor ve eğer kullandığınız ilaçlar ve geçirdiğiniz ilaçlardan dolayı bir şeyler sezerse o zaman hastaneye gönderiyorlar.

    hocam e-nabız'a e-devlet kapısından girdiğimizde hastane ziyaretlerim kısmından ilgili muayeneyi silebiliyoruz. Bunu silsek bile aile hekimi veya doktorlar vs görebilir mi ? ayrıca seçeneklerde muayene olduğum doktor görmesin asm doktorum görmesin seçenekleri mevcut. bu ayarlamayı yapsak bile görebilirler mi ? 10 günlüğüne kullandığım ilaç için az daha alamıyordum sağlık raporunu ondan sordum :)




  • Viper36 kullanıcısına yanıt
    Görüyor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • tatli45 T kullanıcısına yanıt
    Saol hocam...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Viper36 kullanıcısına yanıt
    E nabız sisteminde sana verilen ilaçlar yazılan gözlük kan analizleri yapılan tedavi çekilen röntgen aklına ne geliyorsa herşey kayıtlı sen silsen bile veri tabanında kayıtlı doktorlar hepsi sağlık ocağı yada hastane farketmiyor sistemden görebiliyorlar, ancak asm yerine özel bir hastaneye git doktor sistemi açıp hiç bakmıyor geçmişe direkt veriyor, asm doktorları iyice gıcık olmuş açıyor bakıyor sen en son 2 sene önce gelmişsin ne bileyim sağlam olup olmadığını diyip hastaneye sevk ediyor uğraşmaya değmez asmlerde boşuna zaman kaybı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tatli45 -- 22 Şubat 2016; 23:24:40 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • en sonunda ehliyetim geldi. hele şükür tam 26 gün sürdü !

    vizem bile ehliyetten çok önce çıktı. artık rahatça yunanistana ve bulgaristana gidebilirim.

    Not: acaba yunan veya bulgar bu yeni ehliyete de sorun çıkartırmı emin değilim :) yalnız ehliyeti çok ince ve kalitesiz malzemeden yapmışlar. Dikkat edilmezse hemen kırılabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tatli45

    Aile hekimine bu saatten sonra gidilmez hiç birisi sorumluluk alıpda direkt sen sağlamsın al imzaladım kaşeledim hayırlı olsun diyemiyor, bende gayet genç ve sağlıklı birisi olarak aile hekimi bana göz,kbb ve dahiliyeye sevk yazdı, gittim özelden aldım, bence direkt sağlık raporu kağıdının çıktısını alıp bir fotoğraf yapıştırıp özel bir hastaneye gitmek, zaten dahiliyeden geçtinmi geriye birşey kalmıyor adam kaşeleyip uygundur raporunu veriyor

    Aşağıda linkdeki habere konu olan olay tamamen doğru

    http://www.ahaber.com.tr/ekonomi/2016/02/10/yeni-ehliyet-225-lira-1455082642

    Sonuç olarak trafik özel hastahaneden gelen raporu kabul ediyor mu?




  • 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.