Şimdi Ara

Yeni Stüdyo için DSLR önerisi gerekiyor arkadaşlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.186
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • değerli dh üyeleri
    hepinizin görüşleri benim için çok önemli
    İşsiz bir arkadaşım, yardımlarla ve sosyal yardımlaşma projesi ile bir fotoğraf stüdyosu açacak
    Küçük bi ilçede az bi kazançla geçinmeye çalışacak. vesikalık çekecek ve arasıra da düğün tören vb. işlere gidecek.

    Digital Fotoğraf işinde pek bir bilgisi yok zamanla öğrenecek
    benden DSLR body ve lens bulmamı istedi tercihimiz 2.el ve bütçemiz çok kısıtlı 1200 tl yi geçemiyoruz
    malum diğer masraflar yüzünden ama bu miktarlara da güzel makinalar var
    aklıma hemen PENTAX K10D geliyor mesela stüdyo için
    ama lens konusunda bende bişey diyemiyorum. mesela K10D ilk aşamada kit lensi ile veya pentax 50-200 ile iş görür mü?

    önerilerinizi bekliyorum. dediğim gibi bütçemiz kısıtlı.
    şimdiden çok teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yakamoz40 -- 5 Nisan 2010; 15:01:39 >







  • pentax turkey e de aynı konuyu açarsanız daha hızlı cevaplar alabilirsiniz.. Şahsen çok fazla pentax kullanma şansım olmadı ama vesikalık olayında üzeceğini sanmam. düğünde de güzel bir flash la üstesinden gelebilir. ben açık alanda fuji s6500 le düğün fotoları çekerken biraz zorlanıyordum fakat iç mekanda flash gücünü yükselterek günü kurtaracak kareler yakalıyordum. Diğer arkadaşlar daha da yardımcı olacaklardır
  • 50-200 bence çok dar gelecektir, stüdyoda tepe flaşına gerek kalmasa da gideceği düğünlerde kesinlikle bir tepe flaşına sahip olmalıdır diye düşünüyorum.
  • Arkadaş 50-200 ün yanında kit lenste alıcak. Bence yeterli olur ancak tepe flaşı şart. Ben kapalı mekanda s5700 ilede nişan çekimi yapmıştım mecburiyetten. Gayet güzel sonuçlar aldım diyebilirim ama oda bir yere kadar yetersiz kaldığı noktalar oldu tabi ki. Düğün çekimi çok önemli olduğu için kareler heba olmamalı. Sonuçta birkere çekme imkanın var insanlar bir defa evleniyorlar bu yüzdende ne kadar iyi çekerseniz o kdar iyi olur. Yapacağınız işte eğer güzel çekimler elde edemezseniz ufak yerde milletin diline dolanmak kadar kötü birşey yoktur ve bu dükkanı kapatmanıza bile neden olabilir. bu yüzden tepe flaşıyla çekimlerinizi daha kaliteli olmasını sağlayabilirsiniz. Başlangıç için ekipmanlar iyi. Ki ben arkadaşın stüdyosunda d300+28-80mm, düğün çekimlerindede d80-18-135 mm ile çekim yapıyorum. dış mekan çekimlerimizde sb600 ve sb800 tepe flaşı kullanıyoruz. Ki 18-135 mm çok ahım şahım bir kalitede lens değil. Ama fazlasıyla işimizi görüyor. Pentaxın kitleriyle sorun yaşamazsınız ama ilerde sabit diyaframlı lens edinirseniz fena olmaz. Hem stüdyo hem diğer çekimler için daha iyi çalışma ortamı sunar sabit diyaframlı lens. Diğer arkadaşlarda yardımcı olacaklardır. Stüdyo kurmak biraz pahalı doğrusu. Ama dediğim gibi k10 d sizi pişman etmez bu konuda. Gerisi lenslere kalıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi agules -- 5 Nisan 2010; 15:36:37 >




  • 18-55 i de alacaksa o zaman tamam, bu arada arkadaşınız sadece dijital fotoğrafçılıkta mı yeni yani eskiden slr kullanmış mı?
    Sıfırdan böyle bir işe kalkışmak çok riskli geldi o yüzden soruyorum lütfen yanlış anlamayın.

    Düzeltme: İmla.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi djinn_inc -- 5 Nisan 2010; 15:52:33 >
  • arkadaşım diğitalde yeni
    birkaç ay çırak olarak çalışmışlığı var elbette
    ilginize teşekkürler.
  • bütçe dar olduğu için k100d süper + 18-55 + 50-200 ve iyi bir flash alınabilir bence
  • valla bu zamanda fotoğraf stüdyosu kurmak pek iş değil gibime geliyor.. zira eski tadı tuzu yok.. ama arkadşaının tercihidir.. neyse..

    ben canon 40d+sigma 17-70 öneririm.. bütçeni biraz aşabilir ama yapacak birşey yok.. onun haricinde pentax kx,canon 450d de iyi bir lensle ki 17-70 sigma olabilir yine işinizi çok rahatlıkla görecektir.. 55-200 gibi bir lens için biraz uzunca bir stüdyo gerekir.. bunu unutmayın.. ama genede tercih sizin.. hayırlısı olsun.. şimdiden bol kazançlar..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: photo_canon1

    valla bu zamanda fotoğraf stüdyosu kurmak pek iş değil gibime geliyor.. zira eski tadı tuzu yok.. ama arkadşaının tercihidir.. neyse..

    ben canon 40d+sigma 17-70 öneririm.. bütçeni biraz aşabilir ama yapacak birşey yok.. onun haricinde pentax kx,canon 450d de iyi bir lensle ki 17-70 sigma olabilir yine işinizi çok rahatlıkla görecektir.. 55-200 gibi bir lens için biraz uzunca bir stüdyo gerekir.. bunu unutmayın.. ama genede tercih sizin.. hayırlısı olsun.. şimdiden bol kazançlar..


    hocam bilgiler için teşekkürler haklısın bu zamnda zor ama işsizlik işte,
    hem ilçede hiç fotoğrafçı yok bundan yararlanmayı düşündü arkadaş. Küçük bi yer önceden bi dükkan vardı o arkadaş da vefat etti
    fotoğraf stüdyosu olmayan bi yer bunun avantajı ile eh işte geçinecek kadar bi kazancı olur heralde.




  • K10D güzel tercih, ama kit lens tavsiye etmem. 55-200 zaten gereksiz bence.
    Tamron 28-75mm gibi bir aralık daha uygun olur. Tabi bütçe yeterli değilse mecburen kit lensle başlayıp daha sonra değişiklik yapabilir. Ama dediğim gibi 55-200 stüdyo objektifi değil.
    Tepe flaş düğünler için gerekli olacaktır.
  • Eğer fotoğrafçı yoksa ilçede, geçinecek kadar kazanç sağlar. ama sadece vesikalığa yönelmesin artık stüdyo çekiminde eskisi gibi para yok, eğer büyük firmalarla anlaşmayıp model, ürün çekimi yapmayacaksınız .

    Düğün çekimlerine de ağırlık verirse iyi olur. örneğin belediyenin düğün salonunun fotoğraf işlerini alabilir. Eğer varsa belediyenin düğün salonunu kiralayıp kendi işletebilir. Bir video kamerada edinirse düğün çekimleri için fena olmaz. Ama başlangıç için yeterli gelecektir ekipmanlar. 55-200 ü pek bu tür çekimlerde kullanacağınızı sanmıyorum özelliklede stüdyo için. Gerekte yok zaten. Sonuçta dış mekandada çekim yapsanız gizli bir çekim yapmayacaksınız çekeceğiniz kimsenin yanına gidip istediğiniz kimseyi çekebilirsiniz. uzaktan çekmenize gerek kalmaz. Yada body alıp daha kaliteli bir lens alınabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi agules -- 5 Nisan 2010; 16:17:48 >




  • bende satılılık fuji s3 var
  • fiyatı 1500 lira düşünürsen yardımcı oluruz
  • objektif 28-70 nikon nikon objektiflerle uyumlu calışıyor fuji s3 zaten nikona yaptırmışlar s3 leri
  • 800 civarına bir D80 bulup üzerinede yine ikinci el nikon 24-85 f2.8-4 sanırım en iyi çözüm olur lens le 1400 ü geçmez sanırım.
  • en sonunda arkadas ıcın neye karar verıp aldınız (meraktan hortlattıgım ıcın ozur dılerım )
  • duğun dernek çekecekse, lensten daha önemli olan şey tepe flashıdır. iç mekan ve ışığın yetersiz olduğu her yerde tepe flashı çok fark yaratmakta. heleki insan çekiminde zorunluluk
    tabi 100-200 tl lik flashlarında profesyonel birini idare ediceğini zanetmem. sağlam ve p-ttl bir flash almak gerekecek tabi pentaxsa. butçenizi zorlamanız gerekecek gibi.
    50-200 duğunde yada studyoda pek işi yaramiyacaktır. onun yerine flasha para ayırın
    mesela k10d+lens+flash
  • quote:

    önceden bi dükkan vardı o arkadaş da vefat etti


    Öncelikle bu cümleniz üzerine akılcı bir eylem mi düşünmek gerekli gerçekten.


    Ankara'da geçen sene pasaport için fotoğraf çektirmem gerekti ve stüdyoda dslr-like bi makine ve fotoselli ampul flaşları görünce şaşırdım. Açık konuşmak gerekirse ufak bir yerde stüdyo için bu parayla gayet güzel işler yapılabilir diye düşünüyorum artık; kısıtlı bütçe ile yeterli bir stüdyo ekipmanı yaratabilirsiniz. Marka/model önermesi yapmicam fakat size önerim her taşı gediğine amacına doğru yerleştirmeniz olacaktır. Stüdyoya kullanılcak ışık sisteminden tutun hitap edeceğiniz müşteriye, mekana göre bir yatırım yapın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.