Şimdi Ara

Yeni SSD ekledikten sonra bilgisayar açılmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
205
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri
  • Son Yorum 4 yıl
  • Cevaplayan Üyeler 2
  • Konu Sahibinin Yazdıkları 2
  • Ortalama Mesaj Aralığı 1 saat 50 dakika
  • Son 1 Saatteki Mesajlar 1
  • Konuya En Çok Yazanlar
  • dodobir (2 mesaj) zeki1981 (2 mesaj)
  • Konuya Yazanların Platform Dağılımı
  • Masaüstü (2 mesaj) Mobil (2 mesaj)
  • @
0 oy
Öne Çıkar
Giriş
Mesaj
  • Garip bir sorunla karşı karşıyayım arkadaşlar. Ssd yüklü güçlü bir sisteme sahibim, bu sisteme geçenlerde aldığım samsung 860 evo 1tb ssd’yi eklemek istedim. Anakarta bağlamak için fazladan data kablom vardı fakat güç vermek için boşta sata kablom yoktu, ben de şu iki kabloyu aldım:https://www.amazon.com/gp/aw/d/B0086OGN9E/ref=ppx_yo_mob_b_post_ship_o0_img?ie=UTF8&psc=1
    https://www.hepsiburada.com/zoomex-ss-1050-15-pin-sata-to-6-pin-ekran-karti-power-anakart-guc-kablosu-p-HBV00000F3EQO?magaza=Hepsiburada

    Bu iki kabloyu birbirine bağlayıp bir ucunu ssd’ye, 6 pinli diğer ucunu da psu’ya bağladım. Bu basit işlemi yaptıktan sonra bilgisayar hiçbir şekilde çalışmaz oldu, bilgisayar güç tuşuna basınca hiçbir tepki vermiyor. Taktığım kabloların hepsini söktüm gene çalışmadı. Ben de eksen bilgisayara götürdüm, anakart bozulmuş dediler. Garantisi olduğu için yenisi takıldı ve bilgisayarı çalışır vaziyette bana teslim ettiler. yeni aldığım ssd’yi de bağladıklarını söylediler. Fakat eve döndüğümde bilgisayarı açınca yeni ssd’nin algılanmadığını gördüm ve bilgisayarı açınca sadece data kablosunun anakarta bağlı olduğunu gördüm, gücünü bağlamayı unutmuşlardı. Ben de ssd’ye güç vermek için altı pinli sata kablosunu gene psu’ya bağladım ve güç tuşuna basınca gene ölü bir bilgisayarla baş başa kaldım. Hiçbir tepki yok bilgisayarda. Dediğim gibi tek yaptığım şey psuya sata bağlamak oldu. Kabloyu tekrar sökmek dediğim gibi durumu çözmüyor. Kafayı yemek üzereyim. Yarın gene eksen’e gideceğim ama sorun hakkında bir fikri olan varsa paylaşırsa çok sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



    |
    |




  • taktığın kablo sıkıntılı olabilr ve psu nun kısa devre koruması devreye giriyor olabilir.

    taktığın kabloyu çıkar.
    sonra elektrik bağlantısını ve psu nun sistemdeki tüm bağlantılarını çek.
    10 dk bekle ve sonradan kapanmasına neden olan kablo hariç sisteme bağlanan kabloları geri tak ve sistemi çalıştır.
  • ayrıca nasıl bi sistemin varki psu da ikinci satayı bağlayacak bi güç soketi daha yok?
    benim psu 10 yıllık benimkinde 15 tane var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeki1981 -- 6 Ocak 2019; 18:6:21 >
  • Denedim ama olmadı, tavsiye için teşekkür ederim.(hoş anakarta bağlanan güç kablosunu çıkarmadan denedim, acemiyim ve o kabloyu sökmek anakarttan zor geldi, bilgisayara hasar vermek istemedim çıkarmaya zorlarken, diğer güç kablolarını söktüm ama) psu’da yerim var zaten. Sadece hdd, ssdlere güç veren sata splitter kablosunda yerim kalmamıştı, onun için ondan bir tane daha alıp ( ilk yazımdaki linkte siyah olan kablo)ona psu’dan güç vermek için de kısa bir uzatma kablosu aldıydım 6 pinli. Bilgisayar toplama konusunda sınırlı bilgim var o yüzden yanlış bir sata kablosu alıp sisteme kısa devre yaptırıyorum belki de, bilemedim. Sadece tek bir sata kablosunu taktıktan sonra psu’ya, bilgisayarın tek bir tepki bile vermemesi garip ve bu ikinci kere oluyor. Yarın senin anakart öldü demezler umarım bana gene eksen’den. Korkum o. Ama anakarta dokunmadım bile. Garip bir durum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.