Şimdi Ara

YENİ SKODA SUPERB 2015-2016 ANA KONU (2016 Türkiye Yılın Otomobili) (307. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.774
Cevap
118
Favori
477.601
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 305306307308309
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: harunresitz


    quote:

    Orijinalden alıntı: beyinsis


    quote:

    Orijinalden alıntı: harunresitz

    quote:

    Orijinalden alıntı: RoLaN

    quote:

    Orijinalden alıntı: harunresitz


    quote:

    Orijinalden alıntı: namre3kutuk

    %15 aşağı satmaya kalksa 160 gibi bir rakam yapar. Bence düşük. 165 - 170 civarı bir fiyat uygundur.

    Arkadaş bir de % 20 den bahsetmiş. Sanki önden kaza yapmışız da kazalı araç satıyoruz. Aracın bedeli 185.000 olsa %20si 37.000 yapar, yani arkadaş diyor ki yeni aldığın 1,5 aylık arabanı 148.000 liraya sat. Millet 3 yaşındaki aracını o paraya veriyor.

    1- Anahtar vurulan aracin fiyati %15 düşer.

    2- adam fiyatını bilmedigini iddia ettiği araci kaca satmasi gerektigi hakkında fikir soruyor.

    3- ben fikrimi soyleyince de hemen itiraz ediyor.aslinda bir fikri varmış.

    4- 60 bin tl lik aracin fiyati 8/9 bin tl düşer.onu alan adam bin iki bin tl hesabı yapar.ölçüp biçer 0 alacagima 5 bin tl eksik verip şunu alayim der.ama 180 bin tl lik araci alan adam kayda değer bir indirim olmazsa 10 bin tl eksiğine şunu alayim demez.10 bin fazla verip 0 alır.dolayısıyla 180 binlik 3/5 aylik bir arac en az 160 bin değilse almaz.bu genelde bu sınıf araclarda her zaman böyledir.
    Kaldı ki ben de %15 aşağısına rahat satarsınız demişim.



    Begenirsiniz beğenmezsiniz ben böyle biliyorum.

    Turkiyede son yillarda bu isler oyle olmuyor, kim demis anahtar vurulan araba yuzde 15 deger kaybeder diye. Millet illardir bazi marka araclarda kar ederek satiyor.

    Ustelik cok satilan ve showroomlarda olmayan bir aractan bahsediyoruz. Acin sahibindeni bakin bakalim henuz 3-5bin km de olup da sizin dediğiniz sekilde olan ilan sayisi ortalamanin yuzde kaci? Elbette fikrimiz var cok sukur Allah akil vermis ve muhendis olmusuz yetmemis isletme okuyup yan dal yapmisiz, fikriniz mantikli olsa bende diger arkadasta fikrinize katilirdik... Fikir bekleyerek o mesaji yazdim ama yuzde 15-20gibi absurt bir mesaji da hic beklemiyordum.
    Siteyi acip bakmayi herkes bilir, onemli olan sitedeki fiyatla gercek fiyat arasindaki fark nedir onun icin bursda fiyat sordum. Sirket sahibiyim yil sonunda 4 ayri markadan arac aldim hic birisi sitelerindeki fiyattan vermedi hepsi kendince farkli indirimler yapti.

    :))simdi sahibinden de baktim 1.6 tdi prestige paket 2017 model kilometresi 6000 altinda olan en ucuz ilan 169.500 ne yazik ki hic birisi sizinle ayni fikirde degil.

    kar edip satma sadece bir şehir efsanesi. firmalar güzel kampanyalar yapıyor. ben golf'ümü böyle bir kampanyadan iyi bir indirimle aldım. 10bin tl için şahsen 500km'de bile olsa 2. el almam. 2. el riskine gireceksem buna değmeli.

    Yok hocam şehir efsanesi değil, bu örnekler çevremizde çok fazla. Bir önceki aracım F30'u da 60.000 km kullanıp aldığım fiyattan daha yukarıda bir rakama sattım. Bundan tam tersi 3-5 yıl öncelerde ise normal olarak aldığımız fiyatların altında araç satıyorduk fakat son yıllarda artan araç fiyatları ile birlikte ikinci el fiyatlarının da artmasından dolayı genel olarak herkes karla satmaya başladı.

    benim golf'ü 2 sene önce 64'e aldım. şimdi 80 ediyor. şimdi kar mı etmiş oluyorum? reel bazda hiçbir araçtan kar edilemez.
  • selamlar

    superb e hayalet ekran gelecek mi?
  • baxu B kullanıcısına yanıt
    kesin bilgi olduğunu sanmıyorum ama makyajla prestij pakete standart gelir bence . Daha sonra style pakete de standart gelir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Skoda Cenevre’ye çok sayıda güncellenen model ve gelecek vizyonu ile geliyor...

    Ototeknikveri 23 Şubat 2018 01:10

    Kaynak:https://www.ototeknikveri.com/haber/12063/skoda-cenevre-ye-cok-sayida-guncellenen-model-ve-gelecek-vizyonu-ile-geliyor


    Çek otomobil üreticisi Skoda 2018 Cenevre Uluslararası Otomobil Fuarı’nda çok sayıda güncellenen modelini sergileyecek. Sergide spot ışıkları Skoda Vision X tasarım çalışmasının dünya prömiyerine tutulacak.

    Kapsamlı bir güncellemeden geçen Skoda Fabia da fuarda tanıtılacak modellerden birisi olacak. Yeni Skoda Kodiaq L&K SUV Cenevre’de ilk kez kamuoyunun karşısına çıkacak. Skoda Superb ise yeni 2.0 litre TSI benzinli motor ve 7 vitesli DSG şanzıman ile boy gösterecek. Öte yandan, Skoda Octavia RS Challenge Plus paketi ile geliyor. Tüm direkt enjeksiyonlu benzinli motorlar artık partikül filtresiyle birlikte sunulurken, Octavia, Kodiaq ve Superb model serilerine eklenen dijital kontrol paneli de tanıtılacak.



    8 – 18 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek bu yılki Cenevre Uluslararası Otomobil Fuarı’nda Skoda standının odak noktası İnovasyon Tüneli olacak. Burada detaylı ve interaktif ekranlar aracılığı ile ziyaretçiler Vision X konsepti hakkında bilgilendirilecek. Tünelin sağ tarafında akıllı çözümler görüntülenecek. Bir hikaye aracılığı ile Skoda Auto DigiLab uygulamaları ve diğer yenilikler hakkında bilgi almak mümkün olacak. Diğer tarafta ise taşıtların üretiminde kullanılan materyaller gösterilecek. İç kabin yüzeylerinin tasarımı ve kullanılan yüksek kaliteli bileşenler de tanıtılacak. Dış cephelerde kullanılan materyaller İnovasyon Tüneli’nde çeşitli şekillerde deneyimlenebilecek. Ek olarak, Skoda ziyaretçileri markanın bağlantı ve mobilite servislerini tanıma fırsatı da bulacak. Tünelin sonunda ise ekranlar ve tabletlerle ziyaretçiler Vision X konseptini interaktif şekilde tanıyabilecek.

    Skoda Vision X

    Duygusal açıdan zengin konsept otootivde sürdürülebilirlik ve kıvraklığa odaklanıyor. Modern crossover vizyonunun yanı sıra, Çek otomobil üreticisi bu konseptle başarılı SUV ailesinin üçüncü üyesinin önizlemesini de sunuyor. Konsept markanın SUV’lerde kullanılan tipik tasarım dilini farklı bir segmente de aktarıyor.

    Vision X aynı zamanda geleneksel Bohemya cam sanatından esinlenen kristal tasarım aksanları kullanıyor. Büyük dokunmatik ekran yeni ve multimedya ve bağlanabilirlik için farklı bir işletim konsepti sunuyor. Hibrit sürüş konsepti de yine inovatif bir yaklaşıma sahip. Hibrit sistemde CNG’li (sıkıştırılmış doğal gaz) dört silindirli turbo motor ile elektrikli motor bulunuyor. Bu sayede düşük yakıt tüketimi ve düşük emisyon elde ediliyor.

    Skoda Fabia

    Küçük otomobil segmentinde çok satan bir model olan Fabia yeni özelliklerle kapsamlı şekilde güncellendi. Ön ve arka kısımlarda modifiye edilmiş tasarım hem şık hem de dinamik ve modern bir görünüm sunuyor. Ek olarak, LED farlar ve LED arka lambalar modelde ilk kez yer alıyor.

    İç kabinde yeni tasarlanan kontrol paneli ve koltuklar ortama taze bir hava katıyor. Kabindeki sürüş yardım sistemleri ve “Simply Clever” çözümler de genişletilmiş. Skoda Fabia ve Skoda Fabia Combi artık atak ve verimli motorlardan güç alacak. Model, güç çıkışları 60 – 100 PS arasında değişen dört motor seçeneğiyle geliyor.

    Skoda Kodiaq L&K

    Başarılı SUV modelin en üst donanım seviyesi yeni Skoda Kodiaq L&K, özgün tasarım özellikleri ve zengin donanımı ile öne çıkıyor. Otomobil 19 inç “Sirius” alaşım jantlar, full LED farlar, krom ön panjur ve özgün ön ve arka tamponlar ile geliyor. İç kabinde deri döşemeler ve dekoratif şeritler modelin şıklığını vurguluyor.

    Büyük SUV’nin motor portföyü de Skoda Kodiaq L&K versiyonunun çıkışı için güncellendi. 110 kW (150 PS) 1.5 litre TSI benzinli motor ve 140 kW (190 PS) 2.0 litre TSI motor seriye yeni katıldı.

    Skoda Superb ve Skoda Octavia RS

    Cenevre’de Skoda Superb için yeni bir motor tanıtılacak. 2.0 litre TSI motor 200 kW (272 PS) gücünde ve yeni 7 vitesli çift debriyajlı şanzıman ile birlikte çalışıyor. Bunun yanı sıra modele KESSY güvenlik fonksiyonu (anahtarsız giriş – çıkış ve başlatma) ile Sürüş Modu Seçici’ye bağlı ambiyans aydınlatması da eklendi.

    Skoda Octavia RS saf sürüş keyfi sunuyor. Yeni model opsiyonel Challenge Plus paketi ile Cenevre’de ilk kez tanıtılacak. Paket hem dış cephe hem de kabin için özel tasarım ve donanım özellikleri ekliyor. 2018’in yaz aylarından itibaren sportif en üst donanım seviyesi 180 kW (245 PS) TSI motor ile gelecek. Elektronik VAQ kilitli diferansiyel Skoda Octavia RS’nin sportif özelliklerini ön plana çıkartıyor.

    Daha fazla Skoda modeli için dijital kontrol paneli...

    İlk olarak Skoda Karoq’ta tanıtılan dijital kontrol paneli artık Skoda Octavia, Skoda Superb ve Skoda Kodiaq için de sunulacak. Panelin ekranları bağımsız olarak programlanabiliyor ve farklı yerleşimler arasından seçim yapılabiliyor. Görüntülenen bilginin boyutu ve konumu istenilen şekilde ayarlanabiliyor. Hız, devir, yakıt ve navigasyon destinasyonunun yanı sıra ses sistemiyle ilgili bilgi, telefon ve asistan sistemle de direksiyonun arkasındaki ekranda yer alıyor.
  • İyi akşamlar. ÖTV muafiyeti ile SuperB almayı düşünüyoruz. 1.6 Dizel Otomatik En Full paketi fiyat/donanım olarak Passat'a göre ciddi oranda mantıklı geliyor. Passat'ın Comfortline'ını donanım olarak baya doldurmak gerekiyor o zaman da muafiyet için gereken limiti aşıyor fiyat olarak.



    192 bin lira normalde en fulü, sunroof dahil. Peki opsiyon olarak neler eklenebiliyor? Sitede pek bilgi bulamadım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SezerDogan kullanıcısına yanıt
    Güncel olmasa da bu işinizi görür...


     YENİ SKODA SUPERB 2015-2016 ANA KONU  (2016 Türkiye Yılın Otomobili)
  • Skoda Superb Combi 2.0 und Volvo V90 D3 im Test
    Diesel-Kombis mit Allradantrieb...


    Tarih: 25.02.2018

    Testi Yapan: Auto Motor und Sport

    Sonuç:

    1. SKODA SUPERB COMBİ 454

    2. VOLVO V 90 D3 418

    Kaynak:https://www.auto-motor-und-sport.de/vergleichstest/skoda-superb-kombi-20-tdi-4x4-volvo-v90-d3-awd-test-12897763.html


     YENİ SKODA SUPERB 2015-2016 ANA KONU  (2016 Türkiye Yılın Otomobili) YENİ SKODA SUPERB 2015-2016 ANA KONU  (2016 Türkiye Yılın Otomobili) YENİ SKODA SUPERB 2015-2016 ANA KONU  (2016 Türkiye Yılın Otomobili) YENİ SKODA SUPERB 2015-2016 ANA KONU  (2016 Türkiye Yılın Otomobili) YENİ SKODA SUPERB 2015-2016 ANA KONU  (2016 Türkiye Yılın Otomobili) YENİ SKODA SUPERB 2015-2016 ANA KONU  (2016 Türkiye Yılın Otomobili) YENİ SKODA SUPERB 2015-2016 ANA KONU  (2016 Türkiye Yılın Otomobili) YENİ SKODA SUPERB 2015-2016 ANA KONU  (2016 Türkiye Yılın Otomobili) YENİ SKODA SUPERB 2015-2016 ANA KONU  (2016 Türkiye Yılın Otomobili) YENİ SKODA SUPERB 2015-2016 ANA KONU  (2016 Türkiye Yılın Otomobili) YENİ SKODA SUPERB 2015-2016 ANA KONU  (2016 Türkiye Yılın Otomobili) YENİ SKODA SUPERB 2015-2016 ANA KONU  (2016 Türkiye Yılın Otomobili) YENİ SKODA SUPERB 2015-2016 ANA KONU  (2016 Türkiye Yılın Otomobili) YENİ SKODA SUPERB 2015-2016 ANA KONU  (2016 Türkiye Yılın Otomobili)
  • beko86 kullanıcısına yanıt
    Bu dergiler VW sponsorluğunda faaliyet gösterdikleri için, bu tip karşılaştırmalı testlerde daima vw ve türevleri üst sıradadır. Daha ileri gidip arabaları uçakla, trenle, roketle falan karşılaştırlar ve hep vw ve türevleri galip gelir. Şahsen bir VW araç sahibi olsam da, bu tarz manüple etmeye yönelik medya çalışmaları beni hep ciddi rahatsız eder.
  • yivlik kullanıcısına yanıt
    Bu kanı bizim ülkemizde çok yükseklerde. Ancak benim için o kadar yükseklerde değil! Alman olmayan otomobil markalarına ve vag grubun direkt rakibi olan renault ve psa grubuna karşı kendi otomobillerini biraz yücelttikleri doğru bunun çok net farkındayım. Çok fazla otomobil kullandım.

    Bu testlerde vw grubundan skoda varsa ve yukarıda olduğu gibi volvo ile karşılaştırılıyorsa tüm puanlama türlerinde daha çok puanı alan skoda olmuyor. Kazandığı testlerin hemen hemen hepsinde fiyatlama, karoser ve işlevsellik puanlarından kazanıyor. Yani aslında kalite, motor, yalıtım, süspansiyon, frenleme vb. gibi türlerde çok yüksek puan almıyor.

    Başka bir durum da, audi, mercedes ve bmw markalarının yani 3 markanın girdiği testlerde zannediliyor ki vw grubunda olduğu için hep audi kazanıyor. Kesinlikle öyle bir durum söz konusu değil. Şuanda bilgisayarımda bu 3 aracın girdiği 19 tane test var. Bu testleri rastgele seçtim. 7 tanesinde bmw , 6 tanesinde audi, 6 tanesinde mercedes kazanmış görünüyor. Dolayısı ile manuplasyon düşünüldüğü ölçüde üzülerek söylüyorum ama maalesef yok.

    Bana pek çok kişi önden çeker audi ile arkadan çeker mercedes ve bmw yi teste sokup. Audi yi birinci yapmak için gücü yere aktarma puanına yüklenildiğini söylüyor. Ben şimdi size hemen önden çeker audi ile arkadan çeker bmw ve mercedesin teste girip de audi nin sonuncu olduğu 9 tane testi paylaşabilirim.

    Benim için esas önemli olan vw grubu araçların birbirlerine karşı girdiği testlerde skoda nın puanının nerede olduğudur. Bugüne kadar pek çok buna benzer paylaşımım oldu skoda hepsinde öndeydi. Yani audi, seat, skoda, vw testinde hangisini öne çıkartıyorlar? Bunu merak ediyorum.

    Bu arada superb , uçakla , trenle, roketle teste girerse bence kazanır. Fiyatlandırma, karoser, genişlik, işlevsellik ve frenleme puan türlerinde oldukça başarılı
  • beko86 kullanıcısına yanıt
    Amacım polemik yaratmak değil, önden çekiş arkadan itiş konusu ölçülebilir olmadığından (puanlama anlamında) tartışmaya açık olabilir. Anlaşılır olması açısından örneklemeye çalışılırsak, 20 puan kriter alınmış bagaj için Vw grup bir aracın bagajı büyükse 19-14 gibi farklı puanlama yapılırken, tersi olduğunda bu 1-2 puan fark verilerek yapılıyor. Okuyucu doğru diyor bagaj bunda daha büyük. Her otomobilin iyi tarafları var eksik tarafları var, medya olarak karşılaştırmalarda vw ye iyi taraflarında yüksek farklarda puanlama yapılıp eksik taraflarda düşük farklar verildiğinde genel toplamda sonuç belli. autoshow dergisi de yapıyor aynı şeyi.
  • Aşağıya örnek bir test puanlaması ve testte elde edilen verileri ekliyorum. Ben bu araçların ikisini de (skoda & bmw) kullandım. Şuanda da farklı bir araç kullanmakatayım. Uzun süreli kullanıcı ve iyi bir inceleyici olarak elbette herkes gibi bir düşünce sahibiyim.

    Bu tartışmaların ve manüplasyonların ya da buna olan inancın sonu gelmez. Yeni kasa taze bir araç ile artık sonu gelmiş ve kasa değiştirecek bir araç karşılıklı teste giriyor. Veriler ve puanlama açılımları aşağıda.

    Birisi çıkar der ki: ''Skoda bagaj hacmi ve arka baş mesafesinden çok puan almış. Aslında o kadar fark yok!''

    Başka birisi de şöyle söyler: ''Skoda frenleme den daha fazla puan almış. Hiç olur mu öyle şey bmw hem sıcak hem soğuk daha iyi frenler!''

    Kimisi der ki: ''Skoda aracın satış fiyatından çok puan almış. Halbuki bmw nin fiyatlandırması aracın bize sundukları göz önüne alındığında oldukça başarılı!''

    Kimisi ise şöyle yaklaşır: ''Bu test puanlarına baktığımızda bmw ile skoda puanlarının çok yakın olduğunu görüyoruz. Böyle bir şey mümkün değil bmw nin aşırı fark atması lazım!''

    Bir başkası da noktayı şu şekilde koyar: ''Jilet gibi asfaltta yapılan bu testte 130 km hızda skoda bmw nin 1db gerisinde kalmış. Bu hiç inandırıcı değil. Skoda nın ses ölçüm değerlerini düşük göstermişler!''



    Yani netice olarak bu söylemlerin sonu gelmez. Ben almanya dışında yapılan testlerde de örneğin ingiltere italya ve slovenya da yapılan testlerde de skoda nın kazandığı çok gördüm ve bunları paylaştım. Bu karşılaştırmalı testleri yapan bazı sitelerde arabanın yıl geçtikte kaybettiği değer ile ikinci elde tutulmasına bile puan veriyorlar. Eeee ikinci elde de bir zahmet vw puanları götürsün. Dünya nın bir çok yerinde gözü kapalı satıyorsun ilana koyduğun anda volkswagen i.


    Testleri inandırıcı ve objektif bulmayanlara da sonsuz saygımız var. Ben testleri paylaşmaya devam edeyim. Onlar da manipülasyon olduğuna inanmaya...

     YENİ SKODA SUPERB 2015-2016 ANA KONU  (2016 Türkiye Yılın Otomobili)
     YENİ SKODA SUPERB 2015-2016 ANA KONU  (2016 Türkiye Yılın Otomobili)
  • Merhaba arkadaşlar

    2016 superb 1.6tdi dsg prestige cappucino bej ile aranıza katıldım. Bir kaç sorum olacak :)

    1- Lastik yenilemem lazım. KUMHO 235 45 18 PS71 gözüme kestirdim, sizce nasıl ?
    2- Bakımları serviste yaptırırken yağı kendimiz götürebiliyor muyuz ?
    3- Araçta bir sürü özellik var, internette özellik anlatan videolar bulamadım. Bilginiz var mı ?
    4- Seramik kaplama, oto kuaför vb önereceğiniz yer var mı istanbulda ?
    5- 120 bg yi 150 bg yapan chip tuning yerler varmış. Tavsiye eder misiniz ?

    Çok teşekkürler
  • edwin E kullanıcısına yanıt
    Merhaba hayırlı uğurlu olsun. Allah kazasız belasız mutlu bir şekilde kullandırmak nasip etsin.

    1- Kumho iyi bir lastik. Memnun kalacağınızı düşünüyorum.
    2- Yağı, kapalı bir makineye dolduruyorlar. Servisten servise fark eder. Ama görmeniz zor bence.
    3- Skoda da özellikler donanımlar anlatmakla bitmez. .Ayrıca her yılın başında ve yılın 22. haftasında değişen özellikler oluyor. Eklenen donanımlar, standart olan donanımlar ve opsiyon olan donanımlar değişiyor.
    4- Seramik kaplama ve boya korumanın bugüne kadar faydasını görmedim. Aracım komple film kaplı.
    5- Aracın performansının yeterli olduğunu düşünüyorum. Eğer sizi tatmin etmiyorsa yapılması bence çok sakıncalı değil. Sonuçta arabada bu kapasite var.
  • beko86 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler sağol.



    Komple şeffaf film için onerebileceginiz bir yer var mı ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: edwin

    Merhaba arkadaşlar

    2016 superb 1.6tdi dsg prestige cappucino bej ile aranıza katıldım. Bir kaç sorum olacak :)

    1- Lastik yenilemem lazım. KUMHO 235 45 18 PS71 gözüme kestirdim, sizce nasıl ?
    2- Bakımları serviste yaptırırken yağı kendimiz götürebiliyor muyuz ?
    3- Araçta bir sürü özellik var, internette özellik anlatan videolar bulamadım. Bilginiz var mı ?
    4- Seramik kaplama, oto kuaför vb önereceğiniz yer var mı istanbulda ?
    5- 120 bg yi 150 bg yapan chip tuning yerler varmış. Tavsiye eder misiniz ?

    Çok teşekkürler

    1.kumho iyidir
    2.götürürsün ama bence gerek yok.
    3.bununla ilgili videolar var internette
    4.seramik kaplama gereksiz masraf.araç içi kirli ise oto kuaför yapılabilir.
    5.chip mip uğraşma derim.

    aracınız hayırlı olsun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yivlik

    Bu dergiler VW sponsorluğunda faaliyet gösterdikleri için, bu tip karşılaştırmalı testlerde daima vw ve türevleri üst sıradadır. Daha ileri gidip arabaları uçakla, trenle, roketle falan karşılaştırlar ve hep vw ve türevleri galip gelir. Şahsen bir VW araç sahibi olsam da, bu tarz manüple etmeye yönelik medya çalışmaları beni hep ciddi rahatsız eder.

    Arkadaşın paylaştıklarını baz alırsak ;

    Skoda always wins

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu fiyata karşı sunduklarıyla kalite olsun kullanışlılık olsun işlevsellik ve genişlik olsun evet skoda always kazanabilir. Daha kaliteli olsa zaten bu fiyata satılamaz rekabet etmesi zorlaşır testlerde de aynı başarıyı gösteremez. Diğerleri biraz fiyat düşürürse skoda yine başarılı olamaz. Çok açık ve net. Bu bir fiyat performans aracıdır.
  • edwin E kullanıcısına yanıt
    Ben adana vw servisinde ki willams ekibine yaptırdım. Diğer şehirler için tavsiye edebileceğim bir yer yok.
  • Şubat 2017 Satış Adetleri...


     YENİ SKODA SUPERB 2015-2016 ANA KONU  (2016 Türkiye Yılın Otomobili)
  • RoLaN R kullanıcısına yanıt
    Sağol tesekkurler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 305306307308309
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.