Şimdi Ara

YENİ SKODA OCTAVIA ANA KONU (797. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
16.420
Cevap
193
Favori
1.276.715
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 795796797798799
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Undisclosed kullanıcısına yanıt
    tüketimi fazla derken ne diyorlar mesela ? bende 1.4 dsg 140bg var. ankara trafiğinde sakin kullanımda 6-6.5lt rahat yakalıyorum. sert ve hızlı kullanırsanız 8-8.5lt görürsünüz. yıllık kmniz azsa bence 1.4 150bg düşünebilirsiniz, benzin fiyatı hariç kullanması çok keyifli :)

    sadece satarken dizele göre benzin fiyatları nedeniyle daha geç satılabilir..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: herodoot

    tüketimi fazla derken ne diyorlar mesela ? bende 1.4 dsg 140bg var. ankara trafiğinde sakin kullanımda 6-6.5lt rahat yakalıyorum. sert ve hızlı kullanırsanız 8-8.5lt görürsünüz. yıllık kmniz azsa bence 1.4 150bg düşünebilirsiniz, benzin fiyatı hariç kullanması çok keyifli :)

    sadece satarken dizele göre benzin fiyatları nedeniyle daha geç satılabilir..

    peki sizde şuanki makyajlı kasa mı var yoksa önceki kasadanmı?birde arabanız kaç km de şuan ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Undisclosed -- 19 Eylül 2017; 23:26:29 >
  • Undisclosed kullanıcısına yanıt
    bendeki model 2013, önceki kasa. aracım şuanda 60bin küsür kmde. bildiğim kadarıyla yenilerde 1.4 tsi olanlar 150bg, 140bg olanlar ilk seride mevcut
  • Arkadaslar octavoa makyajli kasa da 1.6 tdi style icin indirimler ne durumda. Ne kadarlik indirim alabiliyoruz maksimum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar iyi geceler,

    Bende 2015 Octavia 1,6 TDİ DSG style var. Adanada yaşıyorum ama kışın memlekete vb giderken kullanmak üzere leondan çıkma 16 inç jant aldım. Bu janta uygun 2. el kış lastiği düşünüyorum. Sahibinden.com da 205 55 16 arıyorum ama 215 55 16 ölçülerde bana yakın bir muhitte iyi durumda kış lastiği gördüm. Satıcının ifadesi ile ford focus 'tan çıkma bir lastik. Sizce seat leon 16 inç janta 215 55 16 kışlık lastik taksam uygun olur mu? Can güvenliği ve arabaya zararı olur mu? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
  • Arkadaşlar merhaba,

    2016 Octavia styla sahibiyim araç teybi Bluetooth ile iPhone bağlı iken belirli aralıklarla(15 dakikada bir) kendisini restart ediyor. Son zamanlarda böyle bir durumla karşılaşan var mı? Yeni iPhone güncellemesinden sonra olmaya başladı. Alakası olabilir mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kamuvicdanı K kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğiniz 2 lastik ölçüsü arasındaki yüzde farkı % 1,71 % 3'e kadar olan farklılıklar normaldir dolayısıyla düşündüğünüz ölçü aracınızda çok fark yaratmayacak ve olumsuz etki yapmayacaktır. Sadece şunu bilin almayı düşündüğünüz lastiğin yanağı diğerine göre 1,1 cm. daha yüksek olacaktır.
  • Beyler 1.4 150ps sport nasildir yakit konusunda sizce ? Ve ikinci elde elden cikarmada sikinti yasarmiyiz. Gervi en az 4-5 sene bizde diracak arac ama hea bide indiirm ne kafar alabilirz bayiden ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • v0 V kullanıcısına yanıt
    Bugüne kadar yaptığım km. 832, ortalama hız 21 km/h, tüketim 8.2, hızdan da anlaşılacağı gibi komple şehiriçi (adana). İndirim konusunda fazla bir beklentiniz olmasın, bin TL. kadar indirim yaparlar ancak, hoş ben 1.300 TL. indirimle aldım ama bir iki bayiye sormuştum biri 400, diğeri 900 TL. düşmüştü.
  • O ne oyle.ya indirimler cok kotu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.0 hakkında fazla yorum yok, yeterince tutulmadı mı ?
  • 1.4 sport modeli için en fazla 2500tl indirim alabilirsiniz.
  • SnypeR kullanıcısına yanıt
    Evet herhalde çok tutulmadı.Ben o az sayıdaki kullanıcıdan birisiyim.2017 haziranda 1.0 Ambition aldım,makyajsız olandan ve bugün 15k bakımına gittim.
    Anlayacağınız üzere çok kilometre yapan birisiyim ve benzinli-dizel farkının saçmalık düzeyine ulaştığını gördüğüm için 12 yıldan sonra biraz da kumar oynayarak tekrar benzinli araca dönüş yaptım.Ayrıca firmaların 3k'lık donanım ekleyip fiyatı 10 hatta 15 şişirmelerine de gıcık olduğumdan giriş donanımını satın aldım.Şimdilik bir pişmanlığım yok.Motor gayet güzel,sessiz,araç oldukça akıcı hızlanıyor.Gerek iç genişliği gerekse bagaj genişliği mükemmel.Tek şikayet edebileceğim konu yol tutuş olabilir.Daha önce Astra sedan kullanan birisi olarak yol tutuşu pek güven vermiyor.Arka amortisorler yumuşak ve sanki biraz hızlı virajlarda hemen arkayı bırakacakmış gibi geliyor.O nedenle Astra'daki gibi virajlara rahat giremiyorum.
    Tüketim hakkında da merak edenlere biraz bilgi vereyim.
    Her hafta yaklaşık 700 km uzun yol yapıyorum.Bunun 100 km'si şehir içi giriş/çıkış ve geri kalanı otoyol ve duble yol.Sakin kullanıcıyımdır.100-120 aralığında giderim,ara ara 140'a kadar çıkarım.Uzun dönem tüketimim 4.8 ortalama 60 km civarı hızla. Haftalık 700 km.lik tüketim ortalamam da 4.4-4.5,ortalama 75-80 hızlarda.Ayrıca seyahat dönüşü şehir içi kullanımım da oluyor.Onun da ortalaması 5.5-6.0 yine ortalama hız 30-35 civarı.Çok kısa mesafeli kullanımlarda 8.5'a kadar çıkabiliyor.Ama genel olarak tüketime baktığımda bence kesinlikle dizele o farkı(15k) vermeye değmez.Biraz da resim ekledim. YENİ SKODA OCTAVIA ANA KONU YENİ SKODA OCTAVIA ANA KONU YENİ SKODA OCTAVIA ANA KONU




  • brkrn B kullanıcısına yanıt
    Bugün style donanımını inceleme fırsatım oldu ve aracı beğendim. 1.0 motor nasıldır test etme fırsatım olmadı ama Golf'te de bu motor var. Belirli bir performansı olmasa bu riski almazlardı sanırım. En azından birisinde deneyip öyle hareket ederlerdi. (Sangi A3'te çıktı ilk bu motor ama emin de değilim)

    1.0 yakıt tüketimi de dizel gibi sanki...

    Eğer tutmadıysa biraz haksızlık ediliyor bence bu araca.
  • Merhaba

    2016 TDI Octavia manuel optimal cr 40.000 km deki aracında cumartesi günü debriyaj pedalının altına gelen bölgede paspasta yağ sızıntısı farkettim sildim tekrar olunca pedalın orayı inceledim hidrolik kaçağı farkettim servise gitmeden ww özel servisi olan VAS otoya gösterdim debriyaj merkezinden kaçırdığını söylediler. 350 TL. Masrafı var dediler. 30000 bakımında burada yaptırmıştır ramazan bayramı sırasında hiçbir servisten randevu alamadığım için ve yola çıkma mecburiyetinde dolayı bakımı dışarda yaptırmak zorunda kaldım.

    Böyle debriyaj pedalının ordan hidrolik sızması durumuyla karşılaşan oldumu.

    Servisle konuşmadım ama garantisini yaparlarmıı veya 45000 bakımına servise gitsem garanti tekrar devreye girermi

    Edit: Debriyaj merkezi Türkiye de yokmuş Almanya'dan gelecekmiş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bitsede gitsek mi -- 25 Eylül 2017; 16:18:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar benim arabam soğutma suyunu kontrol ediniz diye uyarı verdi. Araba rölanti de iken kırmızı ışık yandı. Antifriz vardı üstüne su koyup 10 km yolculuk yapıp eve geldim. Hararet normaldi 90 derece gösteriyordu. Park ettim suyunu kontrol ettim bir sıkıntı yok gibiydi kontağı çevirdim uyarı ışığı yoktu. Antifriz dört yıl önce falan koymuştum eksilmesi normaldir diye düşünüyorum. Yarın sabah sanayiye götüreceğim çalıştırıp giderken sıkıntı yaşar mıyım?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şuan skoda rapid spaceback kullanıyorum 1.2 tsi 90ps 2017 makyajlı octavia arka stoplara makyaj yaramış ancak ön farlar bence gitmemiş sevimli durmuyor bu segmentde herzaman favorim octavia dan yanadır 2019 da yeni kasa geliyor mk4 octavia stoplar kare biçimden superB gibi yatay konumlandırılmış ön farlar tekrar tek parça olmuş en önemlisi aks mesafesi ve arabanın boyu artmış 2018 mk7 golf8 çıkıcak 4.çeyrekte 2019 skoda c sedanı octavia geliyor inşallah güzel yaparlarda alırız bagajı passat kadar Diz mesafesinde De yakın passata tam fiyat performans aracı tabi son güncelleme den sonra ucuz araba kaldıysa :(

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar merhabalar aramızda VRS Difüzör bulabilen var mı acaba
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Emre0624

    arkadaşlar merhabalar aramızda VRS Difüzör bulabilen var mı acaba

    Böyle bir şey mi arıyorsun?

     YENİ SKODA OCTAVIA ANA KONU



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Levcho -- 6 Ekim 2017; 17:24:8 >
  • 
Sayfa: önceki 795796797798799
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.