Şimdi Ara

Yeni sistemde mouse teklemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
141
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhabalar. Windows 10 pro kurulu cihazımda arada mouse tekleyince şüphelendim ve aygıt yöneticisini, kurulu aygıtlara baktım ve burada ünlem olan bir aygıt gördüm. Muhtemelen bu yüzden arada tekleme yapıyor. Tıklayınca da sku kodu bir uyarı veriyor ve bunu bir türlü bulamadım internette. Başına gelen var mıdır arkadaşlar?

• -Avast Driver Updater ve Tarayıcısını İndirin | Ücretsiz Tarama

ücretsiz denemeyi indirip tarattır .

-ya da aida64 programını kurup hangi driver olduğunu bulur Downloads | AIDA64

- anakartın sitesinde o driverlar vardır.

-Aida64'ü bir türlü full olarak bulup da deneyemedim, ücretsiz olanı çok kısıtlı.

- ilk önerinize bakıp avast indirdim, 4 adet güncel olmayan driver buldu, biri işlemci, biri ekran kartı , diğer ikisi realtek başlığında ama ikisini de güncelledim. Aygıt yöneticisindeki görüntüdeki '' bilinmeyen aygıt '' güncellendi, diğeri yani RAID duruyor, tekrar bakacağım başka yollara...

- asus anakart, b760m. kendi sitesinden nasıl bakabilirim? buradan baktım göremedim :

• _____________________________
  • potti34 P kullanıcısına yanıt

Hocam sayfayı ben de buldum, aslında sorunu da buldum ama çözemedim.

RAID denetleyicisi dediği, gelişmiş bir intel depolama denetleyicisiymiş sanırım.

Bunun için de rst sürücüleri gerekiyormuş, ben intel'in rst sürücülerini kuramadım, doğru platform değil diyor, windows 10 pro kullanıyorum ve aslında uyumlu da diyor ama yüklemedi.

Anlaşılan o ki rst sürücüsü gerekiyor, buradan chipset sürücüleri mi acaba eksik olan ?

Avast'ın bulduğu güncellemeleri yükledim zaten tamamen.

Sizi de uğraştırdım hakkınızı helal edin ^^

Bu RAID denetleyicisinden ötürü ssd bozuk, işlemci tamire gidecek vs gibi yorumlar yazanlar bile olmuş, Allah sizden razı olsun, tüm sürücüsüler güncel ve uyarı kalmadı şu an. RST denetleyicisi yüklemek gerekiyormuş demek ki, gören arkadaşlar da istifade eder belki. Yeni nesil intel işlemcilerde rst sürücüleri yüklenmeliymiş, Allah binlerce kez razı olsun ^^ Var olun.

Daha Fazla Göster
  • umarım mouse sorunu düzelir.

İnşaAllah çok sağ olun, belki de mouse çok eski bilemiyorum.

Logitech m185 var, 15 senedir kullanıyorum, memnunum ama bakalım.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Hocam farklı mouse ile de aynısı oldu.

Fakat farklı bir usb girişine takınca sorunsuz çalıştı, belki de mouse'un işletim sistemi eski, bilemiyorum. Kasa yeni sonuçta.

• Kasa açıklamasını ve kullanıcı yorumlarını incelerken eski nesil optik mouse'ların yeni nesil kasalarda bazen iletim sorunu olduğunu, eğer sorun yaşarsak kullanılan usb slotundan çıkarıp başka yere takmamızı söylemişler. usb 3.0'dan çıkarıp usb 2.0'a takınca durum düzeldi, belki sorun yaşayan olur bilgisi olsun. Yardımcı olan arkadaşlara da teşekkürler ^^

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.