Şimdi Ara

Yeni Sistem Topladım, Uygun mu? Görüş ve Önerilere Açığım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
99
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Uzun süredir yeni sistem toplamak istiyordum, nihayet parçaları seçip topladım gibi. Hem performanslı hem de görsel olarak tatmin edici bir sistem olmasına dikkat ettim. Aşağıya bileşenleri yazıyorum, uyumluluk açısından bir sorun var mı, ya da "şunu şöyle yapsan daha iyi olurdu" diyen olursa seve seve dinlerim. Yardımcı olmak isteyen herkese şimdiden teşekkür ederim!

---

Sistem Bileşenlerim:

Anakart: MSI B650 GAMING PLUS WIFI (DDR5 6000MHz destekli, AM5 soket)

İşlemci: AMD Ryzen 7 9700X (8 çekirdek, fansız)

Ekran Kartı: Sapphire RX 9070 XT Pure Gaming 16GB GDDR6 256-bit

RAM: G.SKILL Trident Z5 Royal 32GB (2x16) DDR5 6000MHz CL28 Intel XMP

SSD: Kingston Renegade 4TB Gen4 M.2 NVMe

PSU: ASUS TUF Gaming 1000W 80+ Gold Full Modüler (Beyaz)

Soğutucu: DeepCool AK500 Digital Beyaz

Ekstra Fan: 2x Asus TUF TR120 ARGB Reverse Beyaz (3’lü paket)

---

Kasa: Henüz netleşmedi ama büyük ihtimalle geniş, akvaryum tipi bir model tercih edeceğim.

---

Sistemi hem oyun hem de render/iş için kullanmayı planlıyorum. RX 9070 XT'nin yeni nesil oyunlarda ve içerik üretiminde gayet yeterli olacağını düşünüyorum.

Ancak aklıma takılan birkaç nokta var:

RAM kitim Intel XMP, bu AM5 sistemde sıkıntı çıkarır mı?

Soğutma ve hava akışı konusunda bir eksik var mı sizce?

PSU fazla mı geldi yoksa geleceğe yönelik iyi bir yatırım mı?

Sizce bu sistem olmuş mu? Fikirlerinizi duymak isterim. Şimdiden yorum yapan herkese teşekkürler!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Mfg ve dlss ten dolayı her zaman nvidia diyorum ben 9070xt ne kadar güzel kart olsa da nvidia donanim yanında yazılımda da çok iyi 1080 p de bile dengeli dlss te görüntü blurlaşmıyor kaldı ki dlss 4 desteklemeyen oyunlar nvidia appten desteklenebiliyor ama amd fsr 4 te böyle bir imkan şimdilik yok

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Render isin icine girerse 5070ti bakin, yoksa saf guc benzer kartlar ikiside oyunda.
    Ramler ayni ramlerin neo olani expolu onlar tercih edilebilir, psu gelecege donuk vs diyoruz da 5090 takma plani yoksa fazla olmus 850w falan bakin.
    Kasa full beyazsa anakartta beyaz tercih edilebilir,full beyaz oncelik degilse beyaz urunlerden kisilip islemci 9900x olabilir coklu cekirdek lazimsa yine bazi parcalarda beyaz olmayan alternatifleri ile degistirilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi n201 -- 20 Nisan 2025; 16:19:0 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 adet daha m.2 nvme alıp ona windows kurulmalı diğer 4 tb depo olarak daha mantıklı. tek 4tb m2 ile çalışmak mantıklı değil.

• Böyle bir sistem için minimum B850 anakart bakmanızı öneririm ileriye dönük olacaktır...

Bu gün bütçesinden kısılan anakart ilerde revizyon düşünülür ise çok masraf çıkarır...

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sistem için Yorum ve Öneri
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.