Selamlar dostlar, Uzun süredir yeni sistem toplamak istiyordum, nihayet parçaları seçip topladım gibi. Hem performanslı hem de görsel olarak tatmin edici bir sistem olmasına dikkat ettim. Aşağıya bileşenleri yazıyorum, uyumluluk açısından bir sorun var mı, ya da "şunu şöyle yapsan daha iyi olurdu" diyen olursa seve seve dinlerim. Yardımcı olmak isteyen herkese şimdiden teşekkür ederim! --- Sistem Bileşenlerim: Anakart: MSI B650 GAMING PLUS WIFI (DDR5 6000MHz destekli, AM5 soket) İşlemci: AMD Ryzen 7 9700X (8 çekirdek, fansız) Ekran Kartı: Sapphire RX 9070 XT Pure Gaming 16GB GDDR6 256-bit RAM: G.SKILL Trident Z5 Royal 32GB (2x16) DDR5 6000MHz CL28 Intel XMP SSD: Kingston Renegade 4TB Gen4 M.2 NVMe PSU: ASUS TUF Gaming 1000W 80+ Gold Full Modüler (Beyaz) Soğutucu: DeepCool AK500 Digital Beyaz Ekstra Fan: 2x Asus TUF TR120 ARGB Reverse Beyaz (3’lü paket) --- Kasa: Henüz netleşmedi ama büyük ihtimalle geniş, akvaryum tipi bir model tercih edeceğim. --- Sistemi hem oyun hem de render/iş için kullanmayı planlıyorum. RX 9070 XT'nin yeni nesil oyunlarda ve içerik üretiminde gayet yeterli olacağını düşünüyorum. Ancak aklıma takılan birkaç nokta var: RAM kitim Intel XMP, bu AM5 sistemde sıkıntı çıkarır mı? Soğutma ve hava akışı konusunda bir eksik var mı sizce? PSU fazla mı geldi yoksa geleceğe yönelik iyi bir yatırım mı? Sizce bu sistem olmuş mu? Fikirlerinizi duymak isterim. Şimdiden yorum yapan herkese teşekkürler! < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim