Şimdi Ara

Yeni sistem topladım rastgele mavi ekran alıyorum

Koronavirüs Özel
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
4
Cevap
0
Favori
183
Tıklama
Tüm Forumlar >> Donanım / Hardware >> Teknik Yardım >> Yeni sistem topladım rastgele mavi ekran alıyorum
Sayfaya Git:
Sayfa:
1
Giriş
Mesaj
  • Yüzbaşı
    869 Mesaj
    Merhaba arkadaşlar:

    Yeni sistem topladım ama rastgele mavi ekran alıyorum.Kaynağını bir türlü çözemedim.Ramlerden olduğunu düşünüyorum özellikle onları kullanacak şekilde programdan programa geçiş yaparken oluyor.Kaynağı ise sanırım şu;
    benim ramler normalde 1866mhz.Biosdan baktığım kadarı ile düşün hızda çalışıyorlar.

    Bu orjinal hali:



    Sonra burdan DRAM Freq. da auto yerine 1866 seçtim yine aynıydı.Şimdi ise 1866 seçip zamanlamarı 10 11 10 30 yaptım.Lakin bir gariplik var gözüküyor:



    Şimdilik mavi ekran almadım ama alırım gibi geliyor.Gelişmeleri yazarım.Sizce neden olabilir? Tamamiyle rastgele oluyor belirli bir şeması yok.Mavi ekranda dumping memory diyip 100e kadar dolup restart atıyor.Sıcaklıklar normal gözüküyor.Bu arada ram slotlarını 2-4 şeklinde taktım.Ananakart msi gaming 7.Kitapçığında böyle gösteriyordu.



    |
    |
    _____________________________




  • Yüzbaşı
    282 Mesaj
    o ramları tam tak tam
    _____________________________
  • Yüzbaşı
    869 Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: enes yağmur

    o ramları tam tak tam

    Hocam sorunun ramlerden olmadığını çıkardım driver sorunu var.Dün ramleri çıkarıp yeniden takmıştım.Arkada ki power ı açtıktan sonra uykulu uykulu dalgınlığıma gelip biraz hızlıca açmayı denedim pc yi.Tam boot edemedi normal olarak.Mecbur bios resetlemek durumunda kaldım.Açılırkende windows hdd düzeltme v.b bir şey yaptı.Sonra gel gör ki pc düzeldi :D Uzunca kullanımdan sonra anakartın gaming app diye bir programı var onla oynarken(ki oda OC programıymış) kendi OC lu bir sistem hazırlayıp restart attı ve tekrar başladı mavi ekran.Yalnız belirtmek isterim olay OC'lu da OC'suzken de oluyor.Şuan herşey auto da mesela.Olayı biraz araştırdım ve driversal özellikle Asmedia driverlarından dolayı olduğunu gördüm.Hatta mesaj atanların biri tek çözümü biosu resetlemek olduğunu da söylemişti.Şuan tam bir çözüm bulamadım.Şimdilik Asmedia sata driverını sildim(önerilen çözümlerden biri).İşe yaramaz ise Asmedia 3.0 denetleyici driver silcem.Oda olmadı biosdan bu denetleyici devre dışı bırakcam(performans kaybı olur mu?).Bu arada bu ramleri stabil olarak 1866 da kullanmak için şu ayarları vermişler.Timingler 10 11 10 30 olcak.Ben böyle yapmıştım.(sonra mavi ekran yiyince değiştirdim tekrardan)Doğru mudur?





    EDIT:Smart daha kullanan programlarda sebep olabiliyormuş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi allpino -- 29 Haziran 2014; 12:40:08 >
    |
    |
    _____________________________




  • Yüzbaşı
    869 Mesaj
    Asmedia Sata ve 3.0 driverlarını silerek sorunu büyük ölçüde azalttım ama yine de özellikle oyunlarda alt tab yaparken karşılaıyorum.Bu da mavi ekran hataları:

    http://i57.tinypic.com/x6ihwg.jpg

    Sildiğim driverlar performansı etkiler mi acaba?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi allpino -- 29 Haziran 2014; 16:19:36 >
    |
    |
    _____________________________
Sayfaya Git:
Sayfa:
1
Reklamlar
Mobilya Takımları
Bey Azura
Media Sözlük
canlı radyo dinle
emek server
Bu sayfanın
Mobil sürümü
Mini Sürümü

BR3
0,297
1.2.165

Reklamlar
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.