|
Merhaba nihayet DDR5 sisteme geçmeye karar verdim ancak tam bir serin ve itx veya micro atx sistem kurmak istemem nedeniyle doğru dürüst anakart seçeneğim kalmıyor. Mesela B850-I Gaming wifi düşünüyordum ancak techpowerup da ki sıcaklık değerlerine bakınca kafam karıştı. Şöyle ki; SSD yi Pcie 4.0 da kullanınca 60 derece Pcie 5.0 da kullanınca 81 derecelerde çalışan ssd değerleri var. Tabi ki daha yüksek değerlerde olan modeller de var ama ben serin ve sade bir sistem düşündüğüm için bu anakartta birazcık kafam takıldı. (Klasik youtube micro atx veya mini itx sistemleri gibi düşünün sade, şık ve benim için ayrıca serin olmalı çünkü fan sesini hiç sevmiyorum mevcut sistemde sadece internet vs takıldığım için sıfır fan ile kullanıyorum) Aynı siteden sıcaklık değeri karşılaştırmalarına bakınca gördüğüm şey ise X870E gibi modeller daha serin ancak onlar da FP değiller. Asrock modelleri ise malum ülkemizde çok çeşitli değiller bu nedenle anakart kısır döngüye girdi. Şunu biliyorum kasa ne kadar küçükse ısı o kadar fazladır ancak ben yine de en azından sistem zorlanmazken 80 dereceler gibi değerlerde çalışsın istemem. Bu nedenle hem FP hem serin Micro ATX veya Mini İTX anakart önerilerinizi bekliyorum. (Şuan için micro atx daha ağır basıyor çünkü 4 soketli ram yapısı geleceğe dönük, malum ddr5 çok pahalandı şimdilik 32 gb ilerisi için 64 gb düşünüyorum) Almayı düşündüğüm sistem 7800X3D 32 GB 6000 MHZ CL30 yada 6400 MHZ CL32 Ram Nasipse 5070 veya 4080 gibi bir kart. (Blender tasarım programı ve arada basit oyunlar oynarım bu yüzden 4080 halen çok güçlü bir kart) Mevcut sistem 5600X 64 GB 3600 CL 16 Ram 6700XT |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler