Şimdi Ara

Yeni Sistem ( Home Theatre - Media Center ) - Arşiv - Sorunlar! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
4
Favori
2.456
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • setra19 kullanıcısına yanıt
    Hep sen açtın bu işleri başıma hep,ama bi gelemedin ankaraya :)
    Valla kardeşim bi bluray disk 50 gb felan bendeki filmler 20-25-30 gb, yani bu sefer de cd den ortalık geçilmeyecek,en azından dolan harddiski yuvasından alıp dolaba kaldırabiliyorum,yine bana en makulu harddisk gibi geliyor ki her gecen gün kapasiteleri artıyor yakında 3 harddiski tek bir harddiskte toplayabilecem tek sorun bazen bozuluyor harddiskler...

    Valla ben alırım ,hanımada senin aldırttığınıda söylerim ama :)
  • setra19 kullanıcısına yanıt
    Allah gönlünüze göre versin inşallah ama forumda aratın benim nerden yola çıkıp nereye geldiğimi anlarsınız bu iş çok tehlikeli gercekten sınırı yok 3 bin lik bütceyle yola cıkıp böyle bir seti eve sokturuyor malesef :)

    Turuncu55 hocamız gayet güzel açıklamış bir çok şeyi,
    görüntü kaybına gelince ben hiç yaşamadım kardeşim...
    Sonucta kayıplar riplenmeye bağlı bluray veya remux rip indirirsen hiç bir kayıp olmaz...tabi arşivlemek baya zahmetli....
  • quote:

    Orijinalden alıntı: diadavidoff

    Allah gönlünüze göre versin inşallah ama forumda aratın benim nerden yola çıkıp nereye geldiğimi anlarsınız bu iş çok tehlikeli gercekten sınırı yok 3 bin lik bütceyle yola cıkıp böyle bir seti eve sokturuyor malesef :)

    Turuncu55 hocamız gayet güzel açıklamış bir çok şeyi,
    görüntü kaybına gelince ben hiç yaşamadım kardeşim...
    Sonucta kayıplar riplenmeye bağlı bluray veya remux rip indirirsen hiç bir kayıp olmaz...tabi arşivlemek baya zahmetli....


    Kardeşim hdd dışı çözüm blu-ray oluyor. 20gb versiyonlara kadar var. Tabi biraz zahmetli iş indir cd ye çek felan. Şuan bendede projeksiyon mevcut full hd :)

    Bunun dışında 10 yada 14 sata portlu anakart olabilir. Yada sana 20 tana hdd takabileceğin NAS server kurabilirim. Öyle nas deyince basit değil. Transfer hızı yüksek prof nas. Bende çözüm bitmez. Benim teknoloji odasını görün bide hanım evden atacam seni dio.
    2 adet Blu ray player.pany projeksiyon. 3 adet i7 exterme kasa. 20 adet hdd yarısı 4tb. Onkyo 818 denon 2312 monster pro hoparlör. Vu+duo2 linux uydu. 8280cw canon renkli yazıcı. Canon pro fotoğraf yazıcısı. 3000va güç kaynağı. cisco x3500 modem.
    Yoruldum ufak ayrıntıları geçiyim 65 inç samsung ve panasonic. Hele notebook monster i73840qm 32gb ram verdiğim parayı sölemeyim :)....

    Ahhh teknoloji ahhh maffettin beni...




  • setra19 kullanıcısına yanıt
    eskiden yapardık dvix filmleri felan dvd lere cekerdik canta canta cd olurdu kimi bozulur kimi çizilirdi,şimdi filmler 700 mb 800 mb değil ki her biri eskiden kullandığımız harddisk kapasitesinde :)
    yani cd işi o yüzden cazip ve makul gelmiyor...
    Valla benim anakartta 8 dahili 4 harici port var o şekilde şimdilik idare ediyorum ama nas server ile ilgili bişeyler düşünebiliriz kardeşim...
    sende durum neyse bendede o valla evin garajı iş yerim evin bir odası hep benim hırdavatımla dolu,bizimkide çok çozluyor ama yapacak bişey yok :)
  • Dostum öncelikle arşiv yapmayı düşünüyorsan kasa olarak ilk verdiğim linkteki gd08 modelini düşünmelisin. 8 adet hdd takılabiliyor ve sanırım bir hdd slotunu çıkarınca 40cm'e kadar vga takabiliyorsun. Yani tam performans htpc kasası. Hatta ben de arşiv merakım yüzünden buna terfi edebilirim.

    Bunun dışında AVR'nin 5.1 olması bir dezavantaj değil. Zaten 7.1 olarak kullanmak için ciddi geniş bir alanın olması gerekiyor. Ayrıca düzgün bir kule+raf kombinasyonlu 5.1 hoparlör seti gayet yeterli olacaktır. 7.1 olmalı diye takılmamak lazım.

    Avr'yi çok dandik bile alsanızda iş hoparlörlerde bitiyor. Bu sebeple bütçenizi hoparlörlere kaydırın. Hem almayı planladığınız hem de kule tipi hoparlör kullanmış biri olarak arada çok ciddi bir fark olduğunu söyleyebilirim. Bütçe çok kısıtlı olmadığı için kule tipine yönelmenizi tavsiye ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • turuncu55 kullanıcısına yanıt
    Hocam bende sana bişey danışmak istiyorum,bu senin resimlerdede dikkatimi çekti,
    bu kulelerin altında ki civiler ?
    bir çok kişi altına mermer koymuş bu civilerin önemi nedir (konu ile hiç alakam olmadığını çivi diye anlatmaya çalışmamdan anla :) )
    benim ön kulelerimde yok ama arka raf tipi olanların ayaklarında var ve ben direk o civileri yere temas ettiriyorum tabi 4 tane yuvarlak metal cıktı kutunun icinden onların üzerine oturtturdum...
    ama nedir amacı ne işlevi ne hiç bilmiyorum...
  • diadavidoff kullanıcısına yanıt
    O çivilere spike deniyor. Türkçe çivi de denebilir, yanlış olmaz.

    Granit çok sert bir malzeme olduğu için bas seslerden dolayı oluşan kabin rezonansını engellemek ve bas seslerin gereksiz uzamasını engellemek amacıyla kullanılıyor. Rezonansı zemine iletmediği için de komşulara daha az titreşim gitmesini sağlar. Bir nevi ses yalıtımı da sağlıyor yani.

    Bunun için 2-2,5cm kalınlığında granit kestirip, altına da ses yalıtımında kullanılan kauçuk benzeri bir plaka daha koyuyorsunuz. Bu şekilde tam olarak efektif olduğu söyleniyor.

    Ben de seste ufak bir iyileşme oldu diyebilirim ama çok emin değilim. Granitleri aldıktan sonra tekrar karşılaştırma yapmadım. Çok uzun zamandır da bu şekilde kullanıyorum. Belki şimdi çıkarsam aradaki farkı daha iyi anlarım ama hiç uğraşmadım açıkçası.

    Aşağıda konuyla ilgili 2 farklı başlık var. isterseniz bu başlıkları da inceleyin.

    http://forum.donanimhaber.com/m_25560608/tm.htm
    http://forum.donanimhaber.com/m_41010860/mpage_1/tm.htm




  • turuncu55 kullanıcısına yanıt
    valla arşiv falan pek yapmam arada bluray alıyorum onlarda evde kendiliginden birikiyor istemden disk olarak arşivlemiş oluyorum :) silverstonenun gd08 modeli ile ilgili cok az turkce bilgi bulabildim 40 cm ye kadar vga sıgıyorsa zaten sorun olmaz netden sipariş vericem elden alıcak yer yok alırım bide sistemi sıdıramam diye korkuyordum acıkcası bu bilgi işime yaradı. valla şef sen bana aldırıcan bu kasayı bir bildigin vardır diyorum sana güveniyorum :)

    keske evde yer olsada kule alsam butun bu dertlerden kurtulsam ama malesef, avr içinde pahalı bişiy aldıgım zaman ileriye donuk almayı sevdigim için 7+1 cıkıs dusundum ama parayı denk getiremezsem mecburen bu kriterden vazgecicem hocam.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi funnyhow -- 26 Şubat 2014; 23:29:09 >
  • turuncu55 kullanıcısına yanıt
    açıklama için çok soğol hocam şuan için ön kulelere bi uygulama yapamayacam ama arka ayakların altında ki o yuvarlak metallerin altına bi parca etkisi olur belki diye yalıtım malzemesi koyacam...
    öğreneceğimiz daha çoook şey var ya :)
  • http://www.silverstonetek.com/product.php?pid=331

    Burada 34cm'e kadar kartları takabildiğiniz yazılmış.

    Ayrıca almayı planladığınız kartın uzunluğu ne kadar tam bilmiyorum ama 28cm'e kadar ekran kartı destekleyen gd06 modeli de tercih edilebilir.
    http://www.teknobiyotik.com/donanim/pc-kasa/silverstone-grandia-serisi-gd06b-htpc-siyah-kasa.html

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Dostum AVR'lerin her sene yeni modeli çıkıyor. Bu sebeple Avr'yi değiştirmek çok daha kolay ve zarar etme durumun daha az bence.

    Ama hoparlör konusu daha teferruatlı. Herkes aynı hoparlörü beğenmeyebilir ve satmak daha zor olabilir. Bu sebeple hoparlörü alabileceğiniz kadar iyi almaya çalışın.

    Dediğim gibi de 7.1 olayına çok takılmayın. Bende de 7.1 AVR var ama 5.1 olarak kullanıyorum ve hiç 7.1 olarak kullanmayı düşünmedim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sistem çok güzel, güle güle kullanın.
    Klasik olacak ama projeksiyon böyle bir sistemin tamamlayıcısı olur, şaha kaldırırdı.
  • Benimde böyle bir şey yapma gibi bir isteğim var. Çok güzel bir çalışma.
  • albati kullanıcısına yanıt
    :) projeksion içimizde kanayan bir yara...
    Çok Teşekkür ederim hocam,amin...
  • Hexagon07 kullanıcısına yanıt
    Allah daha güzellerini nasip etsin inşallah,Teşekkür ederim ;)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: diadavidoff

    Allah daha güzellerini nasip etsin inşallah,Teşekkür ederim ;)

    Artık büyük bir elektronik toptancısı olarak yeni ve kendime ait şirketimi kurarak faliyetime başladım.

    Projeksiyon benden alınır.
    Anfi benden alınır.
    Pc ve tüm elektronik benden alınabilir.

    Dostlarıma çok uygun fiyata olucak forumdan ulaşan arkadaşlarada uygun fiyatlarla yardımcı olucam.





  • setra19 kullanıcısına yanıt
    Ne diyon ya :)
    Hayırlı uğurlu olsun...
    Çok sevindim valla tamam bundan sonra eksik gedik senden kardeşim :)
  • Yeni Sistem ( Home Theatre - Media Center ) UPGRADE 1

    http://forum.donanimhaber.com/m_89171721/f_//tm.htm#89171721
  • diadavidoff kullanıcısına yanıt
    Merhabalar, dün yeni televizyonumu aldım. Ancak bilgisayarımın harddiskindeki 3-5 HD film dışında elimdeki tüm filmler DivX ve yeni aldığım TV'de görüntü çamur gibi. Eğer müziğe merakınız varsa bende size yüzlerce gigabyte DTS Kayıt, FLAC, SACD, DVD/A ve DVD VIDEO verebilirim. Sizinle nasıl iletişime geçebilirim. Nasıl paylaşımda bulunabiliriz birlikte acaba. Çok teşekkür ediyorum.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.