Şimdi Ara

YENİ SEAT TOLEDO KULLANICI YORUMLARI (10. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.670
Cevap
45
Favori
394.209
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Evet Ankara doğuş sadece 300 tl lik bir indirim yaptı. Belli ki satış rakamlarının üzerindeler yaklaşım ve ilgileri yok denecek kadar azdı. Hatta abartmış olmak istemiyorum ama aracı bedava mı veriyorlar şu ükala tavırlara falan bak dedim ..Sırf bu tavrı yüzünden başka bir bayiden alıcam aracı..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgurdusunceler -- 28 Eylül 2013; 17:54:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozgurdusunceler

    Merhaba arkadaşlar Öncelikle tüm yeni toledoların kullanıcılarına hayırlı olması dileklerimi iletmek istiyorum.Ben de bugün Ankara çankayadaki bayiye gidip pazarlık yaptım. 40800 style modeli için en son fiyat verdi. Renk beyaz yokmuş Bursa'dan getirebiliriz dedi. Fakat içinin bej rengi hoşuma gittiği için öyle istedim 3 ay sonrası için tarih verdi. Bu süre sizce normal mi? Araca kapora1000 tl alacak.Ve fiyat da araç geldiğindeki fiyat üzerinden yeniden hesaplanacak.Sizce yıl sonuna doğru ( Muhtemelen aracım Aralık ayında teslim edilir ) almak beni maddi olarak zarara sokarmı ? Bayi Sistemde bütün stokları görebilir mi? Yoksa ben başka illeri arayıp sormamda fayda varmı ? Birde sizce bej rengi beyaz ile nasıl olur. Bej rengi ni bayi bana çok kötüledi çabuk kirlenir falan diye ama genede onu almak istiyorum..Bej renk için düşünceleri olan varsa paylaşabilirmisiniz...lütfen sıkıntılarım ile ilgili düşüncesi yada bilgisi olan var ise paylaşsın ilk sıfır arabam olacağı için biraz heyecanlı ve hassas davranıyorum :)

    hoş geldiniz aramıza isabetli kararınızdan dolayı kutlarım sizi

    öncelikle fiyat konusunu aydınlığa kavuşturalım cappuçino bej araç içinmi yoksa beyaz renk içi bej araç içinmi 40800 fiyat aldınız?

    satıcının renk konusunda sizi yönlendirmeye çalışırken aracın lansman rengi olan aynı zamanda en çok yakışan rengini kötülemesini garipsedim doğrusu

    siyah renk için çabuk kirlenir vaya çizikleri çok belli eder deseydi hadi anlardım ki daha önceki aracım siyahtı ordan biliyorum.bej renk zaten toprak toz vs ile aynı renkte nasıl oluyorda kiri tozu pası hemen belli ediyormuş sorarlar adama.iç döşemenin bej olması çabuk kirlenir tezini nisbeten doğrular.

    ben aracı alme arefesinde 2 bayi ile irtibatlı idim aralarında 150 km olan bu iki bayiden 1 i sadece istediğim aracı getirebilmeye bana taahhüt verdi bende aracı ordan aldım,bence başka bayilerden de fiyat ve renk konusunda bilgi almanızda fayda var.

    opsiyon almak isteyince banada bayi aralık ayını tarih olarak vermişti bende bekleme lüksüm olmadığı için hali hazırdaki arabayı almıştım.




  • ozgurdusunceler O kullanıcısına yanıt
    Ankara'daki hep böyleydi malesef. Çoğu erdeki çoğu bayide öyle. Diğer markalar için de çok farklı değil. Nissana ve skodaya gitmiştim bir ara yüzüme bakmadıydı. Benim arkadaş Adapazarındaki bayiden aldı geçen 2 sene önce. O bayi iymiş ama durum değişmişte olabilir.
  • ozgurdusunceler O kullanıcısına yanıt
    Cappucino beji benim aracim,renk lansman rengi araca yakisiyor,biz ailece begeniyoruz.Zevkler renkler konusu,kayseri bayisinden aldim gereken ilgi alakayida gosterdiler,tavsiye ederim.Istediginiz araca en kisa zamanda sahip olursunuz umarim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mesajı yanlıs baslıkta yazmısım... yazdıklarımı leon'a tasıdım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forsa61 -- 29 Eylül 2013; 13:41:54 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: forsa61

    eski kasa sahibi arkadaslar veya sevenleri alınmasın ama bence yeni kasa daha iyi olmus. 1.6 tdi dsg, style paket alma taraftarıyım oyle cam tavan, vs meraklısı da degilim. zaten firmalar en cok parayı ek olarak sattıkları paketlerden kazanıyorlar. sunu veya bunu ekleyelim fiyatta bu olur deyip sizi pazarlığa acıkmıs hale getiriyorlar, ek sattıkları uzerinden pazarlık yapıp sizi istedikleri yerde bırakıyorlar aldanmamak lazım...

    kafanızı yormayın nihayetinde dısarıdan nasıl gorundugu degil içerde ne sundukları bence daha onemli; guvenlik, motor teknolojisi, performans ve tüketim değerleri.

    eski kasa sahipleri baska baslık altında yorumlarını yapsınlar, burada kullanıcılarının yorumlarını bekliyorum. 1.2 tsi dsg yakıt degerlerini paylasabilecek var mı? 1.6 tdi'ya yakınsa fiyat anlamında tercih edilebilir?

    evet yeni toledo tam anlamıyla f/p aracı,bu gün ülkemizde hurdadan üretilmiş bir sürü uzak doğu arabası 40 lı 50 binli fiyatlara satılıyor,kaldıki vw çatısı altında üretilen skoda ve seat bu bahsi geçen uzak doğu arabalarından en az bir gömlek üstün,hem teknolojisi hemde kalitesiyle.

    1.2 tsi dsg daha gelmedi hocam.

    14. tsi dsg var.




  • blackwolves1 B kullanıcısına yanıt
    Çok tşk ederim.Hayırlısı ise bir bayi ile görüşme sürecindeyim.39650 de anlaştık gibi.ayrıca 3 adet hediye sözü aldım..Kendil eri telefon ile görüşme yapmama rağmen ilgi, alakaları ve yaklaşımları ile gerçekten benim beklediğim yaklaşımı sergilediler..Ben beyaz renge içi bej döşeme istemiştim. O konuda ısrarcı olmamaya karar verdim. 3 ay beklemek istemiyorum.Aldığım fiyat konusunda düşünceleriniz nedir.Bugün bütün Türkiye'deki showroom ları aradım. En cazip fiyatlardan diyebilirim..sadece istanbuldan 39600 isteyen 2 bayi çıktı. Onlarda hediye falan sözü etmediler..Durum bu şekilde şimdilik. Beyaz araç ve döşeme için gri de karar kıldık..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgurdusunceler -- 29 Eylül 2013; 1:13:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozgurdusunceler

    Çok tşk ederim.Hayırlısı ise bir bayi ile görüşme sürecindeyim.39650 de anlaştık gibi.ayrıca 3 adet hediye sözü aldım..Kendil eri telefon ile görüşme yapmama rağmen ilgi, alakaları ve yaklaşımları ile gerçekten benim beklediğim yaklaşımı sergilediler..Ben beyaz renge içi bej döşeme istemiştim. O konuda ısrarcı olmamaya karar verdim. 3 ay beklemek istemiyorum.Aldığım fiyat konusunda düşünceleriniz nedir.Bugün bütün Türkiye'deki showroom ları aradı . En cazip fiyatlardan diyebilirim..sadece istanbuldan 39600 isteyen 2 bayi çıktı. Onlarda hediye falan sözü etmediler..durum bu şekilde şimdilik. Beyaz döşeme de gri de karar kıldık..

    1.2 tsi styl için söylediğiniz fiyat çok uygun bence.zamdan öncede bu fiyata veriyorlardı bence kaçırmadan alın derim.




  • Kesinlikle çok hoş bir renk..Aslına bakarsanız bnm beyazı seçmemdeki tek neden içimdeki uhdedir:) eskiden beridir özeniyordum.Kısmet bu güne imiş :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • blackwolves1 B kullanıcısına yanıt
    Pazartesi için söz kestik bakalım kısmetse..iş resmi şartlara döküldüğünde bayi ismide verebilirim isteyen arkadaş olur ise...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozgurdusunceler

    Pazartesi için söz kestik bakalım kısmetse..iş resmi şartlara döküldüğünde bayi ismide verebilirim isteyen arkadaş olur ise...

    size dost tavsiyesi aracın 2013 2. dönem mtv sinide bayi tarafından yatırlmasınıda teminat altına alın benim mtv yi yatırmamışlar şimdi baktım be nasıl bir iş anlamadım.
  • blackwolves1 B kullanıcısına yanıt
    Benim aracımında yatmamış mtv si son güne bırakıyorlar bayiler sanırım,araç trafiğe tescil tarihinden itibaren 1 ay süresi var.
  • Aracımı teslim alalı 1 ay olmak üzere.Teslim aldığımın ertesi günü ilk uzun yol tecrübesini yaptım.Kayseri-Marmaris arası seyahatimden önce bayiden alır almaz depoyu 54 küsür litre benzin alarak fullemiştim.

    Aracın direksiyonu,yol tutuşu ivmelenmesi,atikliği diyecek bir şey yok,plastiği şurası burası v.s diyenlere de diyecek bir şey yok görüşler fikirler tartışılır ama araç gelmiş satişta zevkler renkler konusu,gerçek şu 35-38 arası bütce ekonomik yakıtlı yabancı araç,geniş bagajlı sedan,güvenlik,yol tutuşu v.b özellikler ortaya konuldugunda ben bu araca ulaştım.Bu aracı tercih etmemde daha önceki araçlarımında skoda olmasının etkisi fazladır.

    Eski aracım(1.4 mpi 68 hp fabia sedan) 2500 devirde maximum torkunu verırdı(mpi motorun özelliği nedeniyle) 120 nm idi yanlış hatırlamıyorsam,bu araçta 175 nm torku( bu tork piyasada çoğu 1.6 araçlarda yok) turbo desteğiyle 1550 ve 4100 devir arasında alıp o gücü hissetmek büyük bir keyif.Tork beygir gücü konusunda donanım haberde çok güzel açıklamalar var,burada tartışmaya gerek yok direksiyona geçip aracı kullandığınızda anlıyorsunuz

    Gelelim yakıt tüketimine yukarıda verdiğim güzergahta sabah 08:30 da yola çıktım.Rodaj problemi yok normal kullanın demiş olsalarda servisten,dikkatli kullandım yani çogunluk 85-115 arası seyir,aralarda 120-140 hızlanmalar,2500-3000 deviri geçmedim çok fazla zaten 1500-2000 devirde isteklerinizin çoğu karşılanıyor

    860 km nin 300 km sinde klima açıktı 1-2 kademede.Aracta 2 yetişkin,2 çoçuk ve full bagaj vardı.Yol bilgisayarında 100 km menzil kalınca benzin ışıgı yandı bunuda öğrenmiş oldum eski aracımda 50 km de ikaz ederdi,Muğla ula daki opete geldiğimde bilgisayar 85 km menzil kaldı diyordu,860 km sonra 46,86 litre yani düz 47 litrede pompa attı.5,3 ortalamayla bu mesafeyi tamamladım hız ortalamasıda 80 di,denizlide iş çıkış saatiydi trafik sıkışıktı yolda da ayrıca yol yapım çalışmaları olan yerler vardı tek şeritte kamyon arkası gidişlerde oldu.Depoyu fullediğimde menzil 970 km olarak göründü ekranda.

    Aracı 1 ay önce almış arkadaşım vardı onun degerlerinide biliyordum yeni araç çok yakar beklentisi yoktu kullandıkça daha az yakacak buna eminim.

    Şehir içinde de iş yerime olan mesafe yakın 2,5 km civarı zaten fazla hız yapamıyorum,33-38 km arası genel hız ortalamasında 6,4-6,6 arası dolaşıyorum.Deneme maksatlı 275 km yapınca 2. fullemeden sonra benzin aldım 18,8 litre benzin alınca pompa attı.Yol bilgisayarı genel ortalaması 6,4 dü.

    Aracı devirinde kullanıp,vites geçişlerini uygun devirde yol şartlarına göre yaptıktan sonra gerekli ekonomiyi fazlasıyla sağlayacaktır diye düşünüyorum.Eski aracımda da yol bilgisayarlı kullanıma alışık olduğum için bu araçta da çok zorlanmadım.Bir hatırlatmayla yazımı tamamlayayım yokuş aşağı inişlerde ya da düz giderken ayağınızı gazdan çekmenizle yakıt beslemesi kesilir tüm enjeksiyonlu araçlarda olduğu gibi,eski usul vitesi boşa aldığınızda ise araç rölantide yakıt harcamaya devam eder.

    VAG grubun kalitesi ve motor teknolojisi ortadayken; bazı modeller hala 90 lı yılların teknolojisinden gelen motorları son model araçlarında kullanırken,TSİ teknolojisi ayrı bir boyut. BMT ve start stop ile takviyeli araçlardaki tüketimlerde ortada yok turboluymuş şöyle olur böyle olur ,yok narin miş v.s v.s bu sözlere kulak asmadan kararını verip aracını alanlara ve alacaklara KAZASIZ BELASIZ hayırlı sürüşler,sağlık ve mutluluk dilerim arkadaşlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi toledo48 -- 29 Eylül 2013; 14:22:34 >




  • Geçmiş sayfalarda 1.2 tsi 105 beygir motorun tork güç grafiğini vermişti.Bu linktede muhtelif motorların grafiği var meraklı arkadaşlar için.

    http://www.fordclubtr.com/forum/topic/237087-motorlar%C4%B1n-tork-grafikleri/
  • http://dosya.co/3qbshd3vcqr6/yeni_toledo_brosur.pdf.html
    http://dosya.co/ntf8rd5c2mv1/yeni_toledo_katalog.pdf.html

    yukarıdaki linklerde de yeni toledo broşür ve kataloğunu bulabilirsiniz arkadaşlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi toledo48 -- 29 Eylül 2013; 14:20:25 >
  • Tşk ederiz paylaşımınızı okudukça aracı teslim alıp sürmek için daha çok heyecanlanıyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • blackwolves1 B kullanıcısına yanıt
    2. Taksit için herhangi bir şey söylemedi bayi ödemesi gerekiyormu sizce yoksa yapılan pazarlığa göre mi ödenir??

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ozgurdusunceler O kullanıcısına yanıt
    Ben teşekkür ederim ancak fırsat oldu bir şeyler yazabildim,umarım en kısa sürede siz de aracınıza kavuşur zevkini çıkarırsınız,iyi pazarlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tayf10

    Aracımı teslim alalı 1 ay olmak üzere.Teslim aldığımın ertesi günü ilk uzun yol tecrübesini yaptım.Kayseri-Marmaris arası seyahatimden önce bayiden alır almaz depoyu 54 küsür litre benzin alarak fullemiştim.

    Aracın direksiyonu,yol tutuşu ivmelenmesi,atikliği diyecek bir şey yok,plastiği şurası burası v.s diyenlere de diyecek bir şey yok görüşler fikirler tartışılır ama araç gelmiş satişta zevkler renkler konusu,gerçek şu 35-38 arası bütce ekonomik yakıtlı yabancı araç,geniş bagajlı sedan,güvenlik,yol tutuşu v.b özellikler ortaya konuldugunda ben bu araca ulaştım.Bu aracı tercih etmemde daha önceki araçlarımında skoda olmasının etkisi fazladır.

    Eski aracım(1.4 mpi 68 hp fabia sedan) 2500 devirde maximum torkunu verırdı(mpi motorun özelliği nedeniyle) 120 nm idi yanlış hatırlamıyorsam,bu araçta 175 nm torku( bu tork piyasada çoğu 1.6 araçlarda yok) turbo desteğiyle 1550 ve 4100 devir arasında alıp o gücü hissetmek büyük bir keyif.Tork beygir gücü konusunda donanım haberde çok güzel açıklamalar var,burada tartışmaya gerek yok direksiyona geçip aracı kullandığınızda anlıyorsunuz

    Gelelim yakıt tüketimine yukarıda verdiğim güzergahta sabah 08:30 da yola çıktım.Rodaj problemi yok normal kullanın demiş olsalarda servisten,dikkatli kullandım yani çogunluk 85-115 arası seyir,aralarda 120-140 hızlanmalar,2500-3000 deviri geçmedim çok fazla zaten 1500-2000 devirde isteklerinizin çoğu karşılanıyor

    860 km nin 300 km sinde klima açıktı 1-2 kademede.Aracta 2 yetişkin,2 çoçuk ve full bagaj vardı.Yol bilgisayarında 100 km menzil kalınca benzin ışıgı yandı bunuda öğrenmiş oldum eski aracımda 50 km de ikaz ederdi,Muğla ula daki opete geldiğimde bilgisayar 85 km menzil kaldı diyordu,860 km sonra 46,86 litre yani düz 47 litrede pompa attı.5,3 ortalamayla bu mesafeyi tamamladım hız ortalamasıda 80 di,denizlide iş çıkış saatiydi trafik sıkışıktı yolda da ayrıca yol yapım çalışmaları olan yerler vardı tek şeritte kamyon arkası gidişlerde oldu.Depoyu fullediğimde menzil 970 km olarak göründü ekranda.

    Aracı 1 ay önce almış arkadaşım vardı onun degerlerinide biliyordum yeni araç çok yakar beklentisi yoktu kullandıkça daha az yakacak buna eminim.

    Şehir içinde de iş yerime olan mesafe yakın 2,5 km civarı zaten fazla hız yapamıyorum,33-38 km arası genel hız ortalamasında 6,4-6,6 arası dolaşıyorum.Deneme maksatlı 275 km yapınca 2. fullemeden sonra benzin aldım 18,8 litre benzin alınca pompa attı.Yol bilgisayarı genel ortalaması 6,4 dü.

    Aracı devirinde kullanıp,vites geçişlerini uygun devirde yol şartlarına göre yaptıktan sonra gerekli ekonomiyi fazlasıyla sağlayacaktır diye düşünüyorum.Eski aracımda da yol bilgisayarlı kullanıma alışık olduğum için bu araçta da çok zorlanmadım.Bir hatırlatmayla yazımı tamamlayayım yokuş aşağı inişlerde ya da düz giderken ayağınızı gazdan çekmenizle yakıt beslemesi kesilir tüm enjeksiyonlu araçlarda olduğu gibi,eski usul vitesi boşa aldığınızda ise araç rölantide yakıt harcamaya devam eder.

    VAG grubun kalitesi ve motor teknolojisi ortadayken; bazı modeller hala 90 lı yılların teknolojisinden gelen motorları son model araçlarında kullanırken,TSİ teknolojisi ayrı bir boyut. BMT ve start stop ile takviyeli araçlardaki tüketimlerde ortada yok turboluymuş şöyle olur böyle olur ,yok narin miş v.s v.s bu sözlere kulak asmadan kararını verip aracını alanlara ve alacaklara KAZASIZ BELASIZ hayırlı sürüşler,sağlık ve mutluluk dilerim arkadaşlar.



    güzel paylaşım

    yakıt tüketim değerlerinde nerdeyse aynı değerleri yakalamışız demekki fabrika verilerini yakalamak çokda zor olmayacak bu gidişle.

    benim ilerleyen zamanlarda beklentim aynı zamanda planım bu araç ile uzun yolda bir depo benzin ile 1000 km yi geçmek.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozgurdusunceler

    2. Taksit için herhangi bir şey söylemedi bayi ödemesi gerekiyormu sizce yoksa yapılan pazarlığa göre mi ödenir??

    benim 2. taksit hala yatmamış yarın bayiyi arayıp soracağım siz de sorun bence verdikleri cevabıda paylaşalım aksi bir durumda birbirimize yardımcı oluruz en azından.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.