Şimdi Ara

<<<<Yeni Renault Fluence Ze alacaklar alanlarlar kulübü>>> (25. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
678
Cevap
25
Favori
124.319
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tutunmayan


    quote:

    Orijinalden alıntı: sevennet

    Sahibinde 33750 olan aracın pili yok, servis pile 55bin istiyor,

    Üstüne de araç su almış...
    Nisan ayından beri fiyatları ve araçları takip ediyorum. Şu an tüm Türkiye'de 3 tane satılık araç var bu yüzden herkes kafasına göre fiyat yazmış. Geçtiğimiz 8 ay içinde neredeyse tüm ilanlara baktım, kışın fiyatlar düşer belki diye kışı bekledim ancak bu seferde ilanda araç kalmadı. Araçlar durumuna göre 30 ila 40 bin TL arası gitti. Hadi çok özel bir araç olsun taş çatlasa 45bin TL eder. 8 ay bekledim. Elzem değil ikinci araç olarak alıyorum zaten. Bir 8 ay daha beklerim gerekirse.

    araçların fiyatını belirleyen unsur,donanımı ve kalitesi değil artık. piyasada ekonomik ya da başka sebeplerle çok tutulan aracın fiyatı, arzın da azalmasıyla yükselir. düşmesini hiç beklemeyin bence . ancak, yüksek menzil sunan ,yüksek konfor beklentilerini karşılayan ve uygun fiyatlı elektrikli araçlar üretilir ya da akaryakıt fiyatları birden yarıya çekilirse fluence ze fiyatı da düşer elbette. ayrıca parçası bolca üretilen ,servis sıkıntısı olmayan ze nin gözden düşme şansı pek yok gibi...




  • Arkadaşlar renault'un ELEKTRİKLİ ARAÇ PİL KULLANIM ÖDÜNCÜ SÖZLEŞMESİ hakkında detaylı bilgi sahibi olan var mı? Ben aracı satın aldım ancak bu sözleşmeyi imzalamadım.
  • Bende henüz sözleşme imzalamadım ama sözleşme için kasko şartı koşuyorlar. Kaskoya akünün de dahil edilmesi gerekiyor. Bu ay kasko yaptırıp sözleşmeyi yapmayı düşünüyorum. kasko için pil seri numarsını da bilmeniz gerekiyor.
  • Bugun ilana bir araba girdi. 45.000 tl den. Aracin 400 volt elektrik arizasi var. Bu araclarda en buyuk sikinti bu. Ben bu araci almak istedim. Bogazici mais 30.000 tl ye birakti. Bu arizayi gorunce ben almaktan vazgectim. Araba bile yanabilir. Dikkali olun arkadaslar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fluence Z.E. lerin pil kirali versiyonları pili hariç kasko değeri 55 bin civarı. Arabanın fiyatı olması gereken seviyelere geldi diye düşünüyorum. Zamanında çok uyguna satıldı evet fakat o zamanlar elektrikli arabalara tabiri yerindeyse öcü gözüyle bakılıyordu. İnsanlar çekiniyordu. Ben de zamanında arabamı alırken çevremde kimse almamı tavsiye etmedi hatta karşı durdular. Şimdi o kişiler elektrikli araba alma derdindeler. 2.5 yıldır keyifle ve ucuza arabama biniyorum. Bu saatten sonra asla benzinli ve dizel araba almam. Elektrikli arabanın keyfi kesinlikle bambaşka.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi harvardharvey -- 9 Ocak 2018; 10:31:4 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: serhjohn

    Arkadaşlar renault'un ELEKTRİKLİ ARAÇ PİL KULLANIM ÖDÜNCÜ SÖZLEŞMESİ hakkında detaylı bilgi sahibi olan var mı? Ben aracı satın aldım ancak bu sözleşmeyi imzalamadım.

    Peki sözleşme yapmazsak ne olur ? Aracı alalı 1 ay oldu ama beni renodan falan arayan soran olmadı
  • kaanbayer K kullanıcısına yanıt
    pil garantisi devam etmiyormu aracın ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kaanbayer

    Bugun ilana bir araba girdi. 45.000 tl den. Aracin 400 volt elektrik arizasi var. Bu araclarda en buyuk sikinti bu. Ben bu araci almak istedim. Bogazici mais 30.000 tl ye birakti. Bu arizayi gorunce ben almaktan vazgectim. Araba bile yanabilir. Dikkali olun arkadaslar.

    Bu arıza nedir? nasıl anladınız? Biraz bilgi verebilir misiniz en büyük sıkıntı bu demişsiniz. Bir de bu pil kirası sözleşmesi nedir hala tam olarak anlayabilmiş değilim. Pil kirası yoktur diye satılan araçlarda da biz tekrar bir sözleşme mi yapıyoruz? Aracı alırken pilin mülkiyeti de bize geçmiş olmuyor mu ?
  • Aldigim araçta navigasyon karti yoktu,servisten fiyat sorunca 1200tl falan dediler, sahibinden de 500 tl falan vardi, oduna buldum bir yerden ve denedim, çok kullanissiz geldi bana. bunun uzerine android navigasyon sistemlerini, epeydir arastiriyorum. Ancak mevcut uzerinde navigasyon olan araçlarla uyumsuz olduğu gerekçesi ile bulamadım. Bu konuda bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim???
  • tutunmayan T kullanıcısına yanıt
    Bu aracı boğaziçi maisde inceledim. Sonra bu arızayı gördüm. İlanın 3.resmine bakarsanız arıza lambası yanıyor. 400 volt elektrik sistem arızası. Bu araçlarla ilgilenen tanıdığımla görüştüm araç bile yanabilir dedi. Zaten kitapçığına baktığında arıza kodunun ne olduğu yazıyor.Satan arkadaş bu arızayı biliyor ama pil arızası diyor.
    Pil kirasız araçların pilleri halan renoya ait. Bize pilleri ödünç veriyor ve hiçbir ücret talep etmeyeceğini sözleşmede belirtiyor. Bizden sadece pillerin kasko yapılmasını istiyor. Orf Kiralamadan Sümeyye hanımla görüşebilirsiniz.
  • SmiLeY kullanıcısına yanıt
    Navigasyon kartına 50TL vermek bile gereksiz. Herhangi bir boş sd kartı araca takıyorsunuz daha sonra TOMTOM HOME uygulamasını bilgisayarınıza indirip kartı takıyorsunuz. 200TL civarı yeni harita satın alıyorsunuz navigasyon en güncel harita ile çalışır duruma geliyor.
  • serhjohn S kullanıcısına yanıt
    Sorun olmaz fakat kendinizi garantiye almak ve elinizde bir belge olmasını istiyorsanız sözleşmenizi yapın.
  • harvardharvey kullanıcısına yanıt
    Bos ekrandansa dediginizi yaparim, ancak android bir cihaz takabilen oldumu onu merak etmistim. Arac biraz yavan kaliyor, bari geri gorus, multimedia derken daha hos olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kaanbayer

    Bu aracı boğaziçi maisde inceledim. Sonra bu arızayı gördüm. İlanın 3.resmine bakarsanız arıza lambası yanıyor. 400 volt elektrik sistem arızası. Bu araçlarla ilgilenen tanıdığımla görüştüm araç bile yanabilir dedi. Zaten kitapçığına baktığında arıza kodunun ne olduğu yazıyor.Satan arkadaş bu arızayı biliyor ama pil arızası diyor.
    Pil kirasız araçların pilleri halan renoya ait. Bize pilleri ödünç veriyor ve hiçbir ücret talep etmeyeceğini sözleşmede belirtiyor. Bizden sadece pillerin kasko yapılmasını istiyor. Orf Kiralamadan Sümeyye hanımla görüşebilirsiniz.

    Piller renault'ya aitse bu durumda biz aslında araçları alıp satarken pilsiz alıp satmış oluyoruz. Peki renault yarın bir gün ben pilleri geri istiyorum derse ne olacak?40bin TL verip yeni pil mi alacağız




  • tutunmayan T kullanıcısına yanıt
    Öyle bir durum olamaz. Siz zaten Renault ile bir sözleşme yapıyorsunuz. Bu sözleşmede pillerin ödünç verildiğini , 2022 yılına kadar performans düşmesi sonucu ücretsiz batarya değiştirebileceğinizi ve bataryaları kullanım ömürleri boyunca bedelsiz kullanabileceğiniz yazıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mrb sayın dostlar
    3. ayım ve 3200 km devirdim aracımla. İlk aldığım zamana göre menzilimde düşme bayağı arttı. Tabi bunda hava sıcaklığının önemli bir rolü var. Ortalama 70 75 km anca yapmaya başladı. Akü tam bitikken Renault un orjinal 10A cihazı ile 6:30 saatte dolduruyor. Özellikle ilk %25 lik kısım çok çabuk düşüyor.Kayıpların artmaya başladığını düşündüm. Gecen hafta fluence ze spy programı yardımı ile akünün kullanım kapasitesine baktım. %67 gösteriyordu. Akü değişimi yaptıran arkadaşlara sormak istediğim nasıl bir yol izlemem gerektiği. REnault tan periyodik bakım randevusu mu alacağız? NE kadar hesap çıkarıyorlar? Değişim onayı ne kadar sürede geliyor? Yeni akü değişimi bahsettikleri gibi 3 ayı buluyor mu_?
  • Benim de yazın 100–120 km olan menzilim, şimdilerde 70–75 km'ye düştü. Bence bunun iki sebebi var. Birincisi sıcaklığın düşmesiyle beraber btaryanın daha az enerji depolayabilmesi. İkincisi ise ısıtıcının kullanımı. Havalar soğuk ise ve ıstıcıyı çalıştırmazsam 90 km menzilim oluyor. Isıtıcıyı da çalıştırırsam 70–75 km oluyor menzil. Yani benim tespitlerime göre havalarun soğumasının menzile etkisi yaklaşık yüzde 10, ısıtıcının kullanılmasının menzile etkisi yaklaşık yüzde 20. Aracı sekiz aydır kullnıyorum ve memnunum. Pilin garanti kapsamında değişimi ile ilgili ayrıntıları ve prosedürleri ben de merak ediyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi günler.

    Aracın kaskosu ile ilgili yardımcı olabilecek arkadaş var mı?



    Bizim sigortacı arkadaşa yaptırmaya çalıştım. Güneş sigortadan yapmaya çalışmış. Sistem zaten pil bedelini otomatik istiyormuş. O bedeli girmeden sistemde ilerleyemiyormuş. Arkadaş araştırmış ve 8000 euro olduğunu yani yaklaşık 37000 tl olduğunu öğrenmiş. Bunu da sisteme girince kasko bedeli 4000 tl civarında çıkıyor.



    Ne yapmam gerekiyor. Normalde bu araçların kaskosu bu kadar mı?



    Yardımcı olursanız sevinirim.

    Şimdiden teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vural2005 kullanıcısına yanıt
    kaskoyu batarya dahil 1550 gibi bir rakama yaptırdım axa sigortadan. pil seri numarasını da istiyorlar. isterseniz sigortacımın numarasını da verebilirim fiyat almak için
  • deepmath D kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkürler. Sigortacınızın numarasını alsam iyi olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.