Şimdi Ara

Yeni Renault Clio RS, Megane RS'in 1.8 litre motorunu kullanabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
523
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  

    Beşinci nesil Renault Clio’nun geliştirme süreci içerisinde olduğu artık biliniyor. Hatta geçtiğimiz haftalarda yoğun kamuflajlı olarak kameralara yakalandığını sizlerle paylaşmıştık. Yeni çıkan söylentiler ise Renaultsport’u ve dolayısıyla Clio’nun RS versiyonunu ilgilendiriyor.
     

    Caradisiac sitesi tarafından yapılan bir habere göre, beşinci nesil Renault Clio’nun RS versiyonunda daha büyük kardeşi, yani yeni Megane RS ile aynı motor kullanılabilir. 1.8 litre dört silindirli ve turboşarjlı bu motor, hem Megane RS’te hem de Alpine 110 modelinde kullanılıyor. Megane’a 280 beygir güç ve 390Nm tork sağlarken, Alpine 110’da ise 252 beygir ve 320Nm olarak ölçülüyor.

     
     

    Bu yılın sonunda tanıtılacak Megane RS Trophy’de 300 beygir güç çıkışı sağlayacak olan motorun Clio RS’te 225 beygir ile sınırlandırılacağı söyleniyor. Böylece, kendinden daha yüksek modellerle arasına bir mesafe konmuş olacak.

     

    Tamamen yeni Renault Clio’nun 2018 Paris Otomobil Fuarı’nda dünya prömiyerini gerçekleştirmesi bekleniyor. Eğer söylentiler doğruysa, Renaultsport da 2019’un ikinci yarısında RS türeviyle karşımıza çıkabilir. 2019 Renault Clio'nun kamuflajlı olarak yakalanan görüntülerine galeriden göz atabilirsiniz.

     


    Resim Galerisi

    Resimin Açıklaması
    2019 Renault Clio ilk kez göründü
    2019 Renault Clio ilk kez göründü
    2019 Renault Clio ilk kez göründü
    2019 Renault Clio ilk kez göründü
    2019 Renault Clio ilk kez göründü
    2019 Renault Clio ilk kez göründü
    2019 Renault Clio ilk kez göründü
    2019 Renault Clio ilk kez göründü
    2019 Renault Clio ilk kez göründü
    2019 Renault Clio ilk kez göründü
    2019 Renault Clio ilk kez göründü
     







  • Türkiye'de clio=dizel.

  • Hot Hatch=Renault Sport

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni nesil Clio, Mitsubishi ortak platformlu geliyor :) 1.5 turbo yeni bir Colt dahi gelebilir aynı şasi üzerinden warm hatch kıvamında!

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nikony

    Türkiye'de clio=dizel.
    Dizele binmem diyenler için de 1.2 atmosferik+LPG
  • Smart Fortwo 0,8 cdi var. Daha küçük, daha az yakan araba yok gibi. Bize bunlar yakışır. Clio RS falan alıp binmek rüyada anca



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozmenakif -- 16 Nisan 2018; 13:17:36 >
  • Hergeçen gün şu leblebiler zengin oyuncağından bile öteye gidiyor bu ülke nasıl bu hale geldi akıl alır gibi değil şu araba dünyada 5 birim türkiyede 25 birim teşekkürler emeği geçen herkesten allah birinizi hiç etsin inşallah



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hadjimurat -- 16 Nisan 2018; 21:52:51 >
  • Devletimiz kuruldu kurulalı istihdam kaygıları sebebiyle işverenlerden hakkıyla vergi toplayamıyor. Cumhuriyet tarihine bakıldığında da durum böyle.
    Sizin istediğiniz arabaya ucuz binebilmeniz için 2 şık var:
    1-Devlet yönetimine talip olan partinin seçim beyannamesinde " Holdinglerden, serbest meslek sahiplerinden (mühendis+doktor+eczacı+muhasebeci+kuyumcu+avukat+esnaf...) tıpkı memurdan aldığım gibi vergi alacağım." demesi lazım. Ama diyemez. Çünkü bu kesimin de oyuna talip siyasi parti. Ayrıca bu kesim işçi çalıştırıyor, toplu işten çıkarmaları işsizlik oranlarının artmasını göze almaz.
    2-Devlet yönetimine talip olan partinin seçim beyannamesinde "Türkiye'nin kendi otomobil markalarını oluşturması için teşvik paketleri oluşturarak otomobil ithalatını azaltmak suretiyle hem dış ticaret açığı azaltılır hemde otomobiller daha uygun fiyata satılıması sağlanır." demesi lazım. Şu anda ikinci maddeye yönelik uygulamalar var.
    Son olarak clio sport yurtdışında da normal fiyatının iki katına satılıyor. 200 hp gücünde 6.7 saniyede 100 kilometre hıza çıkan 1200 kg ağırlığında bildiğiniz spor araba. (Audi tt 1,8 LT 180 hp 0-100 km:6,9 saniye.)





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.