Şimdi Ara

Yeni Peugeot 308 (2014 sonrası - Ana Konu) (669. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
30.222
Cevap
294
Favori
1.547.484
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
43 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 667668669670671
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Çözüm bence de olmaz gibi, olsa da bu kısıtlı zamanda yetişeceğini sanmıyorum, Cuma'ya kadar vaktim var en fazla.

    Bir arkadaşım benzer sorunu 3008'de yaşamış, tüm sistem konsoldaki USB soketine kadar a'dan z'ye değiştirilmiş ancak öyle çözebilmişler. 3 gün serviste kalmış araba. Bende de böyle olmaz umarım.

    Tesellimiz en azından klimamızı kontrol edebilmemiz ama İstanbul-Marmaris yolunda sessiz sedasız bayağı sıkılacağız gibi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rst78 -- 16 Ağustos 2016; 21:24:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 2008 denemeye gitmiştim 1,5 ay önce, toyota yaris sahibiyim 2010 çok memnunum kendi aracımdan 12 13 kuruş yakıyorum uzun Yolda lpg ile. 2008 Test sürüşü sonrası görevli arkadaş abi bide 308 Premium performans pack deneyelim mi dedi yanlışlıkla Tamam dedim hastası olmuştum 308'in. Ama yorumları uzun zamandır okuyorum da,üzüldüm bu kadar güzel aracın böyle sorunları olmasına. Daha emekleme dönemindeki kilometrelerde Trim seyleri,elektronik sıkıntılar, dengesiz fiyat politikası, ülkenin içindeki durum ve özel sektörün sundugu karamsarlıklar sonucu toyota ile yarislemeye devam ;) ama araçlarınız çok güzel cidden o turbo sesine ve spor moddaki kızaran göstergelere bayıldım... Mutlu günlerde binin aslanlarınıza...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emindoner09 -- 16 Ağustos 2016; 21:41:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • memurpower M kullanıcısına yanıt
    Evet hocam aracı biraz sert kullanırım. Bende espdendir diyordum hatta espyi kapatıp deneyeyim diyorum ama 50nin üzerine çıkınca esp otomatik devreye giriyor.
  • fixmix kullanıcısına yanıt
    evet hocam dediğiniz gibi esp 50 nin üzerine çıkınca otomatik olarak devreye giriyor, ama araçta çekiş kontrol sistemi de var anladığım kadarıyla, bilen arkdaşlar varsa da beni uyarsınlar elbette, aracım 2 kere yokuş kalkışta asfaltın çok parlamasından ötürü patinaja düştü ve esp ışığı orda da devreye girmiştir, yani aracı durur vaziyetten kalkışta kullanırkende esp nin devreye girdiğini gördüm, ya da ışığın yandığını gördüm ben bunu çekiş kontrol sistemine yordum, ama araç dediğiniz gibi atıyor gibi yapıyor, 49 la bile gidiyor olsanız bu hareketi örnek verdiğim gibi bir yolda gösterebilir, bence güzel bir durum, devreye giren esp olmasa da çekiş kontrol ile ilgili birşey olabilir, ben aracın bu gibi durumlarda sarsıldığını hissediyorum, esp ise direk direksiyonda hissedebileceğiniz derin bir titreme ve direksiyonu aracın kontrol etmesi durumu neredeyse,tabi çok kısa bir süreliğine, mümkün yaşanabilir, inanın bende sürdükçe deneyim ediniyorum hala.




  • Herkese hayırlı günler dilerim.
    Bir konuda bilginize ve deneyiminize başvurmak istedim.2015 model 5000( beş bin ) km de bir active sky paket dizel otomatik 308 kullanıcısıyız.
    Bazı alışveriş merkezlerinin otoparklarının çıkışında iki üç saniye sonra (vites tabi ki D pozisyonunda) geri kaydırıyor, zannımca yokuş kalkış desteği devreden çıkıyor, ama hızlı değil , yavaşça.
    Her yerde değil de epey dik rampalarda .Şimdi bildiğim kadarıyla tam otomatik araçlar kaydırma yapmaz sanıyordum.Sizce bir sıkıntı mı var size de oluyor mu bu durum?
    Ayrıca yakıt değerlerinizi beğeniyor musunuz ?Açıkçası ben pek memnun değilim.İşim gereği L200 2010 model 4*4 kamyonete de binen biri olarak benim L200 ün çok altında yakmasını beklerdim, ama karaoğlan şehirler arası 8 şehiriçi10-11 litre ; 308 ise şehiriçi 6,5- 7 şehirler arası 5,5 gibi değerlerde yakıyorlar.
    İlgiginiz için ve vereceğiniz cevaplar için şi,mdiden teşekkür ederim.




  • Aracınızda bir sıkıntı yok.Hİll Holder sistemi yokuşlarda frenden ayağınızı çekince 3 saniye frene otomatik basılı tutar ve devreden çıkar. Aracınız yeni olduğundan yakıt normal değerlerde, ileriki kilometrelerde gittkçe yakıt değerlerinde azalma görürsünüz. Benim arabamda 4.800 km. de dizel ve yakıt değerleri karışık ortalama 5.4 lt. gösteriyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: memurpower

    hocam benimki 130 luk olan turbo benzinli değil, benimki 82 lik vti motor olan, ama turbolarına özellikle renault olan 0,9 tce ve 1.2 130 luk megan 4 lerde kullanılan motorlara lpg montajı yapılabiliyor, fakat bunun 308 in 130 luk turbo benzinli motoruna da montajı olurmu kesinlikle lavato forumunda İlker beye sormanız lazım, şimdi benim marka olarak 2 tercihim vardı, brc veya lavato, fakat lavatoyu biraz araştırdığınızda çok daha güncel bir yazılım enjektör ve malzeme kullandığını anlıyorsunuz, bendeki kit 1500 tl değerinde ama motor garantisi veriyor lavato, bendeki montaj lavato oldu.
    daha önceki aracımda zavolli kullanıyordum ve arada bariz fark var, bir kere lavato da lpg enjektörlerinden kaynaklanan cizirti gelmiyor, hatta @just_smile benim için ankarada brc montajlı bir 308 i test etmişti, brc enjektörlerde sesli çalışıyor, benim kullandığım lavato smart kitte aracın normal motor sesi haricinde kesinlikle bir ses duymuyorsunuz. aracımız 47 lt lik simit tank destekliyor ve bagaj 5 cm kadar yükselsede görsel hacmi küçülmüyor, stepneyi güzel deri bir kılıfa koyuyorlar o da ince stepne olduğu için halen 2 valizi bir sırt çantasını ve takım elbiseyi rahatlıkla bagaj alabiliyor, stepne beni olumsuz etkilemedi, bu araca silindir tank önermiyorum, ama şiddetle 47 lik simit tank öneriyorum, performans ile ilgili sizin turbolarda montaj gerçekleşirse eğer kesinlikle birşey farketmeyeceğinize eminim, bende klima açıkken şehir içinde 1. ve 2. fiteslerde araç doluyken yoruyor aracı onun haricinde performansta hiç bir etkisi yok, yakıtına gelirsek 47 lik tankı kaça doldurduğunuz önemlii, Bolu shelden doldurduğum lpg beni dinara kadar 570 km götürdü, gene doldurdum hala bitmedi, kuruş hesabı 1,90 dan ya da 2,20 den almana göre değişir ama tank maksimum 90 tl ye doluyor ve sen 550 km gidiyorsun, hesabınızı buna göre yapabilirsiniz, aracın davranışı elektromekaniği yada herhangi bir yerinde bir sorun yok, araç gazla 2000 km yi devirdi cebim para gördü inanki, bu kit testini kış soğuklarında verecek, yani ilk soğuklarda çalışmada silkeleme ya da başka birşey var mı o zaman yaşamak görmek lazım, şu an yok olsa ayıp olur zaten, ama genede kışı görmek lazım, fakat benim 2000 model 206 tık diye çalışıyordu bu da çalışacak o konuda şüphem yok yani, gazı da mümkün olduğunca kaliteli shell , po gibi yerlerden almaya çalışın ben öyle yapıyorum. önerirm arakdaşlar, forumda da bahsettim zaten 130 luklara montajı olsa tadından yenmez diye, ikinci eliniz uçar gider :)

    Honda'ların içlerinin geniş olması daha çok motor bölümünün (araçların burnu kısadır) kısa tutulmasından da kaynaklanıyor.




  • Nirvana333 kullanıcısına yanıt
    Hayır normal İzmit içi yollarda kullanılıyor araç.
  • santakunta kullanıcısına yanıt
    Geri kaydırmasi beni şaşırttı. Malum tam otomatik kaydırmaz diye düşünüyordum.DSG lerin kaydirdigina şahit oldum ama onlar tam otomatik değil diye biliyorum. Genel halinden memnunum arabanın. 308 iyi gidiyor, yol hakimiyeti ve atikliği rskiplerine gore oldukça iyi.
    Bu mesaja eklenen görseller:

    Yeni Peugeot 308 (2014 sonrası - Ana Konu)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bir de start stop diş sıcaklık 30 dereceyi geçince calismiyor, sizce bu normal mi? Sizde de oluyor mu?
    Diger bir aracimiz olan punto disarida sicaklik ne olursa olsun (Otomatik Grand punto )da çalışıyor.Pek normal değil zannimca servise gitmelimiyim sizce ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim arabamın 3100 km ortalaması 5.2 lt., ortalama hız 49 km. Yavaş yavaş düşüyor yakıt ortalaması.5 in aşağısına düşerse şapkayı göğe atarım

    S&S 35 derecenin üstünde çalışmıyor bende.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilgeturk -- 17 Ağustos 2016; 23:36:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • historiandr H kullanıcısına yanıt
    Hava sıcaklığı 34 dereceyi geçince s&s devre dışı kalır. Artı klima açıkken devre dışıdır. Devre dışı kalması için bir çok parametre tanımlanmış 308'e .Servislik bir durum değil zaten.
  • rst78 kullanıcısına yanıt
    Hocam selamlar,

    Durum hakkında gelişme var mı?
  • Merhaba, maalesef bir gelişme yok.

    Dün aradım sormak için, cevap geldiğinde döneceğiz dediler, aramadılar hala. Bu gün de aramazlarsa tekrar ben arayacağım.

    Bu işlerden iyi anlayan elemanları izinde miymiş neymiş, izinden döndüğünde o da baksa iyi olur falan diyorlardı sorunu bulamadıkları gün.

    Bende çalmayan teyp başka araca takılınca çalıyor, bende ses vermeyen kolonlar başka araçta ses veriyor, başka araçta çalışan teyp benim arabaya takıldığında ses çıkmıyor. Buradan benim anladığım benim araçtaki tesisatta bir şey var, ya bir fiş kablo vs. yerinden çıkmış ya da bir yerde bir temassızlık var, nasıl tespit edilemiyor anlamıyorum Ya da bu söylediklerinin gerçekliği yok, bahsettikleri eleman gelene kadar beni mi oyalıyorlar, ne yapıyorlar bilmiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rst78 -- 18 Ağustos 2016; 11:29:12 >




  • rst78 kullanıcısına yanıt
    Onların aramasını bekleme, benim rulman için 15 günü geçince ben aradım, parça gelmiş dediler, niye aramadınız dedim benimle ilgilenen eleman izindeymiş diğerleri da sallamamış, o nedenle boş bırakmayın arayın...
  • kocaballi kullanıcısına yanıt
    Agabey senin rulman işi ne oldu? Mutlu sona ulaştınız mı ? :)
  • otmotvmhndsi O kullanıcısına yanıt
    Kardeş yazıştık ya az üstlerde, ctesi sabah 9 da servise gideceğim, sen de dedin ya arkadaşın düğünü var ona gideceğim erkenden olursa uğrarım belki diye...
  • mrb arkadaşlar.ds4 kullanıyorum.308 i merak edip test ettim 5/6 km kadar.dikkatimi bişey çekti;fren pedalı çok sert geldi.kendi aracımda yumuşak ve hisli ama 308 de böyle değildi.test aracına özgü bir durum muydu yoksa pedal gerçekten sert mi bilemedim.en çok direksiyonu beğendim ama ds4 ten geçmem için çok sebep bulamadım yoksa takasa veriyordum aracı.son olarak bir de mcp ten sonra yeni sanzıman konfor anlamında başarılı.
  • eraser84 kullanıcısına yanıt
    hayır gayet yumuşak, test aracına özgü bir durum vardır. öyle sert bir durum yok.
  • 
Sayfa: önceki 667668669670671
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.