Şimdi Ara

Yeni Peugeot 308 (2014 sonrası - Ana Konu) (666. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
30.224
Cevap
294
Favori
1.547.818
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
43 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 664665666667668
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: otmotvmhndsi

    quote:

    Orijinalden alıntı: insaatmüh.86

    quote:

    Orijinalden alıntı: kocaballi

    quote:

    Orijinalden alıntı: otmotvmhndsi


    @kocaballi @insaatmüh.86 Biz yinede bu hafta sonu buluşalım mı, bi AOÇ koko/köfte yapabiliriz yani

    Berker, ayın 20sine randevu aldım Göraldan, benim rulman gelmiş çoktan ama, MH temsilcisi akıllı izne çıkınca kimse de arayıp, gelin takalım dememiş...

    Olmazsa haftaya Göralda buluşalım ne dersiniz?

    Belki GTİ testi falan da yaparız...


    Bu ara işler yoğun takip edemedim, bana ikisi de uyar, Göral güzel olabilir

    Olabilir.

    20 sinde arkadaşımın düğünü var, gündüzden de beraber olacağız. Sabahtan buluşursak olabilir.

    @kocaballi

    kardeş ben 9da oradayım uyanabilirsen görüşürüz....




  • arkadaşlar merhaba,
    308 gti 139,000 tl den 120,000 tl ye düşse sizce satarmı
    fikriniz önemli benim için...
  • ekrem742 kullanıcısına yanıt
    Leon 2.0 motoruyla 139bin olduğu için 308 GTi fiyatı yüksek kalmış. 1.6 vergileriyle fiyatının daha da düşmesi gerekiyor. Gerçi liste fiyatı 90 yapan BlueHDi ı 75 e veren firma liste fiyatı 139 olanı 110 da verir. Hele bir kaç ay geçsin, araçları satamasınlar
  • farukakgun kullanıcısına yanıt
    genelde aracın pozitif yönlerinden çok sürdükçe ortaya çıkan negatif yönlerini paylaşmaya başladık; fakat bu forumda ben gibi 20bin km yi devirmiş pek çok kullanıcı var fakat arka tarafın basık olması söz konusu değil, basık tavan asta hb nin işi; fakat boyu 1,80 olabilecek birisi için diz mesafesi bir yere kadar, fakat avatar resminde gördüğüm civic hb yi kullanıyorsan yanlış araçla tartışmaya giriyorsun, genede boyuna posuna göre bin al derim ; civic hb yi aldığın gbi alma ! arka diz mesafesiyse eğer konu , megan 4 ün hb sine bak derim , egea hb ye de bakman lazım
  • memurpower M kullanıcısına yanıt
    Diğer araçları bilmiyorum ama, egea hb nin arkası 308den geniş....
  • kocaballi kullanıcısına yanıt
    otmotvmhndsi O kullanıcısına yanıt
    megan 4 ün ön arkasını test ettim , açıkçası megan 4 ün koltukları 308 den rahat, arkasıda epey geniş, teknolojik olarak da iç çizgilerinde güzel incelikler var; aracın dinamik bir sürüşü olduğuna inanıyorum ama yol tutuşu ve ekonomiyi 308 haricinde hiçbir aracın yakalayabildiğine inanmıyorum, egea da arkada 308 gibi aynı boyutlara sahip tavan yüksekliği aynı 308 ama diz mesafesini ve bagaj hacmini öyle güzel ayarlamışlar ki bagaj 400 lt nizami ve diz mesafesi de 308 den avantajlı fakat egea ya sağlamlık konusunda güvenmiyorum fakat hb sınıfındaki tek ucuz araç zaten ;otoritelerde egea 65 lira bandında kalmalı üzerine para verilmemeli diyor, malzeme kalitesi olarak çok incelemedim, ama aracın gidişi 308 gibi değil beni tatmin etmedi; sadece hb olarak gözüme değen bazı basitlikleri var, 65 lra verebilceksem 308 veya leonu 2. el almak daha mantıklı , 308 de artık bazı rütuşları yemeli diye düşünüyorum, malesef focusun içi her bindiğimde focusun consolu avcumun içinde bitiyor ve bana daha kullanışlı geliyor, 308 bence klima kontolünü ekran menüsünden çıkarmalı, ya gene ne varsa 308 de var şimdilik, birde minik oto tutkum gene başladı 108 gelse türkiyeye bunları kullanasım var :)) 208 in yeni makyajlanmış olanları çok gözüme çarpıyor ayrıca mat renk olanları piyasada çoğalmış , özellikle eat 6 110 hp lik olanları, bu motoru 108 koysalar herkese makas atarım valla :) bu arada lpg çok güzel birşey hala gaz almadım inanırmısınız, araç 3000 km yaptı giderken benzinli sürdüm ama gazla birlikte 500 tl yakıt parası verdim gaz benzin karışık dizeller üzülmesin boşuna :) bu arada @otomotvmhndssi arkadaşa da sormak istiyorum 33bin de bakım var benim, würth ün balata temizleme ve motor cilasını almayı düşünüyorum, nasıl uygulamalıyım önce aracı mı yıkamalıyım sonra balatalara dışardan mı sıkmalıyız bu sıvıyı balatalarım tükenmediyse eğer balatalarımdan ses geliyori gıcık oluyorum, aynı ben gibi esp si ve abs si şehir içinde hız 50 kmh ın altındayken devreye giren oldu mu fren emniyetimi iyi hissetmiyorum, balataları yedik mi yoksa???? bi yardım?? kestane kebap acele cevap :)))!!!




  • memurpower M kullanıcısına yanıt
    Motora birşey sıkmayın hocam. En güzeli eski atlet vs. gibi kötü bezleri nemleyip elinizin ulaştığı yere kadar düzenli olarak tozunu alın, temizleyin. Balatalar için yorum yapamayacağım...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: memurpower

    genelde aracın pozitif yönlerinden çok sürdükçe ortaya çıkan negatif yönlerini paylaşmaya başladık; fakat bu forumda ben gibi 20bin km yi devirmiş pek çok kullanıcı var fakat arka tarafın basık olması söz konusu değil, basık tavan asta hb nin işi; fakat boyu 1,80 olabilecek birisi için diz mesafesi bir yere kadar, fakat avatar resminde gördüğüm civic hb yi kullanıyorsan yanlış araçla tartışmaya giriyorsun, genede boyuna posuna göre bin al derim ; civic hb yi aldığın gbi alma ! arka diz mesafesiyse eğer konu , megan 4 ün hb sine bak derim , egea hb ye de bakman lazım

    Tartışmaya giren kim? bakmadan aldığımı nerden çıkardın? Civic hb diz baş mesafesi 308 den zaten bariz fazla. Civic de böyle bir sorunum yokki. Tamam bisey sormadım sen yoksay unut. Cevap verenlerde teşekkür ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bugünkü yakıt tüketimim çok hoşuma gitti, paylaşmak istedim: İşe gidiş - eve dönüş ortalama 6 l/100 (gidiş genelde yokuş aşağı, dönüş yokuş yukarı, klima açık, ortalama hız 51 km/h). Benzinli otomatik bir araç için gayet iyi bir şehiriçi/karma yakıt tüketimi sanki..

    Yeni Peugeot 308 (2014 sonrası - Ana Konu)
  • pffrt P kullanıcısına yanıt
    Güzel değerler :)
  • otmotvmhndsi O kullanıcısına yanıt
    Ugultuda bir degisiklik yok sadece bir gicirti vardi ara sira oluyordu o ses gitti

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yarın ben de 75.000 bakımına giriyorum, aramızda bu araçla (2014 ehdi Allure manuel) daha yüksek km yapan var mı bilmiyorum.

    Bakım haricindeki şikayetler :

    - Ses sistemi (Denon) çalışmıyor, ne radyoda ne USB'de ne de park sensörleri-uyarı seslerinde çıt yok. Sistem aslında ekranda çalışıyor, radyoyu ya da çalan MP3'ü görüyorsunuz ama ses yok. (Oto yıkamacının marifeti, sanırım ters bir yere su kaçırdılar )

    - Durur vaziyette direksiyonu sola çevirip tekrar sağa döndürürken tam tekerlerin düz olduğu konumu geçerken "çat" diye bir ses geliyor, cam açıkken rahatlıkla duyulan bir ses.

    - Yine ön tarafta pürüzsüz ve sessiz asfalt üzerinde belirgin hale gelen, rulman sesine benzettiğim, hıza göre sesi incelip kalınlaşan ritmik bir uğultu mevcut, bilmiyorum test sürüşü yaparken duyabilecekler mi.

    - Pürüzlü yolda (kaba mıcır asfalt) arka kısımdan gelen hafif bir cızırtı sesi var, sanırım arka kapılardan birisi.

    - Arka sağ koltuğun katlanma mekanizmasını çalıştıran düğmenin etrafındaki plastik çerçeve kırılmış.

    Araçta uzatılmış garanti var, bakalım ne diyecekler yukarıdaki maddeler için.

    1.vites düşük devirlerdeki klima kompresörü sesi bende de mevcut ama madem değişim bir işe yaramıyor, dile getirmeyeceğim. Beni rahatsız eden bir şey de değil zaten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • farukakgun kullanıcısına yanıt
    arkadaşım sana ters birşey yazan mı oldu da atar yaptın, bir konuda yanlış mı anlaşıldım acaba??!! senle tartışmaya girmedim ki zaten, araç tartışmaya giremez dedim, sen saldırgansın gibi bir ifade kullanmadım, orada yanlış anlaşılan birşey var sanırım, ayrıca arka diz mesafesini bir yere kadar bende kabul ettim, ama ön koltuğu iyice öne çekersen arka diz mesafesi 308 inde rekabetçi, sıkma tatlı canını, burda atar sinir yapan kimse yok şu an senden başka, ama civic hb arka diz mesafesi bagaj hacminin ne durumda olduğu ile kıyaslanmalı, bu orantıda genede yeterli mi sence? ayrıca civic hb biraz zamanını doldurdu sayılır, çok daha farklı bir tasarımada gitmeli ayrıca, orada boyuna posuna göre al bin dememe de alındıysan gir test et dememdi, senden sonraki yazılarımı okuduysan megan 4 ve egea hb ye binip test ettiğimi ve deneyimlerimi paylaştığımı anlattım, boya posa göre kastımız buydu, şimdi alınman gereken birşey varsa hala söyle arkadaşım, çözmeye çalışalım!




  • rst78 kullanıcısına yanıt
    arabayı dağıtmışsın :)))) denonda bence soketin biri yerinden çıktı basit birşey gibi geldi bana ya da sigorta sorunu gibi olabilir, ama rulman sesinin ciddi olduğunu düşünüyorum, ayrıca arkdan gelen cızırtı kışında bende yaptı, würth ün sprey silikonundan alıp kapı fitillerine sık işe yaramazsa kapı fitillerini de garantiye sok hocam, o sesi kışın bendede yaptı bu şekilde ses kesildi, ama ses kesilmezse kapıya birşey yapıyorlar bilgin olsun, direksiyon milinde aynı renolardaki gibi bir pilastik mekanizma varsa e o kırılmışsa çıt sesini dönüşlerde o yapar ve pahalı birşeydir, ama uzatılmış garanti olması güzel fakat 80bin kmnin üzrine pejo garanti vermiyor asnırım, bu arada fren balataların değişti mi şu güne kadar ya da triger setin, 45 bin ve 60 bin bakımlarında nelerin değişti hocam, azcık bizi de bi bilgilendirir misin?
  • otmotvmhndsi O kullanıcısına yanıt
    hocam sağol dün geceden beri yoruyorum seni ,motora birşey sıkmayacağım dediğin gibi arada inceden bir tozunu alıyorum soğıkken peluş birşeyle, gene de bir sorayım dedim, sağol hocam
  • Rutin filtre yağ bakımı dışında bir pek bir şey olmadı bu güne kadar, fren balataları 45.000'de değişti.

    Bir kere trim sesi aldım zırıltı şeklinde, torpido bölgesinden geliyor sandık, tavan lambasının bakaliti imiş 60bin bakımında hallettiler.

    Trigere ise daha çok var, aracın kılavuzunda değişim 165.000 km'de yazıyor.

    Sabah bıraktım aracı, henüz dönüş olmadı bakalım bekliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu ara forumu çok takip edemedim, senin araç 1.2 130hb eat 6 mı? yeni 308 de tüp ilk sen taktırdın sanırım ya da forumdan il sen taktırdın, biraz açalım bu konuyu bence

    Sen taktırırken araştırdın mı hangi marka daha uyumlu diye? şuana kadar sıkıntılar yaşadın mı, sorun varsa çözülebiliyor mu, markadan memnun musun?

    Çok sordum ama aydınlatıcı olur senin cevaplar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: farukakgun


    quote:

    Orijinalden alıntı: memurpower

    genelde aracın pozitif yönlerinden çok sürdükçe ortaya çıkan negatif yönlerini paylaşmaya başladık; fakat bu forumda ben gibi 20bin km yi devirmiş pek çok kullanıcı var fakat arka tarafın basık olması söz konusu değil, basık tavan asta hb nin işi; fakat boyu 1,80 olabilecek birisi için diz mesafesi bir yere kadar, fakat avatar resminde gördüğüm civic hb yi kullanıyorsan yanlış araçla tartışmaya giriyorsun, genede boyuna posuna göre bin al derim ; civic hb yi aldığın gbi alma ! arka diz mesafesiyse eğer konu , megan 4 ün hb sine bak derim , egea hb ye de bakman lazım

    Tartışmaya giren kim? bakmadan aldığımı nerden çıkardın? Civic hb diz baş mesafesi 308 den zaten bariz fazla. Civic de böyle bir sorunum yokki. Tamam bisey sormadım sen yoksay unut. Cevap verenlerde teşekkür ederim.


    Benim 2 aracım var; birisi son aldığım 308 ve mevcut olan CivicHB(İmza da yazıyor).

    CivicHB arka alanın kullanımı bakımından 308 den iyi. Çünkü koltuk katlama sistemi arka koltukların alt bölümünün boş
    olmasını sağlıyor ve bu sebepten dolayı ayak/diz mesafesi daha geniş, ayaklar haliyle! daha serbest ve 308'e(ve diğer HB'lere)
    göre çok daha rahat. Bunun sonucunda baş mesafesinin daha ferah/yüksek hissedilmesin sağlıyor.

    CivicHB dışarıdan küçük gibi gözükür ama çoğu HB araca bu konuda fark atar. Keza, Jazz da b sınıfı için aynen öyledir.



    *308 de diz mesafesinden çalarak bağaj hacmini genişleteceklerine, arka oturma hacminden çalmasalar daha yerinde olurmuş.
    Netice de bağaj hacmini önemseyenler için başka secenekler mevcut, isteyen gider onlardan birisini alır sorununu çözer(di).




  • insaatmüh.86 kullanıcısına yanıt
    JusT_SmiLe kullanıcısına yanıt
    lavato L kullanıcısına yanıt
    hocam benimki 130 luk olan turbo benzinli değil, benimki 82 lik vti motor olan, ama turbolarına özellikle renault olan 0,9 tce ve 1.2 130 luk megan 4 lerde kullanılan motorlara lpg montajı yapılabiliyor, fakat bunun 308 in 130 luk turbo benzinli motoruna da montajı olurmu kesinlikle lavato forumunda İlker beye sormanız lazım, şimdi benim marka olarak 2 tercihim vardı, brc veya lavato, fakat lavatoyu biraz araştırdığınızda çok daha güncel bir yazılım enjektör ve malzeme kullandığını anlıyorsunuz, bendeki kit 1500 tl değerinde ama motor garantisi veriyor lavato, bendeki montaj lavato oldu.
    daha önceki aracımda zavolli kullanıyordum ve arada bariz fark var, bir kere lavato da lpg enjektörlerinden kaynaklanan cizirti gelmiyor, hatta @just_smile benim için ankarada brc montajlı bir 308 i test etmişti, brc enjektörlerde sesli çalışıyor, benim kullandığım lavato smart kitte aracın normal motor sesi haricinde kesinlikle bir ses duymuyorsunuz. aracımız 47 lt lik simit tank destekliyor ve bagaj 5 cm kadar yükselsede görsel hacmi küçülmüyor, stepneyi güzel deri bir kılıfa koyuyorlar o da ince stepne olduğu için halen 2 valizi bir sırt çantasını ve takım elbiseyi rahatlıkla bagaj alabiliyor, stepne beni olumsuz etkilemedi, bu araca silindir tank önermiyorum, ama şiddetle 47 lik simit tank öneriyorum, performans ile ilgili sizin turbolarda montaj gerçekleşirse eğer kesinlikle birşey farketmeyeceğinize eminim, bende klima açıkken şehir içinde 1. ve 2. fiteslerde araç doluyken yoruyor aracı onun haricinde performansta hiç bir etkisi yok, yakıtına gelirsek 47 lik tankı kaça doldurduğunuz önemlii, Bolu shelden doldurduğum lpg beni dinara kadar 570 km götürdü, gene doldurdum hala bitmedi, kuruş hesabı 1,90 dan ya da 2,20 den almana göre değişir ama tank maksimum 90 tl ye doluyor ve sen 550 km gidiyorsun, hesabınızı buna göre yapabilirsiniz, aracın davranışı elektromekaniği yada herhangi bir yerinde bir sorun yok, araç gazla 2000 km yi devirdi cebim para gördü inanki, bu kit testini kış soğuklarında verecek, yani ilk soğuklarda çalışmada silkeleme ya da başka birşey var mı o zaman yaşamak görmek lazım, şu an yok olsa ayıp olur zaten, ama genede kışı görmek lazım, fakat benim 2000 model 206 tık diye çalışıyordu bu da çalışacak o konuda şüphem yok yani, gazı da mümkün olduğunca kaliteli shell , po gibi yerlerden almaya çalışın ben öyle yapıyorum. önerirm arakdaşlar, forumda da bahsettim zaten 130 luklara montajı olsa tadından yenmez diye, ikinci eliniz uçar gider :)




  • memurpower M kullanıcısına yanıt
    Çok güzel bir açıklama olmuş, bende şunu eklemek istiyorum turbo olan araçlarda lpg dönüşümü biraz daha fazla oluyor, bu bakimdan siz şanslısınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 664665666667668
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.