Şimdi Ara

Yeni Peugeot 308 (2014 sonrası - Ana Konu) (1002. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: wacd
1 Kayıtlı Üye ve 14 Misafir (3 Mobil) - 12 Masaüstü3 Mobil
5 sn
30.224
Cevap
294
Favori
1.547.839
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
43 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 10001001100210031004
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ahmetgox A kullanıcısına yanıt
    [simage][/simage]Benim aracımı soruyorsan hocam ön takımlar ses geldiği için değişti. Sağ ön taraftan gelen ses için koltuk cam tavan söküldü bakıldı silikonlar sıkıldı ses gitmedi. Motor tarafından gelen ses için klima parçaları değişti ses azaldı ama gitmedi.

    Bunlar ses problemleri idi. Keyless go çalışmadığı için aracın elektronik beyninde ilgili parça değişti. Ankara ABC de çekilen kaput filmi bir yıl sonra yenilenmek için söküldüğünde kaput boyası kalktı. Bunlar benim karşılaştığım servislik problemler 2 yıl içerisinde oldu.



    Buna ek olarak araçta gördüğüm problemleri de sayayım alacak olanlara fikir olsun.

    Araçta 80km hızla giderken camlara su fışkırtırsanız cam da açıksa bütün su içeri doluyor tasarım hatası

    Aracın dreksiyon hareketini tekerlere ileten mafsal açıkta gaz pedalının orda eğilip bakarsanız açıkta öylece döndüğünü görürsünüz. Arasına bir şey sıkışsa direksiyn dönmez.

    Cam açma tuşları dandik çtesi 2 yıl sonunda soyulup bozuluyor.
    Bunlar benim iki yıl sürede karşılaştığım problemler.
    Bunun yanında araçta inanılmaz bir fiyat düşüşü var. Ben 72 bine allure dizel düz vites aracı 2015 ocakta 72 bine aldım. Benzer bir donanım çıkarıp 10 ay sonra 65 bine satmaya başladılar. Ben aracı 2 sene sonra tüm araç fiyatları artmışken 65 bine zor sattım.

    Not: biz iki arkadaş aynı donanım aracı 3 ay arayla ankara ABC den aldık. İkimizde de aynı sorunlar var. Arkadaşım aracı teslim alıp benzinliğe gittiğinda yukarda bahsettiğim keyless problemini yaşadı kspılar açılmadı araç çekiciyle servise çekildi 14km deyken.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Granddde -- 3 Mart 2018; 15:25:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ben aynı aracı 1 buçuk yıldır kullanıyorum. Klimanın biraz uğultulu çalışması dışın da hicbir sorunla karşılaşmadım. Arabayı bozuk yollarda da çok kullandım. (ayda bir 6 km lik stabilize yoldan köye gidip geliyorum) Trim sesi konusunda hassas birisiyim bugüne kadar Allaha şükür en ufak bir trim sesiyle karşılaşmadım. Bu konuda sınıfının en iyilerinden birisi olduğunu iddia edebilirim.

    Anlaşılan size problemli bir araç denk gelmiş ne diyim. Allah yeni aracınızda böyle sorunlar yaşatmasın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • siz şu an acaba hangi aracı kullanıyorsunuz,
  • quote:

    Orijinalden alıntı: s.keskin

    2015 model 23.000 km de blue hdi motor da video daki gibi sol taraftan bir çarpma, tıkırtı benzeri bir ses var. Aracı Yeni aldım sayılır.Ya aldığımda vardı farketmedim yada sonradan oldu. Aracı aldıktan 3-4 gün sonra farkettim.ses motor ısındıktan sonra rölantide çalışırken geliyor, gaza hafif basınca ses kesiliyor bırakınca devam ediyor. Servise gösterdim alternatör makarasından dediler parça bekledik bugün parça geldi değiştiler fakat ses devam ediyor.haftaya tekrar götüreceğim ekzantirik tarafına bakılacak tecrübeli usta izinliymiş. Bu bekleme süresinde sizlere danışmak istedim böyle bir sorun ile karşılaşan veya sorunun ne olduğu konusunda yardımcı olabilecek varmıdır diye. Şimdiden teşekkürler.

    https://youtu.be/cgriIIU9sxQ

    Arkadaşlar bahsetmiş olduğum motordan gelen ses sorununu sizinde söylediğiniz gibi alternatör kayış ve gergilerininin değişmesiyle çözdük.Yardımlarıız için teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • gxsafa G kullanıcısına yanıt
    308 den sonra opel insignia ve honda civic kullandım hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim 1 haftadır start stop çalışmıyor. Eco lambası yanıp sönüyor. Sanırım aküde sorun var. Araba 15 aylık ce plus sizce akü garantiye girer mi. Sanırım start stop aküleri daha pahalı normal akülerden.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar, 30bin bakım yaklaşıyor fakat biraz geç girmek durumunda kalacağım. Bakimin 1.000 km kadar gecmesi durumunda garanti acisindan sikinti yaratir mi servis?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: taxaa

    Arkadaşlar, 30bin bakım yaklaşıyor fakat biraz geç girmek durumunda kalacağım. Bakimin 1.000 km kadar gecmesi durumunda garanti acisindan sikinti yaratir mi servis?

    1000 kmden bi şey olmaz.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • SkyPrince S kullanıcısına yanıt
    Bu hafta aynısı benimde başıma geldi aküyü servise şarja bırakacaktım zamanım olmadığından bırakamadım. Sonraki günlerde kendiliğinden çalışmaya başladı.Araç çok fazla kullanılmıyorsa olabiliyormuş. Araç kullanılmaya başlanıp akü şarj olunca tekrar kendiliğinden devreye giriyormuş eğer akü çok kötü durumda değilse ki sizinde 15 ayda akü biteceğini düşünmüyorum.Aracı birkaç gün aktif kullanın düzelir diye tahmin ediyorum .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SkyPrince S kullanıcısına yanıt
    Benim de geçtiğimiz aylarda belli bir dönem kısa mesafelerde ve 2, 3 gün arayla kullandığım da aynı durum olmuştu. Soğuk havalarda akü şarjı belli bir seviyenin altına düştüğünde şarjı koruma amaçlı sanırım start stopu devre dışı bırakıyor.

    Sonraki süreçte üst üste biraz uzun yol yaptım sorun kalmadı. Son zamanlarda her durduğunda devreye giriyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2015 308 manuel ehdi allur aracimda 18 ay sonunda ss calismamaya basladi servise gittim havalar soguk vs dediler. Biliyordum sorunun akuden oldugunu 2 ay o sekil bindim. Sonra yine servise goturdum akuyu olcun dedim. Olcum cihazinda direk akuyu degistirin yaziyordu. Cihazin ekraninin resmini cektiler ve aku garantiden degisti. Kisaca aku garanti kapsaminda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2011 hdi 308 auto6r

    2015 ehdi 308 manuel

    2017 bluehdi 308 eat olmak uzere 3. 308 aracimi kullaniyorum. Ozellikle t9 kasada trim sesi vs yok. 2015 t9 u 46000 km de sattim ve en ufak bir ses gelmiyordu herhangi biryerinden. Son aldigim makyajli kasada ayni hatta motor yalitimi dahada iyi.

    Deger kaybina gelince 72 bine sifir aldigim araci 2 yil sonra 73 bine bayiye takasa verdim.kendim satsam 77-78 e satabilirdim. Ruzgar sesi olarak butun 308 kasalarini kullanmis biri olarak 308 c segmenti araclar icinde segment standartlarinda ruzgar sesi alir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ege2010 -- 5 Mart 2018; 21:58:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 308 t9 araçlar da trim sesi yoktur . Plastik parçaların birleştirildiği yerlere bastırınca bile ses gelmemektedir . Bu konuda çok başarılıdır . Aksini söyleyen karalama yapmış olur . Ya da focus obsesiflik vardır . Benim Golfüm 7 de var . Aurisim de oldu . Onlardan başarılıdır . 👍🏻

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • daha once ayni sınıftaki benzer aracları kullanan biri olarak trim sesi kunusunda sıralama yaparsam 308 en iyisidir. Aurisde kullanıdıgım araclar aicinde en kotusu idi.

    tabi bu konu birazda arabanın ne kadar hor kullanıldıgınada baglı.

    tecrublerime istinaden iyiden kotuye sıralama yapacak olursam ;

    308
    a3
    golf
    qasqai
    leon
    auris

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Herkese iyi akşamlar diliyorum.

    Benim bir sorum olacaktı eğer mümkünse bilgili dostlarımdan yardımcı olmalarını istiyorum.

    3 gün içinde 2017 model eski kasa Peugeot 308 1.2 Puretech 130BG S&S Active Paket, Ekstra olarak kırmızı deri koltuk (3.500 TL opsiyon listesinde yer alıyor) ve 5 cam filmi var.

    Bu araç için benden istedikleri fiyat 85.000 TL şurada daha 5-6 ay öncesinde 85.000 TL'ye dizel active alan arkadaşları gördükçe üzülüyorum ama ben herzaman ayağını yorganına göre uzatan bir adam oldum dün yoktu bugün var bugünkü para ile de böyle bir teklif aldım ha 90'a kadar çıkıp yeni peugeot 308 active 1.2 110ps olan aracı çok aradım lakin hiçbir yerde bulamadım en son görüştügüm bayiden bu teklifi aldım yinede siz değerli forumdaşlara sormak istedim 85.000 TL şuanki ekonomiye göre yüksek mi kaçıyor daha uygun fiyata alınabilir mi ?

    ve çok önemsemesemde benzin konusunu merak ettim konuda birkaç yerde arkadaşlar sağolsun belirtmişler ama yinede kullanan arkadaşlardan bir daha bilgilendirmelerini rica ederim.

    Şuan peugeot 307 var elimde 25.000 TL gibi bir fiyata alacaklarını söylediler kalanınıda kendim vereceğim sizce 85.000 TL'ye peugeot 308 harici mantıklı bir araç alınabilir mi ? tabi peugeot her zaman farklı yerde benim için kimileri hiç sevmesede benim için kaliteli bir araç çünkü 3.5 senedir peugeot sahibiyim aldığımda 205.000 olan aracım ile şuan 245.000 i devirdik ve ufak tefek sıkıntılar harici hiç üzmedi bu yüzden peugeot her zaman benim için iyi bir markadır. ama yinede aracı bir kere alacağım için ve uzun yıllar kullanmayı düşündüğüm için bu fiyata daha f/p bir araç alınabiliyorsa yinede değerlendirmek isterim peugeot konusuna yazmak ne kadar mantıklı oldu bilmiyorum ama yinede dostlarımdan bir görüş olayım istedim teşekkür ederim iyi akşamlar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • UJohnLAue U kullanıcısına yanıt
    Eski kasa derken makyajsız mi, otomatik bu fiyata başka bir araç zaten yok alınabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fasson kullanıcısına yanıt
    Evet hocam makyajsız kasası yani zaten biliyorsunuzdur peugeot ufak bir makyaj geçirdi çok büyük değişiklige uğramadı, beni sadece üzen mirrorlink'in makyajsız kasasında olmaması, yeni peugeot 308 ile arasında önemsediğim herhangi bir özellik yok ama mirrorlink olmasını isterim ayrıca otomobil otomatik değil hocam, otomatiği kendim sevmiyorum bu yüzden manuel tercih ettim. Bende etraftaki araçları düşündüm ve nerdeyse her markanın boş versiyonları 60-70 Bin TL'nin üzerinde, 85.000 TL'ye alabileceğim doğru düzgün bir c seğmenti bir araç olmadığını farkettim ayrıca belirttiğim gibi peugeot'u yıllarca kullanıp oldukça memnun kaldım bu yüzden bu fiyat banada uygun geldi. Teşekkür ediyorum zaman ayırıp yorum yazdığınız için.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UJohnLAue -- 7 Mart 2018; 22:9:23 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • UJohnLAue U kullanıcısına yanıt
    Dostum Peugeota devam etmelisin . 1.6 e hdi Classic edition plus al . Donanım ve yakıt çok iyi . 77_ 78 10.000 km de alabilirsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar değerli forum üyeleri, 2017 Model 308 BLUEHDI EAT6 ALLURE aracımı yakın zamanda aldım. Aracın performans, yakıt ve yürüyen aksamı ile ilgili hiçbir problemim yok ancak tek sıkıntım standart ses sisteminin beni yeterince doyuramaması :)
    GT-LINE donanım paketinde bildiğiniz gibi DENON HI-FI ses sistemi ile geliyor araç ancak Allure bile alsanız üstüne opsiyon olarak ekleyemiyoruz bildiğim kadarı ile.
    Gerçekten doyurucu ve kaliteli bir ses sistemi tavsiyesinde bulunabilir misiniz ? Tabi diğer husus, olası bir ses sistemi eklentisinde araç garanti kapsamı dışına çıkıyor mu ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SkyPrince

    Benim 1 haftadır start stop çalışmıyor. Eco lambası yanıp sönüyor. Sanırım aküde sorun var. Araba 15 aylık ce plus sizce akü garantiye girer mi. Sanırım start stop aküleri daha pahalı normal akülerden.

    Benim 10 gündür çalışmıyor yaw.

    Daha önce garantiden değişmiş 1 buçuk sene önce


    Gerçe start stop un bir faydasını göremedim. Arabayı şehiriçinde çok yıpratıyor, şehirdışında iş görebilir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 10001001100210031004
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.