Şimdi Ara

Yeni Pc Reset Problemi ( i5 8600K )ÇÖZÜLDÜ

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
247
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bütün hevesimi kursağımda bırakan,canımdan bezdiren olaylar silsilesi yaşıyorum.

    Bir kaç gün önce Vatan bilgisayardan Msi GTX 1060 x 6G ekran kartı, i5 8600K işlemci,MSİ Z370 a-pro anakart,Corsair vengeance 2x8 3000 mhz ram,Xigmatek scylla 120 sıvı soğutma ve hepsiburada.com'dan dell 2k 144 hz g-sync monitör aldım.

    Monitörde tam 13 tane ölü piksel var,müşteri hizmetleri ile görüştüm 23/10/2017 pazartesi günü kargo ile iade edeceğim ancak monitör hevesim kursağımda kaldı.bunu geçelim,

    Daha önce güç kaynağımı değiştirirken ileride lazım olur diye Cooler Master 750w 80+ tam modüler güç kaynağı almıştım.Yıllardır kendi bilgisayarımı kendim toplarım,parçaları monte ettim daha önce kurulu olan oyunları oynamak istediğimde bilgisayar kendi kendine reset attı.Bir kaç kez denedim, oyun açılırken reset atıyor,oyunun menüsünü göremiyorum bile.

    Daha önce işlemci ile soğutucu blok arasında temassızlık yahut termal macunun kuruyup dökülmesi gibi sebeplerle ısınmadan dolayı reset attığına şahit olmuştum.sıvı soğutmayı düzgün monte edemediğimi düşünerek tekrar söküp taktım,"intel extreme tuning utility" programını açıp bakıyorum şu an 33 derece sıcaklıkta,aynı program ile stress test yaptım 61-63 derecelere ancak çıktı ve reset atmadı. fakat yine aynı programın Bencmark'ını kullanmak istediğimde benchmark başlarken reset atıyor.

    İşletim sistemim lisanslı windows 10 pro,windowsun sıfırlama özelliğiyle C sürücüsünü komple silip yeniden kurulum yaptım.Driverları internetten indirip kurdum.Oyunları tekrar yükledim sonuç yine hüsran.Oyunlar açılırken reset atıyor.

    Ramleri 2.ve4. slotlara takmıştım(DIMMA2 ve DIMMB2) yerlerini değiştirdim sonuç aynı.Tek tek takıp denedim sonuç aynı.bir süre boşta beklese dahi(1-2 saat civarı) reset atıyor pc.İnternette araştırıp test edemediğim yalnızca güç kaynağı kaldı ancak daha iki gün öncesine kadar eski sistemle sorunsuzdu.Benim tecrübelerim ve araştırmalarım çaresiz kaldı,benzer problem yaşayıp çözüm bulabilen yahut çözüme dair fikir verebilecek olanlardan istirham ediyorum,bu derdime bir çare.. kısa zamanda çözüm bulamazsam donanımı satın aldığım vatan mağazasına götüreceğim pc'yi,bakarlarmı bilmiyorum ama başka yapacak birşey gelmiyor aklıma.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pappillon -- 30 Ekim 2017; 16:58:35 >



  • Öncelikle geçmiş olsun. Çok can sıkıcı bir durum ancak bir bilgisayar içinde canınızı çok sıkmayın derim.

    Gelelim olası sebeplere ve önerilere:

    İşlemci Arızası: Fabrikasyon sorunlar veya montaj sırasında oluşabilecek pin eğilmelerine veya çevre çiplerin zarar görme ihtimaline karşı kontrol edilmesi gerekir.

    Anakart Arızası : Birebir anakartınız arızalı olabilir. İşlemci soketlerinde,ekran kartı soketlerinde,ram soketlerinde fabrikasyon hatalar veya montaj sırasında farketmeden oluşabilecek arızalar olabilir. Donanımların anakarta bağlı oldukları soketleri bol ışıklı bir ortamda ( telefon feneri de olabilir ) yakından kontrol edin.

    Ram Arızası : Ram soketleri veya ramlerin iç donanımları fabrikasyon hatalı olabilir. Montaj esnasında farkedilmeden zarar verilmiş olabilir. Bunları kontrol edin.

    Ekran Kartı Arızası : Ekran kartı soketleri veya iç donanımları fabrikasyon hatalı olabilir. Montaj esnasında farkedilmeden zarar verilmiş olabilir. Bunları kontrol edin.

    Soğutma Sistemi Arızaları : Fabrikasyon hata olmasa bile vidaların dahi biraz sert sıkılmasından dolayı reset sorunu yaşanan bilgisayarlar görmüştüm. Tüm vidalı kısımlar için geçerli. Bi arkadaş aynı reset sorununu yaşıyordu anakarta bağlı olan vidalı kısımları çok sıktığı için ( belki de alttaki metal yüzeye temastan dolayı ) sürekli sıfır sistem belli aralıklarla reset atıyordu. Vidalar sökülüp tutacak kadar sıkılınca düzelmişti.

    Psu Arızaları : Psu sağlam demişsiniz ancak sorunun kaynağını anlamak için farklı bir psu ile test etmek gerekir.

    Kendi fikrim ise ( aklıma gelenler ) ; ramler de veya ekran kartında sorun olabilir. Ramleri teste tabi tutmanız yerinde olacaktır. Bununla beraber ekran kartını sökün, monitörü onboard bağlayıp oyunları bu şekilde açmayı deneyin. Duruma göre ekran kartı arızası mı değil mi anlamış olursunuz.

    Vatan bilgisayara gelince de; ürünlerin sorunlarını gidermek görevleri. Ben monitörde sorun yaşadım henüz gelmedi ancak sağolsunlar gayet ilgili insanlardı. Çokta yardımcı oldular. O konuda ( yerine göre değişir mi bilemem ) size yardımcı olacaklarına inanıyorum.

    Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Siz yapabildiklerinizi yazın duruma göre aklımıza geldikçe ya da karşılıklı fikir alış-verişi ile ( donanımsal net bir sorun yoksa ) yardımcı olmaya çalışırız.

    Baktınız ki iş iyice karıştı hiç uğraşmadan servise götürüp testini orda yaptırın. Özellikle aynı durumu yaşıyor olsaydım sıfır ürün ile hiç uğraşmaz direk aldığım yere götürürdüm. Monitörde aynısını yaptım bir kaç gün uğraştım baktım olmuyor direk götürdüm şimdi çekimi bekliyorum. Gelince yenisini alıcam İnşallah.

    Yine de bi kaç şeyle uğraşayım derseniz anlattıklarıma bir bakın. Yoksa da hiç uğraşmayıp aldığınız yere götürüp kontrol ettirin. Çünkü yaptıklarınızdan dolayı en ufak bir sorun olursa tüm suç kullanıcı hatası olarak size kalır.
  • Ekran kartını söküp eski ekran kartımı taktım sonuç yine aynı.vatan bilgisayara götürmek en iyisi sanırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilgisayarı vatanbilgisayar beylikdüzü şubesine götürdüm.Sağolsun arkadaşlık ilgilendi,kasayı bir iki günlüğüne bıraktım.Problrmin psu'da olduğu tespit edildi.Corsair 750 w 80+ gold psu aldım ve problem kalmadı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.