Şimdi Ara

Yeni PC masası kasa yerinde PC ısınıyor önerilerinizi bekliyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
748
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, modifiyeden ziyade standart istediğim ölçülerde bir mdf bilgisayar masası yaptırdım. Kasayı koyduğum yer kapalı arkasına 3 tane 4cm çaplı punç ile delik attırdım. Akşam 4 saat pc açık kaldıktan sonra baktığımda hiç olmadığı kadar ısındığını fark ettim. Kasa konulan yerin üstüne, altına, sağına, soluna da punç ile delikler açtıracağım. Bu havalandırma için yeterli olur mu? PC kasam '' Thermaltake Versa n23'' Acil önerilerinizi bekliyorum. Eğer bu delikler işe yaramaz derseniz boşuna masayı delik deşik etmeden direk masanın üstünde kullanacağım :)



  • Herseyden önce belirttiğiniz gibi kapalı alanda kasa çalıştırılmaz mutlaka ısınma olur.

    2. Seçenek olur olmaz delik açtırmaktansa kasanın arka kısmına denk gelen yeri açtırıp 200mm lik fan ekleyin hem sessiz hemde gayet iyi hava akışı sağlar.

    Not: garanti olsun derseniz 1 adette üst kısma ekleyebilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi just_shop -- 10 Aralık 2019; 13:44:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • just_shop kullanıcısına yanıt
    Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim. Arka kapağı komple açtırdım ve duvardan 5 santim uzakta tutuyorum masayı. Bilgisayar açıkken kasanın olduğu dolap kapağını da açık bırakıyorum. Kasa yerinin içte kalan kısmına 6 tane delik açtırdım punç ile. Hava akışı oluştu sanırım o bölme eskisi gibi ısınmıyor. Ama bu ısınma sayesinde aslında bilgisayarımın bakıma ihtiyacı olduğunu fark ettim. Dışarıda kaldığında bile kasa boşta 50 derece civarı yükte 100 dereceye çok kısa bir zamanda geliyor. Şimdi 3 tane cougar cfd ( Ön tarafa 2, arka egzoz fan için 1 ) ve cooler master MasterLiquid Pro 240 sıvı soğutma siparişi verdim. Baya masraflı oldu ama sağlam bir çözüm olacağını düşünüyorum :)
  • ilker484 kullanıcısına yanıt
    Baya bir masraf yapmışsınız, termal macunları iyi bir macunla yenilemeyi unutmayın derim. Boşta 50 derece yüksek bir değer özellikle bilgisayarınız güncel ekipmanlara , sahipse normal değerler 30-35 civarında olması gerek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • just_shop kullanıcısına yanıt
    Sıvı soğutmanın içinden iyi bir macun çıkıyor diye biliyorum o yüzden ekstra bir macun sipariş vermedim. Boşta 26-30 derece arası oluyor ama internette gezinmelerde bile ara ara ısınmalarla max sıcaklık değerleri 50 leri bulabiliyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.