Şimdi Ara

Yeni Oto Sistemimin Sorunları Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
117
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, aracıma bir kaç gün önce forumdaki değerli bir arkadaşımızın fikirlerini alarak müzik sistemi yaptırdım. (Tabi kendi bütcemide sunarak) Fakat kafamda bir çok soru işaretleri oluştu. Sistemimde de sanırım sıkıntı var.

    Aracım Mercedes C180, orjınal teybinin arkasına 2 adet çevirici bağlandı. Amfi Reiss RS-5100.5AX- --- Midrange 1 takım Diamond vb6 --- Bas olarak Pioneer Şampiyon serisi 400 RMS tek bobin 1400 watt. --- Twetter For-x tx-25 (ufak orjinal yerine)

    1.Kısık seste ve teyp kapalıyken hoparlörlerden motor sesi gelmekte. Neden yapar?

    2.Twetterlar hopörlöre gelen kabloya paralel bağlandı. Yani aracın orjinalindeki gibi + - gelen kablo kapıdan hem hopörlere gidiyor hem de twetera. Bu doğru mudur? Yoksa direk twetterları ayrı bir kabloyla amfide boşta bir kanala mı girmek gerekirdi?

    3.Bas kanalını köprülemek gerekir miydi? Yoksa kendi bas kanalı yeterli midir? Sonuçta Amfide 2 kanal hala boşta. Amfinin daha rahat çalışması ve daha verimli olması açısından sormaktayım. Yoksa amfi zaten kendi içinde o gücü dengeler mi?

    kafamda deli sorular...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi korkmazz34 -- 17 Mayıs 2020; 3:59:1 >







  • Merhabalar 1. sorununuzun sebebi deck çevirici ile alakalı deck çeviricinin elektrik aksamlardan, teypten ve şaseden uzağa monte edilmesi gerekmekte. Bazen bu tip problemler yinede devam edebiliyor 30-40tl civarı bir parazit önleyici sisteme ekleyerek sorunu çözebilirsiniz. 2. sorunuzun cevabı tweeterları ayrı kanallarda kullanmak ses kalitesi açısından daha faydalı olacaktır. Burada dikkat etmeniz gereken husus tweeterları ya crossoverla bağlamanız yada gücü azaltacak kapasitör gibi eklentiler yapmanız gerekmekte. 3. sorunuzun cevabı ise subwooferı subwoofer kanalında kullanmak daha mantıklı. Subwoofer kanalları diğer stereo kanallardan ayrı bir sisteme sahip oluyor güç bakımından köprü modundan daha güçlüdür.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.