Şimdi Ara

yeni öss belası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.130
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar ben güverte istiyorum fakat benim gireceğim bölümün bi sorunu var yada benim kafa almıyo
    Güverte (Yüksekokul) * (MF-4, YGS-1) ösym nin sitesinde bu var ben şimdi neye çalışcam nisandaki sınavı haletcem daha sonra mf 4 ten alıyoz diecekler ömür boyu söwecem bilgisi olan varsa bi açıklasın lütfen

Bu konuda da sormuştun. Orada fakülte olanını mı istediğini, yoksa yüksekokul olanını mı istediğini sormuştum.

Buradaki mesajında yüksekokulu istediğini anladım.

Bu şu demek: Bu bölüm normalde YGS-1 puanı (eski SAY-1 puanının matematik ağırlıklı yeni alt türü) ile alıyor. Yani senin YGS'ye girip uygun YGS-1 puanını alman yeterli bu bölüm için.

İstiyorsan 2. bölümün sayısal sınavlarına (LYS-1 [Mat-2] ve LYS-2 [Fen-2]) girip, MF-4 puanı (eski SAY-2 puanının yeni alt türü) da alabilirsin.

Ancak şöyle bir şey var: Bölümü tercih ettin. Yerleştirme işlemi yapılırken MF-4 veya YGS-1'den hangisi yüksekse ona bakılacak. Yani senin MF-4 puanın eğer YGS-1 puanından da yüksek gelmişse, avantaj olarak senin MF-4 puanına bakılacak. Ama 2. bölümde kötü yaptıysan sorun olmayacak, YGS-1 puanın daha yüksek olacağı için, YGS-1 puanına bakılacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 16 Ağustos 2009; 21:32:05 >

• Bir de İstanbul Teknik Üniversitesi - Deniş İşletmeleri Yönetimi var, aynı kapıya giriyor. Önceden adı Güverte'ymiş, ikinci bölüme alıp bu ismi vermişler.

Bir de yeni açılan Piri Reis Üniversitesi var İstanbulda. Denizciik üzerine kurulu, sadece güverte ve gemi makine bölümleri var şu an Say - 1 den alıyor Piri Reis.

Ama tabi yeni sisteme göre ne oldu, nasıl oldu hiç bilmiyorum. Geçen sene ben de Güverte diyerek çıkmıştım yola, başka bir şey istemiyordum. Tercih yaparken listeme bile yazmadım, niye oldu anlamadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zuko -- 16 Ağustos 2009; 20:52:46 >

蘇科|烈火國
    我的荣誉, 我的宝座, 我的国家. 将全部失去.
    群雄四分:
    水善|土強|火烈|气和
  • quote:

Orijinalden alıntı: Erchamion

Bir de İstanbul Teknik Üniversitesi - Deniş İşletmeleri Yönetimi var, aynı kapıya giriyor. Önceden adı Güverte'ymiş, ikinci bölüme alıp bu ismi vermişler.

Bir de yeni açılan Piri Reis Üniversitesi var İstanbulda. Denizciik üzerine kurulu, sadece güverte ve gemi makine bölümleri var şu an Say - 1 den alıyor Piri Reis.

Ama tabi yeni sisteme göre ne oldu, nasıl oldu hiç bilmiyorum. Geçen sene ben de Güverte diyerek çıkmıştım yola, başka bir şey istemiyordum. Tercih yaparken listeme bile yazmadım, niye oldu anlamadım

İTÜ'dekini bilmiyorum, yüksekokul mu, fakülte mi? Gerçi ikinci bölüme aldıklarına göre fakültedir ya.

İşte bu 2. bölümle alan, fakülte olan sürümü için MF-4 şart. 2. bölüm çünkü.

Üstteki mesajımda da söyledim. Önceki sistemde SAY-1 puanıyla alan yüksekokul durumundaki denizcilik bölümleri için şimdi YGS-1 yeterli. YGS'ye girmeniz yeterlidir.

İstiyorsanız Mat-2 ve Fen-2 (LYS-1 ve LYS-2) testlerine girip çözüp MF-4 puanı da alabilirsiniz, 2. bölümle alan diğer sayısal bölümleri de tercih etmek istiyorsanız alternatif olarak. Eğer avantaj olarak MF-4'ünüz daha yüksek gelirse, ona bakılacak. Ama YGS-1 yeterlidir.

Buna örnek olarak senin söylediğin Piri Reis Üniversitesi'ndeki 1. bölümden alan yer verilebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 16 Ağustos 2009; 21:15:36 >

• Evet, İtü'deki fakülte Diğer mf-4 müdür ygs-1 midir bilmiyorum onları. Ama ::AlacaKaranlıkT!M:: iyi biliyora benziyor

蘇科|烈火國
    我的荣誉, 我的宝座, 我的国家. 将全部失去.
    群雄四分:
    水善|土強|火烈|气和
  • hacı senin anlattığın kadarıyla anladığım şu iki sınavdan hangisi yüksekse onla tercih yapacam demi(güverte ve ösym nin belirlediği puan türlerinde 2 tanesi işaretli olan meslekler için)

Orijinalden alıntı: bandenas

hacı senin anlattığın kadarıyla anladığım şu iki sınavdan hangisi yüksekse onla tercih yapacam demi(güverte ve ösym nin belirlediği puan türlerinde 2 tanesi işaretli olan meslekler için)

Güverte için 2. bölüm şart değil. Sen illa LYS-1 (Mat-2) ve LYS-2 (Fen-2) 'ye de gireceğim, diyorsan, evet, bu sınavlar sonucu alacağın MF-4 puanı ile, YGS'den alacağın YGS-1 puanı karşılaştırılacak. Hangisi yüksekse ona bakılacak.

Ha, 2. bölüm kötü geçti, MF-4'ün YGS-1'den düşük geldi, YGS-1'in yüksek olduğu için o önemli. Uygun puan ve başarı sıralamasına sahipsen yerleşirsin güverteye.

Tabii bu konuştuklarımız yüksekokul olanı için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 17 Ağustos 2009; 8:09:20 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • eywallah alacakaranlık

Orijinalden alıntı: bandenas
    Güverte (Yüksekokul) * (MF-4, YGS-1) ösym nin sitesinde bu var

demişsin ya bu linki verebilir misin ?

Ankara Üniversitesi Öğrencileri
    Eğitim Bilimleri Fakültesi - BÖTE
  • _____________________________
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.