Şimdi Ara

*****YENİ OPEL MERİVA SAHİPLERİ VE İLGİLENENLERİ***** (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
651
Cevap
12
Favori
101.473
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar mrb öncelikle.2011 meriva almayı planlıyorum 1.3 dizel motor.ancak kafamda bi soru var resmen kemiriyor beynimi..ben kırsal kesimde kullanıcam bu aracı ve uzun süre kullanırım en az 6 yıl fln.bizim buraların da rampası çok sorum şu 1.3 motor bu araçta nasıl bir performans sağlıyor?herhangi bir araca göre kıyaslayıp cvp verirseniz memnun kalırım..tşkrlr şimdiden ilgilenen arkadaşlara...
  • dizel araç tam bir rampa arabasıdır. düzlükte benzinli araç kopar gider ama rampadada dizel araç kopar. rampada turbosuz 1oobg lik benzinli aracı çok rahat geçersiniz. tecrübeyle sabittir. ama turbo benzinlilerde iyi gider ama yakarda tabi.
  • Öncelikle merhabalar...yeni opel meriva kullanıcısıyım aranıza mersin den katılıyorum.aracım 1.4 140 hp turbo.böyle bir güzel sitede yeni meriva kullanıcılarıyla buluşmak güzel.
    Çok araştırmamdan sonra yeni merivada karar kıldık.gerçekten ihtiyaçlarımızı rahatlıkla karşılıyor.şuana kadar her hangibi bir sorun olmadı olmazda işşallah.
  • Bendeki 140bg meriva. 1600km oldu 1 aylık . daha yakıtta ortalama 9,1 in altına inmedi. yakıt biraz fazla Geçenlerde 200 e çıkmışım farketmedim:) uzun yolda ideal yakıt tüketiyor bence 5-7 lt gösteriyor . Bastığında ara hızlanmalar güzel yığılma yok. 3-5 bin km daha yapalım bakalım yakıt daha da netleşir.
  • yeni merivacı arkadaşlara bir sorum olacak. klasik el freni ile bazen park yerinden çıkarken el frenini kullanıp çıkardık. ama yeni merivada elektronik el freni buna malesef izin vermiyor. acaba buna bir çözüm bulan arkadaş varmı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: teknokolik35

    yeni merivacı arkadaşlara bir sorum olacak. klasik el freni ile bazen park yerinden çıkarken el frenini kullanıp çıkardık. ama yeni merivada elektronik el freni buna malesef izin vermiyor. acaba buna bir çözüm bulan arkadaş varmı.

    nasıl yani,
  • Elektronik el frenini Çekili unutsanız bile yürümeye kalkınca otomatik iniyor.
  • hareket halinde iken el frenini çekili tutarsan frenleme yapıyor 2 kere çekersen maksimum tutma yapıyor
  • Arkadaşlar aracımın yakıt tüketimi hakkında biraz bilgi vermek istiyorum.depoyu 220 tl ye fulledim yaklaşık 53 lt aldı.yol bilgisayarında katedecegim yol mesafesi 800 km gösterdi.aracımı otobanda dahi olsa 100 km üstüne çıkmadım (denemek amaçlı)araç 6. viteste devir 2200 de gösterge 99 km hızda anlık yakıt tüketimi 100 km de 4,5 ile 5 lt arasında oynuyor yalnız düz yolda.crusl-cotrol ayarladım aracı. Mersin-kayseri gidiş dönüş yaptım mersine girdigimde kırmızı ışık yandı kalan katedecegim yol 90 km idi.yaptıgım yol mesafeni 650 +90 740 km 220 tl benzinle. Birde arkadaşlar rampa aşagı inerken aracınızla aracı büyük fitese atın ayagınızı gazdan çekin göreceksiniz yol bilgisayarınızda anlık yakıt tüketimi 0.0 gösterir.aracınızı boş viste kullanmayınız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: y.o.m.c.

    Arkadaşlar aracımın yakıt tüketimi hakkında biraz bilgi vermek istiyorum.depoyu 220 tl ye fulledim yaklaşık 53 lt aldı.yol bilgisayarında katedecegim yol mesafesi 800 km gösterdi.aracımı otobanda dahi olsa 100 km üstüne çıkmadım (denemek amaçlı)araç 6. viteste devir 2200 de gösterge 99 km hızda anlık yakıt tüketimi 100 km de 4,5 ile 5 lt arasında oynuyor yalnız düz yolda.crusl-cotrol ayarladım aracı. Mersin-kayseri gidiş dönüş yaptım mersine girdigimde kırmızı ışık yandı kalan katedecegim yol 90 km idi.yaptıgım yol mesafeni 650 +90 740 km 220 tl benzinle. Birde arkadaşlar rampa aşagı inerken aracınızla aracı büyük fitese atın ayagınızı gazdan çekin göreceksiniz yol bilgisayarınızda anlık yakıt tüketimi 0.0 gösterir.aracınızı boş viste kullanmayınız.



    yani ortalama 7.1 litre ve 30 kuruş civarı yakmış aracınız... kullanım koşullarına göre birz fazla ama aracınız yeni olduğunuz için ilerde bir miktardaha düşebilir.

    benim dizel şu anda 10.000 de ve genelde şehir içnde kullanıyorum ve ortalama 5.4 gösteriyor yol bilgisayarı ve ortalama 900km bir depo ile şehir içinde rahat gidiyor.




  • 29.05.11 itibariyle ist.95 oktan litre fiyatı 4.23 motorin 3.63
    Mersindede aynı degerler. Şöyle bir hesaplama. benzinli için 4.23*55=232.65 tl yapacagım yol 800,850 km. Dizel araç 3.63*55=199.65 tl yapacagın yol 900,950 km dizel ile benzin arasında fazla bir uçurum yok gibi.
    Tabiki kullanmadan kullanmaya fark var gaza bastıkça tüketim artar heleki turbo beslemeli araçlarda 2500 dv.geçersen çok yakar.
  • Merhaba herkese... Yeni merivaya lpg taktıran varmı acaba?
  • Geçen hafta bu konuyu araştırdım. BRC nin içanadolu ve karadeniz bölge bayisinden bir yetkiliyle konuştum. Bu araçlarda subapların lpg patlama sıcaklığına karşı mukavemetlerinin zayıf olduğunu bundan dolayı zamanla aşınma ve motor arızası çıktığını söyledi.Bunu biliyorduk çözümünüz varmı bu konuda dedim. Bu durum başlarda kendini göstermiyor fakat yaklaşık 30-50 bin kmlerde oluştuğunu anlattı. Şu andaki sistemle bu sorunu takılan bi parça ile arada benzine geçirerek uygun sıcaklığa ulaşılmasını sağladıklarını anlattı. Bununla birlikte BRC yeni geliştirdiği ve 2012 de piyasaya çıkacağı tahmin edilen yeni sistemden bahsetti. Bu sistemde özetle, lpg direk sıvı olarak püskürtme yapacağını ve sübap eritme olayının tarihe karışacağından sözetti.Şu anda bu sistem test araçlarında kullanımda ve 100 bin km ye kadar test devam edeceğini, yeni sistemin patentinin de alınmasının beklendiğini söledi. fiyat konusunda ise 1000 Euro dan aşağı olmayacağını tahmin ettiğini söyledi. Sonuç olarak kararım benzinli kullanıma devam etmek ve araca ekonomik yaktırmak:) yeni sistem gelsin bakalım neler olucak.




  • Evet dediğin gibi bekliyelim bakalım.ben prins lpg kitini araştırdım.lpg konusunda başarılı diger lpg kitlerine göre ilk sırada fiyat olarakta 2.200 tl dediler.biraz daha bekliyelim bir bakarsınız 5 ay sonra benzinin fiyatı 2.85 tl olur bizde bu dertten kurtuluruz deme arkadaşlar.
  • Selam herkese,
    Bu aracı akşam üzerinden beri netden incelemeye başladım, şu anda anlamadığım, net olmayan bir tek konu kaldı. Cosmo modelinde Navigasyon var mı yok mu? Broşürdeki görüntülerde var gibi gözüküyor.
    Bir dedim ama aklıma ikinci bir soru daha geldi , yazışmalarda stepne yok diyen arkadaşlar var, hangi modelde stepne yok acaba?
    Teşekkürler.
  • Maalesef naví ve stepne yok cosmoda. Stepne yeine aracın bagajına monte kompresôr ve onarım solùsyonu var. Tek sıkıntı lastik yarılırsa. Navi içínde astra j ve insignia lar için olan navilerín meriva içín olanından çıkmasını bekliyorum.
  • bende 1 haftalık 1.4 140 bg meriva enjoy sahibiyim.aracı alırken bende net olarak modellere göre hangi özellikler olduğunu anlayamadım hatta aracın içinden çıkan kullanım klavuzunu teslim eden opel yetkilisi bu klavuzda yazan bazı özellikler sizin aracınızda olmayabilir gibi enteresan bir açıklama yaptı:)) halen bulmacayı çözmeye çalışıyorum aracla ilgili.bu opelin büyük bir eksikliği bence ne aldığını tam olarak bilemiyorsun.ilk yorumlarım ise arac çok seri ve ses izolasyonu güzel.tavsiye ederim.tabi arac stoklarda pek yok temmuz başı anca gelir demişlerdi.
    Lastik uyarı sistemiyle ilgili bir sorum olacak.Daha ikinci günde lastik basınc düşüklüğü diye uyarı verdi lastiği yaptırdım fakat lastikçi bir türlü beyinde kayıtlı lastik basınc değerlerini çözemedi artık devamlı ikaz işareti yanıyor.bir çözümü varmıdır..:[simage][/simage]))
    bu araca uygun krom aksesuar olarak cam çıtası varmıdır.




  • benlastik basıncı ile ilgili hiç ikaz almadım ama aracın kontağı açıkken sanırım esp düğmesinin yanındaki lastik işareti düğmesine 3-4 saniye basılı tutunca sistemi resetliyor diye biliyorum. Bu arada hayrlı uğurlu olsun kazasız sürüşler. Acaba kaça aldınız...
  • 1.4 140 bg enjoy

  • quote:

    Orijinalden alıntı: teknokolik35
    Maalesef naví ve stepne yok cosmoda. Stepne yeine aracın bagajına monte kompresôr ve onarım solùsyonu var. Tek sıkıntı lastik yarılırsa. Navi içínde astra j ve insignia lar için olan navilerín meriva içín olanından çıkmasını bekliyorum.

    Cosmo'da stepne yok dediniz ama ben hafta sonu 140 hp'lik bir cosmo ile test sürüşü yaptım, hatta konuyu satış elemanına sorduğumda bilmiyordu kapağı kaldırıp baktık ve stepne olduğunu gördük , nasıl iş anlamadım. Kiminde var kiminde yok herhalde?
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.