Şimdi Ara

Yeni Opel Astra K (ANA KONU) (1946. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
41.246
Cevap
305
Favori
2.346.856
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
57 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 19441945194619471948
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar aylardır Astra k'nın arka stoplarını led'e çevirmek için uğraşıyorum fakat nereye sorduysam kimseden doğru bir bilgi alamadım kimisi led olur fakat duylar uymaz diyor kimisi direk tak çalışır diyor ama şunu öğrendimki astraya farklı bir modifikasyon yapmana izin vermiyor yani arıza ışığı yakması garanti gibi sizce nasıl bir yol izlemeliyim? sanki araca motor yapılacak ben bu işin bu kadar zor olacağını düşünmemiştim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Keremymz -- 16 Nisan 2021; 21:9:4 >
  • Keremymz kullanıcısına yanıt
    Robinhood’u bulursan sana yol gösterebilir. Gerçi buraya bakıyorsa cevap yazacaktır.
  • Güncelleme:Pro opel ile iletişime geçtim pazartesi görüşecez.

  • guida kullanıcısına yanıt

    Robimhood'un bilgisi dışındaymış bu işlem görüşmüştüm onunla.

  • Aslında bir yerde uyumlu olarak buldum araç için fakat bunun içinde led yok görünüş olarak led tipi stop ama içine yine halojen lamba takılacak

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Keremymz

    Arkadaşlar aylardır Astra k'nın arka stoplarını led'e çevirmek için uğraşıyorum fakat nereye sorduysam kimseden doğru bir bilgi alamadım kimisi led olur fakat duylar uymaz diyor kimisi direk tak çalışır diyor ama şunu öğrendimki astraya farklı bir modifikasyon yapmana izin vermiyor yani arıza ışığı yakması garanti gibi sizce nasıl bir yol izlemeliyim? sanki araca motor yapılacak ben bu işin bu kadar zor olacağını düşünmemiştim.

    Aracı aldığımdan beri ben de bu konuyu araştırıyorum ancak sök tak şeklinde direkt olarak çalışmayacağı söylenmekte. Facebook grubunda hem halojen hem de LED stoplu Astra'sı olan bir kullanıcı LED stopları halojen stoplu araca taktığında tam olarak işlevini yerine getirmediğini söylemişti daha önce, bu nedenle uyum için bazı işlemler yapılması gerekiyor diye düşünüyorum. Pro:Opel ile daha önce bu konuyu konuştuğumda tam olarak kesin yanıt veremiyorlardı, o günden bugüne bir şey değişmiş mi göreceğiz. Gelişmeleri yazarsanız eğer aracın tesisatında hiçbir oynama yapılmadan halledilebiliyorsa ben de yaptırmak isterim. Bu arada aracınız makyajlı kasa mı makyaj öncesi kasa mı?

  • sarppy kullanıcısına yanıt

    2020 gsline paket hocam bende merak ediyorum gerçekten yılan hikayesine döndü bu iş olurmu olmazmı diye bakalım görüşelim ne diyecek. aslında yani neden olmuyor onuda anlamış değilim aracın plaka lambasını değiştirsem bile arıza ışığı yakıyor bu konuda opel pek hoşuma gitmiyor açıkcası.

  • Keremymz kullanıcısına yanıt
    2020 gsline'larda zaten led olmasi lazim. Özel seri mi araciniz? Benim de aksine en ufak bi seyde arizayi bildirmesi hosuma gidiyor. Demek ki plaka lambasina kadar bir kontrol mekanizmasi var :)

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Led stop değişimini bende takip ediyorum. Bizim araçlarda önemli ampullerin her biri için ayrı ayrı akım kontrolü yapılıyor. Halojen ampuller, led olanlardan 8-10 kat fazla akım çektiğinden, led takınca sorun var gibi algılıyor.


    Uygulanabilir 3 çözüm öngörüyorum:


    1) Yazılımla düzeltmek

    2) Akım ölçen parçayı/parçaları tümüyle değiştirmek (ampulden daha fazla parçayı kontrol eden bir parça ise değiştirmek pahalı olabilir)

    3) En kötü ihtimalle, taş dirençle akımı arttırmak (dirençle kandırmak da diyebiliriz) (plaka led aydınlarmarında can-bus decoder diye satılan şey aslında taş direnç)

  • Setsa kullanıcısına yanıt

    Evet özel seri u11 olması lazım mesela bazı u11 lerde led stop var bazılarında yok çok garip birşey ya.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • snurce kullanıcısına yanıt

    Evet aslında araç bir sorun varmış gibi algılıyor normalde bir sorun olmaması lazım. dediğiniz gibi dibi seçeneklerden 1.ve 3. Seçeceği isterim çünkü taş direnç ile kandırılırsa (arka plakalılar gibi) fazla işçilik istemez diyede düşünüyorum ama yazılım ilede olurda dahada iyi olur şuda var türkiyede bu işi yaptırabileceğim yer sayısı çok az çoğu kişi anlamıyor yada anlamak istemiyor en son pro Opel ile görüşüp ona yaptırabilirim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Astra k 1.4 100hp olan motorda kronik arıza vs bilen varmıdır ,bu araca talibim de sağlammıdır karoser trimler vs.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi geberit -- 20 Nisan 2021; 19:8:15 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: geberit

    Astra k 1.4 100hp olan motorda kronik arıza vs bilen varmıdır ,bu araca talibim de sağlammıdır karoser trimler vs.

    Atmosferik bir motor olduğu için turbo motorun narinliği gibi dertleriniz olmayacaktır. Fikir vermesi açısından izlemediyseniz eğer aşağıdaki inceleme videosuna bakabilirsiniz.



    Manuel vitesli modellerde bazı kullanıcılar aşağıdaki durumla karşılaşabiliyordu ve araç garantili ise ücretsiz olarak değişim yapılıyordu. Garanti bitse dahi tüm periyodik bakımlar aksatılmadan yetkili serviste yapılırsa bu tarz sorunlarla karşılaşılması halinde Opel'in iyi niyet garantisinden faydalanabiliyorsunuz.


    https://forum.donanimhaber.com/astra-k-debriyaj-takilma-videolu--134298078



    Karoser anlamında sınıfına göre başarılı bir araç, Euro NCAP testine bakmadıysanız aşağıdaki videodan göz atabilirsiniz.


  • quote:

    Orijinalden alıntı: Keremymz

    Evet aslında araç bir sorun varmış gibi algılıyor normalde bir sorun olmaması lazım. dediğiniz gibi dibi seçeneklerden 1.ve 3. Seçeceği isterim çünkü taş direnç ile kandırılırsa (arka plakalılar gibi) fazla işçilik istemez diyede düşünüyorum ama yazılım ilede olurda dahada iyi olur şuda var türkiyede bu işi yaptırabileceğim yer sayısı çok az çoğu kişi anlamıyor yada anlamak istemiyor en son pro Opel ile görüşüp ona yaptırabilirim.

    LED stoplar için görüşebildiniz mi?

  • sarppy kullanıcısına yanıt

    İnceleme ye baktım debriyaj sorunu da biliyorum ama bu tüm manuel araçlarda bir tehdit hlaine geldi aslında dillendiren yok yakın zamanda arkadaşların c3 ve clio manuellerdede üst merkez hidrolik akıtma ve boşalması yaşadı ,baskı balatadan daha önce öne çıkan bir arıza bu.

  • Kasko geldi çattı. Araç 4,5 yaşında. 4,5 yıllık hasarsızlığım var, indirimde en üst limit gözüküyor. Çıkan ücret 2.100 TL

    Sebep 2020 yılı aracın rayiç bedeli 129 Bin... 2021 rayiç bedel 191 Bin. Sebep bu..

    Poliçemde yer alan extra eklettiğim opsiyonel donanım ücretlerinide yükselttim. Toplamda 6bin TL opsiyonel donanım yazıyordu, şu an 20 Bin olarak değiştirdim.



    Bu arada Artan Mali Sorumluluğu’da Sınırsız yaptırdım, kafam rahat.. İsterse karşımdaki araba Bentley olsun.

    Bu arada şunu söyleyeyim malum sarı sitede ki ilanımı 1 Haziran tarihinde kaldırıyorum. Artık bu tarihe kadar satıldı satıldı, satılmadı araç benim, Yaz geldi araba lazım sonuçta.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guida -- 22 Nisan 2021; 9:40:20 >
  • jumano kullanıcısına yanıt

    Hocam siz nereden aldınız filtreleri. Baktığım sitelerdeki kodları kıyaslıyorum gerçekten uyuşmuyor astra k ile hatta bazılarında ürün kodu bile yok

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Infestor

    yag icin guvendigim online alisveris sitesi yok ama filtrede filtremarketim.com'u tek gecerim. mann filtrelerimi oradan aldim ve hepsi yeni imal tarihliydiler. mann online katalog ile de birebir uyusuyorlardi.


    diger online sitelerde surekli bir cakallik var. adam J kasanin filtrelerini K kasaya ittirmeye calisiyor.

    Bildiğim kadarıyla GM Opel filtre üreticisi MANN. Peki Orijinal GM etiketli filtreler ile MANN etiketli filtreler arasında bir kalite farkı var mı? Ayrıca Opel PSA grubuna geçtikten sonra hala MANN mı üretiyor? Bilgi sahibi var mı bu konularda?

  • le_vent_t L kullanıcısına yanıt
  • le_vent_t L kullanıcısına yanıt

    OEM filtre ureticisi aslinda degisiyor. mahle de var mann da vardi (2018 oncesi uretimlerde. yenileri bilmem)


    "Orijinal GM etiketli filtreler ile MANN etiketli filtreler arasında bir kalite farkı var mı?"


    yok. bosuna para bayilmayin OEM'e.

  • 
Sayfa: önceki 19441945194619471948
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.