Şimdi Ara

Yeni Opel Astra K (ANA KONU) (1128. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
15 Misafir (1 Mobil) - 14 Masaüstü1 Mobil
5 sn
41.266
Cevap
306
Favori
2.350.538
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
57 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 11261127112811291130
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • principino kullanıcısına yanıt
    Kimimiz yaradılış gereği daha çok nazara geliriz, bu da bir sınav oluyor neticede, siz çözümün farkındasınız, size değen maddeye yansıyor, size bir şey olmasın, büyüklerden koruyordur Allah.
  • Dobby632 kullanıcısına yanıt
    Excellence ve GPP Dynamic'de, aynalar, katlanır(motorlu) ve kör nokta uyarı sistemi ile birlikte iyi bir rakama tekabül ediyor. Özellikle yol kenarına park ediliyorsa; katlamak en mantıklı ve zaruri koruma şekli.
  • eisenberg kullanıcısına yanıt
    hiçbir zarar gelmemesi için yaptığınız davranış doğru hocam haklısınız fakat sütten ağzı yananın yoğurdu üfleyerek yermiş lafı tam benim için söylenmiş. Nedense çarpan aynaya çarpsın en kötü boyatırım kapıyı boyatmaktansa mantığı ile hareket ediyorum

    Eski arabamı aldıktan sonra 2. ayında biri yandan sürtüp kaçmıştı, kapıda yer yer çökmeler oluşmuştu ve komple boyatmak zorunda kalmıştım. O günden beri sokak ya da yanıma araç park edecekse aynamı açık bırakıyorum ki kapım sağlam kalsın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dobby632 -- 11 Aralık 2016; 22:6:17 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozcan_01


    quote:

    Orijinalden alıntı: tuzlali20


    quote:

    Orijinalden alıntı: dionysoss26

    Multimedya ekranı ile ilgili sorun yaşadığımı daha önceki mesajımda belirtmiştim hatırlarsınız belki bazen ekranda komple görüntü gidiyordu. Yeni ekranım gelmiş cumartesi servise gidip taktırıcam bakalım
     Yeni Opel Astra K (ANA KONU)

    Sonunda buldum mesajinizi 15 dakkadir sayfalari kurcaliyorum sizin ekranin direk belli arizasi. Simdi benimki bir calisma yapar bir calismazsa servisi ikna etmesi var. Yani ilk gidiyosun adama derdini anlatana kadar zaten cileden cikiyosun.

    S&s icin gittim adam cruise dugmesini kapatti sen dusun artik :)

    Hocam son durum ne oldu çalışıyor mu şimdi ? Ayrıca o kaldırımlı yol ne iğrenç bir yoldur çok nadir kullanırım orayı ara sokaklara falan girerim çünkü araçta ses olmasa bile ordan giderken garip sesler duyuyo gibi oluyorum :)

    Bir iki denedim acildi. Ama bu bikere yaptiysa gerisi gelecektir muhakkak.

    Edit: O yoldan biac kere gececeksinki aracin neresinde ne war ortaya cikartiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tuzlali20 -- 11 Aralık 2016; 22:11:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • tuzlali20 T kullanıcısına yanıt
    hocam takma kafana elektronıktır arada olur boyle seyler..ılk aldıgımda bende ekran dondu kaldı dokunmatık felan algılamıyordu motoru stop ettım 5 dk bekledım gectı .. evet hos degıl tabıkıde ama hic mı bılgısayara, telefona reset atmak zorunda kalmadık.. o yuzden ben pek takmıyorum
  • Gerçekten çok iyi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dobby632 kullanıcısına yanıt
    Tespitiniz kesinlikle mantıklı, bir de, dar bir yerde geçişi tek engelleyen bir ayna ise, tek başına onu halledip yollarına devam ediyorlarbizde değil de, bu ayna motorlu, kör noktalı ayna ise kapıdan daha çok masraf çıkarabilir Bizimkiler kırılsa da çok canımız yanmaz, bu noktada da sizin dediğiniz devreye giriyor
  • Arkadaslar yeni birsey buldum. Daha dogrusu aramizda bilenler vardir yada konusulmustur ama hatirlamiyorum. Bir akrabam soyledi. Led xenon. Simsek etkili diyorlarya hani gıcık xenonlu bmw mercedes otobanda totonuza kadar yapisir iki tane patlatir arkadan noluyo lan demeye kalmadan bakmissiniz saga gecip yol verirsiniz. O ampulden. Bunun avantaji dezavantaji nedir?

    Su videoda 4.40 dan sonrasi beni cok etkiledi acikcasi. Yorumlariniz nedir bunu crystal vision ile kiyaslarsak.
    Yagmurda sikinti cikartirmi?

    https://youtu.be/0L3i2OHmREo



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tuzlali20 -- 11 Aralık 2016; 22:42:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tuzlali20 T kullanıcısına yanıt
    Benim arıza da ilk sizinki gibi başladı yanlız. Hiç elektrik gelmiyor gibiydi tuşların ışıkları dahi yanmıyordu. Ses seda yoktu yani. Arasıra öyle oluyordu sonra ekran fotoğrafdaki gibi olmaya başladı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tuzlali20 T kullanıcısına yanıt
    Bu ürünler çok daha etkili tabi ki, garanti/muayene etkiliyor mu, sadece halojen ampuller gibi takılıp çıksalar, muayene de sorun değil gerçi.

    Ben bunları görmeye ve sormaya, büyük ihtimal yarın gideceğim, artıları-eksileri, elinde bol stok bulunan tanıdık Tuningçi, dener bakarız artık, halojendi, leddi.....mercekli far olup olmama da çok şey değiştiriyor, yani kısalara ayrı uzunlara ayrı muamele de gerekebilir kendinden mercekli ledler de var, merceksiz farlar için, küçük fanlı büyük fanlı, çok kombinasyona sahipler, internetten ver siparişi gelsin takayım cinsinden değil durum, hele stoğu, bilgisi, deneyimi olan bir yer her türlü avantajlı, hangisinin yapılacağına karar verdikten sonra renkleri de test edip karar verme şansı var, ha belki de elimiz boş veya en kötü ihtimalle halojen ampul ile çıkacağız oradan ama, farklı iyi bir şeyler yakalar, uygularsak buradan paylaşırım.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: guida

    Acımız büyük, ne söylesek kelimelere sığdırmak mümkün değil. Başımız sağolsun.

    Bugün bir arkadaşım bizi kimse sevmiyor fakat görüyorum yollarda Alman, Fransız arabaları ne kadar çok. Milliyetçi olmak lazım, bu ülkelerin arabasını satın almayacaksın diyor. Beni örnek gösteriyor bak gidip opel almışsın.. ee dedim ne yapalım o zaman. Ülkem yarın yerli bir araba çıkarsın yarın arabamı satıp almazsam şer....zim. İnşallah bir gün oda olacak. Bugün Devrim Arabalarını izledim TV'de keşke dedim ama bir gün Allah ömür verirse tamamı yerli üretim arabaya binmek nasip olur.

    Bunu diyen kişinin telefon markasını sorsaydınız keşke acaba hangi ülke menşeyi. 50bin liralık arabaya 100bin lira veriyoruz. Ülkemize bırakın vergi vermeyi bir araba hediye etmiş oluyoruz. Eşya konusunda milliyetçilik yapmanın bir anlamı yok.




  • eisenberg kullanıcısına yanıt
    Şahsi fikrim halojenlerin yerine hem ışık gücü hemde uzun ömür bakımından en iyi alternatif led ampuller lakin onlarında dediğiniz gibi soğutucu kısımları fazlaca büyük mevcut yerine olmama ihtimali yüksek sırf bu yüzden almak istemedim onun yerine farklı bir maceraya girerek ring marka halojen aldım güya ödüllüymüş fakat beyaz değiller stok ampullerden bir tık daha beyaz fakat daha güçlü.Neyse siz tunningçiye bi gidin hele bakalım ne çıkacak yalnız led uydurabilirseniz tadından yenmez kanaatimce

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozcan_01


    quote:

    Orijinalden alıntı: guida

    Hocam geçmiş sayfalarda bir yazında şöyle bir söylemin var " Motorunda ecotec yazmayan onunde kopuk olan araclardan yani my17 arıyacağız" benim aracın motorunda ecotec yazmıyor, ayrıca önünde köpük var. My17 üretimimi benim araç. Ağustos ayının son haftası teslim aldım aracı..

    Guida onu benim için sormuştu. Çünkü benim araçta motorda eco tec yazmıyor, keçe yok, kapı açma kollarında krom kaplama var, dize otomatik dynamic MY17 kısacası, ekim 2016 da üretilmiş. Benim arabadan bir tane daha arıyoruz çünkü büyük 7" inç LCD ekranda park sensörlerinin görünüp görünmediğini anlamak için. Yani sadece bende mi gözükmüyor yoksa bire bir aynı olan başka araçtada mı gözükmüyor. Ayrıca araçta GPP de yok.

    hocam benimki de 1.6 dynamic otomatik dizel, ek olarak sadece sunroof var, başka bir opiyonel donanım yok standart harici. 10 kasım tarihinde aldım MY17, yani Ekim ayı üretimi. Aldıktan 1 hafta sonra 4-5 kez servise götürdüm multimedia ekran ve kaput keçesi ile alakalı. Ağustos sonrasına kaput keçesi atmamışlar, park sensörleri de multimedia ekranda gözükmüyor, servis baktı baktı gözükmüyor abi ne yapalım dedi kaldı öyle :) Birde yol bilgisayarı yani ortadaki küçük ekranda hafif bozuk asfaltta 90km sonrasında trim sesi vardı. Boşluk varmış oraya ses yalıtımı yaptılar. Bu sorun yine benim gibi MY17 bir arkadaşın aracında daha vardı, seninde test etmende fayda var.

    Park sensörünün multimedia ekranda gözükmemesini kafaya takmıyorum artık, sonuçta ilerde çıkacak bir yazılımla diğerleri ile ortak bir rutine binebilir ancak kaput keçesi için epey tartıştım ve Opel Türkiye'yi aradım bir sonuca varamadım. Daha önce VW golf sahibiydim nisan 2016'da sıfır almıştım. Bir kaza sonrası perte çıktı ve opel aldık. Arabamdan memnunum ama VW'deki veya diğerlerindeki gibi stabil bir yapı yok. Yani kimisinde kaput keçesi atmış, kimisinde atmamış, multimedia ekranları farklı vs. bir çok farklılıklar var ki bunlar bizim gözle görüp fark ettiklerimiz. Motor ve iç düzende göremediğimiz farklılıklar da vardır elbet. Başka modellerde Ocak ayı ile Aralık ayındaki aynı donanıma sahip araçların vidasına kadar her noktası aynı oluyor. Ben Opel'de ciddi anlamda şaşırdım bu duruma.

    Sıfır araç alıyoruz, 1 hafta sonra trim sesi geliyor boşluk varmış. Klima sesi geliyor sorun varmış. Araba kendi kendine hızlanıyor, Multimedia ekranı bozuk çıkanlar oluyor, Radyo kayıt sistemi hatalı çıkanlar oluyor vb. sorunlar.

    Aracın bu kasasının ilk yılı olduğundan mıdır bu durum... Hiç zannetmiyorum aynı multimedia ekran bir önceki astra'da ve opel'in birçok modelinde de var. Hız göstergesinde boşluk bırakılması ilk yılı değil, bir fabrikanın ilk üretimi de olsa yapmaması gereken bir hatadır.

    Tüm bunlardan dolayı pişman mıyım, bazen evet ama işe giderken sabah kapımın önünde önce uzaktan aracıma bakıyorum o görünüşü ile gönlümü alıyor ve tüm sorunları unutturuyor :)




  • Mobil1 esp 5w30, mobil 1 esp 0w40 gibi değil arkadaşlar. Bugün iyice emin oldum. Araba gazı geç yiyor.

    Bundan sonra motul kullanacağım. Youtubeda videolar var hepsinde motul mobilden üstün çıkıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coupant -- 12 Aralık 2016; 8:44:00 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dün tırmanması olmayan bir güzergahta 70km mesafede, 80-100 km ortalama hızlarda hiç durmadan yol bilgisayarının verisi 5.7 litreydi. uzun yolda sapmanın minimum olduğunu düşünerek 6 litre desek, şehir içinde neden bu kadar canavarlaşıyor araç hayret ediyorum :)
  • Led Matrix farlardan halen ve halen cevap yok. Özellikle Almanya. Diğer yerlerden gelen cevaplar takılamayacağı konusunda. Bi anda verdiğim kararla altta resmi olan ampülleri satın aldım. Hayırlısı bakalım.
    Bu ampülü takamadığımı düşünürsek, varsayalım. Sevise gitsem takarlarmı sizce.

     Yeni Opel Astra K (ANA KONU)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guida -- 12 Aralık 2016; 9:34:58 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cwlerde


    quote:

    Orijinalden alıntı: ozcan_01


    quote:

    Orijinalden alıntı: guida

    Hocam geçmiş sayfalarda bir yazında şöyle bir söylemin var " Motorunda ecotec yazmayan onunde kopuk olan araclardan yani my17 arıyacağız" benim aracın motorunda ecotec yazmıyor, ayrıca önünde köpük var. My17 üretimimi benim araç. Ağustos ayının son haftası teslim aldım aracı..

    Guida onu benim için sormuştu. Çünkü benim araçta motorda eco tec yazmıyor, keçe yok, kapı açma kollarında krom kaplama var, dize otomatik dynamic MY17 kısacası, ekim 2016 da üretilmiş. Benim arabadan bir tane daha arıyoruz çünkü büyük 7" inç LCD ekranda park sensörlerinin görünüp görünmediğini anlamak için. Yani sadece bende mi gözükmüyor yoksa bire bir aynı olan başka araçtada mı gözükmüyor. Ayrıca araçta GPP de yok.

    hocam benimki de 1.6 dynamic otomatik dizel, ek olarak sadece sunroof var, başka bir opiyonel donanım yok standart harici. 10 kasım tarihinde aldım MY17, yani Ekim ayı üretimi. Aldıktan 1 hafta sonra 4-5 kez servise götürdüm multimedia ekran ve kaput keçesi ile alakalı. Ağustos sonrasına kaput keçesi atmamışlar, park sensörleri de multimedia ekranda gözükmüyor, servis baktı baktı gözükmüyor abi ne yapalım dedi kaldı öyle :) Birde yol bilgisayarı yani ortadaki küçük ekranda hafif bozuk asfaltta 90km sonrasında trim sesi vardı. Boşluk varmış oraya ses yalıtımı yaptılar. Bu sorun yine benim gibi MY17 bir arkadaşın aracında daha vardı, seninde test etmende fayda var.

    Park sensörünün multimedia ekranda gözükmemesini kafaya takmıyorum artık, sonuçta ilerde çıkacak bir yazılımla diğerleri ile ortak bir rutine binebilir ancak kaput keçesi için epey tartıştım ve Opel Türkiye'yi aradım bir sonuca varamadım. Daha önce VW golf sahibiydim nisan 2016'da sıfır almıştım. Bir kaza sonrası perte çıktı ve opel aldık. Arabamdan memnunum ama VW'deki veya diğerlerindeki gibi stabil bir yapı yok. Yani kimisinde kaput keçesi atmış, kimisinde atmamış, multimedia ekranları farklı vs. bir çok farklılıklar var ki bunlar bizim gözle görüp fark ettiklerimiz. Motor ve iç düzende göremediğimiz farklılıklar da vardır elbet. Başka modellerde Ocak ayı ile Aralık ayındaki aynı donanıma sahip araçların vidasına kadar her noktası aynı oluyor. Ben Opel'de ciddi anlamda şaşırdım bu duruma.

    Sıfır araç alıyoruz, 1 hafta sonra trim sesi geliyor boşluk varmış. Klima sesi geliyor sorun varmış. Araba kendi kendine hızlanıyor, Multimedia ekranı bozuk çıkanlar oluyor, Radyo kayıt sistemi hatalı çıkanlar oluyor vb. sorunlar.

    Aracın bu kasasının ilk yılı olduğundan mıdır bu durum... Hiç zannetmiyorum aynı multimedia ekran bir önceki astra'da ve opel'in birçok modelinde de var. Hız göstergesinde boşluk bırakılması ilk yılı değil, bir fabrikanın ilk üretimi de olsa yapmaması gereken bir hatadır.

    Tüm bunlardan dolayı pişman mıyım, bazen evet ama işe giderken sabah kapımın önünde önce uzaktan aracıma bakıyorum o görünüşü ile gönlümü alıyor ve tüm sorunları unutturuyor :)

    hocam merhaba verdiğin bilgiler için teşekkürler. Benimde test etmemi istediğin kısım yol bilgisayarı ekranından gelen trim sesimi ? O kısmı tam anlayamadım. E-5 te 90 ve üzeri hız yaptım ama trim sesi duymadım belkide müzik açık olduğundandır. Ama özellikle dinleyeceğim bu sesi dediğiniz gibi. Onun haricinde park sensörü için servis bana da yapabileceği bir şey olmadığını söyledi. Yeni yazılımda kolay kolay gelmez dedi ama servisin hangi dediği bir diğer dediğini tutuyor ki yazılım gelmez demesine inanayım :) Kaput keçesi bende de yok servis opsiyonel olarak takabiliyor mu bilmiyorum. Ne kadar gerekli ondan da emin değilim. Kısacası dün tuzlali20 arkadaşımızla da konuştuk zamanla vurdumduymaz olacağız sanırım. Her gün farklı bi sıkıntısına alışmamız gerekecek bu gidişle :)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: guida

    Led Matrix farlardan halen ve halen cevap yok. Özellikle Almanya. Diğer yerlerden gelen cevaplar takılamayacağı konusunda. Bi anda verdiğim kararla altta resmi olan ampülleri satın aldım. Hayırlısı bakalım.
    Bu ampülü takamadığımı düşünürsek, varsayalım. Sevise gitsem takarlarmı sizce.

     Yeni Opel Astra K (ANA KONU)


    Hocam ben H7 ve H1 leri almıştım geçen hafta ve geçtiğimiz cumartesi günü elektrikçide taktırdım. Öncesinde servise gitmiştim bunları taktırmam sorun olur mu dedim araçta uyarı verir falan dedi ama takıp takamayacaklarını onlara sormadım. Bu arada elektri takarken çırağıyla bitlikte takıyordu. Çırağı yanlışlıkla bir teli çıkardı ampulün yuvasından ve ustası ile birlite 20 dk falan sadece o teli çıktığı yere takmaya çalıştılar. Demem o ki dikkatli olmak lazım ampulü çıkarırken. eğer bi ustaya gideceksen de bildiğin iyi bir usa varsa ona gitmenizi öneririm.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: guida

    Led Matrix farlardan halen ve halen cevap yok. Özellikle Almanya. Diğer yerlerden gelen cevaplar takılamayacağı konusunda. Bi anda verdiğim kararla altta resmi olan ampülleri satın aldım. Hayırlısı bakalım.
    Bu ampülü takamadığımı düşünürsek, varsayalım. Sevise gitsem takarlarmı sizce.

     Yeni Opel Astra K (ANA KONU)


    güzel seçim, serviste takarlar veya dışarıda tanıdık bir ustanız varsa o da halleder. ama emin olun kendiniz takabilirsiniz, plakanın oturma şekli ters takmaya müsait olmadığından yanlış montaj ihtimali neredeyse yok gibi bir şey.

    sırasıyla yapmanız gerekenler;

    kapak açılır > ampulü tutan pim yukarı çekilir > ampul yuvadan çıkarılıp söketi sökülür > yeni ampul sokete takılır > aynı şekilde ampul yuvaya oturtulur ve pim tekrar aşağı itilir > kapak kapatılır.

    tek sıkıntı müdahale için oradaki boşluk biraz dar, el hareketleri biraz zorlanıyor hepsi o




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozcan_01


    quote:

    Orijinalden alıntı: guida

    Led Matrix farlardan halen ve halen cevap yok. Özellikle Almanya. Diğer yerlerden gelen cevaplar takılamayacağı konusunda. Bi anda verdiğim kararla altta resmi olan ampülleri satın aldım. Hayırlısı bakalım.
    Bu ampülü takamadığımı düşünürsek, varsayalım. Sevise gitsem takarlarmı sizce.

     Yeni Opel Astra K (ANA KONU)


    Hocam ben H7 ve H1 leri almıştım geçen hafta ve geçtiğimiz cumartesi günü elektrikçide taktırdım. Öncesinde servise gitmiştim bunları taktırmam sorun olur mu dedim araçta uyarı verir falan dedi ama takıp takamayacaklarını onlara sormadım. Bu arada elektri takarken çırağıyla bitlikte takıyordu. Çırağı yanlışlıkla bir teli çıkardı ampulün yuvasından ve ustası ile birlite 20 dk falan sadece o teli çıktığı yere takmaya çalıştılar. Demem o ki dikkatli olmak lazım ampulü çıkarırken. eğer bi ustaya gideceksen de bildiğin iyi bir usa varsa ona gitmenizi öneririm.

    İstanbul Bakırköy'de oturuyorum. Bu çevrede oturan biri var ise önerbileceği bir elektrikçi var ise ona gitmek isterim. Benim bir tanıdığım inanınki yok. Yolda giderken gözümüze ilişiyor cadde üstünde elektrikçiler, fakat güvenemiyorum açıkçası. Daha önce bu işlemi yaptıran birinin tavsiyesi üzerine gitsem içim rahat eder açıkçası. Ampüller yarın kargoya verilir diyor sitede ama az önce firma yetkilisinden rica ettim bugün kargoya verecekmiş, yarın elimde olur. Ampülü belki takabilirim fakat daha önce bir arkadaşımda şöyle bir şey söyledi, ampülün camına elini kesinlikle sürme, değmesin elin. Özellikle ucundaki o mavi bölüme. Birde siz diyorsunuz yanlışlıkşa bir teli çıkardılar ve uğraştılar diye. Her ne kadar Müh. olsamda her şeyi biliyorum yapar ederim olayına girmem. Bilmediğim daha önce tecrübe etmediğim hiç bir olaya atlamam. Bu işin ehli olan kişi yapsa daha iyi olur düşüncesindeyim.

    Bu arada yaşadığım sıkıntılı olayı hafta sonu diye Opel Türkiye'ye anlatamamıştım. Bugün aradım. Aracı ilk aldığım günden bugüne kadar aynı kişiyle görüşüyorum. Yine aynı kişiyle görüşmek istediğimde toplantıda olduğu söylendi. Not bıraktım arayacaklar. Almanya içinde bir mail hazırlıyorum yaşadığım sıkıntıyı anlatan. Gelişmelerden haberdar ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 11261127112811291130
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.