Şimdi Ara

►Yeni◄ONKYO AV RECEIVERS Kullanıcıları & Paylaşımcıları (161. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (1 Mobil) - 6 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.393
Cevap
63
Favori
155.967
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 159160161162163
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • onkal kullanıcısına yanıt
    Apple 4K ile çalışmak güzel o zaman ,
    benim amacım mkv filmler,flac şarkılar .Sonrasındada Apple içindeki eğlence..Tabi zaman ayırabilirsem ona.Yada süper birşey olursa bana göre..Ama öncelikle güzel Cazz ve Blues arşivi yapmam lazım flac olarak .. Sonrasında 4k projector alınca güncel ve yakın tarihli filmleri izleriz torrent filan yapıp 1080p ve 4K .
    İşin ilginç yanı bunları hayatımda hiç yapmadım , çok biilyormuşum gibi yazıyorum :)

    Apple 4 K bunları yapıcaksa, raspberry yada network player olayına girmeye gerek yok zaten haksızmıyım ? Yani anladığım kadarı ile Apple 4K tv'ye yardımcı programlar yükleyip bilgisayarımıza indirdiğimiz flac kayıtları yada 1080 p filmleri I tunes üzerinden oynatamazmıyız , şuan 3. nesil apple tv kullanıyorum , youtube üzerirnden güzel kayıtları indiriyorum,mp4 olarak izliyor ve dinliyorum . I tunes'e atıyorum hemen algılıyor zaten apple 3tv ,sorunsuzca takılıyoruz işte :)

    Lakin daha iyi kayıtları dinlemek istiyorum , ama Apple 4K alırsam I tunes bana izin vericekmi flac veyahut 1080p filmleri oynatıcakmı ?
    Appstore üzerinden gereken uygulamaları alabilirim,neticede 1 kere alıcaz.
    Senin durumun nedir denedinmi bu benim yapmak istediklerimi ?

    Bu arada modemim Air Ties Air 5650 , sanırım NAS dediğiniz şey var bunda.USB filan takılıyor,şimdi kutundan kağıdını buldum bittorrent filan bir broşür varmış içinde nasıl olacağı yazıyor..

    Haberler sizde :) . yada tecrübe edeb arkadaşlarımda..

    baştan pi-Allo düşündüm ama 1000 lik oluruz belli , hadi dedim soru işareti kalmasın kafamda . Denon daha iyi yapar o işi dedim amazondan alırım . Ama Apple 4k yapıyorsa bu işleri bence 1700 çok maul fiyat.




  • Eger 4k ile isiniz yksa duz atv4 alin, zira atv 4k ile yaptiginiz herseyi atv4 ilede yaparsiniz 1080p film vs icin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hozes H kullanıcısına yanıt
    Evet oda olası ama 4k eninde sonunda gelicek kapıma. Alırken şimdi almak daha mantıklı sanki. Ben fiyat farkında değilim açıkçası...

    Sadece apple 4 ve 4K arasında bana kısıtlama getiricek neler var onları anlamaya çalışıyorum ..

    Anladığım kadarı ile ikisinede yerleşik yasa satın alınan uygulama ile bana gereken flac müzik vs . lakin şu Tidal olayına dalıcam bi , ulan iyice çorba oldu herşey iyimi. :)
  • DHako kullanıcısına yanıt
    Apple tv 4k güzel bir cihaz. Kurdan dolayı fiyat çok saçma yerlerde biraz daha makul olsa usb ile işi olmayan herkesin tek seçeneği olur bence.

    Apple tv ile müzik dinleyebilirsiniz spotify, tidal gibi hatta apple müzik de dahil olmak üzere stream kanallarını da çok rahat kullanırsınız. Ayrıca bir playera ihtiyaç var mı konusu biraz beklentiyle alakalı bir durum. :)
    Kendi adıma müzik dinlerken arkada televizyonun açık olması tercihim olan bir durum değil. Film yada dizi izledikten sonra kısa süreli müzik dinleyeceksem sadece apple tv kullanıyorum arşivimden müzik hiç dinlemedim. :))
    Ama arşivinizi itunes veya format değiştirmeye gerek kalmadan apple tv ile dinleyebilirsiniz. Yalnız 16bit 48hz çıkış sınırı koymuş apple bilginiz olsun. Siz istediğiniz formatı çalabilirsiniz ancak çıkışta 16/48 verecek.
    Merak ettim hangi uygulamalar var flac içine ne kullanılıyor diye Plex ve mrmc kullanılıyormuş genel anlamda. Mrmc dediğimiz kodi'nin ios için olan versiyonu bildiğim kadarıyla sadece kodi'deki eklentiler çalışmıyor geri kalan herşey aynı. Bu iki uygulama da genel anlamda arşiv yönetimi için yani filmleriniz de müziğiniz de fotoğraflarınız da aynı yerden yönetebilirsiniz o açıdan avantajı büyük.
    Air Ties Air 5650 özelliklerine baktım usb girişini kullanabilirsiniz ama şimdilik :) Ethernet çıkışlarınız gigabit değil, yüksek kaliteli filmlerde sıkıntı olabilir ama şimdilik işinizi görür. Wireless olarak 300mbps yazıyor ama eski bir airties kullanıcısı olarak çok işinizi göreceğini tahmin etmiyorum ama denenebilir. İleride bir veya iki diskli bir nas edinebilirsiniz ki arşiv işine giriyorsanız bence edinmelisiniz. :)




  • onkal kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim bilgiler için. Ne yaparsam yapayım Apple bana 16-48 vericekse vazgeçmek daha iyi benim için. ..Apple lossles sanırım 24 bit 96khz ama oraya mahkum kalıcam,hemde tatmin edicekmi oda soru işareti.

    ONKYO 875 Burr-Brown 192 kHz/24-Bit Audio DACs (PCM1796) for All Channels kullanıyor , en azından bu sevieyeye çıksaydım iyi olucaktı .

    Denon network alıcılar 32 bit 384 kHz max diyor ve güzel duruyor , 875'e sesi analog verip kurtuluyorum Geriye iyi kayıt bulup dinlemek kalıyor.

    Yada network alıcı yerine daha ileriyede dönük bir yatırım ile ONKYO TX-RZ830 alıyorum ve en üst seviye donanıma erişiyorum ,zaten hepsi var içinde.
    Lakin bunları TR fiyatlarıyla yapamam , amazon devreye giriyor burada.
    Apple tv 4k bekleme kalır , pek film izlemiyorum zaten , izleyeceksemde 1080p ile apple 3 nesil idare eder biraz daha.

    Merak ettiğim apple neden 16-48 sınır koyuyor , donanımsal mı yoksa bir pazarlama stratejisimidir, adamlar şimdi gidip biz şu formatta apple müzik sunuyoruz ve en kayıpsız hali budur deyip (apple music hi-fi) bir üst seviye abonelik başlatırmı . Böyle birşey olsa tadından yenmez ama belirsiz herşey ..




  • DHako kullanıcısına yanıt
    2 ay önce amazon.de’den onkyo 6130 network player aldım. Denon stereo anfime bağladım. Mükemmel oldu. Flac,alac, dsd, mp3, wav, dsd, ... bi dolu format destekliyor.
    Spotfy,tidal ve tunein radyo da mevcut. Ben çok memnun kaldım. Böyle bir cihaz da bakabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • emrahsnr kullanıcısına yanıt
    Aynen.. oda zaten seçeneklerim arasında . ONKYO DENON ve YAMAHA arasında bir seçim yapabilirim özelliklerine göre f/p oranı hangisine değer detaylı bakıcam.
    İşleyişle ilgili size sorularım olabilir özelden.
    Teşekkürler.

    Farkettimki ONKYO sanki daha yetenekli,Premium 768 kHz/32-bit DAC diyor . uygulamalarına bakacağım , birde önemli olan yapı kalitesi,arka giriş çıkış kalitesi çok iyi durmuyor ama.. Biraz kurcalayım onlarda hedefimze :)
  • DHako kullanıcısına yanıt
    Full size network player yerine, Yamaha WXAD-10 de dusunebilirsiniz, ben 10 yillik AVR'me bagladim. Yer isgal etmiyor digerlerinin yaptiginin hepsini de yapiyor. Airplay de var.

    Apple TV 4K alirsaniz, HDMI ile TV'ye baglayip TV'nin optik cikisini AVR'ye baglayabilirsiniz. Ben Digiturk'u boyle baglayip 4K kanalini seyredebiliyorum. Boylece digiturk-AVR optik kablosuna gerek kalmiyor.
  • DHako kullanıcısına yanıt
    Çözünürlük işi biraz tercih ve alışkanlık işi. Örneğin benim kullandığım dac 768'e kadar destekliyor ama benim kulağıma en uygun 96khz geldi max sample olarak bunu seçtim. 96khz ve altını ellemiyor ama üstünde bir format geldiğinde 96khz'e düşürüyor.

    Cihaz kalabalığı yapmamak açısından all in one cihazlar yada birden fazla iş yapa cihazlar güzeller. Ama içinde herşey olunca hepsinden biraz biraz oluyor maalesef. Daha önce de dediğim gibi kişisel tercihim müzik için atv kullanımı olmazdı. :)

    Pcm dac çiplerini seviyorum. Uzun süre pi hat dac olarak pcm5102 kullandım şu anda da pcm1704 nos dac kullanıyorum. Cihaz tercihi size kalmış kullanım kolaylığı, alışkanlıklar, tasarım tercihleri vs herşey dahil oluyor işin içine. :)
  • Değerli görüşleriniz ve desteğiniz için saolun , ani bazı gelişmeler olucak gibi. Bir anda listeye speaker dahil oldu . Network diye bakınırken kaşıntı genişledi.

    Şöyleki : Elimde Wharfedale pasific evo 40 bulunuyor ,
     ►Yeni◄ONKYO AV RECEIVERS Kullanıcıları & Paylaşımcıları



    çok memnunum . 14 yıldır bendeler ve bebek gibi bakıyorum onlara , lakin taşındığım evde müzik dinlediğim yerim 60m2 ve inanılmaz güzel tabi bu büyüklük,öyleki kolonların arası 5 metre,buda tabi daha güzel sahne oluşturuyor lakin biraz uzak kalıyorum sanki , aslında kalmıyorum , 875'i yarısına kadar bile açamıyorum.. 80'de başlıyor ses biliyorsunuz , ben en fazla 30'a kadar kullanıyorum,hiç hatırlamıyorum müzik dinlerken 20 yada 10 seviyesine geldiğimi 875'te.

    Evo 40 2004 yılında referans olarak çıkarıldı firma tarafından,hakkattende öyle , kabin tasarımı V şeklinde ve inanılmaz etkili olmuş bu tasarım,115 cm lik 25 kiloluk ve masif bir tabut gibi mübarek.Herşeyi İngilterede ve her malzemeyi kendileri üretti , bir iki özel malzemeyi özel ısmarlama yaptılar bu seride. Kablolama extra , iç tasarım extra oldu.
    Kevlar malzeme zaten detay ve kadife yumuşak ama detaylı mid ve bass sunuyor , saatlerce dinliyor insan yorulmadan bıkmadan. Tiz gayet güzel,süper değil ama çok iyi .
    Detaylı,dolgun ve yerinde herşey tane tane sahneye çıkınca Evo .
    Bundan ötesi benim için Evo 50 , lakin onu bulmak imkansız gibi. Evo 40 yada 50 satan bulamassınız ülkede pek .
    Sert malzeme asla sevmedim, kevlar tek benim için. Klipsch olsun Monitor Audio olsun hiç beğenmedim,hatta Focal Aria bile uymadı,10 dk da kapatmak istedi canım .

    Bu nedenle tek seçeneğim var , b&w oda .

    Ya CM9 yada yeni seri 603 , yukarı çıkamam . Lakin Evo 40 sonrası bu parayı verip hayal kırıklığından çok korkuyorum.. b&w başlığınada yazıcam .

    875 ile süreceğim , 2 kanal sadece başka hop bağlı olmayacak. İleride bütçe yapıp stereo ampli olabilir.

    Çok fenalardayım . keşke Cantan buralarda olsada kaşısa biraz rahatlasak :)




  • Arkadaşlar merhaba, Sony str dh 520 avr almıştım, benim hatam yüzünden hdmı çıkışı arızalandı.

    Şimdi yeni bir avr almak aşamasındayım, tavsiyenize ihtiyacım var, düşündüğüm model tx-sr705.

    Giriş seviyesi bir kullanıcıyım, hdmı girişleri olsun, yeni ses kodeklerini desteklesin, ileriye dönük bir avr olsun istedim biraz güç olarak, ileride kule hoparlör alırsam sürebilsin istiyorum.

    Bu model nasıldır acaba, onkyo yu hiç tanımıyorum, negatif bir tarafı var mı acaba bu modelin.

    Daha önceki avr Sony str dh 520 idi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi system electronıc -- 14 Aralık 2019; 20:38:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • system electronıc kullanıcısına yanıt
    tx-sr705 eski bir model
  • quote:

    Orijinalden alıntı: live2lift

    tx-sr705 eski bir model
    2.el alacağım hocam, ağırlıklı olarak sinema da kullanacağım, bluray ve netflix den film izlemek için. Nasıl Sizce bu avr

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • system electronıc kullanıcısına yanıt
    dolby atmos ve hdmi 2yi desteklemiyor
    "yeni ses kodeklerini desteklesin"

    AUDIO FEATURES

    160 W/Ch Minimum into 6Ù, 1 kHz, IEC (1 Channel Driven)
    HDMI 1.3a Audio and Video Processing (3 Inputs and 1 Output)
    TS-HD® Master Audio, DTS-HD® High-Resolution Audio, Dolby® TrueHD, Dolby® Digital Plus Decoding
    THX™ Select2™ Certified (with THX Processing)
    DTS®-ES™ Discrete/Matrix, DTS® Neo:6, DTS® 96/24, Dolby® Digital EX™, Dolby® Pro Logic IIx
    H.C.P.S. (High Current Power Supply) Massive High Power Transformer
    WRAT (Wide Range Amplifier Technology)
    Bi-Amping Capability for Music and Movie Sound Effects
    Three TI (Aureus™) 32-Bit DSP Chips for Advanced Processing
    Audyssey MultEQ® XT to Correct Room Acoustic Problems and to Calibrate Speakers
    Cirrus Logic 192 kHz/24-Bit Audio DACs for All Channels
    Powered Zone 2 and Zone 2 Line-Out for Playback in Another Room
    6 Digital Inputs (3 Optical/3 Coaxial) and 1 Optical Output
    A-Form Listening Mode Memory
    Optimum Gain Volume Circuitry
    Non-Scaling Configuration
    Tone Control (Bass/Treble) for L/R Channels
    Color-Coded 7.1-Multichannel Inputs and Pre Outs
    Independent Crossover Adjustment for F/C/S/SB40/50/60/70/80/90/100/120/150/200 Hz)
    Double Bass Function

    VIDEO FEATURES

    Deinterlacer with Faroudja DCDi Edge (Directional Correlational Deinter-lacing) Technology
    HDMI and Component Video Upconversion
    A/V Synchronization Function (Up to 250 ms in 5 ms Steps)
    HDTV-Capable HDMI Switching
    HDTV-Capable (50 MHz) Component Video Switching (3 Inputs and 1 Output)
    5 S-Video Inputs and 2 Outputs
    5 Composite Video Inputs and 2 Outputs




  • quote:

    Orijinalden alıntı: live2lift

    dolby atmos ve hdmi 2yi desteklemiyor
    "yeni ses kodeklerini desteklesin"

    AUDIO FEATURES

    160 W/Ch Minimum into 6Ù, 1 kHz, IEC (1 Channel Driven)
    HDMI 1.3a Audio and Video Processing (3 Inputs and 1 Output)
    TS-HD® Master Audio, DTS-HD® High-Resolution Audio, Dolby® TrueHD, Dolby® Digital Plus Decoding
    THX™ Select2™ Certified (with THX Processing)
    DTS®-ES™ Discrete/Matrix, DTS® Neo:6, DTS® 96/24, Dolby® Digital EX™, Dolby® Pro Logic IIx
    H.C.P.S. (High Current Power Supply) Massive High Power Transformer
    WRAT (Wide Range Amplifier Technology)
    Bi-Amping Capability for Music and Movie Sound Effects
    Three TI (Aureus™) 32-Bit DSP Chips for Advanced Processing
    Audyssey MultEQ® XT to Correct Room Acoustic Problems and to Calibrate Speakers
    Cirrus Logic 192 kHz/24-Bit Audio DACs for All Channels
    Powered Zone 2 and Zone 2 Line-Out for Playback in Another Room
    6 Digital Inputs (3 Optical/3 Coaxial) and 1 Optical Output
    A-Form Listening Mode Memory
    Optimum Gain Volume Circuitry
    Non-Scaling Configuration
    Tone Control (Bass/Treble) for L/R Channels
    Color-Coded 7.1-Multichannel Inputs and Pre Outs
    Independent Crossover Adjustment for F/C/S/SB40/50/60/70/80/90/100/120/150/200 Hz)
    Double Bass Function

    VIDEO FEATURES

    Deinterlacer with Faroudja DCDi Edge (Directional Correlational Deinter-lacing) Technology
    HDMI and Component Video Upconversion
    A/V Synchronization Function (Up to 250 ms in 5 ms Steps)
    HDTV-Capable HDMI Switching
    HDTV-Capable (50 MHz) Component Video Switching (3 Inputs and 1 Output)
    5 S-Video Inputs and 2 Outputs
    5 Composite Video Inputs and 2 Outputs
    Hocam cihazın teknik verilerini birkaç sitede inceledim, atmos benim için çok önemli değil, nedeni ise, hem evde yer sıkıntısı var, şimdi projeksiyon da aldım, Z5500 kullanıyorum hali hazırda, fakat güzel bir 5.1 sisteme geçmek istiyorum, Dts HD ve dd HD sesleri çözsün, hdmı girişleri olsun ki bluray oynatıcımı, medya oynatıcısını, mi box s i avr ye girip tek yerden işi halledeyim.

    Şimdi mi box s üzerinden, netflix den film izlerken, 5.1 olmuyor z5500 de, istiyorum ki sanal olarak değilde gerçek 5.1 olarak izleyeyim filmleri.

    Basit bir sıfır avr almaktansa, 2.el düzgün bir avr almak istiyorum.

    Benim asıl öğrenmek istediğim şey, onkyo ses rengi nasıldır, bahsettiğim modelde kronik sorun varmı, yabancı forumlarda başka modellerine bakarken onkyonun, 606 idi sanırım, herkes hdmı bord sorunundan dert yanıyordu mesela, 705 de böyle sıkıntılar varmı mesela, pıoneer ve onkyo arasında çok gidip geliyorum.

    Forumdan arkadaşlar da giriş seviyesi bir avr alacağına Z5500 ile devam et diyor, bende o yüzden çok alt bir model avr almak istemiyorum, onkyo 705 çok ilgimi çekiyor, tabii burada ki sizin arkadaşların görüş ve tavsiyeleri önemli benim için.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • netflixde film z5500la 5.1 olmuyorsa amfiyle de olmaz, o film dolby kodlu değil demektir, dolby olsaydı z5500la da 5.1 ses alırdın,
    705 zamanına göre güzel bir amfi, thx sertifikası da var gücü de iyi, hdmi sorunu biraz da kullanımla elektrik tesisatıyla alakalı, ancak amfi yaşlıysa başka sorunların da çıkma ihtimali var.
    önemli olan bu amfiye hangi hoparlörleri bağlayacaksın, fiyatlar çok yükseldi ve giriş seviyesi 5.1 hoparlör takımı bile ciddi bir mebla tutar, z5500ı elden çıkarmadan yavaş yavaş orta kalite sistemi toplamaya başlarsan olabilir.
  • Bu hamur çok su götürür. 😊

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: live2lift

    netflixde film z5500la 5.1 olmuyorsa amfiyle de olmaz, o film dolby kodlu değil demektir, dolby olsaydı z5500la da 5.1 ses alırdın,
    705 zamanına göre güzel bir amfi, thx sertifikası da var gücü de iyi, hdmi sorunu biraz da kullanımla elektrik tesisatıyla alakalı, ancak amfi yaşlıysa başka sorunların da çıkma ihtimali var.
    önemli olan bu amfiye hangi hoparlörleri bağlayacaksın, fiyatlar çok yükseldi ve giriş seviyesi 5.1 hoparlör takımı bile ciddi bir mebla tutar, z5500ı elden çıkarmadan yavaş yavaş orta kalite sistemi toplamaya başlarsan olabilir.
    Hocam Sony str dh 520 nin hdmı çıkışını bozmadan önce durum şöyleydi, mi box s i hdmı ile avr ye girdim, netflix de filmler de direk 5.1 yazıyor tv ekranında, z5500 e optik ile bağlayınca netflix de tv ekranında 5.1 yazısı gidiyor.

    Yani netflix hdmı ile bağlantı yapmayınca filmleri 5.1 olarak açmıyor.

    Şimdi sizin bana öneriniz ne olur acaba avr ile ilgili, giriş seviyesi yeni bir model avr mi. Yoksa eski ama daha üst bir model avr mi, bütçem ortalama 1000 tl gibi.

    Dediğiniz gibi yapacağım bende, sistemi tamamen toplayıp bitirince elden çıkaracağım Z5500 ü

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • system electronıc kullanıcısına yanıt
    Hocam 1000 tl civarı size pioneer vsx921 öneririm. Hem bence sound'u onkyo ya göre sinemaya daha yatkın hemde sr705 ten 3 5 yaş daha genç. Hdmi 1.4 olması da avantaj.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dousk -- 18 Mart 2019; 17:10:43 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dousk

    Hocam 1000 tl civarı size pioneer vsx921 öneririm. Hem bence sound'u onkyo ya göre sinemaya daha yatkın hemde sr705 ten 3 5 yaş daha genç. Hdmi 1.4 olması da avantaj.
    Pioneer 921 benimde kafamı çok kurcalıyor aslında, olmazsa tekrar bii bakayım ilanlara.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 159160161162163
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.