Şimdi Ara

Yeni Nissan Qashqai 1.2 Benzinli (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
130
Cevap
7
Favori
148.337
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bugün oto-park'ın facebook sayfasında Qashqai testinin fotoğraflarına bakarken altta bir yorumu okudum. 1.2 turbo motorla teste çıkmış birisi motora aracın çekişine hayran kaldığını söylüyordu. Test etmesem bu kadar iyi gidebileceğine asla inanmazdım da yazmayı unutmamış
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hellori Hazretleri

    çekmez tabi çeker mi hiç ne bayır çıkabilirsin ne de klima açabilirsin koca araca 1.2 motor olur mu hiç? o kadar mühendis aptal bir biz akıllıyız.

    Şu yoruma da gıcık oluyorum. Adam bilmiyor soruyor kime ne.
  • Biraz yokuşta söver söver durursun ^^
  • Alacak olsam kesinlikle 1.5DCİ ya da 1.6DCİ alırım.1.2 motor çekse de şu var o araç ağır ve yakıcağı bir gerçek 1.2 turbonun benzin malumunuz pahalı.Öbür trafta aynı araçta en az yakan dizellerden biri varken onu alırım.

    Ben dizel alırdım sizde dizel alın derim.Kafanız ağrımaz hiçbir şekilde.

    1.6 DCİ güzel ama o kadar para yatırmaya gerek var mı?
  • Yeni çıkan bir kasa ve aracın dış görünümü Kuga hariç tüm diğer rakiplerinden ileride, çok başarılı gerçekten. Araba alırken mesela benim için dış tasarım 1. sırada geliyor, böyle bakınca da parasını son kuruşuna kadar hak eder diyorum. Arabanın geri kalanı da fena değil üstelik, kasa 1400 Kg olduğundan 1.2 motorla performans sıkıntısı da yaşanmaz.
  • Tamam yeni teknoloji iyi güzel motorlar yapıyorlar da o sınıf bir araçla diyelim ki 5 bin km bir yola çıkacağım o motora güvenemiyorum hacminden dolayı küçük olan çabuk yorulur gibi geliyor
  • eski kasa 1.6 atmosferik qq kullanıcısı ve yeni 1.2 motoru test etmiş biri olarak, aralarında uçurum var diyebilirim
    1.2 motor turbo sayesinde çok akıcı gidiyor ve çok sessiz çalışıyor, eski 1.6 motor yeni 1.2 turbonun yanında ağır vasıta gibi hissettiriyor.

    1.6 motora laf etmeyip 1.2 motora çekmez diyenler, önce bir zahmet test etsinler
    sonra boş konuşmaya devam edebilirler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: The_BUTZ

    eski kasa 1.6 atmosferik qq kullanıcısı ve yeni 1.2 motoru test etmiş biri olarak, aralarında uçurum var diyebilirim
    1.2 motor turbo sayesinde çok akıcı gidiyor ve çok sessiz çalışıyor, eski 1.6 motor yeni 1.2 turbonun yanında ağır vasıta gibi hissettiriyor.

    1.6 motora laf etmeyip 1.2 motora çekmez diyenler, önce bir zahmet test etsinler
    sonra boş konuşmaya devam edebilirler




    Bilmediğimden soruyordum beyfendi sinirlenmenize gerek yok :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bu aracın 1.2 motorlu olanın vergi dilimi 1.3 altı vergi diliminwmi giriyor yoksa daha farklı bir vergi dilimimi var bu araçların.
    Birde arkadaşlar 1.2 için oto şanzıman yok anladığım kadarıyla oto şanzıman gelirmi 1.2 için.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar,

    1,2 benzinli turbo motor gayet yeterli güç ve torka sahiptir. Az km yapanlar için şimdi otomatik vites seçeneği ile ideal bir seçenek oldu.
    Bu tür kompakt SUV araçlarda bakmanız gereken ilk değer Tork değerleridir.
    Sportage nin 1,6 GDI 165 Nw lik atmosferik benzinli motoru bile 1400 kg üstü aracı rahat götürürken, 190 Nw luk bir motor daha hafif QQ rahatlıkla götürür.
    Tabi ki diesel ile kıyaslarsanız 1,6 dieselin bariz şekilde farkı olacaktır. 1,5 dieselde sadece dik yokuşlarda küçük bir fark oluşabilir. Bunun dışında 1,2 benzinli 1,5 den daha performanslı olacaktır.
    Yanlız, sadece otomatik vites için bile alınan fark çok ciddi bedel. Nissan bu fiyatlarla fazla yukarıdan uçuyor. Biraz inseler çok daha iyi satış rakkamı yakalayacaklardır.
  • 1.2 TCE Motorlu, EDC şanzumanlı Clio SW kullandım. Aracın ağırlığı 1199 kg. Motor için şunu söyleyebilirim, ekonomik sürüşte çok cimri, performanslı kullanımda da bir o kadar başarılı. 0-100 değeri 10 saniyenin altındadır tahminim, araç ciddi hızlanıyor, rampa vs dinlemiyor, 60-100, 90-140 değerleri de gayet iyi. Benim 1.6 90PS Focus tan %50 daha performanslı diyebilirim. Tüketim olarak, ECO Mod açık, klima kapalı sakin kullanımda uzun yolda 5,2 litre tüketim yakaldım, ECO Mod kapalı, klima açık, performanslı kullanımda ise 8,4 değeri gördü ama ciddi zorladım arabayı.

    QQ için ise, araç 1318 kg. arada 120 kg kadar bir fark var. Ama şanzumanla tolere edilebilir diye düşünüyorum. Çekişinde herhangi bir sıkıntı yaşanacağını düşünmüyorum. Zaten 1.5 dCi ile kıyaslandığında, 0-100 değerinde 1 saniye ve maximum hızda da 1.2 TCE önde. Bence atmosferik 1.6 motorlardan daha başarılı sonuç verecektir... (Aracı kullanmadım, fikrimi yazıyorum)

    Selamlar




  • Motorlar o kadar küöüldü ki , yakında çalınmasın diye akşam söküp eve götüreceğiz !
  • quote:

    Orijinalden alıntı: trexin

    skoda yeti alırım

    Kesınlıkle katılıyorum yetı kat kat ıyıdır .Bızım mıllet ne ıstedıgını bılmıyor 1.2 benzınlı arac sehır ıcı kullanım ıcın yapılmıs bızımkıler alır arabayı yukler bır tepeye cıkarken zorlanırsa bu araba olu der cok degıl dort bes aya satılıga cıkar bu arabalar alacaksanız acele etmeyın ;)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: auto

    Motorlar o kadar küöüldü ki , yakında çalınmasın diye akşam söküp eve götüreceğiz !

    Motor övülmedi.

    Kullanım deneyimleri olanlar deneyimlerini paylaştı.

    Kötü motor olsa, yerin dibine girerdi merak etme.
  • Artık gınaa geldi VW fanatiklerinden. Yahu Golf niree, yeni Qashqai nire? Hiç araba görmemiş olsak inanacağız aynı klasmanda araç olduklarına. Bari Tiguan ile filan karşılaştırın da gerçek kazığı kim atıyor görsün vatandaş...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akgunusta -- 12 Aralık 2014; 17:36:06 >
  • geliyor, trollüyor, kendini unutturduktan sonra yine gelip trollüyor.

  • < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ugur_yavuz

    quote:

    Orijinalden alıntı: auto

    Motorlar o kadar küöüldü ki , yakında çalınmasın diye akşam söküp eve götüreceğiz !

    Motor övülmedi.

    Kullanım deneyimleri olanlar deneyimlerini paylaştı.

    Kötü motor olsa, yerin dibine girerdi merak etme.

    Arkadas kuculdu demeye calismis bence iyi guldum yorumunuza

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arabayi dizel almak mantikli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Daerohn

    qhasqai, juke falan bu araçları alacak arkadaşlar dikkat edilmesi gereken bir iki nokta var.

    1. bu aracın ağırlık merkezi yerden yukarda
    2. aracın yola basma alanı c sınıfı bir araç kadar

    bu iki madde aracın yol tutuşunu olumsuz etkileyen en önemli faktör. Şöyleki araç yerden ne kadar yüksek olursa araca gelen merkez kaç kuvveti o kadar fazla olur. bu merkez kaç kuvvetini karşılayan aracın yola bastığı alandır. yani 4 tekerin kapladığı alan. bu alan ne kadar geniş olursa araç o kadar iyi yol tutar. bu nedenle aracın yol tutuşunu arttırmak için konfordan vaz geçeceksin. ya da yol tutuştan. peki araç arazi kullanımı için uygun mu? hayır bu araçlarla ancak hafif arazi şartları söz konusudur, yani kallavi bir jeepin girdiği yerlere ancak uzaktan bakar bu araçlar. otobanda güdük, arazi de güdük bu araçlar ne için alınır?

    ikinci olarak araçlar büyük gözüküyor. ancak gerek bagaj hacmi gerek oturma alanı hacmi bildiğiniz c sınııf araç. tek farkı yerden yüksek. iyi de çocuklu aile isek ne olacak?

    sonuç olarak arkadaşlar tamamen kendi yorumum olarak bu araçların alınacak araç olmadığı yönündedir. tek bir özelliği diğer araçlardan farklı gözüken yapısıdır. yani herkesin kullandığından farklı bir araç kullanıyor olmaktan başka artısını göremiyorum.

    aile için araç alacak kişilerin bu araçlar yerine MPV sınıfına yönelmeleri daha iyidir. MPV'ler de iç hacim olabildiğine geniş, yüksek oturma pozisyonu ile iniş binişler rahat ve konforları on numaradır.

    yok MPV sevmem ben diyenler için ise D sınıfı bir sedan bu fiyatlara rahatlıkla alınır ve çok daha iyi bir aile arabasıdır.

    bu nedenlerle bu araçları almak isteyenler bu aracı ne için istediklerini kullanım amaçlarını iyice irdelesinler.

    bu araçlar tamamen ticari kurnazlığın üretimidir, konu suv ise x5,range rover olmadı x3,q5 tarzı araçlar bu görevi ve prestiji layıkıyla yerine getirebilir.

    konu arazi ise 4x4 pick up tarzı araçlar, yol tutuş ise binek kompakt modeller, dediğiniz gibi geniş aile aracı ie mpv tarzı araçlar daha mantıklıdır.




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.