Şimdi Ara

Yeni .NET Core ile ilgili arkadas var mi? Bir sorum var...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
178
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • .Net Core yapisini inceliyordum. Dikkatimi ceken nokta su oldu. .Net Franework WPF, ASP.NET ve Windows Formlari desteklerken

    .Net CORE UWP, ASP.NET CORE ve Console Application lari kapsiyor

    biz CORE mimarisi ile Windows Formlari hic mi olusturamiyoruz ? bu yeniliklerinden biriydi sanirim NuGet eklentileri ile de gelmiycek demek.

    Lakin Windows Form gibi yazdigimizda UWP ile gelistirdigimizde sanirim windows sistemler, ayrica windows phone sistemler uzerinde de mi calisacak ? peki ayni sekilde hic bir degisiklik yapmadan MAC ve Linux sistemlerde de calisacak mi?

    kitabin basindayim lakin her konuyu farkli kaynaktan da okumaya calisiyorum



  • Merhabalar,

    Şöyle açıklamaya çalışayım, .NET Core aslında .NET Framework'ün işlediği her yerde işlemekte. .NET Core bir farklılık değil .NET Framework'ün yerine gelen bir güncelleme olarak anlaşılabilir.

    Bu sebepten ötürü, .NET Framework kullanılan her bir katmanda .NET Core'da kullananılabilir(Uygun koşullar sağlandığı sürece..)

    Cross-Platform olması demek, Build once,run anywhere demek aslında. Yani bir defa inşa et ve heryerde çalıştır demektir. Bu nedenle Microsoft ve Linux tabanlı sunucularda, Docker container'larda ve hatta Kubernates pot'larında uygulamamız/servisimiz/ürünümüz çalışacaktır uygun deployment yaptığımız sürece.

    Saygılar,
    İyi Forumlar.
  • Hayir, .NET Core ile Windows Forms gelistirmek (en azindan MS tarafindan yayimlanan kismi kadariyla) henuz mumkun degil. 3. parti bazi kutuphaneler gelistirilmis durumda ancak kullanip kullanmamak size kalmis.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.