Şimdi Ara

-YENİ NESİL TOYOTA COROLLA-Dünyanın en çok tercih edilen otomobili (788. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15.805
Cevap
30
Favori
1.251.088
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 786787788789790
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 2008 - 2010 model arası 1.4D-4D otomatik vites almayı düşünüyorum.
    Araştırma içindeyim , şanzımanda sürekli bir sorunu arabanın kronik bir arızası varmı
    yardımcı olabilirmisiniz.
    Kullanıpta memnun kalanınız niye memnun , kalmayanınız niye memnun değil
  • Öncelikle az yakıyor tam otomatiğe göre hatta manuel e göre. Denildiği kadar problemli değil bazen kafası karışıyor ama 85bin km ye geldim hiçbir sıkıntı yaşamadım Ankara trafiğinde imzamdaki Araçla.

    Elime bir miktar para geçtiği için yeni auris alacağım otomatik dizel yine. Sıkıntılı olsa 6 yılda 2 corolla dizel otomatik kullanmam (pert ettim tekrar aldım) ve auris almam şimdi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar Merhaba,

    Hafta sonunda sanayide, arabanın bakımlarını yaptırdım.

    Antifriz ölçümü, filtrelerin değişimi, yağ değişimi,buji kontrolü, v kayışı kontrolü, fren balata kontrolü (bir daha ki yağ değişimine kadar gider) , motora hava tuttular vs. genel bakıma 25 TL işçilik ücreti verdim.


    Tamirhanenin yanındaki parçacıdan şu malzemeleri aldık 140 TL tuttu:

    * Castrol Edge 5w-40 Yağ (4 lt.+0,5 lt ) 0,5 lt yağı bir şişeye koyup açık olarak sattılar.
    * Pembe Renk Antifriz 0,5 lt (Markasını bilmiyorum ama çok da dandik bir şey olduğunu sanmıyorum. Hazır açık olarak 0,5 lt. su şişesine doldurulmuş vardı. )
    * Yağ Filitresi FİL Marka (Türk Malı)
    * Hava Filitresi - FİL Marka (Türk Malı)
    * Polen Filitresi - Sardes markaydı sanırım (Türk Malı)
    * İstemedim ama aldıklarımı bir kutuya koydu ,içine de bir poşet bez atmışlar. (Cam silmek için artık kumaş parçalarını bir poşete ambalajlanmış)

    Buji olarak da usta kararsız kaldı, başka bir ustayla görüştü. Değişse iyi olur dediler. Parçacıda Orijinalı olan Denso'dan yokmuş /kalmamış. NGK vardı. Bende "Denso olsa daha iyi olur." dedim. Eski bujileri taktırdım, geri. Parçacıya fiyat sormadım ama usta 4 tanesi 160-180 civarında demiş idi.

    Kullanma kılavızı sayfa 362'de buji olarak benzinli 1,6 1ZR-FE Motora DENSO SC20HR11 1.1 mm iridyum buji yazıyor.

    Uyarı kısmında da boşluk ayarı yapmayınız yazıyor.
    (UYARI:İridyum uçlu bujiler (sadece 1ZR-FE motor) Sadece iridyum uçlu buji kullanınız. Motor ayarı esnasında boşluk ayarı yapmayınız.)

    Şimdi benim bir sorum olacak :

    http://tr.aliexpress.com/item/90919-01253-Hot-Selling-DENSO-SC20HR11-Iridium-Spark-Plug-Ignition-for-Toyota/1884191437.html

    adresinde aynı Toyota DENSO SC20HR11 Buji 4 adet 75-80 TL civarında. Kargo bedava. Bu adresten bu şekilde buji falan alan oldu mu? Sıkıntı çıkar mı? Fark %50'den fazla.

    http://tr.aliexpress.com/item/Free-shipping-DENSO-Spark-Plug-SC20HR11-DENSO-SC20HR11-Iridium-Platinum-Spark-Plug-for-Toyota-Corolla/1880945109.html

    burada da 10 adet fiyatı var. Parçacı için bu çok uygun. Çevremde aynı araçtan kullanan olsa ona da 4 'ünü veririz. 2 tane de yedek kalır.
    Çok da uygun olur. Sizin bu konuda görüşleriniz nedir?




    Aküyü ölçtürdüm. Akü (orijinal akü)sü zayıf , değişse iyi olur dediler. Bende dörtlüyü yakıp bir yere park ederim, çalışmaz falan ortada kalırım diye korktum , değiştirdim.
    55 Amper Mutlu akü aldım. (140 TL Sanırım fiyat piyasa ortalamasında)

    Benim aklımda Varta vardı ama Mutlu kısmet oldu.

    Tanıdık / akraba bir yere gittim . Ellerindeki 60 amper aküyü ölçtük. Ebadı sığmadı. 1 cm falan geniş geldi. Akünün altında siyah plastik, tabak gibi bir şey var onun içine tam oturmadı. Kenarını kesmek gerekti. Bende 55 amper aldım. O da alçak boymuş sanırım biraz kısa kaldı , ama oldu. Normal de uymayan parçayı almam ama akraba bir şey olmaz deyince yok diyemedim. Tanıdık yerden alış-veriş yapmanın dezavantajı bu olsa gerek. Hayır diyemiyorsun. "Neyse, 3 kuruş için kalp kırmaya gerek yok. Her türlü 3-4 sene gider. Olmadı 2 sene garanti bitince yenisini alırım." diye aldırış etmedim. En azından kafam rahat. Soğuk havada, sabah araba çalışmayacak korkusundan iyidir.

    Akü değişimi sırasında, aktarma yapıyormuş gibi , kutup başlarına yedek aküden güç verdiler. Sonra eski aküyü söküp, yeni aküyü bağladılar. Kutup başlarını bağladılar. ve yedek aküyü söktüler. Saat, radyo kanal hafızası falan sıfırlanmadı.






  • arkadaşlar aracı alalı 8 ay oldu, 10.000 km ye geldi. hafta sonu bakıma vereceğim ilk kez. fakat yakıt tüketimim hala yüksek gibi, araç advance 1.6 benzin manual , %80 şehir içi kullanımda ortalama 8.3 lt yakıyor. bunun 7.5 seviyelerine inmesi gerekir diye düşünüyorum, çok sert kullanmam ortalama gerektiği devirlerde kullanırım. ilk bakımdan sonra farkeder mi, yoksa daha biraz km mi yapmak gerekir ? Tşk..
  • Bir ay önce advance dizel 1.4 aldım. Ama memnun değilim. Ust sag taraftan hafif bozuk yollarda ve tas yollarda ses geliyor. Arkadaslar sıfır arsc alip da bu şekilde ses gelen var mi. 72 bin ver ses gelsin. Meganimda yoktu bu ses. Ayrica arka tekerlerde davlumbaz yok. Acayip ses yapıyor micirli yolda ve yağmurlu havalarda. Isin garibi genel Müdürlüğü aradim. Salih diye bir beyefendi var ister al ister alma araba bu sekilde kardeşim dedi. Teşekkür ler toyota. Toyota sorunsuzluk!!!!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Baz donanım dizel için fiyat alanlar bilgi verebilir mi 67.000 tl nin ne kadar altına iniyorlar bayilerde?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: YAMYAM07

    Ben elegant(+vsc li) sordum Nisanı bulur dediler gelmesi, comfort mmt dizel 42 bin dediler biraz pazarlıkla elegant jantları da bizden olsun dediler.

    Nerden nereye 7 yıl önce c sınıfı full araç 42bin bugün a sınıfı full araç 45bin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kayhan466

    Bir ay önce advance dizel 1.4 aldım. Ama memnun değilim. Ust sag taraftan hafif bozuk yollarda ve tas yollarda ses geliyor. Arkadaslar sıfır arsc alip da bu şekilde ses gelen var mi. 72 bin ver ses gelsin. Meganimda yoktu bu ses. Ayrica arka tekerlerde davlumbaz yok. Acayip ses yapıyor micirli yolda ve yağmurlu havalarda. Isin garibi genel Müdürlüğü aradim. Salih diye bir beyefendi var ister al ister alma araba bu sekilde kardeşim dedi. Teşekkür ler toyota. Toyota sorunsuzluk!!!! 

    Ortaokuldan beri sevdiğim ve takip ettiğim şu an da kullandığım toyota için düzene ayak uydurduğunu ve kalitesizliğin baş gösterdiğini rahatlıkla söyleyebilirim..Gelgelelim ülkemize ve 3. dünya ülkelerine has bir durum olduğundan adım gibi eminim...Nasıl olsa gider mantığı...Şimdi bin tane cevap gelir ama önemli değil olumsuzdan örnek de olmaz onu da hatırlatalım (ama şunda bu yok ama bunu alaydın bak o zaman görürdün vs. gibi)...Kısacası neredeyse premium parası verip sorunsuzluk deyip biniyoruz...2010 dizelci arkadaşlar anlatsın sorunsuzluğu...Neyse para kazanıp mercedes alana kadar binicez mecbur...buna da şükür diyelim..."PARANLA REZİL OLMAK" bu ülkenin alışılmış bir gerçeği...artık yadırganmıyor bile...Japon kalitesinin madara olduğu memleket olarak da geçelim literatüre...


    Bu arada o genel müdürlükteki salih' i de mum ederiz gerekirse...zamanında şikayet ettiğim halk bankası müdürü gibi önünde diz çöker lütfen şikayetinizi geri alın diye yanlış anlaşılma olmuş diye inim inim inler güzel bir dille gerekli yerlere yazılar yazılırsa...Yeter ki vurdumduymaz olmayalım şikayetimizi dile getirmek için tembellik yapmayalım...namussuzlar kadar cesaretli olalım...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cancanax -- 23 Aralık 2014; 21:10:06 >




  • Cancanax teşekkür ler yorumlariniz için. Dun müşteri hizmetleri nden zeynep hnm aradi. Ust tavan sokulmesi gerek baska işlem yapamayiz diyor. Iste sorunsuz toyota. Dedim salih denen zat orada hala degil mi? Malesef bilgi veremiyoruz beyefendi dedi.yine tepem atti boyle bir cevaba . Ben de seninle birlikte dort kişi yok mu dedim. Sen asligan salih ve bir erkk daha. Bilgi veremiyoruz beyefendi. ALACAKLARA KESINLIKLE TOYOTA ONERMEM. gectim ust tavani direksiyon kutusundan da geliyor. Bu kalici bur ses ben dede var diyor antep satis sefi. E o zmb neden demedin bu araclarda ses var diye.
    Tekrar söylüyorum kesinlikle onermem otobanda dahi ses geliyor ic kabinden.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hunter06 kullanıcısına yanıt
    19 Kasım 2014 te aldim ben de mevcut hiz sabitleme. Sonradan takma falan değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bi bakabilir misiniz acaba?

    2 ay önce toyota corolla advence benzinli aldım. araç şuan 1300 km de çok memmunum herşeyinden fakat balatadan olsa gerek sanırım sağ arka tekerlekten frene basınca cızırtı sesi gibi bi ses geliyor. Şehir içi frene basmaya utanır oldum. Servise götürdüm temizlediler anlık geçti şimdi yine aynı ötüyo gibi arabanın balatası. Servistekiler teknik bi sorun olmadığını söylediler ama çok sinirleniyorum neden okadar para bayıldığım bi arabadan böyle bir ses gelsin ki?

    sorum şu ki sizlerdede var mı böyle bi sıkıntı?

    UPP
  • Yıllardır donanım haberin araçlar ile ilgili forum sayfalarını takip ederim. Hiçbir markanın aracının toyota kadar düşmanlığa varan ölçüde eleştirildiğini görmedim.Arkadaşlar elbette herkes kendi aracı ile ilgili kendi kişisel fikrini yazabilir AMA öyle yorumlar var ki sanki diğer firmaların satış temsilcilerinin elinden çıkmış gibi !!!! bütün diğer firmalar sütten çıkmış ak kaşık bir tek toyota tukaka !!!Araç (corolla) o kadar kötü ki kafamı çevirdiğim her yerde yeni kasa corolla görüyorum!!!!! Ben araç almaya karar verip araştırmaya başladığımda bu sayfalardan zaten mevcut sorunlarını öğrendim ve bayiye incelemek için gittiğimde ve aracı almaya karar verdiğimde zaten kronik sıkıntılarını biliyordum... içime sinerek aldım ve beğenerek kullanıyorum!!!!En azından araştırma için bayileri gezerken toyoto da muhatap buldum, bazı firmalar gibi test aracımız YOK ya da liste fiyatı bu kuruş pazarlık yok ve zaten sene sonu geldi sipariş almıyoruz( acaba hangi firma kasım başında sene sonu diye sipariş almaz???) gibi cümlelerle karşılaşmadım!!!İnşallah bu forumdaki tüm arkadaşlar, hassasiyetlerini giderebilecekleri, içlerine sinen, uzun yıllar severek kullanabilecekleri araçlarına kavuşabilirler.........




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Feedbask

    Arkadaşlar bi bakabilir misiniz acaba?

    2 ay önce toyota corolla advence benzinli aldım. araç şuan 1300 km de çok memmunum herşeyinden fakat balatadan olsa gerek sanırım sağ arka tekerlekten frene basınca cızırtı sesi gibi bi ses geliyor. Şehir içi frene basmaya utanır oldum. Servise götürdüm temizlediler anlık geçti şimdi yine aynı ötüyo gibi arabanın balatası. Servistekiler teknik bi sorun olmadığını söylediler ama çok sinirleniyorum neden okadar para bayıldığım bi arabadan böyle bir ses gelsin ki?

    sorum şu ki sizlerdede var mı böyle bi sıkıntı?

    UPP

    Hocam frenlerden gelen ses kronik sanırım 2008 corolla aracımdada var temizleniyor 3-4 ay sonra yine başlıyor bende çözüm bulamadım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: triptister


    quote:

    Orijinalden alıntı: Feedbask

    Arkadaşlar bi bakabilir misiniz acaba?

    2 ay önce toyota corolla advence benzinli aldım. araç şuan 1300 km de çok memmunum herşeyinden fakat balatadan olsa gerek sanırım sağ arka tekerlekten frene basınca cızırtı sesi gibi bi ses geliyor. Şehir içi frene basmaya utanır oldum. Servise götürdüm temizlediler anlık geçti şimdi yine aynı ötüyo gibi arabanın balatası. Servistekiler teknik bi sorun olmadığını söylediler ama çok sinirleniyorum neden okadar para bayıldığım bi arabadan böyle bir ses gelsin ki?

    sorum şu ki sizlerdede var mı böyle bi sıkıntı?

    UPP

    Hocam frenlerden gelen ses kronik sanırım 2008 corolla aracımdada var temizleniyor 3-4 ay sonra yine başlıyor bende çözüm bulamadım

    Bir usta ayni sorunla karsilasmis bi toyotada yaptigi seyleri anlatti ondan sonra gecmis servisteki ustayla gorusturcem yapsin ayni seyleri olumlu sonuc alabilirsem forumada yazarim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Feedbask


    quote:

    Orijinalden alıntı: triptister


    quote:

    Orijinalden alıntı: Feedbask

    Arkadaşlar bi bakabilir misiniz acaba?

    2 ay önce toyota corolla advence benzinli aldım. araç şuan 1300 km de çok memmunum herşeyinden fakat balatadan olsa gerek sanırım sağ arka tekerlekten frene basınca cızırtı sesi gibi bi ses geliyor. Şehir içi frene basmaya utanır oldum. Servise götürdüm temizlediler anlık geçti şimdi yine aynı ötüyo gibi arabanın balatası. Servistekiler teknik bi sorun olmadığını söylediler ama çok sinirleniyorum neden okadar para bayıldığım bi arabadan böyle bir ses gelsin ki?

    sorum şu ki sizlerdede var mı böyle bi sıkıntı?

    UPP

    Hocam frenlerden gelen ses kronik sanırım 2008 corolla aracımdada var temizleniyor 3-4 ay sonra yine başlıyor bende çözüm bulamadım

    Bir usta ayni sorunla karsilasmis bi toyotada yaptigi seyleri anlatti ondan sonra gecmis servisteki ustayla gorusturcem yapsin ayni seyleri olumlu sonuc alabilirsem forumada yazarim

    Haberdar ederseni çok sevinirim yaz bakımında yaptırırım en azından

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: triptister


    quote:

    Orijinalden alıntı: Feedbask


    quote:

    Orijinalden alıntı: triptister


    quote:

    Orijinalden alıntı: Feedbask

    Arkadaşlar bi bakabilir misiniz acaba?

    2 ay önce toyota corolla advence benzinli aldım. araç şuan 1300 km de çok memmunum herşeyinden fakat balatadan olsa gerek sanırım sağ arka tekerlekten frene basınca cızırtı sesi gibi bi ses geliyor. Şehir içi frene basmaya utanır oldum. Servise götürdüm temizlediler anlık geçti şimdi yine aynı ötüyo gibi arabanın balatası. Servistekiler teknik bi sorun olmadığını söylediler ama çok sinirleniyorum neden okadar para bayıldığım bi arabadan böyle bir ses gelsin ki?

    sorum şu ki sizlerdede var mı böyle bi sıkıntı?

    UPP

    Hocam frenlerden gelen ses kronik sanırım 2008 corolla aracımdada var temizleniyor 3-4 ay sonra yine başlıyor bende çözüm bulamadım

    Bir usta ayni sorunla karsilasmis bi toyotada yaptigi seyleri anlatti ondan sonra gecmis servisteki ustayla gorusturcem yapsin ayni seyleri olumlu sonuc alabilirsem forumada yazarim

    Haberdar ederseni çok sevinirim yaz bakımında yaptırırım en azından

    Tabii..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • arkadaşlar yeni nesil dediğimiz 2007-2012 arası corollalar. yeni kasa değil yani. konu açıldığında yeni nesilde ama 2007'den beri değişmemiş sanırım konu başlığı.

    2011 model bir tanesine sahibiz sorularınızı cevaplayabilirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jeremy Klakson -- 1 Nisan 2015; 18:00:07 >
  • beyler corallanın 2011 comfort 1,4 dizel mi yoksa vw jetta 2012 nin boş versiyonu mu alınır sizce?
  • slm arkadaşlar.

    2009 model dizel corolllam var.oil maint yazısı çıktı.yağ değişimi mi istiyor araba?
  • Arkadaşlar bu kasa araçlarınıza katlanır ayna uygulayan var mı acaba?
    Varsa bilgilendirirse memnun oluruz, zira piyasada katlanır ayna satışı mevcut bu kasa için...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 786787788789790
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.