Şimdi Ara

Yeni nesil,iş hayatı,patronlar (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
211
Cevap
5
Favori
9.677
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
84 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 500 bin tl lik araca değil de 120 bin tl lik araca binsinler.

    5 milyonluk evde değilde 2 milyonluk evde otursunlar.

    İşçisi de 150 bin lik bir ev sahibi olsun.

    Ama yok kendi bilmem kaçıncı evi, arabayı, metresi ile keyif sürmek için kırk takla atsın ama kendisi için asgari ücretle bin takla adam rezillik içinde üç kuruşa muhtaç ölsün.



    Düzen düzenin düzeni...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni nesil,iş hayatı,patronlar

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • patronun iş görüşmesinde mezhebin ne demesi

    https://eksisozluk.com/patronun-is-gorusmesinde-mezhebin-ne-demesi--5590800?a=popular

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Polonya’da pazar günü çalışmak yasaklandı, ülke bölündü
    Polonya'da pazar günü çalışmanın yasaklanması gündem oldu. Vatandaşların bir kısmı karara tepki gösterirken olumlu bulanlar da var. Peki ya sizce pazar günü çalışmayı kanunlarla yasaklamak doğru mu?

    Washington Post'ta yer alan habere göre Polonya'da Pazar günü çalışmayı yasaklayan yasa gündem yarattı. 1990 yılında Berlin Duvarı yıkıldıktan sonra liberal ticaret yasalarını benimseyen Polonya'da Pazar günü çalışmanın yasaklanması kimi çevrelerce komünist dönem uygulamalarına benzetilerek eleştiriliyor.

    ‘SU ALMAK İSTERSEM NE YAPACAĞIM?’
    ‘Birlik' isimli ticaret örgütünün önerisiyle yasalaşan Pazar günü çalışmama durumu bazı vatandaşların tepkisine neden oldu. 26 yaşındaki Daniel Wycech her gün alışveriş yapmak gibi bir isteği olmadığını söylüyor fakat gerekli durumlarda ne yapılacağını soruyor.

    Wycech, “Eğer Pazar günü mutfağımda bir şey kırılırsa nasıl tamir ettireceğim? Su almak, muz almak istersem ne yapacağım” diyor.

    AİLE BERABER OLMALI
    76 yaşındaki Barbara Olszewska ailelerin Pazar günü bir arada olması gerektiğini söylüyor.

    Yasa mevcut hali ile bir aydaki iki Pazar günü çalışmayı yasaklıyor. 2019 yılında ay üç Pazar, 2020 yılında ise Pazar günleri çalışmak tamamen yasak olacak. OECD istatistiklerine göre bir Polonyalı yılda 1928 saat çalışıyor.

    https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/polonyada-pazar-gunu-calismak-yasaklandi-ulke-bolundu-2281768/

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • İşsizlik rakamları açıklandı
    Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştakilerde işsiz sayısı 2017 yılı Aralık döneminde geçen yılın aynı dönemine göre 581 bin kişi azalarak 3 milyon 291 bin kişi oldu. İşsizlik oranı 2,3 puanlık azalış ile %10,4 seviyesinde gerçekleşti.

    https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/son-dakika-issizlik-rakamlari-aciklandi-5-2288484/
  • Bende teknikerim. Ama yok iş bulamıyorum. Dedim ki gideyim bari boşta durmayayım, günlük haftalık neyse bir şeyler kazanmaya bakayım. Garsonluk için bir yerle görüştüm 11 saat mesai ve günlük ücret 50 TL. Sonra bir petshopla görüştüm 10 saat mesai 50 lira, ama 50 liranın içinde kendi yemek paran da var. Yarın bi telekom firmasına görüşmeye çağırıldım. Büyük ihtimalle taşeron tekniker için çağırıldım. Yarın oraya gideceğim görüşmeye. Ama asgari ücret vereceklerinden adım gibi eminim. Yarın iş görüşmesi sonunda (şartlar, maaş vs konusunda) editlerim bu mesajı. Orası da olmazsa, boş boş durmaktan iyidir deyip mecbur garsonluğa,kuryeliğe falan başlayacağım.


    Edit: Is gorusmesinden ciktim arkadaslar. Tekniker olarak aliyorlarmis. Ama sartlara bakin simdi. 1.600 lira maas, yol ve yemek yok, yol ve yemek kendi cebinden yani. Bi de iskur uzerinden sigortali gostereceklermis. Yani normal sigortan yatmiyor. Sadece sagliktan faydalaniyorsun.

    Su sartlara bakar misiniz? Sonra millet is begenmiyor diyorlar. Yol ve yemegi cikinca bana kalan para 1.100 lira.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Turkesterone -- 16 Mart 2018; 15:26:27 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Turkesterone

    Bende teknikerim. Ama yok iş bulamıyorum. Dedim ki gideyim bari boşta durmayayım, günlük haftalık neyse bir şeyler kazanmaya bakayım. Garsonluk için bir yerle görüştüm 11 saat mesai ve günlük ücret 50 TL. Sonra bir petshopla görüştüm 10 saat mesai 50 lira, ama 50 liranın içinde kendi yemek paran da var. Yarın bi telekom firmasına görüşmeye çağırıldım. Büyük ihtimalle taşeron tekniker için çağırıldım. Yarın oraya gideceğim görüşmeye. Ama asgari ücret vereceklerinden adım gibi eminim. Yarın iş görüşmesi sonunda (şartlar, maaş vs konusunda) editlerim bu mesajı. Orası da olmazsa, boş boş durmaktan iyidir deyip mecbur garsonluğa,kuryeliğe falan başlayacağım.

    allah sabır versin hocam




  • Sabah oldu günaydın
    Yattım kalktım inek sağdım
    Ne yoruldum ne çalıştım
    Bizi kandırdın dombili Mehmet Aydın

  • akpartiye üye olursanız işiniz hazır gençler
  • Koncuk: İşçi ve memur da benzin zammı istesin
    Türkiye Kamu-Sen eski Genel Başkanı İsmail Koncuk, benzine yapılan 15 kuruş zammı değerlendirdi. Koncuk, benzine yapılan zammın her şeye zam demek olduğunu belirterek, “Dolar artınca benzin artıyor da, memurun, işçinin ve asgari ücretlinin aldığı ücret artmıyor. Memur, işçi, emekli ve asgari ücretli de zam istemeli’’ dedi.


    https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/isci-ve-memur-da-benzin-zammi-istesin-2303751/
  • Bakan Zeybekci’den iktisat, işletme mezunlarına: Kadro yok boşuna beklemeyin
    Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 2 yıllık maliye ve muhasebe mezunlarının bir milletvekili aracılığı ile kendilerine ulaştırılan atanma talebine değinerek, "Yok kardeşim devlette böyle bir kadro. Bu milletin kaynaklarını ve imkanlarını emanetçisi olarak söylüyorum devlette böyle bir kadro yok" diye konuştu.

    https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/bakan-zeybekciden-iktisat-isletme-mezunlarina-kadro-yok-bosuna-beklemeyin-2308866/




  • 5 bin lira ev kirasını ödeyemeyince intihar et
    Adana'da eşi de kendisi gibi sağır ve dilsiz olan yaşlı adam, 5 bin lira kira borcunu veremediği için 3 katlı evin damından atlayarak intihar etti

    https://www.memurlar.net/haber/737463/5-bin-lira-ev-kirasini-odeyemeyince-intihar-et.html
  • Taşeron işçiler merakla gelişmeleri bekliyor. Taşeron işçilerin bir kısmına kadro gelirken bazı taşeron işçileri ise kadro alamadı. Kadro alamayan taşeron işçileri eylem yaparken diğer taraftan kadro alan işçilerin sevinç haberleri geldi. İşte taşeron işçisinin kadro sürecinden son gelişmeler.

    https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/taseron-iscilerin-bir-kisminda-isyan-bir-kisminda-sevinc-taseron-iscilerin-kadroya-gecisinde-son-gelismeler-2314003/




  • Tt çalışanlarının 4/1 ini işten çıkarmış.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BlackGhost12

    Tt çalışanlarının 4/1 ini işten çıkarmış.

    sebeb??
  • Son dakika! Kadroya alınan taşeron işçilere yüzde 10 zam…
    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sarıeroğlu, "Dün akşam itibariyle 4 C'den 4 B'ye geçecek kardeşlerimizle ilgili kararnamemiz resmi gazetede yayınlanmış durumda. Yüzde on ücret artışıyla ve izin süreleri düzenleyerek 4C 'den 4B'ye emekçi kardeşlerimizin geçişini 2 Nisan itibarıyla gerçekleştirmiş olacağız" dedi.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.