Şimdi Ara

Yeni nesil,iş hayatı,patronlar (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
211
Cevap
5
Favori
9.677
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
84 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İŞKUR Nevşehir İl Müdürlüğü tarafından 6 aylık geçici işçi alımları için başvuruların 30 Nisan Pazartesi günü başlayacağını açıkladı.
    Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü tarafından İl genelinde bulunan kamu kurum ve kuruluşlarına toplum yararına program (TYP) kapsamında çalıştırılmak üzere 6 aylık geçici işçi alımı yapılacağını açıkladı. İŞKUR tarafından geçici işçi alım başvurularının 30 Nisan Pazartesi günü başlayacağı açıklanırken başvuruların 4 Mayıs Cuma günü sona ereceği bildirildi.

    http://www.karar.com/ekonomi-haberleri/iskur-6-aylik-gecici-isci-alacak-834130




  • Bu meslekler 10 yıl önce yoktu! Hayatımıza girmesi beklenen diğer meslekler

    http://www.hurriyet.com.tr/galeri-bu-meslekler-10-yil-once-yoktu-40684154
  • Yeni nesil,iş hayatı,patronlar
  • Orlando DeJoseph kullanıcısına yanıt
    Bunu yazacaktım, erken davranmışsın

    Yahu bir parti programında da, bu vb TEMEL İNSANİ DEĞERLER konusuna değinilsin, çözüm sunulsun.
  • KAMU Denetçiliği Kurumu (KDK), Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na 2019 yılında yapılacak toplu sözleşme görüşmelerinde yüksek gerilim altında çalışıp fark alamayan kamu görevlilerine ilave ücret ödenmesini tavsiye etti.


    http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/calisana-yuksek-gerilim-ucreti-40823284
  • Mesajı cevaplananlar arasında gördüm yazasım geldi.

    Ne yeni nesli arkadaş. Bizde hep eski kafa..
  • Kilis’te Toplum Yararına Program kapsamında çalıştırılmak üzere 6 ay süreyle alınacak 3 bin 250 kişilik geçici iş kadrosu için binlerce kişi İŞKUR önünde kuyruk oluşturdu


    DHA’nın haberine göre Kilis’te İŞKUR tarafından Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında çalıştırılmak üzere 3 bin 250 kişinin işe alınacağı açıklandı. İşe girmek isteyen binlerce kişi İŞKUR binası önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Kadın ve erkeklerin ayrı sıralarda müracatta bulunduğu İŞKUR’daki başvuruların 11 Mayıs’a kadar süreceği, ardından çalıştırılacak kişilerin kurayla belirleneceği belirtildi.

    Sendika.Org


    http://sendika62.org/2018/05/kiliste-6-ay-sureli-gecici-is-icin-binlerce-kisi-kuyruk-olusturdu-490882/




  • Maltepe'de 1 Mayıs: Kim başa gelirse işçiyi sömürüyor
    Özge Özdemir - BBC Türkçe, İstanbul İstanbul’da 1 Mayıs’ın adresi olan Maltepe miting alanında toplanan işçilerin ve emekçilerin en çok dile getirdiği talep ‘adalet ve demokrasi’. Yaklaşan seçimlerden beklentisi olan birini bulmak zor. Miting alanına en büyük damgayı ise meydandaki kadınların sayısı ve kadın haklarına yönelik güçlü talep vurdu. Özge Özdemir'in haberi.

    http://proje.hurriyet.com.tr/bbcnews/newsdetail.aspx?HaberID=43961336&habertip=ekonomi




  • 9 Mayıs 2008'de 1 dolar = 1.25 TL
    9 Mayıs 2018'de 1 dolar = 4.30 TL

    2008'de asgari ücret 610 TL = 482 dolar
    2018'de asgari ücret 1603 TL = 372 dolar

    Yabancı paralar karşısında TL sürekli değer kaybediyor. Ekonomide önlem alınmazsa geri gitmeye devam edeceğiz.

    8 yıldır "kurtarma paketi" programında bulunan Yunanistan'da asgari ücret 683 Euro
  • işsizlik ciddi sorun!
  • Bu hafta Türkiye'de eli biraz kalem tutan, birkaç cümle kuranların ekonomi ile ilgili tartışma konusu işsizlik oldu (Borsa ile uğraşanları saymıyorum. Onlar başka alemde, güzellik yarışması için gelinlik bakmakla meşguller). Tartışmanın nedeni, onca teşvike ve TUİK'in maharetlerine rağmen 2017 yılı Mayıs döneminde işsizlik oranının 2016 yılının aynı dönemine göre 0,8 puan artarak yüzde 10,2 düzeyine ulaşması. Bu oran az değil, işsiz kitleye 330 bin kişinin daha eklenmesi ve sayılarının da 3 milyon 225 bin kişiye çıkması demek.

    Elbette bu tartışma hafta sonuna kadar sürer. Sonra unutulur. Ancak uzun vadede Türkiye büyük bir tehdit ile karşı karşıya. Üstelik son yıllarda izlediği göçmen politikası ile adeta bu tehlikenin içine kendisi daldı. Tehlikenin adı: Nüfus artışı, daha açık ifade ile Afrika kaynaklı nüfus artışı.

    Birleşmiş Milletlerin hazırladığı 2017 yılı Nüfus Raporuna göre (World Population Prospects The 2017 Revision) dünya da nüfus artış hızının yavaşlamasına rağmen dünya için tehlike devam ediyor, özellikle fakir Afrika ülkelerinde nüfus artışı önümüzdeki yıllarda çözülemeyecek sorunlara kaynaklık edecek düzeyde.

    Nüfus 20 yılda 1 milyar kişi arttı
    Rapordan bazı bilgileri özetleyelim.

    -Son yirmi yılda dünya nüfusuna 1 milyar kişi daha katıldı. Nüfusun yüzde 60'ı (4.5 milyar) Asya'da, yüzde 17'si (1.2 milyar) Afrika'da, yüzde 10'u (742 milyon) Avrupa'da, yüzde 9'u (646 milyon) Latin Amerika ve Karayiplerde yüzde 6'sı (361 milyon Kuzey Amerika'da ve 41 milyonu da Okyanusya'da yaşıyor. Dünya nüfusunun yüzde 26'sı 15 ve altı yaşta çocuklardan oluşmakta.

    -2010-2015 yılları asında Afrika'da nüfus artış hızı yıllık yüzde 2,6 oldu. Afrika'da nüfusun yüzde 41'i 15 yaş altı, 15-24 yaş gurubunda olanların oranı yüzde 19.

    Nüfus artış hızı yıllar itibari ile düşse de, 2050'ye gelindiğinde kıtayı da, dünyayı da tehdit eder hale geliyor. Afrika kıtasına 2030 yılına kadar 500 milyon, 2050 yılına kadar 1.3 milyar insan daha eklenecek. 2100 yılına gelindiğinde yaşlı kıtanın nüfusu 4.4 milyara ulaşacak. 2100 yılında dünya nüfusunun yüzde 40'ı Afrika'da yaşayacak. Kıtada bazı ülkelerde 2100 yılına gelindiğinde nüfus beşe katlanacak.

    -Afrika'da nüfus bu kadar hızlı artarken, ekonomileri petrol üretemeyen ülkelerin dışında olanlarda yerlerde sürünüyor. Kıta, bırakalım yoksulluğu açlıkla boğuşuyor. Bundan dolayı TV'ler izlediğimiz insanlık dışı koşullarla Avrupa'ya göç etmek isteyen insan manzaraları ile karşılaşıyoruz.

    Şimdi gelelim nüfus ile ilgili bizim yaptığımız saptamalara:

    Türkiye Afrika ülkelerine yardım etmek istiyor, özellikle dini İslam olanlara meyil etmiş durumda. Ancak yöntemi doğru değil. Çünkü ne Türkiye, ne de diğer ülkeler, Afrikalıların sorununu yardımlarla çözemezler. BM yine doğum kontrolünü Kıta'da etkinleştirmeye çalışıyor. Türkiye bunun da tam aksini yapıyor.

    Aç müslüman nüfus hızlı artış gösterecek
    Bir örnek verelim. Irak'ın nüfusu 38 milyon dolayında. Nüfus 2030'da 53 milyon, 2100'de 155 milyon olacak. Türkiye'nin para geliyor diye destek verdiği petrol zengini ülkelerin (Katar, Kuveyt, BAE) mevcut hanedanları bolluk içinde yaşarken, Iraklılar bunu seyredecek mi? Ya da Türkiye'yi rahat bırakacaklar mı?

    Açlıkla mücadele eden Yemen bugün 23 milyon kişiyi besleyemez iken, 2010'da 36 milyon kişiyi nasıl besleyecek? Aç Yemenlilerin S. Arabistan nasıl durduracak ?

    İslam ülkelerinin zengin otoriter yönetimleri aç Müslümanları daha ne kadar dinsel fenomenlerle oyalayacak?

    Aç Müslümanları Avrupa ve Amerikalılar göç yollarını engelleyerek kendi ülkelerinden uzak tutmaları mümkün gözükmemekte. Yeni İŞİD ya da El-Kaide tipi örgütler kurulacak, üstelik bu defa ABD'nin kontrolünde olmayabilir.

    İslam ülkelerinin fakir insanları, otoriter liderlerin/hanedanların ve politikacıların elinde ezilmektedir. Onların aklına uyarak adeta tek dünya nimetinin çocuk yapmak olduğunu düşünmekteler.

    Afrika ülkelerinin özellikle de İslam ülkelerinin halkalarının bu durumdan kurtulmalarına Batılı Ülkeler ve BM yardım etmeli. Yardım yiyecek içecek vererek değil, öncelikle

    Bu ülkelerde laik eğitim sistemi kurmalılar,

    Radikal İslam'ın önünü kesmeliler,

    Doğum kontrolü hızla uygulanmalı.

    Çocukların geleceği için bunlar yapılmaz ise, o çocuklar terörist olarak karşılarına çıkacak. Bu da her iki taraf içinde felaket olur. Küçük bir notta ulusal ve uluslararası sermaye sınıfına: Eğer siz bu nüfus artışını ürettiğiniz otomobiller, buzdolapları için talep olarak görüyorsunuz, yanılıyorsunuz.Bir bakarsınız ki, ürettiğiniz araba Paris'de sevgilinizle yürürken, ya da konserde bomba olup, sizi diğer tarafa yolcu etmiş.


    https://www.dunya.com/kose-yazisi/tehlikenin-adi-nufus-artisi/378120




  • *Çok yüksek vergiler alınıyor,çalışan kesimden vergi azaltılmalı

    *Çalışma saatleri yüksek, haftalık 45 saat,bu azaltılmalı

    *İşsizlik,yeni istihdam alanları yaratılmalı

    *Beton,inşaat biryere kadar, artık fabrikalar çoğalmalı,üretime destek verilmeli

    *Senelik izinler artmalı

    *Özel sektör ve devlet arası maaşlarda uçurum farkı var, adil maaş politikaları olmalı

    *Emekli maaş bağlanma oranları artmalı

    *Tazminatlar hep işveren lehine,çalışan kesimde düşünülmeli
  • calistigim yerler sagolsun calisma fobisi kazandim. parasizliktan kiriliyorum ama is basvurusu yapasim bile yok korkar oldum iyice.

    en istemedigim durumdu ancak kpss calismaya basladim. en azindan bir sure maddi olarak kendimi oturttuktan sonra hayalimdeki home office isini yapabilirim, meslegim musait. psikolojimi bozdular

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kangaetemo

    calistigim yerler sagolsun calisma fobisi kazandim. parasizliktan kiriliyorum ama is basvurusu yapasim bile yok korkar oldum iyice.

    en istemedigim durumdu ancak kpss calismaya basladim. en azindan bir sure maddi olarak kendimi oturttuktan sonra hayalimdeki home office isini yapabilirim, meslegim musait. psikolojimi bozdular
    meslek ne hocam??
  • aynen çalıştığın işten çok çalıştığın kişiler dert oluyor bu ülkede.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thevincent -- 1 Haziran 2018; 22:19:38 >
  • ComradeMRX kullanıcısına yanıt
    bilgisayar programcisiyim da henuz kendi isimi yapamadim, begenmediler bir turlu beni

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.