Şimdi Ara

Yeni nesil Honda araçlarda Türk Telekom'un yerli eCall sistemi bulunacak (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
1.827
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İletişim vergisi ve Trt bantrol vergisi gelmezse bir şey bilmiyorum. Adı bu olmaz ama bu vergiler kesin gelir.

  • Tuvalete gitmek dışında üretimi bulunmayanlar bunu da gömmüşler, aşağılamışlar. Gerçekten bu ülkeden bir halt olmaz.

  • HONDA TÜRKİYEDEN ÇEKİLDİ.
    Şimdi yerli bir şey koyacağız haberi veriyorlar, çekilirken neden çekildiğini de anlatmalarına bile izin verilmedi...

    Ayrıca bu sistemi olan araçlardan aylık iletişim vergisi alamadık diye iptal eden rusya mıydı? Arkadaşımda BMW vardı SOS tuşu artık çalışmıyor iptal edildi dedi, sonra markalar açıklama yaptı...
    Bu kadar çelişki ancak muz cumhuriytelerinde olur çok şükür bizde yok...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi artenis -- 28 Eylül 2020; 13:8:49 >
  • mteke M kullanıcısına yanıt
    Maalesef Onümüzdeki Eylül'de kapıya kilidi vuracaklar. Geri dönüşü yok artık.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hemican

    Yillardir olan bir sisteme bile turk telekomun yerli sistemi yazabilecek kadar carptirmak da artik inanilir gibi degil.


    Ecall sistemi hondanin dir aramayi telekom uzerinden yapar. Bu telekomun sistemi demek degildir.

    Iphone alip turkcell hatla kullaninca turkcell in iphoneu mu oluyor?

    Tüm yeni tip araçlarda 2018'den itibaren EU/2015/758 kapsamında e-call zorunlu zaten ancak burada farklı bir sorun vardı. Türkiye'de BTK yerli sim kullanılması ve hatta devamında katma değerli hizmetler için serverın Türkiye'de bulunmasını kurul kararı ile şart koştu.


    Bu sebeple 2017 ikinci yarısından beri yeni tip modellerin Türkiye'ye gelişinde ciddi sıkıntı oluştu çünkü BTK araçlar Türkiye'ye girdikten ve roaming başladıktan 4 ay sonra hatları bloke edebilecekti. Bu sebeple eğer bir kaza durumunda sistem bloka olduğu için arama yapamazsa bunun firma nezdinde ciddi yaptırımları var.


    Şu an bu kadar reklamı yapılmasının sebebi artık bir firmanın modülde yerli sim ile çözüme ulaşması ve bunun teknik altyapısının oluşturulması. Şimdi sorun çözüldüğü için yasal olarak yeni tip araçlar bu teknik çözümle Türkiye'ye gelebilecek.





  • DoctorEconomy kullanıcısına yanıt

    Corolla da yerli bir operatör yok bildiğim kadarıyla vodafone europe ile çalışılıyor, sistem çalışıp arama yaptıktan sonra roaminge açılıyor, ve yurtdışından gelmiş bir telefon gibi 4 ay sonra hattın kapatılıp bir sonraki kazada aktif olmama ihtimali var. Konu da öne çıkarılan çözüm bu zaten artık yerli bir sim olduğu için kapanma gibi bir sorun olmayacak.

  • sml_akyz S kullanıcısına yanıt

    Sistem operatörden bağımsız 112 tabanlı çalışıyor, telefonunuzdan sim kartı çıkardığınızda nasıl 112'yi arayabiliyorsanız aynı şekilde, bu sebeple operatör ayrımı yok.

  • monacomen kullanıcısına yanıt

    Bu sisteme butun Avrupada ecall deniyor. Yerlisine degil.


    Dedogim gibi iphonea turkcell sim card takinca Turkcellin iphone u olmuyorsa, Ecall telekom hatti kullaninca yerli ecall olmuyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • edgar1899 kullanıcısına yanıt

    Hocam ecall yerli olmuyor iste o zaman sadece yerli hat kullaniyor.


    Haberin dogrusu Telekom Turkiyeye altyapi kurdu artik ulkemizde de ecall sistemi kullanilabilecek.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hemican -- 28 Eylül 2020; 15:1:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hemican kullanıcısına yanıt

    Aslında burada yerli denen şey araca konulan ve veri gönderip arama yapan modül değil, zaten e-call sadece o modülden ibaret değil. Burada işi yapan merkezi serverlar, siz kaza yaptığınız an araçtan kodlama yapılan veriler ilgili firmanın ya da anlaştığı operatörün veri işleme merkezine giderek işleniyor ve oradan aracın bulunduğu lokasyondaki 112 acil servisine aktarılıyor. Burada asıl işi yapan ve hem veri güvenliği hem de katma değer taşıyan kısım veri işleme merkezi.


    Bu merkez AB firmaları için bazı merkezi lokasyonlarda ortaklık şeklinde var ya da bazı büyük grupların kendi merkezleri var. Romanya'da, Belçika'da, Almanya'da bu merkezler var. Şimdi yerli bir operatör bu veri işleme merkezini buraya kurup içine kendi simkartını koyarak ya da e-sim ile verilerin yurtdışına çıkmadan güvenli bir şekilde ülke içinde işlenerek kullanılmasını sağlıyor.


    Bu bir milli güvenlik meselesi olarak görüldüğü için yapıldı zaten, aynı şekilde rusyada da benzer şekilde firmlar mecburi olarak Rusya'da server kuruyor.


    Burada mesele içindeki cep telefonu benzeri basit modülün ne olacağı ya da kimin üreteceği değil yani anlayacağın, veriler nerede işlenecek, veri güvenliği nasıl sağlanacak ve devamında katma değerli hizmetler verildiğinde bu ücretler ülke dışına mı çıkacak yoksa burada mı kalacak. Bundan 10 yıl sonra milyonlarca araçta katma değerli hizmetlerin sunulduğunu düşünün bu milyarlarca dolarlık pasta belçika, romanya, almanya'daki serverlar üzerinden dışarı mı akacak yoksa burada mı kalacak bütün mesele milli güvenlik+para.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edgar1899 -- 28 Eylül 2020; 15:4:7 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: CapriceClassic

    Amerikan araçlarında (‘90ların sonunda cadillaclarda başladı) kullanılan bir sistem vardı onun benzeri değil mi bu? Kaza, acil durum vs anında 911’i arardı. Bizimkiler amerikayı yeniden keşfetmiş ama haber yapan onu bile doğru dürüst yazmayı becerememiş anlaşılan.

    Benzer ama tam ayni degil. O daha kapsamli arac ici eglenceyi ya da yol yardimi vs. De icine alan bir sistem.


    Ecall ise Avrupada ve baska bir kac ulkede satilan araclarda zorunlu olan sadece acil durumu kapsayan bir sistem. Mantigi siz kaza yapinca arac icinde bilincinizi kaybetmis olsaniz bile Acil'i otomatik olarak aramasi ve lokasyonu bildirmesi.


    Bu sistem zaten araclarda var Avrupada zorunlu oldugu icin. Bunu Turkiyede kullanmak icin icine data ve telefon hizmetini sunabilecek bir sim takilmasi gerekiyordu ve simdi o sim artik var o yuzden kullanilabilecek.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hemican

    Bu sisteme butun Avrupada ecall deniyor. Yerlisine degil.


    Dedogim gibi iphonea turkcell sim card takinca Turkcellin iphone u olmuyorsa, Ecall telekom hatti kullaninca yerli ecall olmuyor.

    Hahahha ya iste yerli dedikleri an her sey bizim oluyor. Dediginiz gibi ecall olayi yeni ve yerli degil.


    Bmwdeki kaza aninda merkezden cagri gelmesi 20-25 senedir kullanilan bir sey. Filmlerde bile vardi zor olum serisinde mesela.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • edgar1899 kullanıcısına yanıt

    Hocam anliyorum ve katiliyorum ama buna yerli ecall diyemezsiniz. Aractaki sistem basit karmasik onemli degil. Dedigim gibi iphone u alip turkcell sim takinca yerli phonemuz hazir diyebiliyor musunuz? Ancak yerli 5g sebekemiz hazir falan diyebilirsiniz.


    Aracta sistem var arac size datayi gonderiyor datayi alabilecek altyapiyi kuruyorsunuz sonucta.


    Siz bu altyapiyi kurmadan arac sizin icine yerli bir sim takilip 112 yi arayabilirdi cok rahat hic bir yatirim yapmadan. Ama 112 o zaman aracin lokasyonunu veya airbaglerin durum bilgisini alamazdi.


    Buradaki server olayi o durumda gerekiyor aracin verdigi lokasyon ve airbag bilgisini alip 112ye ulastirabilecek bir altyapi gerekiyor bu Turkiyey kurulmus ne guzel. Ama yerli ecall seklinde tanimlamak bence yerli lafini kullanmak icin yapilan ekstra bir caba gibi.


    Ekleme: Bu arada tabiiki guvenlik onemli ileride bu sistem uzerinden para kazanabilmek de tabiiki onemli ama her server benim ulkemde olsun her data benim ulkemde islensin dogru bir politika degil bence. Bu sizi globallesen Dunyadan iyice uzaklastiriyor. En basiti Paypal ornegi. Ingilteredeki Avrupadaki Cindeki adam ebayde malini satip para kazanabilirken Turkiyeden bunu yapma sansinzi kalmadi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hemican -- 28 Eylül 2020; 15:51:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • O son yılların hastalığı maalesef

  • Turktelekom nerde cekiyorki

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • corollanın son kasasında acil arama tuşu var. 112 yi arıyor. ama otomatik değil. otomatik olması çok güzel bir şey. umarım bu sistem tüm araçlara yayılır

  • orcnd kullanıcısına yanıt

    Corolladaki sistem de otomatik zaten aynı sistem, kaza anında belli bir takım bilgileri 112 çağrı merkezine otomatik olarak gönderiyor ve 112 sizi arıyor.

  • edgar1899 kullanıcısına yanıt

    bunu bilmiyordum biz düğmeye bastık çalışıyormu diye sonra özür dileyerek kapattık :D

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.