Şimdi Ara

Yeni nesil Honda araçlarda Türk Telekom'un yerli eCall sistemi bulunacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
1.827
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Daha önce araç içi acil çağrı eCall sistemine altyapı olarak hazır olduğunu duyuran Türk Telekom, bu sistemi Honda iş birliğiyle hayata geçirmeye hazırlanıyor.



    Yeni nesil Honda araçlarda yer alacak Türk Telekom’un yerli eCall çözümü ile bir trafik kazası durumunda, kazazedelerin bilinci kapalı olsa dahi araç, otomatik olarak 112’yi arayarak kazanın konumu, yönü gibi bilgileri İçişleri Bakanlığı tarafından kurulan eCall Acil Çağrı Merkezi’ne iletecek.



    Açıklamada görüşlerine yer verilen Türk Telekom’un Strateji, Planlama ve Dijital Genel Müdür Yardımcısı Barış Karakullukçu konuyla ilgili şunları söyledi:



    "Türk Telekom olarak dijitalleşmenin somut göstergeleri ve 5G’nin habercisi sayılan akıllı şehirler, IoT, yapay zekâ ve robotik alanlarında yaptığımız testler, iş birlikleri ve geliştirdiğimiz uygulamalarla, birçok projeyi hayata geçirdik. Faaliyet gösterdiğimiz her alanda vatandaşlarımız için en iyisini sunmaya devam ediyoruz. Bunlardan birisi de olası bir trafik kazasında, kazazedeleri İçişleri Bakanlığı tarafından kurulan Acil Çağrı merkezi ile iletişime geçirecek olan eCall teknolojisi. Honda ile iş birliğimiz kapsamında eCall teknolojisini deneyimlediğimiz test sürüşümüzü gerçekleştirdik. Yeni nesil Honda araçlarda bulunan eCall Acil Çağrı Sistemi ile inanıyoruz ki, trafik kazalarına erken müdahale ile hızlıca aksiyon alınabilecek. Türk Telekom olarak insan hayatını kolaylaştıracak benzer projelere imza atmaktan her zaman gurur duyuyoruz."



    Ayrıca Bkz.Polestar Precept üretime girecek: Resmi açıklama geldi



    Karakullukçu, eCall sisteminde araçların içinde gömülü olarak bulunacak SIM kartların gelecekte sadece kaza anında yardım çağrısı göndermekle kalmayacağını, aynı zamanda sürücülerin hayatını kolaylaştıracak bağlantılı çözümler için de kullanılacağını aktararak, "Araç içi internet başta olmak üzere canlı trafik verisinin gösterildiği navigasyon sistemleri, sürüş performansı raporlama, arıza bildirimi gibi pek çok ek özelliği yakın gelecekte yeni nesil araçlarda tecrübe etmeye başlayacağız." ifadelerini kullandı.



    Honda Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Bülent Kılıçer ise sürücülerin ve yolcuların araç içinde güvende olmaları, istenmeyen durumlarda hızla destek almaları için geliştirilen tüm teknolojilerin çok kıymetli olduğunu belirterek, "Bu farkındalıkla güvenlik teknolojilerindeki öncülüğünü koruyan ve bu alanda sınıfında fark yaratan Honda, sunduğu diğer güvenlik sistemleri gibi eCallsistemini de yeni nesil güvenlik teknoloji kapsamında sunuyor. Bu özelliği ilerleyen dönemlerde tüm modellerimize entegre etmeyi hedefliyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.



    Kaynak:https://www.aa.com.tr/tr/sirkethaberleri/bilisim/turk-telekom-dan-hayat-kurtaran-yerli-teknoloji/659664







  • Gevurun 50 sene önce yaptığı şey. Aferin Amerikayı keşfettiniz.

  • Fiat’ta benzer sistem yok muydu ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Çok iyi bir proje

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Eyvah eyvah. şimdi arabaya da %7 TRT Payı koyarlar.

  • Kapsama alanında kaza yaparsak ne olacak? Tabi sözkonusu Türktelekom olunca sık sık karşılaşabileceğimiz durum olacak.

  • ErkanSYK kullanıcısına yanıt
    Ben de bunu yazmak için gelmiştim.

  • Keşke Turkcell ile anlaşsalardı kapsama alanını göz önünde bulundurarak. Ama iyi tarafından bakarsak Vodafone ile de anlaşabilirlerdi.

  • Yanlış hatırlamıyorsam uzun süredir fiatta da böyle birşey vardı eğer şimdi telekom bunu yeni başlattıysa fiat hangi operatörle iş birliği yapıyordu ki?

  • Celonfix kullanıcısına yanıt
    112'yi kim çekerse ondan arıyor diye biliyorum

  • Yillardir olan bir sisteme bile turk telekomun yerli sistemi yazabilecek kadar carptirmak da artik inanilir gibi degil.


    Ecall sistemi hondanin dir aramayi telekom uzerinden yapar. Bu telekomun sistemi demek degildir.

    Iphone alip turkcell hatla kullaninca turkcell in iphoneu mu oluyor?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • böyle haberler sevindirici

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hemican kullanıcısına yanıt
    Amerikan araçlarında (‘90ların sonunda cadillaclarda başladı) kullanılan bir sistem vardı onun benzeri değil mi bu? Kaza, acil durum vs anında 911’i arardı. Bizimkiler amerikayı yeniden keşfetmiş ama haber yapan onu bile doğru dürüst yazmayı becerememiş anlaşılan.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CapriceClassic -- 28 Eylül 2020; 8:15:10 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu Honda Türkiye'den çekilmiyor muydu? Bizi mi kekliyor? (Not :Honda'nın Türkiye'de kalıp üretim yapmasını isteyenlerdenim, yanlış anlaşılmasın.)

  • ErkanSYK kullanıcısına yanıt
    "0" bir otomobil aldığınızda otomobilde bulunan radyo için ayrıca aracın ötv'siz tutarın %4'ü kadar da trt payı ödediniyor zaten.

  • jubeii kullanıcısına yanıt
    Bu yeni bir şey ilk Türktelekom keşfetti demiyor ki haberde neye atarlandın sen? Sakin ol, sadece var olan sistemin yerlisi diyor, bir iş ortaklığı yani. Nabzını kontrol et, normale dönmez ise doktoru ara. Heyecan ve korku sana iyi gelmiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi monacomen -- 28 Eylül 2020; 10:0:43 >
  • Yine gelmiş içinde Türk kelimesi bulunan her habere muhalif AntiTürkler. Sanki yeni yapıldı ilk Türk Telekom yaptı diye bir ibare geçmiyor ki rahat olun ve sakince o elinizdeki baltayı yere bırakın. Sadece "yerli araç içi acil çağrı sistemi eCall teknolojisini Türkiye’de Honda ile hayata geçiriyor" diyor. Bir iş ortaklığı yani. Şimdi koşa koşa gidip Honda'yı Boykot başlığı açabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi monacomen -- 28 Eylül 2020; 10:3:20 >
  • Hemican kullanıcısına yanıt
    Dünyada var olan bir sistemin yerli versiyonuna ecall deniyor, bunda anlayamadığın veya seni üzen ne var. Her ülke kendi versiyonunu geliştirebilir Türk firmaları yapınca mı rahatsız oluyorsun anlamıyorum ki ne bu depresyon?

  • İnaşallah Honda'nın Türkiye'deki fabrikası kapanmaz da bu tür güzel haberleri daha sık duyarız.

  • Toyota kimle çalışıyor bilen varmı benim araçta sos var geçenlerde grupta gördüm kaza yapıp airbag açan corolla sürücüsü kazadan hemen sonra araca bağlandıklarını durumunuz nasıl kaza yaptığınızı görüyorum felan demişti

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.