Şimdi Ara

Yeni Nesil Grafikler | PC vs PS vs XBOX vs SWITCH

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.690
Cevap
38
Favori
130.549
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yeni nesil konsollar yani PlayStation 4 ve Xbox720 çıktığında gelecek olan grafikler eşzamanlı olarak pcye de gelir mi yoksa pc bir süre konsolların gerisinde mi kalır? Üç platformda da aynı anda çıkan oyunlarda grafik farkı olur mu? Konsollara özel oyunlardaki grafikler pcye fark atar mı? Yoksa yeni nesil konsollar çıktı diye pc oyun yapımcıları artık pcye de güçlerini gösterecek oyunlar grafikler sunar mı? Bunu konsolların çıktığı ilk sene için değerlendirirseniz sevinirim çünkü 2. yıldan itibaren fark olsa bile kapanacaktır diye düşünüyorum.

    - başlık sadeleştirildi, yansıma yaratıldı
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >



  • Exclusive oyun yaparsan objektif karşılaştırma imkanın olmaz. Ps4'inki için bakarsın oo çok güzel olmş dersin. ama bunu PC'de yapsalar nasıl gözükür veya nasıl sistem gerekir bilemezsin (muhtemelen yüklü sistem ister).

    Ex. olmayan oyunu diğer konsolda (xb1) ve eski konsollarda da olacaksa, o zaman asgari bi kalite / performans tutturman gerekir. Bu da oyun geliştirme aşamasında neyi nasıl kodlayacağını belirler. bu illa frenlemek anlamına gelmez. Esnek ve ölçeklenebilir motor peşine düşersin. Çünkü Ps3/x360/ps4/xb1/PC'deki farklı GPU'lar derken hepsi için süper kaliteli iş yapamazsın. En iyi iş modeli budur, en çok parayı bu getirir, en çok programcı arge maliyetini bu ister. Ama en iyi çalışan şeyi yapamazsın. En iyi şeyi yapmak istiyorsan platforma özel olmak zorunda. O zamanda dediğim gibi objektif karşılaştırma olmaz subjektif değerlendirirsin. XB1 Titanfall vs. Ps4 Killzone vs. die karşılaştırırsın mesela.

    Konsolları farklı kılan yazılım altyapısı. Tutup 7850/70 var diye hala PC ile aynı maynı gibisinden yazıp durmayın. Laf sokma ihtiyacınız varsa başka şekilde karşılayın yada gerçekte nasıl işliyor altyapısı onu öğrenin. Öğrenmeye niyetiniz yoksa da laf sokmak için 1-1 aynı yolundan gitmeyin. Yazılım altyapısı, geliştirme araçları herşeyi belirler. PC'de niye OpenGL'e oyun yapılmıyor? niye Linux altında oyun geliştirilmiyor da adamlar konsola oyun yapıyor? Para var kabul, ama geliştirme araçları var, yazılım altyapısının esnekliği var. Esneklik demek senin yazacağın algoritmaları API'nin ne derece kısıtlayacağı/kısıtlamayacağıdır.

    CGI grafik diyosunuz ya, 3000$ ile PC'de CGI grafik gördünüz diyelim. Şu anki PC'de en iyi grafik dediğin oyun max detay ile arasında fiyatının da getirdiği psikolojik bi baskı da olacak. Eninde sonunda CGI kalitesi dediğin oyun çok çok güzel, ama 3000$ olmayan bugünkü donanımdaki oyundan bi miktar ötede diyeceksiniz. Belli bi güngörmüşlük belli bi alışmışlık var hepinizde.

    Bugünkü oyunlardan bi sonraki seviyeye ulaşmak için :

    a. çok güçlü donanım
    b. çok fazla programcı çabası / arge

    gerekiyor.

    donanım kısmını geçiyorum. programcı-arge çabası demek eline DSLR foto makinasını alıp gece-gündüz sokaklarda dolaşıp ıslak kuru tozlu zeminlerin fotorafını çekmek demek. farklı ışıklar altında foto çekip bunların ışık kırılması yansıması için araştırma yapmak demek. 5. dereceden üstel denklemleri bugünkü donanımda hızlı çalıştırmak için indirgemek demek(doğru düzgün şeyler okursanız oyun motoru-ışıklandırma vs. ile ilgili göreceğiniz şeylerin hep matematiksel indirgemeler olduğudur. hani bi kere hayata girip yaka bırakmayan integralli olanlar).


    İnsanın belli bi kaliteye alıştıktan sonra, bi sonraki seviyesi daha az etkileyici gelir. Buna marjinal fayda getiri vs. deniyor. 1 elmadan aldığın tat keyif , 5. elmayı yemenden sonra aynı miktarda olmaz. Oyunlarda da öyle. Senin ışıklandırmayı gölgelendirmeyi sahnede canlandırılan şeylerin detayını algılamanı sağlayacak gözünün beyninin anlamasını algılamasını sağlayacak bi algı eşiğin var. O eşikten sonra ilave kalite detayları azalarak artan algı detayı sunuyor size. O 2006 önceki oyunlar şu anki sizin bakış açınıza algı durumunuza göre o konumdalar. PS3/xb360 o yüzden bi tür mini milat.




    ss'deki 6gen, 8 gen tam bi daire değller. ama daire algısına yaklaşıyorlar. kenar sayısı arttıkça belli noktadan sonraki algı bunu dairemsi olarak kabul etme yolunda oluyor.


    donanımlar yeterli sayıda görüntü oluşturacak yapıları işleyecek kadar geliştiler bugün. Bi küre çizmek için gereken şeyi işleyecek kapasitedeler. senin bunu kenarlı bişey olarak algılamaman için yeterli hile de mevcut programcının elinde.


    Bu noktadan sonra sen CGI olarak ışıklandırılmış render edilmiş bi küreyi, şimdiki sıradan çözümlere göre gayet kaliteli bulabilirsin. Ama onun için gereken donanım fiyatı, arge ihtiyacı ve bunların maliyeti seni bugün elinde tuttuğun sistemle mutlu olmaya iter.

    90'larda mesela sahip olduğumuz sistemler kutu kutu pense kalitesindeydi. O zmanlar hayalgücü ile ekranda hareket eden bişeyler görmenin verdiği sevinç algıyı etkiliyordu. Ama ""kaliteli"" olarak algılanacak noktada değillerdi asla. Zaman içinde bişeyler gelişti, asgari bi algı olayı var. kutu kutu pense ile kabul edilebilir kalite arasında. o asgari kalite noktası geçildi. O yüzden ilerleyen zamanlarda göreceğiniz şeyler sizi derinden etkileyecek şeyler değil.

    SA ile GTA4 >> 5 in olaylı bunlar. SA daha o eşiğin geçilemediği, donanımın asgari bi algı yaratacak seviyede olmadığı zamanlardan kalma.

    Daha da basitleştirilmesini isterseniz onlarca sene önceki görüntüleme çiplerine bakın. [simage]http://petapixel.com/2010/08/05/the-worlds-first-digital-camera-by-kodak-and-steve-sasson/[/simage]

    Bunlar aşırı düşük kalitede çıktı veriyordu dimi? Bugün herkesin sahip olduğu 5-10 Mpixel makinalar ile zerre alakası yok. Hepten ıncık cıncığını aramıyorsanız bu günümzdeki cihazlar o bahsettiğim belli kalite noktasını algı noktasını çoktan geçtiler. O ilk 0.01 Mpix. camera kötüydü, günümüzdekiler ise yeterli. Günümüzdekilerin üstüne ne koyarsan koy sana vuhasas dedirtmez.

    Ama tutup holografik bi görüntüleme koyarsın, odanın içinde etrafına bakınca şaşırırsın, o zman vohaha dersin.

    Oyunlardaki durum da bu. Sizin istediğiniz wuhaushsau demek. Bugünkü dünya görüşünüzle ile size onu dedirtme imkanı yok. Occulus'u düzgün çalıştıracka donanım yok daha ama (quad cf-sli sistem kursan bile yetmez dual-120hz için), Occulus'u kafanıza takıp algısal farklılık yaşarsanız dersiniz wojojwoj olmuş bu diye(720p 30hz ile diyenler bile var gerçi).

    Bunları okumayıp sindirmeyip, inadına dandik de dandik modunda giderseniz olmaz, kendinizi aşırı ve yanlış beklentiniz yüzünden farklı hale düşürürsünz.

    E3'deki oyunlara tanıtımlara bakıp güzel ama hiç öyle beklediğim kadar whohoho dedirtecek kadar iyi değiller diyorsanız dediğim gibi yanlış beklentiler içindesiniz, boş yere yaygara kopartıyorsunuz.

    Foruma 2018 de üye olmuş 2 senelik arkadaşım.Bak bu konu neredeyse 10 senelik konu.10 senedir burada yani.Sen üye olmadan yıllar önce de buradaydı.Belki sen çoluk çocuğa karışıp foruma girmeyi bıraktığın zamanlar da burada olacak sağlığım elverdiğince.Ben nasıl bir işsizim ki konuyu üste taşımak için 10 senedir uğraşıyorum.Aman üstte olsun herkes benim konumu görsün.Tüm sırrı bozdun şimdi...


    Amaç üstte olsun olmasın meselesi değil.10 sene önce bir merakla açılmış ve o merakın her daim diri kalmasıyla güncel tutulmaya çalışılmış bir başlık.Grafik konusuna meraklı bir kitle var benim gibi.Onlar için bir döküman niteliği taşıyor.En azından ben öyle düşünüyorum ve konuyu güncel tutmaya çalışıyorum.Kayda değer yeni içerik olduğu zaman paylaşım yapıyorum haliyle üste çıkıyor.Konuya meraklı olan girer bakar.Meraklısı değilsen zorla sokmuyoruz ya.Altı üstü 4-5 günde bir iki video paylaşıyorum.O da batmış size.Aynı mızmızlanmayı rtx3000 ve rx6000 ana konularında da yaptınız mı acaba ? Onlar da her daim üst sırada malum.


    Selametle.

    Yeni nesil oyunlardaki o eksik tadin grafikle falan alakasi oldugunu dusunmuyorum. En buyuk eksiklik oyunlardaki hikaye ve etraftaki o ince hos detaylardir RE serilerinde bolca gordugumuz notlar, kasetler bile yeni oyunlarda neredeyse yok denecek seviyeye indi hikaye modunda toplam oynanabilir saat azaldi yada surekli kendini tekrar eden iceriklerle dolduruldu tabii yine Witcher 3, Shadow of Mordor gibi triple AAA oyunlar geliyor ama bunca oyunun arasinda yetersiz kaliyor maalesef. Piyasada oyun sektorunde ne zaman gelisme olsa hep su lanet grafik olaylarinin bahsi geciyor.. Bir kerede: "muthis senarist bay .... ile anlastik yeni oyunumuz cok iyi hikaye ile gelecek!" ya da yeni fizik motorumuz hazir gibisinden hicbir sey olmuyor birde ortaya VR muhabbeti cikti simdi firmalar bunun kaymagini yemeye calisacaklar.. Yani ortada hic eski nesil oyunculugu ilgilendiren bir sey yok mobil oyun sektoru desen almis basini gidiyor, oyun kulturu bile fast food tarzi hizla zevki cikarilacak bir seye donusturmeye calisiyorlar. GTA gibi tps de alaninda tek oyunu bile icine ettiler bu oyun birakin 2 adet Titan X'i, tek gtx950'yi bile hak etmiyor bence araba surus sistemi bile yeni nesile hitap edilecek sekilde arcade olarak yapilmis fizik desen fizik kanunlarina hakaret etmis olursunuz IV. oyunun yanindan bile gecmiyor.. Kisacasi VR gibi sacmaliklar oyunculugu eski zamanlarindaki o zevke goturemez firmalarin acilen yeni fizik motoru gelistirip yapay zekayi daha gercekci yapmalari gerekli + olarak yeni saglam senaristler bulup yaratici kisilerle calismalilar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: -Rsan-

    Yeni nesil konsollar yani PlayStation 4 ve Xbox720 çıktığında gelecek olan grafikler eşzamanlı olarak pcye de gelir mi yoksa pc bir süre konsolların gerisinde mi kalır ? Üç platformda da aynı anda çıkan oyunlarda grafik farkı olur mu? Konsollara özel oyunlardaki grafikler pcye fark atar mı? Yoksa yeni nesil konsollar çıktı diye pc oyun yapımcıları artık pcye de güçlerini gösterecek oyunlar grafikler sunar mı ? Bunu konsolların çıktığı ilk sene için değerlendirirseniz sevinirim.Çünkü 2. yıldan itibaren fark olsa bile kapanacaktır diye düşünüyorum.

    GTX 580 Şuanda 3 adet ps3 gücünde grafiğe sahip sen hesapl artık.
  • PC 1 yada 2 sene içinde tekrar öne geçer konsolların yapısı sabittir güncellenmez pc ise geliştirilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: -Rsan-

    Yeni nesil konsollar yani PlayStation 4 ve Xbox720 çıktığında gelecek olan grafikler eşzamanlı olarak pcye de gelir mi yoksa pc bir süre konsolların gerisinde mi kalır ? Üç platformda da aynı anda çıkan oyunlarda grafik farkı olur mu? Konsollara özel oyunlardaki grafikler pcye fark atar mı? Yoksa yeni nesil konsollar çıktı diye pc oyun yapımcıları artık pcye de güçlerini gösterecek oyunlar grafikler sunar mı ? Bunu konsolların çıktığı ilk sene için değerlendirirseniz sevinirim.Çünkü 2. yıldan itibaren fark olsa bile kapanacaktır diye düşünüyorum.

    konsollarin pc ye yetisebilcegini felan mi dusunuyorsun gercekten? Saka yaptigni varsayiyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MSSE

    quote:

    Orijinalden alıntı: -Rsan-

    Yeni nesil konsollar yani PlayStation 4 ve Xbox720 çıktığında gelecek olan grafikler eşzamanlı olarak pcye de gelir mi yoksa pc bir süre konsolların gerisinde mi kalır ? Üç platformda da aynı anda çıkan oyunlarda grafik farkı olur mu? Konsollara özel oyunlardaki grafikler pcye fark atar mı? Yoksa yeni nesil konsollar çıktı diye pc oyun yapımcıları artık pcye de güçlerini gösterecek oyunlar grafikler sunar mı ? Bunu konsolların çıktığı ilk sene için değerlendirirseniz sevinirim.Çünkü 2. yıldan itibaren fark olsa bile kapanacaktır diye düşünüyorum.

    GTX 580 Şuanda 3 adet ps3 gücünde grafiğe sahip sen hesapl artık.

    düzeltiyim:

    GTX 580 Şuanda 10 adet ps3 gücünde grafiğe sahip.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: SLaYeR KiNG


    düzeltiyim:

    GTX 580 Şuanda 10 adet ps3 gücünde grafiğe sahip.


    Fakat tam olarak kullanılamamasından dolayı sadece 1 adet ps3 gücünden grafikten yararlanabiliyoruz malesef..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: senged

    quote:

    Orijinalden alıntı: SLaYeR KiNG


    düzeltiyim:

    GTX 580 Şuanda 10 adet ps3 gücünde grafiğe sahip.


    Fakat tam olarak kullanılamamasından dolayı sadece 1 adet ps3 gücünden grafikten yararlanabiliyoruz malesef..

    nasıl kullanamaması? çekirdek mi bu 6 ya da 8 çekirdek desen anlardık hepsini kullanamıyor diye. bahsettiğin olay oyun optimizasyonlarının konsol ağırlıklı çıkmasıdır bu 10 kat güç farkı olmasını değiştirmez yalnız oyun optimizeleri pc ye kayıyor bi kaç yeni oyunda görmeye başldık ve daha da kayacaktır




  • yeni nesil konsollar pc'yi geçemeyecek, ancak aynı güçte olabilir.

    zaten bu aralar yeni nesil konsolların 2gb ram ile geleceği söylentileri çıktı, eğer doğruysa baştan kaybetmiş demektir konsollar... Şu anki konsolların hali ortada 512mb ram yüzünden, 2gb ram de konsol çıkana kadar eskimiş olur sonra da iyice çöp olur gider...

    konsollarda ram işleyişi farklı gibi klişelerle gelmesin bazı arkadaşlar, hayır efendim farklı falan değil. tek farkı arkada bir işletim sistemi olmadığı için ram miktarının neredeyse tamamını oyuna ayırabiliyor olmaları ancak 2gb ram sonuçta 2gb ram'dir, oyunlar için bu dönemde en az 4gb ram diyorum ben.
  • Bence yeni nesil konsolların daha gelmesine baya bi vakit var. Geldimi quad hd ile falan gelir. Ayriyetten arkadaşların dediği gibi pc sürekli gelişiyor. Keşke yeni konsollarda kullanıcının upgrade şansı olsa ne bileyim ram eklemesi gibi. Gpu yu değiştirme falan. Ama onlar onun yerine farklı modeller geliştirmeyi tercih ediyor. Şimdi bi ps4 çıksa bi süre sonra direkman ps4 slim cart curt. Üstelik birde microsoft la sony atışması yüzünden olan pc kullanıcısına oluyor. Oyunda ırkçılık falan :D.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Majesthion -- 25 Kasım 2011; 11:50:54 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: -Rsan-

    Yeni nesil konsollar yani PlayStation 4 ve Xbox720 çıktığında gelecek olan grafikler eşzamanlı olarak pcye de gelir mi yoksa pc bir süre konsolların gerisinde mi kalır ? Üç platformda da aynı anda çıkan oyunlarda grafik farkı olur mu?

    Şu an tam anlamıyla dx11 alt yapılı oyunları göremeyişimizin sebebi konsollar. (Daha 2007'de çıkmış olan Crysis'in grafikleri bile tam olarak geçilemedi). Yeni nesil konsollarla hiç olmazsa biraz daha pc'nin hakettiği grafikleri görürüz (yani umarım). Çıktıkları ilk senede bile pc'lerle teknik anlamda daha iyi grafik alınabilir (2006 yılında da pc'lerde teknik anlamda daha iyi grafikler alınabiliyordu). Pc'ye çıkan çoğu oyunların konsol portu olduğunu da unutmamak gerek. Ayrıca yeni nesil konsollar da pc'den daha güçlü olmazlar, hele hele şu söylentiler doğruysa.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Firienholt -- 25 Kasım 2011; 14:43:54 >




  • Olaya teknik açıdan bakmayın arkadaşlar.Şu an bir gtx580 bir konsolun 10 katı gücünde bunun farkındayım.Nvidia bunu gözümüze gözümüze soktu.Lakin her yeni konsol çıkışında o konsollar pcden hem teknik olarak hem de bir süre grafik olarak önde oldu.Bu ps1 için de geçerliydi , ps2 için de , ps3 için de.Hadi bu nesil konsollar pc ile donanım olarak eşit olsun.Eşit olmalarına rağmen yapımcılar pcye konsollardaki kadar iyi grafik sunar mı.Yoksa seviyeyi daha mı düşük tutar.Benim merak ettiğim nokta o.
  • Açıkcası GTX580'in grafik gücü olarak konsolun 10 katı gücünde olduğuna inanmadığım için bu konuyu tartışmaya çok da gönlüm yok. Konsollar hakkında yarım yamalak bilgimizle yorum yapmak yanlış olur. Bana göre yeni nesil konsollar 2012 sonu, 2013 başı gibi sunulacaktır. Tabi paragöz konsol firmaları daha fazla para kazanmak için bu tarihi ileri atabilirler.

    Ekleme: Kapı çaldı, kargo gelmiş. Asus tamir kiti.

    Neyse konuya devam...

    Farkedilmeyen bir nokta var. Gpu teknolojisi yeniliklerle ilerlemeye devam ediyor ancak performans artış hızı eskisi kadar değil. Önce AMD'nin tek gpu'da performans yarışına veda etmesi ve buna bağlı olarak Nvidia'nın da rekabeti yavaşlatması, ardından da sektörün 40nm'de tıkanması, gpu'ların performans artış hızını oldukça yavaşlattı. 5 yıl önceki 8800gtx üzerine ne kadar performans kazancı sağlandı? 3 kat, 4 kat? Peki 8800gtx'in 5 yıl önceki gpu'lar üzerine getirdiği performans farkına bakalım. GeForce 3 TI 500, 240mhz'de çalışan 4 adet pixel shader'a sahipti. 8800gtx'in mimarisi çok farklı olduğu için karşılaştırma yapmak güç. Ancak GeForce 7 serisi ile karşılaştıracak olursak 24 adet pixel shader'a sahip 7800 serisi kartlar, sırf bu noktada GF 3'ten 6 kat güçlüdür. Saat hızı farkı ve GF4'ten FX'e, FX'ten GF6'ya ve GF6'dan GF7'ye geçişte yapılan değişikleri, yenilikleri, güçlendirmeleri ve güncellemeleri de düşünürsek, sırf GF7 bile benzer yapıda çok daha güçlü bir gpu'dur. O halde bunun üzerine iki kata yakın performans artışıyla GF8'i de koyarsak 2001'den 2006'ya gelindiğinde çok büyük bir performans artışı yaşandığını görürüz. Ancak yukarıda da saydığım nedenlerden dolayı DX10'a geçişle birlikte bir duraksama dönemi başlamıştır. 2006'dan 2011'e gelene kadar çok büyük bir performans artışı yoktur. Yahut eskiden olduğu kadar yoktur. Öyleyse konsollar da yeterli gibi görünmeye devam edecektir. Zira 2001'de sunulan ilk XBOX'ın içinde GF3 gpu'su bulunuyordu ve şuanki konsollar gibi de değil, neredeyse pc sisteminin aynısı vardı XBOX'ta. 2005'e gelindiğinde artık yetersiz olduğu anlaşıldı ki yenisi sunuldu. Tabi bunun birçok sebebi var ancak daha önce de bahsettiğimiz gibi GF3'ün üzerine 4-5 yıllık süreçte çok büyük performans farkları geldi. PS2'nin durumunu siz düşünün. XBOX'tan daha eski bir konsol sonuçta.

    Mevcut konsolların bize sunabildiği grafik gücünü 8800gt ayarında düşünürüm şahsen (zira açıklamalar bu yöndedir). Bu da bana, şuanki konsolların, XBOX ve PS2'nin 2005-2006 yıllarında düştükleri kötü durumdan henüz uzak olduklarını düşündürüyor. Sonuçta 8800gt hâlâ geçerliliğini koruyan bir karttır, oynatmadığı bir oyun da yoktur. Eski nesil konsolların grafik gücünü referans alabileceğimiz gpu'ların 2005-2006'daki durumları nedir peki? Birçok oyunu çalıştırmaz durumdaydı.

    Olaya biraz daha firmalar boyutundan bakar ve bilgimiz dahilinde yorum yaparsak, neden yeni nesil konsolların henüz duyurulmadığını da daha iyi açıklayabiliriz sanıyorum.

    Kısa bir cevap olarak, yeni nesil konsollar geldiğinde pc geride olmaz ancak o dönemde ne pc'nin ne de konsolların tüm gücünü kullanabilecek bir oyun olur.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: highgen

    quote:

    Orijinalden alıntı: senged

    quote:

    Orijinalden alıntı: SLaYeR KiNG


    düzeltiyim:

    GTX 580 Şuanda 10 adet ps3 gücünde grafiğe sahip.


    Fakat tam olarak kullanılamamasından dolayı sadece 1 adet ps3 gücünden grafikten yararlanabiliyoruz malesef..

    nasıl kullanamaması? çekirdek mi bu 6 ya da 8 çekirdek desen anlardık hepsini kullanamıyor diye. bahsettiğin olay oyun optimizasyonlarının konsol ağırlıklı çıkmasıdır bu 10 kat güç farkı olmasını değiştirmez yalnız oyun optimizeleri pc ye kayıyor bi kaç yeni oyunda görmeye başldık ve daha da kayacaktır

    Dostum arkadaş sanırsam GTX 580'i fazla kimse alamadığı için yararlanamadığımızı ve ondan daha düşük kartlar kullanıp sadece 1 adet ps3 gücünden yararlandıgını belirtmek istedi sanırsam




  • quote:

    Orijinalden alıntı: MSSE

    quote:

    Orijinalden alıntı: highgen

    quote:

    Orijinalden alıntı: senged

    quote:

    Orijinalden alıntı: SLaYeR KiNG


    düzeltiyim:

    GTX 580 Şuanda 10 adet ps3 gücünde grafiğe sahip.


    Fakat tam olarak kullanılamamasından dolayı sadece 1 adet ps3 gücünden grafikten yararlanabiliyoruz malesef..

    nasıl kullanamaması? çekirdek mi bu 6 ya da 8 çekirdek desen anlardık hepsini kullanamıyor diye. bahsettiğin olay oyun optimizasyonlarının konsol ağırlıklı çıkmasıdır bu 10 kat güç farkı olmasını değiştirmez yalnız oyun optimizeleri pc ye kayıyor bi kaç yeni oyunda görmeye başldık ve daha da kayacaktır

    Dostum arkadaş sanırsam GTX 580'i fazla kimse alamadığı için yararlanamadığımızı ve ondan daha düşük kartlar kullanıp sadece 1 adet ps3 gücünden yararlandıgını belirtmek istedi sanırsam

    olabilir biraz farklı açıdan baktım sanırım




  • gtx 580 10 kaplan gücünde yani.:D
  • pc isterse 100 kat güçlü olsun. oyun yapımcıları pc kullanıcılarına 2. sınıf oyuncu muamelesi yaptığı için her zaman konsol oyunları daha kaliteli olacaktır.
  • Bir GTX 580'i nasıl sığdıracaklar o konsollara merak ediyorum. Konsollarda ısınmanın önü kolay kolay alınamaz. Xbox'ın hali ortada! Ama şu da var ki güzelim PC donanımlarının tam hakkını veren yapım çok az. Oysa bir Killzone, bir Gran Turismo ya da Uncharted native 1080P olarak PC'lerde olsaydı eminim tadına doyum olmazdı o oyunların. Her zaman dediğim gibi AMD ve NVIDIA bu işe bir el atmalı, yoksa kendi bindikleri dal konsollar tarafından alttan alta kesiliyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Salvatuon

    Bir GTX 580'i nasıl sığdıracaklar o konsollara merak ediyorum.

    22nm falan üretirlerse rahatça sığar...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TiesTorN

    quote:

    Orijinalden alıntı: Salvatuon

    Bir GTX 580'i nasıl sığdıracaklar o konsollara merak ediyorum.

    22nm falan üretirlerse rahatça sığar...

    Henüz 28nm'ye geçilmemişken konsollar için 22 nm olarak üretilme ihtimali nedir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: -Rsan-

    quote:

    Orijinalden alıntı: TiesTorN

    quote:

    Orijinalden alıntı: Salvatuon

    Bir GTX 580'i nasıl sığdıracaklar o konsollara merak ediyorum.

    22nm falan üretirlerse rahatça sığar...

    Henüz 28nm'ye geçilmemişken konsollar için 22 nm olarak üretilme ihtimali nedir.

    Konsollar hemen çıkmayacak ve 22nm üretim sürecine geçiş tamamlanmak üzere, işlemci bazında. Yani konsollardaki yongaların 22nm ile üretilmesi şaşırtmasın. Ayrıca GTX580 birebir alınıp da konsola konulmayacak. Birçok gereksiz birim gpu'dan çıkarılacak diye düşünün. Zira gf110 gpu'su mevcut hali ile hem quadro hem de tesla kartlarından kullanılabilecek bir yapı da. Konsol için bunun bir anlamı yok. Yani şuan gf110 gpu'su alınıp da direk bir konsolun içine yerleştirilecek olsa, aynı oyun performansını sağladığı halde zar alanı çok büyük ölçüde küçülecektir. Buna bir de ilerki dönemde kullanılacak olan üretim tekniğini ekleyin.




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.