Şimdi Ara

Yeni nesil FORD FİESTA (ANA KONU) (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
335
Cevap
11
Favori
33.377
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • zotacing kullanıcısına yanıt
    Hava yastiklarina neye dayanarak fetiş yazdınız bilmiyorum ama ben bunu her hafta kaza yapan insanlarla muahatab olan biri olarak yazdım. Sırf hava yastığı ve kemer gibi basit güvenlik önlemleri ihmal edildiği için kaç kişinin hayatının karardigini bilseniz böyle saçma bir yakıştırma kullanmazdınız. Ayrıca sene 2017 olmuş 70-80.000 verilen araçta perde hava yastığı gibi temel güvenlik önlemlerinden birinin eksik olmasını bu kadar normal karşılamanız düşündürücü. Beklenilirse fiyat yükselir demisinizde piyasada fiesta dışında araçmi kalmadi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Legend3017 -- 20 Aralık 2017; 15:13:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zotacing kullanıcısına yanıt
    Fiesta dışındaki b sınıfı araçların oyuncak gibi olması tamamen kişisel görüşünüz, polo bir çok alanda fistanın rakibidir, herhangi bir dayanağımız varsa paylaşın bizde öğrenelim.



    Yazdıklarımı yanlış anlamak/çarpıtmak için elinizden geleni yapmışsınız, ben temel güvenlik önlemlerinin önemini vurgulama çalıştım. Sizin mantıginizla kasko şirketlerinde tamamen gereksiz her gun kaza/deprem oluyor sanki. Hayatinda hic kazaya karismamis insanlar dahi yeni araba yaptığında kasko yaptırır kimse ihtimale bırakmaz ki burda bahsettiğimiz araba kaskosu değil insan sagligidir.



    Herşeye ihtimal yüzde hesabıyla bakarsanız anca kendinizin ve sevdiklerinizin sağlığıyla kumar oynamış olursunuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • B segmentinde clio, polo ve fiesta baş aktörlerdir. Ama bu araçların tercih nedenleri farklıdır. Clio yakıt ekonomisi için, polo alman olduğu ve ikinci eli kuvvetli olduğu için, fiesta da sürüş karakteristiği ve yol tutuşu için tercih edilir. Sonra başka markaların diğer modelleri gelir. Kendi adıma diğer modelleri de kullanmış biri olarak şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki kendi segmentinde fiesta sürüşü güven veren keyif veren yegane araçtır.

    Maalesef ki ülkemizde aracın güvenlik ekipman ve özellikleri tercih edilmesinde tek başına veya öncelikli tercih nedenleri arasında yer almaz. Emniyet kemeri için susturucu satılan bir ülkede perde hava yastıklarının gerekliliği bence de tartışılır. Ford dahil bütün markalar pazar araştırmalarıyla kullanıcı tercihleri doğrultusunda satacakları pazara göre donanım paketlerini ve fiyat seviyelerini belirliyorlar. Araba kullanma konusunda kullanıcıların araçlarını tanımaları, limitlerini bilmeleri ve trafik bilincine sahip olmaları durumunda donanım olarak çok daha dolu araçlara daha uygun koşullarda sahip olabiliriz diye düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jillian -- 5 Aralık 2017; 20:56:21 >




  • jillian kullanıcısına yanıt
    Satıştan dolayı baş aktörler. 100km hıza kadar konfor güven kalite b segment birçok araçta çok iyi durumda. 208 gtline sahibiyim yeni fiestayı test ettim o otomatik şanzımanı almam mesela her güzelin bir kusuru var sonuçta.
  • Dizel Fiesta almayı düşünenler için yakıt bilgisini de paylaşalım. İlk dolu deponun sonunda 39.16 lt mazot aldım ve 737.5 km yol yapmışım. Yapılan yolun tamamı İstanbul'un meşhur şehir içi trafiğinde yapılmış olup, yol bilgisayarı ortalama yakıt tüketimini 100 km de 5 lt olarak gösteriyordu. Pompada ödenen paraya bakıldığında km de 0.27 tl yakmış oluyor; bu değer de gerçek yakıt tüketiminin 100 km de 5 lt değil de yaklaşık 5.3 lt ortalama yakıt tükettiği.. Önümüzdeki hafta bir şehirler arası yol yapma durumum olacak, imkan dahilinde o değerleri de paylaşacağım. Açıkçası kullanıcı olarak benim açımdan gayet makul değerler..
  • şu fiestanın fiyatını açıklamadılar,,

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • arkadaslar titanium paket + titanium x paketli 1,1 manuel vites. önerirmisiniz
    8'' ekran var dımı standart donanımda titanıumda
  • Sync3 sesli komut arabirimi ve 8" renkli dokunmatik ekran Titanyum donanımda standart olarak geliyor.
  • Bugün otomatik Trend-X manyetik gri olarak sipariş verdim. Tedarik sürecinde bir aksaklık olmaz ise Mart ayının ilk haftası teslim edilmesini bekliyoruz. Blazer mavi isteseydim hemen alabiliyordum. Liste fiyatından 1.500 TL indirim yapıldı.

    Bugün aracı ayrıntılı olarak yeniden inceledim ve Titanyum için istenen rakamın en azından 5.000 TL yüksek olduğunu değerlendirdim. Titanyumda esas fark yaratan ögeler koltuklar ve mercekli farlar bence. Trend-X donanımın farları gerekirse mercekli yaptırılır. Titanyumun fiyatının yüksekliğini bayi de kabul ediyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: plf

    Bugün otomatik Trend-X manyetik gri olarak sipariş verdim. Tedarik sürecinde bir aksaklık olmaz ise Mart ayının ilk haftası teslim edilmesini bekliyoruz. Blazer mavi isteseydim hemen alabiliyordum. Liste fiyatından 1.500 TL indirim yapıldı.

    Bugün aracı ayrıntılı olarak yeniden inceledim ve Titanyum için istenen rakamın en azından 5.000 TL yüksek olduğunu değerlendirdim. Titanyumda esas fark yaratan ögeler koltuklar ve mercekli farlar bence. Trend-X donanımın farları gerekirse mercekli yaptırılır. Titanyumun fiyatının yüksekliğini bayi de kabul ediyor.

    Hocam hayırlı olsun da Mart ayında anlaştığınız fiyattan mı alacaksınız. Eğer öyle değilse, sipariş verdiğiniz araç şu anki titanium'dan bile pahalı olur.
  • Teşekkür ederim. Fiyat sabitlendi ancak bir miktar kısa vadeli kredi kullanacağım. Kredi başvurusu 2 hafta sonra yapılacağından o tarihteki kredi faiz oranı değişirse belki bir fark olabilecek.
  • fiesta guzel araba 1.4 titan x 2011 vardi, yakiti gayet iyidi, kisin biraz daha fazla yakiyor ama. Manisa-Marmaris arasi git gel daha sonra manisa izmir arasi 42 lt ile 980 km gittim en az 700 kmsi klima acikkendi bu rakamin. Tek eksisi arka frenlerin balata olmasi sanki araba durmayacak gibi korkutuyor. Biraz bakim masraflarida pahali

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bayiden sonra bugün bir kez daha yolda normal şartlar da gördüm.Bu normal Fiesta olamaz.Yükseltilmiş B-suv bu.Fusion ve Clio ile yan yana geldi.Clio gözüme dip basık, Fusion la yukseklik 3 aşağı 5 yukarı aynıydı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.0 Ecoboost Trend-X aracımızı iki gün önce teslim aldık. Hafta içi pek kullanma fırsatım olmadı ancak ilk izlenimim oldukça iyi. Motor oldukça dinamik ve şanzımanla uyumlu. Start-Stop özelliği iyi çalışıyor ışıklarda beni rahatsız etmedi.

    Tartıda 1256kg ağırlık ölçülmüş bu katalog değerinden 50kg daha yüksek. İlk gün akşam Ankara'nın iş çıkışı trafiğinde 7.8lt, 1.5 saat sonrasında 5.8lt ortalama tüketim değerleri elde ettim. Haftasonu il dışına çıkacağımdan uzun yol tüketim değerlerini ölçme şansım olacak gidiş dönüş olarak sonuçları paylaşırım.

    Teknik broşürde yok görünmesine karşın araç yağmur sensörü ile geldi (Bu konuda bayi tarafından yanlış bilgilendirilmiş olabilirim). Ambiyans aydınlatmasını çok beğendim. Renk tonlaması oldukça iyi. Ses sistemi dolgun ve kaliteli ses veriyor ancak netlemek için ekolayzır ayarı yapmam gerekti. Spotify gibi servislerle memnun eder.

    Dış ortam sesi çok başarılı bir şekilde izole edilmiş. 110km/saat hızda rüzgar sesi duymadım ancak bu esas olarak uzun yolda daha iyi anlaşılır. Trim sesi hiç yok. Genel olarak sessiz bir araç.

    Uzun boylu olduğumdan koltuğu en alta indirmiştim, bu ayak bileğimde belirgin bir ağrıya sebep oldu. Bir miktar yükselttim ancak sonucu henüz deneyimlemedim.

    Şimdilik bu kadar deneyim paylaşabiliyorum kullandıkça yeni bilgileri iletmeye çalışırım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi plf -- 29 Mart 2018; 23:32:13 >




  • Uzun yol ortalama yakıt tüketimi 5.6lt olarak gerçekleşti. 140km üzerine hiç çıkılmadı ve 110-120km bandında sakin bir sürüş tercih edildi.

    Ek:(29/03/2018)
    43km mesafeli iki ilçe arasında yakıt tüketimi 77km/h ortalama hız ile 4.2lt, dönüşte ise 90km/h ortalama hız ile 5.2lt olarak gerçekleşti.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi plf -- 29 Mart 2018; 23:32:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün Ford İlk Buluşma Programı çerçevesinde aracın aşağıda yer alan kontrolleri ücretsiz olarak yapılarak, eksik olan motor soğutma suyu tamamlandı. İşlem için randevu alınması gerekiyor ama ben başka bir işim daha olduğundan randevu almadan doğrudan gittim ve tüm işlem 20 dk kadar sürdü. Aracını yeni alan ve aşağıda belirtilen koşulları karşılayan arkadaşlar faydalanabilirler.
    http://www.ford.com.tr/ford-servis/ilk-bulusma-programi

    Ön Şartlar:

    - 10 Şubat 2017 tarihinden sonra 0 (sıfır) kilometre binek araç satın almış olmak,
    - Aracınızın satış tarihi üzerinden 15 gün geçmiş olması,
    - Aracınızın satış tarihi üzerinden 3 ay geçmemiş olması ve aracın 3.000 km’den az mesafe yapmış olması.


    Neler Kontrol Edilecek?

    "İlk Buluşma Programı" kapsamında aracınızla ilgili her türlü sorunuza cevap vermekle kalmıyor, aynı zamanda aşağıda detaylarını bulabileceğiniz temel kontrolleri ücretsiz olarak sunuyoruz.

    Araç dışı kontroller
    • Soğutma sıvısı seviye ve antifriz oranı kontrolü
    • Motor yağ seviyesi kontrolü
    • Fren hidrolik seviye kontrolü
    • Hidrolik direksiyon seviyesi kontrolü (Eğer araçta mevcutsa)
    • Lastik basınçlarının kontrolü ve gerekirse uygun basınca ayarlanması (TPMS resetleme işlemi gerektirir.)
    • Lastik tabanı, yanağı ve jant yüzeyinin kontrolü
    • Araç altında sıvı ve egzoz gazı kaçağı izleri olup olmadığının kontrolü
    • Ön salıncak küresel mafsal (rotil) bağlantılarının görsel olarak kontrolü (ve gerekiyorsa tork anahtarı ile torklanması)

    Araç içi kontroller
    • Dış lambalar ve bunların kontrol lambalarının, gösterge paneli ve araç iç aydınlatmasının çalışma kontrolü
    • Far ayarının kontrolü (Far ayarının yapılması gerekirse, ilave ücret çıkabilecektir.)

    Ayrıca; arka park sensörü montajı için 200 TL fiyat aldım ilk fırsatta taktırmayı düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi plf -- 31 Mart 2018; 22:45:16 >




  • Bahsettiğiniz arka park sensörü aracın orjinal sensörü mü hocam?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Park sensörünün orijinal olup olmadığını sormak aklıma gelmedi ancak Otokoç aksesuar bölümü satıyor ve montajını yapıyor. Sensörler gövde rengi olarak takılacak.
  • S.a arkadaslar daha ehliyeti bile olmayan bir kardesiniz olarak soruyorum,yani sektör ve araclar hakkinda hicbir bilgim yok.

    2017 ile 2018 modeller arasinda bir fark varmi sifir araclarda.
    ?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.